Vuoden 2011 trendit kosmetiikassa

Monet ovat kirjoitelleet blogipostauksia omista löydöistään kosmetiikan saralta, mutta minä lähdin hieman suuremmilla linjoilla omaan 2011-koontipostaukseeni. Ajattelin kasata tähän viime vuoden trendit niin kosmetiikan kuin puheenaiheidenkin saralta ja lisätä oman kokemukseni jokaiseen trendialueeseen. Näitä ei ole mitenkään tarkasti ryhmitelty eri osioiden alle, kunhan listaan ja nostan esille asioita jotka ainakin minulle ovat näyttäytyneet merkittävinä kauneushoidollisina tapauksina vuonna 2011.

1. Fake it: rakennekynnet, ripsipidennykset ja itseruskettava. Rakennekynsiä ja tekoripsiä tarjoavia salonkeja on tupsahdellut katukuvaan kuin sieniä sateella, ja moni on hankkinut myös omaksi geeli- tai akryylisetin. Moni kynsilakkamerkki on julkaissut UV-lakkoja, jotka siis kovetetaan UV-valon alla kuten rakennekynnet mutta konsepti on silti ”kevyempi”. Ripsipidennyksiä on näkynyt usealla bloggarilla ja myös itseruskettavien vertailuja oli blogimaailmassa mielestäni enemmän kuin aiemmin. Auringon haitalliset vaikutukset puhuttivat mm. Karkkipäivä-blogissa.

Itselläni oli rakennekynnet vielä kesällä, mutta sitten luovuin niistä rahatilanteeni takia. Rakennekynsien jälkeen olen innostunut kynsilakoista, joskin haluan pitää koristelut simppeleinä ja nopeina tehdä. Aloin ensimmäistä kertaa käyttää aktiivisemmin aurinkosuojaa, mutta en toisaalta stressannut asiasta liikaa. SPF15 is fine. Nykyään myös tarkistan, että meikkivoiteessa on aurinkosuoja mukana.

2. Naturally Yours: luonnonkosmetiikka. Suomestakin alkaa olla saatavilla montaa eri luonnonkosmetiikkasarjaa, perus-Hauschkan lisäksi myös uudempia tuttavuuksia kuten Madaraa, Benecosia, Sanctumia… Ruohonjuuri on tullut monelle kosmetiikkablogien seuraajalle tutuksi, samoin kuin ulkomainen nettikauppa iHerb.com josta saa tilattua kosmetiikan lisäksi vaikka lattianpesuaineen luonnonmukaisena. Perinteisessä, synteettisiin ainesosiin perustuvassa kosmetiikassa kuluttajia on alkanut epäilyttää ainesosien vaikutus ihoon: monen iho oireilee ja luonnonkosmetiikasta saattaa löytyä apu. Luonnonkosmetiikka elää nyt todellista buumia ja kuluttajien inci-tietoisuus on kasvanut hurjasti.

Tutuistuin vuonna 2011 luonnonkosmetiikkaan ennen kaikkea Lily Lolon mineraalipohjan kautta. Pohja on edelleen suosikkini, joskin näin talvella ihoni kuivuu liikaa jauhemaisen mineraalipohjan käytöstä. Ostin Madaran puhdistusvaahdon ja rakastuin ikihyviksi, ja jatkoin siirtymällä BeSave!:n shampooseen josta myös tykkään kovasti. Vuonna 2012 haluaisin mineraalimeikkien saralta kokeilla Meow Cosmeticsin meikkipohjaa.

3. Sponsored by: blogilahjukset, testituotteet ja blogiyhteistyö. Myös kosmetiikkablogit on alettu tunnistaa markkinoinnin piirissä ja yhä useammalle bloggaajalle tupsahtaa harva se päivä lahjuksia postiluukusta. Blogimiitin saama suosio sponsoreiden keskuudessa yllätti jopa järjestäjät itse. Ostolakossa-blogissa jouduttiin jopa miettimään, mitä sanaa pitäisi näistä ilmaiseksi testiin saaduista tuotteista käyttää.

Minä en ole (vielä?) saanut testattavaksi yhden ainoaa tuotetta, mutta se johtunee blogini nuoresta iästä ja (vielä?) suhteellisen vähäisestä lukijamäärästä. Mielestäni blogilahjukset ovat hyviä, mikäli niiden saajalta ei edellytetä positiivista arviota tai niiden saaja ei itse koe olevansa kiitollisuuden velassa lahjan lähettäjälle arvioidessaan tuotetta. Maahantuojien ja yritysten suorittama sponsorointi voi oikein tehtynä olla hyväksi, sillä niin kuluttajat saavat ”ihan oikean ihmisen” arvion tuotteesta ja löytävät tuotteita joita eivät muuten hyllyltä poimisi mukaan. Pieleen menee, mikäli tuotetta perusteettomasti kehutaan tai haukutaan tai blogista tulee pelkkä mainoskavalkadi.

4. Found it on Ebay: nettiostaminen. Suomen kosmetiikkatarjonta on auttamattoman pieni todelliselle kosmetiikkanarkkarille ja HG-tuotteita (Holy Grail) metsästetään ulkomaisista nettikaupoista. UDPPShadow InsuranceNaked ja muut erikoisemmat tuotteet on tilattava ulkomailta, Suomesta niitä ei löydy. Netistä tilatessa voi säästää myös pitkän pennin, sillä kosmetiikka on Suomessa verrattain hinnakasta (esim. Ecotoolsit saa iHerbistä huomattavan edullisesti). Moni aktiivinen bloggaaja käyttää nettikauppoja sujuvasti ja on varmasti innostanut myös lukijakuntaansa internetin tavarataloihin ostoksille. Nea ja Sanni ovat molemmat antaneet hyvät ohjeet nettikaupoissa shoppailuun.

