Uusin sovellusihastus

image

Liityin jokin aika sitten mulle aivan uuteen some-sovellukseen, Snapchatiin. Huolimatta siitä että käyttöliittymää oli aluksi hieman opeteltava (jaa miten niin teknologiakelkasta pudonnut?), niin nyt olen ihan koukussa siihen. Snäppäilen päivittäin lyhyitä videoita kuulumisistani ja esittelen päivän meikkiä, jos sellaisen olen tehnyt. Vähän höpöttelyähän se vielä on, mutta käykää ihmeessä kurkkaamassa jos kiinnostaa!

Snapchatin tarkoitus on lähettää kavereilleen joko oman ”tarinansa” (My Story) tai keskusteluikkunan kautta kuvia ja lyhyitä videopätkiä. Snapchat eroaa Instagramista siten, ettei kuvia pysty muokkaamaan tai filtteröimään ja ne pysyvät näkyvillä maksimissaan kymmenen sekuntia. Vastaanottaja voi ottaa ruutukaappauksen kuvasta jos sen tahtoo säilöä, muuten kuva siirtyy ajasta ikuisuuteen katseluajan kuluttua loppuun. Jos haluaa pitää kuvat ja videot pidempään saatavilla, voi lisätä ne omaan tarinaansa jossa ne ovat katseltavissa vuorokauden ajan lataushetkestä. Yksityisyysasetuksista voi määrittää, näkeekö My Storyn kaikki käyttäjät vai vain kaverit.

Snapissä mua viehättää erityisesti sen hetkellisyys: on ihana kertoa joku lyhyt hassu sattumus päivältä videolle sen kummemmin ajattelematta. Instaan tai Facebookiin samaa tehdessä mietin helposti etukäteen kaiken meikkiä myöten, mutta Snapchatissä tämä ei ole mahdollista ja siksi julkaiseminen siellä on spontaania. Ihanaa vaihtelua! Ehkä juuri sovelluksen nopeuden ja helppouden takia en koe sitä ylimääräisenä rasitteena, vaan hauskana lisänä.

Mun käyttäjänimi on tosiaan liiallisuuksia ja My Story on avoin kaikille. Snapissä voi myös vain seurata tyyppejä, ei tarvitse itse julkaista mitään. Vinkki: monet meikkibrändit julkaisevat Snapchatissä ensimmäisenä tietoa uusista lanseerauksista!

 

Käytätkö Snapchatiä? Mikä on seuraava ”must-have” sovellus?

 

Ps. Twitterissä en ole vieläkään… Pitäiskö olla? Eiks siellä oo vaan politiikkaa ja vakavaa?

Pps. Mikäli ei tahdo *krhöm* elinkuvia *krhöm* chatissa ruudulleen, kannattaa laittaa asetukset niin että vain kaverit voivat lähettää yksityisviestejä. Been there done that.

Comments

  1. Mun mielestä tuolla on jokunen filtteri, joita kuviin voi käyttää? Olen itsekin ihan vasta tuon Sc:n ladannut ja olen kyllä aika pihalla, vaikka idea onkin yksinkertainen. Ehkä se on liian yksinkertainen? :’D

    • Joo, katsos vaan! Mulla vaan ei ole hyväksyntää paikannustiedoille ja filtterit (sekä ne lämpötilat sun muut erikoisemmat) vaatii sen. Olen ihan neuroottinen ton paikannuksen kanssa enkä hyväksy sitä millekään sovellukselle :’D

      Idea tosiaan on simppeli mutta sovellus vaatii yllättävän paljon opettelua! En meinaa millään muistaa et mihin suuntaan pitikään sviipata 😀

  2. Oon kuullut ja lukenut jonkun muunkin tykästyneen ko. sovellukseen, ja tämän luettuani lämpenin ehkä piirun verran itsekin lisää ajatukselle Snapchatista. Katsotaan miten käy… 😀

    • Ainahan sen voi ladata, katsoa kiinnostaako ja sitten poistaa jos ei tykkääkään 🙂 Nykyaikana ei onneksi tarvitse sitoutua moisiin sovelluksiin ja parhaimmat on vielä ilmaisia, niin mikäs sen parempaa. Suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework