Vuoden 2012 trendit kosmetiikassa

Päätin näin vuoden lopuksi koota samantapaisen postauksen kuin viime vuonnakin. Moni vuoden 2011 trendeistä on pysynyt samana, joskin hieman muutostakin on ollut havaittavissa. Lista on koottu nimenomaan omien kokemuksieni perusteella, joten se ei ole kattava vaan esittelee lähinnä sellaisia asioita, jotka minulle ovat näyttäytyneet kuluneen vuoden kannalta merkittävinä kosmetiikkatapauksina.

1. Luonnollisuus: luonnonkynnet, ekokosmetiikka ja oma hiusväri. Eko- ja luonnonkosmetiikka jatkaa voittokulkuaan ja nykyään jo lähes joka tuoteryhmästä on saatavilla yhtä hyvä tai parempi luonnonkosmetiikkatuote. Moni kuluttaja on korvannut osan kosmetiikkatuotteistaan ekotuotteilla, oli sitten kiinnostunut maailmanparantamisesta eli ei. Myös rakennekynnet näyttävät olevan menneen talven lumia, mikäli on julkkiksia ja huippusuosittuja bloggaajia katsominen: lyhyet luonnonkynnet tuntuvat olevan trendi niin suuressa maailmassa kuin vähitellen täällä Suomessakin. Rakennekynsien kevyempi vaihtoehto, geelilakkaus, nostaa päätään myös. Catwalkeilla on jo pitkään nähty maantienharmaata tukkaa ja luonnollinen look onkin valttia myös katukuvassa. Omaa väriä saatetaan kirkastaa hieman tai värjätä korkeintaan parin sävyn heitolla, mutta lopputulos on jotain muuta kuin ääripää.

Itse luovuin rakennekynsistäni vuoden 2011 aikana, niin ihanat kuin ne olivatkin, ja siirryin omien kynsien vahvistamiseen ja lakkaamiseen. Huolellisella hoidolla saan omistakin kynsistäni pitkät ja vahvat, mutta kynsieni ollessa luonnostaan pehmeät ja liuskoittumiseen taipuvaiset, pidän ne mieluummin suht lyhyinä. Geelilakkausta voisin kokeilla, joskin minua arveluttaa vielä sen suuritöisyys. Luonnonkosmetiikkaa olen saanut testiin eri maahantuojilta ja osaan tuotteista olen ollut hyvin tyytyväinen toisten jäädessä jalkoihin. Jatkan siis eloani ”sekakäyttäjänä”.

Pääsin myös hiusten värjäyskierteestä eroon, kun annoin oman värini kasvaa takaisin. Välillä kirkastan sitä KC Color Maskilla (nyt käytössä sävy Toffee), mutta värjätä en aio pitkään aikaan. Tykkään tukkani väristä ja jo reilu kolmenkympin hiustenleikkuu parin kuukauden välein rasittaa kukkaroani kiitettävästi.

2. Pastellihiukset ja liukuvärjäys. Edellisen kohdan vastakohdaksi on nostettava vuoden 2012 kuumimmat hiustrendit: hennon pastellin väriset (etenkin vaaleanpunaiset tai harmaat) tukat ja ”dippivärjäys”, eli latvojen reilu vaalentaminen tai tummentaminen. Hattarapäät ovat valloittaneet Suomen vasta näin loppuvuodesta, kun markkinoille tuli kevyitä pastellihiusvärejä kun taas liukuvärjäys oli alkuvuoden the look. Pastellitukan suosio näyttää jatkuvan ensi vuodelle, mutta konsultoituani kampaajaani uskon, että liukuvärjäystrendi tulee ainakin rajuimmassa muodossaan hiipumaan: nykyään asiakkaat haluavat luonnollisempaa liukuväriä aiemman jyrkän kontrastin sijaan.

Se, että olen tyytyväinen omaan väriini, ei estä minua haaveilemasta erilaisista värjäystyyleistä. Olen puolivakavissani harkinnut latvojeni kevyttä blondaamista tai tummentamista, sillä tykkään varsinkin kiharakampauksissa pienestä vaihtelusta. Toistaiseksi tyydyn kuitenkin värjääviin hoitoaineisiin.

3. Kynsikoristelut. Kuten kauneusmessuilla syksyllä nähtiin, tarjolla oli uskomaton määrä kynsien lakkaamiseen ja koristeluun liittyvää ohjelmaa ja tavaraa. Geelilakkauskojuihin oli pitkät jonot ja konadit kävivät kaupaksi. Kynsiblogien suosion kasvu on vuonna 2012 ollut huimaa ja moni tavallinen tallaajakin tekee jo kynsilleen itse perusranskiksen tai liukulakkauksen. Veikkaan, että kynsihuuma jatkuu pitkälle vuoteen 2013 ja kynsistä huolehtiminen jää pysyvästi osaksi nykyajan kauneudenhoitoa.

Koristelen edelleen kynsiäni hyvin maltillisesti: tykkään glitteristä, liukulakkauksesta ja timanteista, monimutkaisemmat koristelut jätän taitavammille. Koska koristelen yksinkertaisesti, haluan panostaa lakkakokoelmassani herkullisiin sävyihin ja erityisesti duochromet ovat täyttäneet laatikostoani viime aikoina. Olen aivan totaalisen rakastunut China Glazen ja OPIn lakkoihin, vaikka minulla on niitä vasta muutamia. Pikku hiljaa kokoelmani kasvaa ja veikkaan, että kynsilakkoja on minulla ensi vuoden lopussa jo reilu sata (nykyisellään niitä on noin 50-60).

4. Kontrastia meikkiin ja kunnolla. Moni meikkikokoelma on vuonna 2012 jakanut yhteisen mission: tuoda luomille enemmän kontrastia. Osa merkeistä on toteuttanut tätä hempeämmin (Diorin kesäkokoelma Croisette) ja toiset suorastaan alleviivaten (YSL:n kesän ja syksyn kokoelmat). Kontrasti on toisille tarkoittanut lämpimän ja kylmän yhdistelmiä, toisille matan ja kimalluksen yhdistelmää ja joillekin kirkkaan ja neutraalin värin sekoittamista. Katukuvassa onkin näkynyt uskaliaita rajauksia (muun muassa Gina Tricotin turkoosit ja pinkit eyelinerit ovat olleet suosittuja) ja tummia mattapunia yhdistettynä luonnollisen vaaleaan meikkiin.

Olen ollut tylsä meikkaaja, mitä tulee varsinkin loppuvuoteen. Inspiraationi erilaisiin meikkauksiin on ollut kertakaikkisen lopussa, ja olenkin hylännyt esimerkiksi kirkkaat sävyt kokonaan. Päivästä toiseen teen samantapaisen neutraalin meikin vain välillä smokyyn hairahtaen. Tähän aion kuitenkin tehdä muutoksen, ja siitä seuraakin lisää virallisessa lupauspostauksessa 😉

Luomivärien sijaan olen panostanut irtoripsiin. Grimasin kevyet ja hyvälaatuiset ripset ovat vieneet sydämeni, ja haluankin hankkia niitä oikein kokoelman. Onnekseni kyseiset ripset ovat vielä kohtuuhinnoissa ja yhtä ripsiparia voi käyttää useampaan kertaan.

5. Kukkaisniityt ja hedelmäpuutarhat. Hajuvesien suhteen koko vuosi on leikitelty lähinnä hedelmäisten kukkaistuoksujen kanssa ja fruity floral onkin löytynyt monen tuoksun kuvauksesta jopa ihan näin loppuvuodesta. Yleensä talvea vasten lanseerataan mausteisempia tuoksuja, mutta tänä vuonna kesäisiin kukkaistuoksuihin tuotiin ripaus gourmandia ja vaniljaa runsaan myskisyyden sijaan. Tällaisia loppuvuoden suuria lanseerauksia ovat esimerkiksi Lancômen La Vie Est Belle sekä monen tuoksun intense-versiot. Ennustan, että pian ihmisten nenät alkavat kaivata raikkaampaa otetta hajuvesiin ja keväällä tullaan näkemään hyvinkin vihreitä tuoksulanseerauksia. Toisaalta sitä nähtiin näin vuonna 2012 miesten tuoksupuolella: monesta tuoksusta ilmestyi raikkaampi sport-versio.