Tilasin vuonna 2011 todella paljon kosmetiikkaa netistä. Tutuksi tulivat niin halpismerkit kuten NYX ja e.l.f. sekä keskihintaiset Urban Decay ja Tarte. Ebayn ihmemaassa saan käydä vain rajoitetusti, sieltä löytyy kosmetiikan lisäksi kaikkea muutakin ihanaa. Ostin kuitenkin kosmetiikkaa myös Suomesta, mutta kuitenkin yleensä vain alennuksella. Menetin sieluni MACille ja Inglotille ja niiden hankinta on tällä hetkellä mahdollista ainoastaan Suomesta.

5. Vuoden 2011 väri: punainen. Monelta merkiltä ilmestyi punaiseen perustuva kokoelma, esimerkiksi IsaDoralta jouluksi. Dior panosti siniseen, mutta oman tuntumani mukaan muilla merkeillä oli huomattavan paljon punaista väriä uusissa lanseerauksissaan: etenkin huulet olivat vuonna 2011 punaistakin punaisemmat. Myös blogeissa nähtiin ihanan raikkaita, punaisia huulimeikkejä paljon.

Hairahdin ensi kertaa punaisiin puniin L’orealin Perfect Redin myötä ja sittemmin tuli tilailtua NYXiltä useitakin eri sävyisiä, mutta kuitenkin punaisia huulituotteita. Juuri ennen joulua sain käsiini myös Sen Ainoan Oikean Punaisen, eli MACin Ruby Woon… Se on täydellinen. Kaikkien kehujen arvoinen, ehdottomasti. Stay tuned.

Monta tärkeää aihealuetta jäi tämän lyhyen listaukseni ulkopuolelle, mutta tässä ovat ne trendit jotka ovat olleet samanaikaisesti suuren yleisön hittejä ja vaikuttaneet jollakin tapaa myös minuun kosmetiikan käyttäjänä ja kuluttajana. Blogeissa on puhuttanut moni muukin asia joista olisin tässä halunnut mainita, esimerkiksi kosmetiikan hintakatto ja rahan käyttö muutenkin, sekä monen bloggaajan innostus koskien hiusten laittoa.

Jäikö jotain olennaista puuttumaan? Kerro se kommenteissa! 🙂

Vuodelle 2012 toivon omaan kosmetiikan käyttööni…

  • Jotain rajaa. Jäänkin ainakin kuukauden mittaiselle ostotauolle, ainakin värikosmetiikan osalta. Nyt on tullut haalittua paljon erilaisia luomivärejä ja muita, enkä silti ole puoliakaan täällä blogin puolella esitellyt.
  • Parempaa ihonhoitoa, niin kasvojen kuin vartalonkin. Voisinkin aloittaa juomalla 1,5l vettä päivässä sekä nukkumalla kunnolla. Teen kuorinnan useammin ja yritän olla lintsaamatta hoitorutiineista.

Näillä mennään. Hyvää uutta vuotta 2012 kaikille 🙂

Comments

  1. jotenkin alkaa olla yleisä lukija väsymystä noihin eniten ilmaista lahjusta saaviin blogeihin, ei oikein jaksa lukea kun kaikkea hehkutetaan, ei se kaikki ilmainen nyt niin hyvää voi olla vaikka se ilmaista onkin, no kukapa sitä purisi kättä joka lahjuksia jakaa.

  2. Kiva kun tykkäsitte! Tätä oli hauskaa, joskin pitkällistä tehdä 🙂 Jouduin suorittamaan karsintaa aika paljon. Olisin halunnut listata lisäksi vuoden THE tuotteet, mutta jätin sen ulkopuolelle ettei tulisi liian sekava kirjoitus.

    Anonyymi: niinhän se on, että blogilahjukset myös kasaantuvat niille suosituimmille blogeille. Mainostajienkaan kannalta en näe siinä mitään järkeä, sillä yksi bloggaaja tuskin ehtii kaikista saamistaan tuotteista laittaa edes pientä kommenttia. Toisaalta näen hyvänä, että yksi bloggaaja testaa monta tuotetta: näin testaaja itse kehittyy arvioimaan tuotteita paremmin, ja pystyy kriittisemmin sanomaan mikäli sanottavaa on. Niillä jotka harvemmin saavat blogilahjuksia saattaa olla vielä painetta kehua niitä ”ihan ok”-tuotteitakin. Arvostan eniten niitä bloggaajia, jotka julkaisevat blogissaan myös negatiivisia arvioita (”tämä ei toiminut yhtään!”), kuin että julkaisisivat vain niistä tuotteista arviot joista ovat tykänneet. Onneksi vasta yhden blogin olen huomannut muuttuneen mainoskanavaksi, sitä en siis enää seuraakaan.

    Nämä ovat hankalia asioita ja tavallaan vähän pelkäänkin sitä, jos minulle joskus jotain tuotteita lähetetään. En haluaisi joutua tasapainoilemaan blogin pitämisessä, tämä kun on minulle vain hauska harrastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework