Zuii: kaunista ja toimivaa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikka on jo kauan ollut arkipäivää suomalaisille, mutta käsittääkseni värikosmetiikka on hieman vähemmän tunnettua. Varsinkin luomi- ja ripsivärit tuntuvat olevan vaihtelevan laatuisia ja siksi minunkin tutustumiseni luonnon värikosmetiikkaan on keskittynyt lähinnä meikkipohjiin ja huulituotteisiin. Niistä kun löytää jo oikein hyviä kilpailijoita synteettisille siskoilleen.

Tartuin kuitenkin härkää sarvista ja pyysin itselleni testiin juuri näitä epäilemiäni värituotteita: luomivärejä, kajalin, ripsivärin ja kulmakynän. Zuiilla oltiin iloisia yhteydenotosta ja sainkin aikamoisen paketin ihanaa kukkaiskosmetiikkaa kokeiltavaksi. Zuii on australialainen brändi, jonka kaikki tuotteet ovat luonnon aineksista valmistettuja ja lisäksi suurelta osin myös luomutuotantoa. Zuiin erikoisuus on käyttää kukkien terälehdistä tehtyä jauhetta puuterimaisten tuotteidensa pohjana talkin tai vastaavien täyteaineiden sijaan. Australiassa Zuiin meikit on hyväksytty elintarviketuotannon puhtauskriteerein, joten näitä voisi melkein syödä!

Breeze-paletti on värimaailmaltaan vihreä pienellä persikkaisella mausteella. Paletissa on sekä vaaleita että tummia sävyjä, joskaan vaaleinta vihreää en käyttäisi kulmaluulla. Pigmentti on siinä niin vihertävä, että hommaan sopii paremmin jokin neutraalimpi vaalea. Muuten kokonaisuus on oikein hyvä ja värit mielenkiintoisia.

Pigmenttisyyskään ei ole Zuiille ongelma. Kaikki paletin sävyt ovat tasaisia suorittajia mitä levittyvyyteen ja peittävyyteen tulee. Lopputulos on aika hohtava, vaikkeivat sävyt varsinaisia glitterpartikkeleita sisälläkään. Sävyt on helppo häivyttää toisiinsa, eikä varisemista tapahdu tummimmankaan vihreän kohdalla. Papukaijamerkin arvoinen suoritus.

Ripsivärin testaamista jännitin eniten. Aiemmin olen saanut jopa lieviä yliherkkyysreaktioita luononkosmetiikan ripsareista, eikä suurin osa niistä tuntunut tekevän ripsiini minkäänmoista volyymia. Zuiin volyymimaskara onkin ensimmäinen, joka on saanut ripsissäni aikaan samanlaista jälkeä kuin synteettinen!

Maskaran massa on todella kuivaa, joten volyymin saavuttaminen vaatii yhden lisädippauksen verrattuna normikosmetiikan ripsiväreihin. Erottelevuus, väri ja pysyvyys on kuitenkin niin hyvä, että olen nykyisin valinnut arjessa useammin käyttööni Zuiin ennemmin kuin minkään muun maskaran. Zuiin ripsiväri ei varise (tosin minulla sitä tekee hyvin harva ripsiväri) enkä ole myöskään huomannut sen suttaantuvan ylä- tai alaluomelle. Aivan loistava luonnonkosmetiikan ripsiväri ja se on paljon sanottu, sillä asetan luonnonkosmetiikalle yhtä korkeat standardit kuin synteettisellekin kosmetiikalle.

Porukan yllättäjä oli mukaan valittu Emerald-sävyinen kajalkynä. Aluksi kynä oli ihoa vasten kova, mutta sen lämmettyä lämpenin minäkin: kynä liukuu iholla hyvin ja pigmenttiä piisaa. Sisäluomella tämä ei kovin hyvin pysy, mutta siihen vaaditaan aika paljon kaltaisellani vetistelijällä. Rajauksiin ja alaluomelle Emerald on kuitenkin nappivalinta.

Porukan tuotteista aiemmin omistin vain tämän Zuiin kulmakynän, joskin punertavammassa sävyssä Coco. Pyysin sävyä Taupe testiin, sillä oletin sen sopivan vaaleampaa kaveriaan paremmin omille kulmahaituvilleni. Ja joo, sopiihan se. Taupe on oikein hyvä harmaanruskea eikä ollenkaan liian lämmin. Kynällä tekee helposti vahvempaa ja hennompaa jälkeä, joten kulmakarvojen asenneaste on helposti säädeltävissä. Erittäin hyvä tuote, johon olen tarttunut yhtä usein kuin Sensain kulmakynään.

Moitteen sanani koskee tuotteen ulkokuoren kestävyyttä. Meikkipussissa pyörittyään aiempi kulmakynäni on kadottanut kokonaan tekstit kyljestään ja samoin kynän vahavarsi on katkennut. Kulmat sillä piirtää edelleen hyvin, mutta sävyä on mahdotonta tarkistaa pois kuluneiden tekstien vuoksi. Samoin varren kanssa temppuilu kismittää.

Aiemmin nähty kokeilumeikki on tehty meikkipohjaa myöten Zuiin tuotteilla. Ainoastaan poskipunaan jouduin hieman lainaamaan apuja muualta, mutta muuten käytössä ovat ainoastaan Zuiin meikit. Kuten näistä kuvista näkyy, toimii Zuiin Volume Mascara erinomaisesti.

Zuii Quad -luomiväripaletin hinta on 46,80 euroa, silmänrajauskynän 14,80 euroa, ripsivärin 26 euroa ja kulmakynän 20 euroa. Hintaluokaltaan Zuii sijoittuu siis selektiivisen kosmetiikan hintaluokkaan. Aiemmat Zuii-postaukset löytyvät tämän tagin alta.

 

Onko sinulla kokemuksia Zuiin tuotteista? Entä muusta luonnollisesta värikosmetiikasta?

 

Tuotteet on saatu testiin blogin kautta ilmaiseksi. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.

Comments

  • Joo, pigmentti suorastaan yllätti mut. Vaikka tiesin Zuiin olevan laadukas merkki, mulla on aina pieni epäilys kun on ei-perinteiset-metodit käytössä valmistuksessa 🙂

 1. Jes, kiitos tästä postauksesta! Luonnonkosmetiikka kiinnostaa, mutta laatu epäilyttää. Ja varsinkin, jos hinnat alkaa mennä 20 yli, niin niitä ei niin vaan ostellakaan kokeiluun. Mukava lukea toimivasta luonnonkosmetiikasta 🙂

  • Zuii on kyllä kaikin puolin laadukas merkki, johon kannattaa tutustua. Luonnonkosmetiikan selektiivinen, jos niin voi sanoa 🙂 Tykkään myös Benecosin ja Laveran värikosmetiikasta, joka on edullisempaa mutta laadultaan hyvää.

 2. Ihan mun värinen luomiväripaletti ja rajauskynä :D. Olen sitä vähän silmäillytkin, mutta mulla taitaa olla paletissa olevia sävyjä, jos ne ovat nimiltään Jade ja Moss 😉

  • No nyt on kyllä sun sävyt! 😀 En tiedä, onko tässä paletissa yksittäisiä sävyjä sillä paletin takana lukee ainakin vain koko paletin nimi. Hyvin samantapaisilta nuo kyllä näyttävät, joten näin varmaankin sitten on 🙂

 3. Toi kulmakynä näyttää jännältä, muistaakseni myös Liisa tykkäsi siitä ja valitteli tota samaa ongelmaa? Nyt alkoi itseäkin kiinnostamaan se enemmän. 🙂

  • Aa, olikohan se Liisalla myös! Muistan postauksen joltakulta lukeneeni 🙂 Taupe on kyllä ihan huippuhyvä ja voisin ehdottomasti ostaa sen toistekin. Sensain kynä voittaa sen oikeastaan vain pakkaussuunnittelultaan, Sensaissa kun mukana tulee myös harja ja pakkauksen tekstit pysyvät paikoillaan.

 4. Voitin kerran Zuiin arvonnassa viiden sävyn luomiväripaletin ja jokin aika sitten ostin tuon ripsivärin, jota on tälläkin hetkellä ripsissä, ja punaisen huulipunan! Tykkään kovasti Zuiista ja haluaisinkin kokeilla vielä meikinpohjustajaa, meikkivoidetta sekä muitakin luomivärisävyjä, tuo vihreä paletti näyttää ihanalta! On vaan tällä hetkellä liian arvokkaita meikäläisen lompakolle nuo tuotteet, mutta jossain vaiheessa sitten. 🙂

 5. Ihana meikki ja olet mun mielestä hurjan kaunis! Mulle tulee susta ehkä joku näyttelijä tyyliin mieleen, mut en saa just päähäni kuka 😀 No, kerron jos keksin!

  • Vitsit, kiitos emmuli 🙂 <3 Ootpa ihana! Ja kerro ihmeessä jos tulee mieleen, oon meinaan kuullut niin eri näyttelijöitä ulkonäkööni viitaten etten itekään osaa sanoa 😀

 6. Mulla on yks Zuiin luomivärinappi, eikä oo kyllä kovin pigmenttinen. Ei sais tuomita yhden tuotteen perusteella, mutta jäänyt aika vähälle Zuiin käyttö muutenkin. Tykkään silti Zuiin ilmeestä ja ideologiasta.

  • Hmph, no onpa harmi että sulla on huono kokemus Zuiista :/ Sun pitäisi kyllä kokeilla, en ainakaan näissä neljän paleteissa havainnut yhtään huonolaatuista luomiväriä kun Joliella pikaisesti kokeilin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework