Uusi, ruusunpunainen tuoksurakkaus

Ruusun tuoksu on ihmisiä kahteen kategoriaan jakava elementti: toiset rakastavat sitä, kun taas toisille ruusu on ällötystuoksu numero yksi. Itse heilahtelen näiden kahden ryhmän välillä, sillä yksi suurimmista tuoksuihastuksistani on nimenomaan hedelmäinen ruusutuoksu, Lancôme Trésor In Love. Siinä ruusu on vieno ja pehmeä höystettynä persikkaisella hedelmäisyydellä. Nimenomaan suhteellisen kevyt ruusutuoksu on minun nenääni se mieluisin, kun taas voimakkaat, suitsukkeenomaiset ruusut saavat aikaan vain päänsäryn. Liian pelkistettynä ruusu taas on vain hento ja mitäänsanomaton, liian yksitoikkoinen. Yritäpä nyt sitten löytää sopiva ruusutuoksu korvaamaan rakasta In Loveani, jota on enää muutaman käyttökerran verran jäljellä!

Tosin enpä kirjoittaisi tätä postausta, ellei uutta ruusurakkautta olisi elämääni ilmestynyt…

Chloén uutuus, Chloé Eau de Toilette, on uusin versio samannimisestä tuoksusta. Alussa tuoksu on hyvinkin sitruksinen ja kukkainen, vaikuttaen hieman tylsältä. Alkutuoksun häivyttyä Chloén ruusuvivahteet kuitenkin puskevat esiin ja sydäntuoksu on tosiaan pelkkää ruusun juhlaa: kevyttä, kaunista ja raikasta. Mielestäni jo tässä vaiheessa pohjatuoksun puhdas tuoksuvivahde (puuvilla) puskee selvästi läpi ja tekee Chloésta ihan täydellisen turvatuoksun. Turvatuoksua käytän päivinä, joina haluan olla kepeä, iloinen ja vaatimattomalla tavalla kaunis. Chloé ei ole voimakas tuoksu, vaikka tekeekin itsensä tiettäväksi. Iltatuoksuksi valitsisin jotain muuta, mutta hillittyihin päiväjuhliin ja arkituoksuksi Chloé on oiva valinta. Mielikuvissani tuoksu istuu kantajalleen vuoden ympäri, vain ihan synkimpänä ja pimeimpänä talvena kepeyden tilalle kaipaisin mausteisuutta.

Chloé yllätti minut täysin. En uskonut, että tässä olisi seuraava ruusuihastukseni sillä tuoksunuotit vaikuttivat aluksi himpun verran tylsiltä ja mitäänsanomattomilta. Ihoni kemia ja Chloén ruusukimppu toimivat kuitenkin ihanteellisesti yhteen ja tuoksu kohosi tämän vuoden uutuuksien ykköseksi.

Miten tämä sitten vertautuu rakastamaani In Loveen? In Love on selkeästi hedelmäisempi ja makeampi. Ruusu jää sydäntuoksussakin kilpailemaan makeiden vivahteiden kanssa ja pohjatuoksun pehmeys antaa odottaa itseään. Tavallaan tuoksut ovat keskivaiheessa hyvin lähellä toisiaan, mutta siinä missä In Love heittää mukaan kujeilevan, päärynäisen vivahteen tyytyy Chloé juhlimaan pelkillä kukilla ja jää kokonaisuudeltaan hienostuneemmaksi. Pohjatuoksu on Chloéssa selvästi puhtaampi, kun taas In Love nojaa puisempaan ja pehmeämpään suuntaan. Molemmat tuoksut ovat kuitenkin hyvin rakennettuja ja ajattomia. Vaikka tuoksut ovat erilaisia, riittänee minulle ruusutuoksujen runsaasta valikoimasta jatkossa vain yksi tuoksu ja se olkoon tästä eteenpäin Chloé.

 

Mikä on sinun suhteesi ruusun tuoksuun? Entä suosikki tämän vuoden lanseerauksista?

 

Hajuvesi saatu testiin maahantuojalta.

Comments

 1. Rakastan ruusun tuoksua! Kun juhannusruusut kukkivat, en vaan voi pitää päätäni poissa puskasta. On pakko nuuhkutella pitkään ja hartaasti. Ah, tuoksu joka on samalla aikaa kirpakka, puuterinen ja pehmeä. Myös hajuvesissä ruusu kolahtaa usein. Ikisuosikkini, Stella McCartneyn Stella on oikea ruusupommi, ja myös tuo Chloé edp löytyy tuoksuhyllystä (tosin pullon suihkutusmekanismi on mennyt rikki, ja tuoksun suihkuttaminen iholle on aina melkoinen manööveri. Mutta se on sen arvoista…)

  En ole sinänsä ruusutuoksujen näköinen ihminen, koska kai ruusun tuoksu liitetään tosi tyttömäiseen ihmiseen. Mutta ehkä se ristiriita onkin niin hauska. Maiharit ja ruusu on yhdistelmä, joka ei heti tule mieleen, ja juuri siksi se toimiikin niin hyvin. 🙂

  • Hei, kontrastit on just hyvä juttu! En mäkään vaikuta supermausteisten tuoksujen suurkuluttajalta, mutta just sellasista tykkään eniten. Kaikki missä on jotain syötävää on mun juttu hajuvesissä 🙂 Poikkeuksena nämä ruusut, joista tykkään aina vaan enemmän.

 2. Varmaan sanomattakin selvää, että mä rakastan ruusun tuoksua, jos multa kysyttäisiin, sillä voisi kuorruttaa jokaisen tuoksun. Tykkään yli kaiken Dr. Hauschkan Ruusuvoiteiden hajustakin. 😀

  • Ruusuvoiteissa taas on mun nenään aavistuksen liikaa yrttimäisyyttä, mutta se tuskin siitä itse ruususta johtuu 🙂 Mäkin kyllä tykkään siitä tuoksusta, vaikka monet inhoaa!

 3. Tätä en oo tuoksutellut, mutta itellä vetelee viimisiä pisaroitaan Chloén Roses de Chloé ja ah, se on kyllä ihana ruusutuoksu myös! <3 Kauniit kuvat muuten oot tästä tuoksusta ottanut! 🙂

 4. Mulla on hyvinkin neutraali suhtautuminen ruusuntuoksuun. En olen mitenkään erityisen ihastunut, mutta en myöskään välttele. Omistan tosin postauksessa mainitsemasi Trésorin In Love-tuoksun, joten ehkä kuitenkin tykkään ruususta enemmän kuin ymmärränkään?

  Pauliinan mainitsema Chloén Roses de Chloé on minustakin aivan erityisen onnistunut. Tekisi niin mieli ostaa, se mutta jotenkin perustelu on vaikeaa kun omistan alkuperäisen Chloén josta tuoksu on muunnelma. Kyseinen Chloé on muuten ensimmäinen tuoksu, josta olen ostanut toisen pullon ensimmäisen loputtua.

  • Ruusua on tosiaan vähän joka toisessa tuoksussa ja mäkin luulin aiemmin, ettei se ole ihan mun juttu juuri geneerisyytensä takia. Sitten kuitenkin ihastuin In Loveen ja tähän, ja huomasin että ne on just ne puhtaat ja selkeästi ruusuiset tuoksut jotka mua viehättää. Täytyykin käydä nuuhkimassa tuo Roses de Chloé, kun siitä on jo suosituksia sadellut 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework