Uusin sovellusihastus

image

Liityin jokin aika sitten mulle aivan uuteen some-sovellukseen, Snapchatiin. Huolimatta siitä että käyttöliittymää oli aluksi hieman opeteltava (jaa miten niin teknologiakelkasta pudonnut?), niin nyt olen ihan koukussa siihen. Snäppäilen päivittäin lyhyitä videoita kuulumisistani ja esittelen päivän meikkiä, jos sellaisen olen tehnyt. Vähän höpöttelyähän se vielä on, mutta käykää ihmeessä kurkkaamassa jos kiinnostaa!

Snapchatin tarkoitus on lähettää kavereilleen joko oman ”tarinansa” (My Story) tai keskusteluikkunan kautta kuvia ja lyhyitä videopätkiä. Snapchat eroaa Instagramista siten, ettei kuvia pysty muokkaamaan tai filtteröimään ja ne pysyvät näkyvillä maksimissaan kymmenen sekuntia. Vastaanottaja voi ottaa ruutukaappauksen kuvasta jos sen tahtoo säilöä, muuten kuva siirtyy ajasta ikuisuuteen katseluajan kuluttua loppuun. Jos haluaa pitää kuvat ja videot pidempään saatavilla, voi lisätä ne omaan tarinaansa jossa ne ovat katseltavissa vuorokauden ajan lataushetkestä. Yksityisyysasetuksista voi määrittää, näkeekö My Storyn kaikki käyttäjät vai vain kaverit.

Snapissä mua viehättää erityisesti sen hetkellisyys: on ihana kertoa joku lyhyt hassu sattumus päivältä videolle sen kummemmin ajattelematta. Instaan tai Facebookiin samaa tehdessä mietin helposti etukäteen kaiken meikkiä myöten, mutta Snapchatissä tämä ei ole mahdollista ja siksi julkaiseminen siellä on spontaania. Ihanaa vaihtelua! Ehkä juuri sovelluksen nopeuden ja helppouden takia en koe sitä ylimääräisenä rasitteena, vaan hauskana lisänä.

Mun käyttäjänimi on tosiaan liiallisuuksia ja My Story on avoin kaikille. Snapissä voi myös vain seurata tyyppejä, ei tarvitse itse julkaista mitään. Vinkki: monet meikkibrändit julkaisevat Snapchatissä ensimmäisenä tietoa uusista lanseerauksista!

 

Käytätkö Snapchatiä? Mikä on seuraava ”must-have” sovellus?

 

Ps. Twitterissä en ole vieläkään… Pitäiskö olla? Eiks siellä oo vaan politiikkaa ja vakavaa?

Pps. Mikäli ei tahdo *krhöm* elinkuvia *krhöm* chatissa ruudulleen, kannattaa laittaa asetukset niin että vain kaverit voivat lähettää yksityisviestejä. Been there done that.

Mitä mieltä olet?
Tykkään Ihana Haha Vau Nyyh Pöh

8 thoughts on “Uusin sovellusihastus

 • 18.7.2015 at 17:43
  Permalink

  Mun mielestä tuolla on jokunen filtteri, joita kuviin voi käyttää? Olen itsekin ihan vasta tuon Sc:n ladannut ja olen kyllä aika pihalla, vaikka idea onkin yksinkertainen. Ehkä se on liian yksinkertainen? :’D

  Reply
  • 18.7.2015 at 17:49
   Permalink

   Joo, katsos vaan! Mulla vaan ei ole hyväksyntää paikannustiedoille ja filtterit (sekä ne lämpötilat sun muut erikoisemmat) vaatii sen. Olen ihan neuroottinen ton paikannuksen kanssa enkä hyväksy sitä millekään sovellukselle :’D

   Idea tosiaan on simppeli mutta sovellus vaatii yllättävän paljon opettelua! En meinaa millään muistaa et mihin suuntaan pitikään sviipata 😀

 • 19.7.2015 at 19:58
  Permalink

  Oon kuullut ja lukenut jonkun muunkin tykästyneen ko. sovellukseen, ja tämän luettuani lämpenin ehkä piirun verran itsekin lisää ajatukselle Snapchatista. Katsotaan miten käy… 😀

  Reply
  • 21.7.2015 at 11:52
   Permalink

   Ainahan sen voi ladata, katsoa kiinnostaako ja sitten poistaa jos ei tykkääkään 🙂 Nykyaikana ei onneksi tarvitse sitoutua moisiin sovelluksiin ja parhaimmat on vielä ilmaisia, niin mikäs sen parempaa. Suosittelen!

 • 19.7.2015 at 22:28
  Permalink

  Oon miettinyt tätä, mutta taidan olla liian vanha 😀

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.