Ikisuosikkini Trésor In Love alkaa olla aivan lopussa ja käytänkin sitä nykyään kovin säästeliäästi. Ostin Hulluilta Päiviltä uudeksi päivätuoksuksi Moschinon I Love Loven ja tämä pirtsakka greippituoksu onkin noussut suosikikseni. Jouluna sain lahjaksi jo kauan haluamani Dieselin Loverdosen, jonka lakritsinen överimakeus on aivan ihanaa hattaraa. Toisaalta en ole aivan pystynyt väistelemään kukkaishedelmätuoksuja, sillä turvatuoksuksi voisin hankkia Guerlainin La Petite Robe Noiren… Ihanan saippuainen ja pehmeä tuoksu.

+1 Blogiyhteistyö puhuttaa. Blogimaailmaan liittyy yhä enemmän sponsoriyhteistyötä ja eri yritykset lähettävät tuotteitaan testiin suosituille blogeille vuodessa tuhansia kappaleita. Asia on nostettu tapetille myös valtamediassa. Oman havaintoni mukaan lauseet ”tuote saatu testiin blogin kautta” tai muut vastaavat yhteistyöstä kertovat virkkeet ovat blogeissa lisääntyneet. Moni ilmoittaa nykyään myös maahantuojan tai kosmetiikkakaupan nimen josta on tuotteen saanut, ja pidemmästä yhteistyöstä on yleensä näytillä banneri jos toinenkin. Lisäksi affiliate-linkeistä ilmoitetaan tekstissä useammin kuin ennen. Tämä onkin hyvää varautumista tulevaisuutta varten, sillä jo nyt blogien lukijat vaativat tietoa siitä, onko tuote ilmaiseksi saatu vai itse ostettu.

Viime vuonna tähän aikaan en ollut saanut vielä yhtään tuotelahjusta tahi muuta yhteistyötarjousta. Nykyään olen vastaanottanut tuotteita muutamasta eri paikasta ja lisäksi päässyt vierailemaan useissa kauneustuotteiden pr-/lehdistötilaisuuksissa. Pyrin ilmoittamaan joka postauksessa selkeästi, olenko tuotteen saanut testiin ja muistaessani myös tahon, joka sitä on minulle tarjonnut. Parista yhteistyötarjouksesta olen myös kieltäytynyt, kun homma haiskahti liikaa piilomainonnalta tai muuten epäilyttävältä.

Mielestäni blogeihin ilmaiseksi lähetetyt tuotteet ovat edelleen hyvä asia, mikäli bloggaajan omat sävelet yhteistyön suhteen ovat selvät. Bloggaajan ei tule kirjoittaa arviota velvollisuudesta tai kehua vain, koska on tuotteen ilmaiseksi saanut. Parhaimmillaan ilmaiseksi saadusta tuotteesta kirjoittaa kosmetiikkaan keskimäärin enemmän perehtynyt ihminen, joka löytää tuotteesta sekä hyviä että huonoja puolia ja osaa antaa suosituksia siitä, millaiselle ihmiselle tuote voisi sopia. Sonialla on hyvä kirjoitus aiheesta täällä. Huonoimmillaan taas postaus on luokkaa ”iih onpas ihana huulikiilto ostakaa kaikki tämä” jossakin päivän asu -postausten välissä.

Viimeksi kirjoitin loppuun kosmetiikkaan liittyvät lupaukseni, mutta tänä vuonna teen lupauksista ihan erillisen postauksen 🙂

Jäikö joku olennainen asia vuodelta 2012 puuttumaan kokonaan?

Oikein hyvää ja ihmeellistä uutta vuotta 2013 kaikille lukijoille! 🙂

Edit. Tajusin juuri unohtaneeni yhden tärkeän jutun kuluneelta vuodelta… Nimittäin BB-voidebuumin. Sitä olen kuitenkin käsitellyt jo BB-yhteenvetopostauksessa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework