Väripelkoinen violetin lumoissa

Taannoinen shokkipaletti pääsi kovaan käyttöön heti hankinnastaan lähtien ja muutaman kokeilun jälkeen uskalsin lähteä kokonaan violetille linjalle. Miksi tämä on niin pelottavaa? Violetti ei tunnu yhtään ”mun väriltä”, ei ainakaan silmämeikissä. Electric-paletin violetit näyttivät kuitenkin hieman lämpimämmän suuntaisilta, joten päätin tarttua niihin rohkealla otteella.

Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Ymmärsin violetin värin kauneuden ja mikä parasta, sävyt pelasivat jälleen kerran hyvin yhteen ja häivytys oli satumaisen helppoa.

Violetti näytti tässä meikissä parhaat puolensa ja olenkin tutustunut sen saloihin myös jälkeenpäin. Ei enää väripelkoja minulle!

Violetin luomivärin käyttö on ehdottomasti mainettaan helpompaa: naistenlehtien maalaamat kauhukuvat mustelmasilmistä ja pandalookista eivät voisi olla kauempana todellisuudesta. Ei mustelma hohda ja pandan silmät ovat mustat! Nih.

Värikkäiden meikkien kanssa koen kuitenkin yhden jutun todella tärkeäksi, ja se on musta rajaus. Skarppi rajaus kokoaa värit paremmin yhteen eikä lopputulos näytä niin kaoottiselta. Kaikista Electric-kokeiluistani löytyykin vähintään ohut nestemäinen rajaus.

Violetti: tuttu vai vieras väri? 🙂

Comments

 1. Tämä oli jännä postaus lukea, kun tähän asti olen blogistasi saanut käsityksen, että käyttäisit kaikkia värejä ilman sen kummempia epäilyksiä:) Ja lisäksi siksi, että mulle violetin sävyt ovat oikeastaan neutraalin jatke, enkä miellä niitä erityisen värikkäiksi tai huomiota herättäviksi. (No, Sugarpillin violetit ja pari muutakin vastaavaa menevät ehkä siihen värikkäiden kategoriaan, mutta noin pääpiirteittäin.) Itse arastelisin enemmän tuota punertavaa sävyä, jota käytit liikkuvalla luomella.

  Olen kyllä sen verran oppinut, että on olemassa joitakin violetin sävyjä, joilla saan itselleni mustelmaefektin aikaan. Omalla keltapohjaisella iholla ne ovat yleensä vahvasti siniseen taittuvia värejä, varsinkin sinipohjainen ja vähän tummempi violetti varjostuksessa käytettynä näyttää melko autenttiselta mustalta silmältä. Jostain syystä myös luumun sävyllä saa helposti aikaan vähän epämääräisen vaikutelman, vaikka lämpimien sävyjen pitäisi periaatteessa sopia lämpimän sävyiselle iholle? Mutta näiden ääripäiden välissä on kivoja violetteja, joita tulee käytettyä melkeinpä aina silloin kun ei ole pakko tehdä huomaamatonta meikkiä:)

  • Kyllä mä melkein kaikkea käytänkin, mutta violetti on ollut jo pitkään mulle paha paikka. En vaan ole saanut tartuttua siihen ja sattuman kaupalla mulle päätyneet violetit paletit tai luomivärit ovat hyvin nopsaan lähteneet eteenpäin. Onneksi vihdoin sain rikottua raja-aitoja ja nyt violetti on mullekin vähän enemmän siellä normaalin puolella 🙂

   Violetin sävyvalinnassa saa kyllä olla tarkka! Hohtavissa luomiväreissä en näe tätä niinkään ongelmana, mutta jos on innokas häivyttelijä niin hohdon hävittyä luomelta voi haaleanvaalea violetti olla aika ilkeän näköinen luomella :/ Musta, tarkkareunainen rajaus onneksi pelastaa aika paljon.

  • Kiitos Lara! 🙂 Meikki onnistui munkin mielestä tosi hyvin, ja Electricin ihanuus vain kasvaa <3

 2. Upea violetti silmämeikki! Kaikki Electric-paletilla tekemäsi meikit ovat kyllä olleet todella onnistuneita 🙂

  • Kiitos! 🙂 Mäkin ihan yllätyin, ettei Electric ole pelottavan kirkkaiden väriensä vuoksi yhtään sen vaikeampi kuin monet muut paletit. Värien laadukkuus kyllä auttaa hurjasti meikin onnistumisessa 🙂

  • Kiitos ^__^ Mulle violetti on aiemmin ollut vain kultaisen luomivärin pari, mutta ehkä nyt jatkossa uskallan paremmin käyttää sitä yksinkin 🙂

 3. Ma sain kerran mustan silman kun hevonen kolautti mua naamaan paivaa ennen kuin piti lentaa Suomeen, suvereenisti meikkasin sit toisen silman violetilla luomivarilla niin pysty liikkumaan julkisesti ja meni taydesta ku vaara raha. 😀

 4. Mulle violetti on arkiväri, koska elän käsityksessä että vihreät silmät ja violetti on kavereita. Toki käytän ehkä vähemmän rohkeita sävyjä siitä kuin tuossa paletissa taitaa ollakaan 🙂

  • Oi, vihreät silmät ja violetti pelaavat kyllä todella nätisti yhteen! 🙂 Murretut violetit sopivat varmasti yhtä hyvin kuin nämä ”shokkiväritkin”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework