Yhden tipan ihmeöljy

Käytän ihonhoitoni osana paljon öljyjä. Hiuksiin tulee lisättyä silikonilla boostattuja, varta vasten hiuksille suunnattuja öljyjä, vartalovoiteeseen livautettua tippa tai pari Nafhan arganöljyä ja kasvoille levitettyä vaihdellen luonnonkosmetiikan eri öljyseoksia. Talvisin iho kiittää öljykimarasta, mutta en kesäaikaankaan täysin hylkää uskollisia kumppaneitani. Öljyn määrä vähenee ja käyttökerrat harventuvat, mutta yhtä kaikki öljyt ovat osa ympärivuotista ihonhoitoani. Nyt esittelen yhden viimeaikaisimman öljylempparin, joka sopii eritoten kasvoille.

Patyka on luksuksenomainen luonnonkosmetiikkamerkki, jonka tähtituotteita on tämä Huile Absolue. Öljyseerumi sopii kaikille kehonosille ja myös hiuksiin, mutta pienen pullokoon takia säästelen tätä vain kasvoille käytettäväksi. Öljyseos sisältää peräti yhtätoista eri öljyä ja siinä on runsaasti muun muassa skvalaania, joka rauhoittaa ihoa.

Kesäaikaan Huile Absolue on minulla vain yökäytössä. Vain yksi pumppaus riittää ja saatan välillä sekoittaa sen kasvoveteen tai erilliseen öljyttömään seerumiin helpottaakseni levittymistä. Aamulla iho on ihanan kosteutetun ja pehmeän tuntuinen, näin kesällä aavistuksen rasvainenkin. Rasvaisuus on minulle kuivaihoisena tosi hyvä juttu, sillä normaalitilassa ihoni on aamuisin kuivan kiristelevä eikä siedä esimerkiksi vesipesua lainkaan. Talviaikaan lisään öljyn määrää yöksi kahteen pumppaukseen ja pahimmilla pakkasilla levitän yhden pumppauksen myös aamulla kasvoille tai sekoitan tipan meikkivoiteeseen. Kuivalle iholle tehokas öljy on ehdoton pelastus!

Normaali-ihoiselle öljytippa saattaa yksinään riittää kosteutukseksi ja sekaihon nassu taas ilahtuu vaikkapa savinaamioon sekoitetusta öljylisästä. Rasvainenkin iho kaipaa välillä öljyä tehohoidon tapaan ja Patyka lupaa skvalaanipitoisen öljyn rauhoittavan tulehduksia iholla. Mieheni on pintakuivan sekaihonsa kanssa ottanut Huile Absoluen innolla vastaan: iho saa kosteutta, mutta ei jää rasvaiseksi ja epäpuhtaudet hieman tasoittuvat. Huile Absolue onkin Cliniquen Mild Clarifying Lotionin lisäksi ainoa tuote, jonka mies muistaa pakata mukaan reissuun oli kiire millainen hyvänsä. Hennon yrttistä ja makeahkoa tuoksua hajuherkkä mies ei ole liiemmin kommentoinut, liekö tämä siis hyvä merkki?

Jolien nettikaupassa öljyn hinta on 49 euroa ja kumma kyllä, pidän sitä kohtuullisena. Pullokoko on 50 milliä ja tuote hyvin riittoisa, joten viisikymppiä laadukkaasta tehotuotteesta ei mielestäni ole liikaa. Mieluummin panostan öljyyn ja pihistän voiteissa.

 

Onko sinulla käyttöä öljylle ihonhoidossa?

 

Tuote saatu blogitapahtuman lahjakassista, Jolielta.

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework