Vierailulla Naps-kampaamossa

Sain blogin kautta mahtavan yhteistyömahdollisuuden. Tutustuin nimittäin alkukevään Kiehl’s-matkalla tamperelaiseen kampaajaan, Hanna Savolaiseen, jonka hellässä huomassa on Kuninkaankadun Naps-kampaamo. Juttelimme tapahtumassa hiuksistani ja Hanna vaikutti sellaiselta tyypiltä, johon uskaltaisin ottaa yhteyttä kaikissa kampaajan ammattitaitoa vaativissa asioissa. Niin sitten kävikin, että muutama viikko sitten otin yhteyttä häneen ja sovimme hiusteni virkistyksestä.

Hiuksenihan ovat pitkään olleet luonnontilassa, joten muutos leikkauksessa (ja vähän värissäkin) oli erittäin tervetullut. Kokonaisuutena käynti Napsissa oli onnistunut ja juttelimme Hannan kanssa aivan kaikesta, mikä nyt vain voi hiuksiin liittyä. Sen vuoksi saattekin lukea kaksi blogijuttua: tämän ensimmäisen Naps-kampaamosta, Hannan vastauksista kysymyksiini ja yleisesti hiustenhoidosta ja seuraavan postauksen siitä, mitä hiuksilleni sitten tehtiinkään ja miten. Varoitan jo alkuunsa, että molemmat tekstit ovat hyvin pitkiä ja informatiivisia, mutta minkäs teet kun asia on niin kiinnostava! 🙂

Naps-kampaamoita on kaiken kaikkiaan seitsemän kappaletta ympäri Suomea. Ketju on ollut olemassa ensi vuonna jo 20 vuotta ja Tampereen lisäksi toimipaikkoja on Lahdessa, Porvoossa, Jyväskylässä, Järvenpäässä ja Helsingissä (kaksin kappalein). Tampereen Naps on vasta vuoden ikäinen, mutta asiakaskuntaa on Hannan mukaan löytynyt hyvin alalla vallitsevasta ylitarjonnasta huolimatta. Hanna toimii siis liikkeenjohtajana ja vastaa näin ollen puljun toiminnasta.

Kysyin kampaajaltani klassisen kysymyksen: miksi Naps on parempi, kuin muut kampaamoketjut? Hannan mielestä Naps on ketjuna ihailtavan erilainen, sillä yhteisten toimintalinjojen lisäksi jokaisella kampaamolla on mahdollisuus päättää itse omista asioistaan. Naps-kampaamo voikin siis profiloitua asiakaskunnan mukaan, mutta ammattitaito ja runsas työntekijöiden kouluttaminen ovat vakiojuttu, asteli asiakas sitten mihin ketjun pisteeseen tahansa. Kaikkiin Napsin leikkauksiin ja värjäyksiin sisältyy hiustenpesu ja päähieronta, joka ei suinkaan ole itsestäänselvyys tiukkojen aikataulujen kampaamoissa. Napsissa pyritään päinvastoin etenemään asiakkaan ehdoilla ja jättämään aikoihin väljyyttä, jotta asiakkaalle ei tulisi kiireen tuntua. Melko pätevät perustelut siis!

Ihmisläheinen ja asiakaslähtöinen tunnelma näkyi mielestäni hyvin kahdesta asiasta. Ensinnäkin jokainen työntekijä tervehti liikkeeseen saapuvaa asiakasta ja häntä palveltiin heti, vaikka toisen asiakkaan hiusten värjäys olisikin ollut kesken. Toisekseen kampaamon pesuhuone on sisustettu aivan uudenlaisella tavalla, nimittäin kirkkaasti valaistun ja kliinisen pesupaikan sijaan asiakasta odottaa tunnelmallisen hämärä, rauhoittava erillinen huone. Tavanomainen hiustenpesu muuttui kertaheitolla luksushemmotteluksi! Tämä ei suinkaan ole maksettua hehkutusta, vaan arvostan todella tällaista pientä mutta tärkeää asiakkaan huomioimista.

Itse kampaamon toiminnan lisäksi perehdyin Hannan opastuksella moniin hiustenhoidollisiin asioihin. Seuraavassa kerronkin taitavan kampaajani käsityksen kauden tulevista trendeistä, suosikkituotteistaan ja muutaman hyvän vinkin hiustenhoitoon.

Varmasti eniten puhuimme hiusten kotivärjäyksestä ja -hoidosta. Olen itse tutkinut asiaa ja kuullut useasta eri lähteestä, että kaupan hiusväreissä on kovemmat hapetteet kuin kampaamon vastaavissa aineissa. Hanna vahvisti tämän tietoni kertoen, että kampaamossa jokaiselle voidaan valita hapetteen teho yksilöllisesti: harmaat hiukset vaativat tehokkaamman hapetteen kuin luonnonväriset tai jo värjätyt hiukset. Yllätyksenä minulle tuli, että hapetteen taso vaihtelee myös vaalennusosioiden mukaan. Ensimmäisenä levitettävä vaalennusaine on nimittäin hapetteeltaan miedompaa, kuin viimeiseksi levitettävän osion aine. Olisin voinut lyödä itseäni otsaan, kun tajusin että totta kai näin täytyy olla! Ehtiihän ensiksi laitettu osio olla vaikutuksen alaisena paljon pidempään kuin ihan viimeiset osiot. Että sitä osaakin olla välillä ajattelematon… 😀

Kotiväreillä värjäystulos voi toki joskus onnistua ihan hyvin ja vastaavasti kampaajalla väri voi mennä pieleen. Hanna kuitenkin sanoi mielestäni aika hyvin, että kampaajalla on kuitenkin mokien korjaamiseen vaadittavat kikkakolmoset valmiina (esim. erilaiset sävytteet, värinpoistot jne.) kun taas kotivärjääjä joutuu pieleen menneen värjäyssession jälkeen todennäköisesti käymään kampaamossa korjauttamassa värivirheet. Myös eri sävyjen sekoittelu on kampaamoissa ilmiselvästi helpompaa, kuin kaupan geneerisissä väreissä. Tämän allekirjoitan itsekin: muutaman kerran kotivärjänneenä en voi kuin sanoa, että mieluummin panostan rahallisesti enemmän kampaajaan saadakseni parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Kyselin Hannalta uteliaana myös hiustenlaiton ja -värjäyksen trendeistä. Mitä nyt syksyllä on odotettavissa? Hanna sanoi, että varsinaiset trendikoulutukset tulevat heidän alallaan paljon myöhemmin kuin syysvaatteet kauppoihin, mutta muutaman valistuneen arvauksen hän minulle antoi. Liukuvärjäystä suositaan yhä, joskin todella luonnollisesti raidoilla toteutettuna. Uutena ”värjäystyyppinä” Hanna mainitsi tyylin, jossa hiusten keskiosa värjätään vaaleammaksi kuin latvat tai tyvi. Näin hius näyttää kauttaaltaan kolmiulotteisemmalta ja efekti on liikkuvassa tukassa aika hieno. Syksyllä mennään kuulemma värien suhteen lämpimämpään suuntaan ja kesän pastellit ja tuhkanvaaleat purkkatukat vaihdetaan hieman syksyisempiin sävyihin. Hannan mukaan tuhkanvaaleus on ollut erityisesti suomalainen trendi, ehkä siitä syystä että lämpimät blondit sävyt mielletään meillä helposti keltaisiksi. Vaaleissakin hiuksissa voi kuitenkin olla monia eri sävyvivahteita, eikä lämmin automaattisesti tarkoita sitä pelättyä kanarianlinnun keltaista.

Naps-kampaamoissa on myynnissä viiden eri hiustenhoitosarjan tuotteita. Valinnanvaraa on hurjasti, aina edullisimmasta Four Reasonsista superylelliseen L’anzaan. Pyysinkin Hannaa nimeämään sarjojen joukosta suosikkituotteensa. Hanna nimittäin useaan otteeseen muistutti, että kotihoito on vähintään yhtä tärkeässä osassa hiustenhoidossa kuin kampaamokäynnit: blondi tukka ei pysy neutraalin vaaleana ilman hopeashampoota, shokkiväri tarvitsee niinikään ylläpitoa eikä muotoilusta tule mitään, mikäli ainoa muotoilutuote on suihkaus lakkaa. Omaa kampaajaa ja hänen suosituksiaan kannattaa siis ehdottomasti kuunnella! Hyvä hiusammattilainen osaa valita juuri asiakkaan tukalle sopivat tuotteet.

L’anza

L’anzan kaikissa tuotteissa on UV-, väri- ja lämpösuoja. Muotoilutuotetta valitessa ei siis tarvitse arpoa, täytyisikö suojatuote ostaa vielä erikseen. Tämä onkin Hannan mukaan sarjan ehdoton valtti, ja suosikkituotteikseen hän nimeää Beach Spray -suolasuihkeen ja koko Keratin Healing Oil -sarjan, etenkin sen päätähden, Healing Oilin. L’anza Beach Spray on monitoimituote, joka toimii sekä kosteaan että kuivaan tukkaan, ensimuotoiluun tai parin päivän kiharoiden virkistämiseen. Healing Oil -hiusöljy taas sisältää tehokkaasti hoitavia öljyjä ja keratiinia. Hanna suosittelikin öljyä pehmittämään vaurioitunutta ja kuivaa hiusta (eli mulle siis ihan ykkösjuttu!). Keratin-sarja on kaiken kaikkiaan hyvin luksusmainen tuoksuja myöten.

Redken

Redkenin valttikortiksi Hanna nimesi erinomaisen riittoisuuden, joka johtuu tuotteiden tiivistemuodosta. Tuotteita siis tarvitsee vähemmän, mihin mahdollisesti on muilla sarjoilla tottunut. Redken-suosikikseen Hanna mainitsi All Soft -sarjan, jonka hoitoöljy minullakin on tällä hetkellä käytössä. All Soft -tuotteet ovat pienen molekyylikoon tuotteita, joten ne kosteuttavat hiusta paremmin kuin pelkästään pinnalle jätettävät tuotteet. Erinomainen juttu jälleen kuivalle ja pörröiselle hiuslaadulle.

Paul Mitchell

Paulin vahvuuksiksi kohoavat Hannan mukaan ennen kaikkea muotoilutuotteet. Ykkösiksi hän nostaa Extra Body Finishing Spray -hiuslakan ja Hot Off The Press -suoristussuihkeen. Extra Body -lakan vahvuus on sen monikäyttöisyys, se kun käy sekä kevyeen että kovempaan viimeistelyyn lähmäämättä tukkaa. Suoristussuihke taas on pakattu aerosolipulloon, joten se ei tee hiuksesta yhtä märkää kuin perinteiset suoristussuihkeet. Aine myös jakautuu hiukseen suihkun ansiosta tasaisemmin, ilman ”tuoteklimppejä”.

KC Color

Naps-kampaamoissa värisarjana käytetään KC:ta. Näin ollen kampaamoissa on myynnissä myös paljon kehuttuja Color Maskeja, jotka ovat värjätyn hiuksen täsmähoitotuotteita. Ne sisältävät väripigmenttejä ja rakennepaikkaavia ainesosia, joten värjätty hius pysyy hyvännäköisenä vielä pitkään kampaamokäynnin jälkeen. Minulla onkin ollut ennen sävy Latte käytössäni, mutta sävytteen sijaan lähinnä rakennepaikkaavassa hommassa.

Huh, aikamoisen infopaketin sain tähän kirjoitettua. Tämä kirjoitus sisälsi tosiaan Naps-käyntini informatiivisen puolen ja huomisessa postauksessa paneudun siihen, mitä hiuksilleni oikeastaan tehtiin ja millä. Osaako joku jo arvata?

Saitko kirjoituksesta uusia vinkkejä hiusten hoitoon tai vastauksia askarruttaneisiin asioihin? 🙂

Tehty yhteistyössä Naps-kampaamon kanssa: sain kokeilla kampaamoa ilmaiseksi. Jutussa esittämäni arvio on kuitenkin omani, sillä olin aidosti tyytyväinen saamaani palveluun ja lopputulokseen. Mahdolliset asiavirheet liittyen hiusten värjäysprosessiin tai tuotteisiin ovat omiani, eivät haastattelemani Hannan.

Comments

 1. Tosi mielenkiintoinen ja kiva postaus, jee! Odotan innolla seuraavaa 🙂 Aina nämä tukkajutut kiinnostavat, ja varsinkin hoitotuotteet. Lisää!

  • Jes, kiva että tykkäsit! 🙂 Huomenna tulee jo seuraava, en millään malta pitää tukkamuutosta salaisuutena tämän pidempää 😉

 2. Oikein kiva postaus ja mukavan informatiivinen. Minuakin jännittää nähdä mitä seuraavassa osassa on! Naps vaikuttaa hyvältä paikalta.

  • Hieno juttu, että tällainen novellimittainen kirjoitus kiinnosti! 🙂 Musta oli ihanaa jutella Hannan kanssa kaikista jutuista ja kysellä juttuja, joita en normaalisti kampaajalta ”uskaltaisi” kysyä.

   Naps oli tosiaan kiva paikka, ja ehdottomasti yksi ammattitaitoisimmista joissa olen käynyt. Huomenna lisää tätä hyvää 😉

  • Pääsit tosiaan vähän vakoilemaan! ;D L’anza vaikutti kyllä ehdottoman kiinnostavalta sarjalta, tuoksut olivat ainakin tosi ihania 🙂

 3. Tiedätkös mistä nykyään löydän Hanna Savolaisen? Naps kun lopetti ja Hanna jäi sitä ennen jo kotiin.

  • Heippa! Valitettavasti en tiedä Hannan liikkeistä sen enempää, kun asun itsekin nykyään Helsingissä enkä ole perillä Tampereen tarjonnasta. Pahoittelut tästä, toivottavasti löydät Hannan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework