Uudet hiukset, vaan ei vakikampaajalta – miten kävi?

Yllätin itseni pari viikkoa sitten ja kävin ex tempore kampaajalla. Hiukset olivat olleet jo useamman kuukauden omillaan ja siten tyvikasvu muuten blondissa tukassa oli… Pitkähkö. Myös venähtänyt malli kaipasi uutta särmää. Talous ei antanut periksi käydä kampaajalla ns. normihinnalla, joten käytin hyväkseni Timma-sovellusta ja ostin peruutusajan minulle uppo-outoon kampaamoon seuraavalle päivälle. Arvaatte varmaan, että jännitti käydä ihan uudessa paikassa, josta en tiennyt mitään etukäteen!

hiukset_bronde_polkka_long_bob

Tällaista sitten tuli. Hiusvärissä päädyttiin ”tummaan blondiin”, eli toisin sanoen hieman vaaleampaan kuin mitä oma sävyni on. Näin mahdollinen tyvikasvu on jatkossa hieman siedettävämpi, vaikka tuleekin näkymään tummempana värjättyä hiusta vasten. Hiuksiin ei meinannut tarttua sävy kunnolla vaan kampaaja joutui tekemään vielä pesupaikalla sävyhuuhtelun, jotta tulos olisi ollut kaunis ja tasainen.

Vaikka mulla oli ennen kampaaja-aikaa tarkoitus kasvattaa hiuksia hieman pidempään mittaan, päädyttiin yksimielisesti kampaajan kanssa samaan A-linjaiseen pitkään polkkaan, joka mulla aiemminkin on ollut. Se on yksinkertaisesti helpoin hiusmalli minulle ylläpitää, ja tukan paksuuden ansiosta näyttää hyvältä ilman varsinaista muotoiluakin. Hiusten kuivaamisen jälkeen käännän vain latvat raudalla ja valmista on.

hiukset_bronde_polkka_long_bob

Nyt muutamien pesujen jälkeen tukka ei ole enää niin tumma, vaan on haalistunut kivaksi beigeksi. Väri vaatii kirkkaana pysymiseen hieman apuja, eli värinaamion noin joka toinen viikko. Ylipäänsä suosittelen kyllä värinaamioita kaikille hiusväreille, niiden avulla saa tuotua raikasta fiilistä tukkaan tosi hyvin.

Olin tosi tyytyväinen Timma-sovellukseen, sillä normaalisti kampaajakäynti maksaa näillä hiuksilla noin 120-150 euroa Helsingissä. Nyt selvisin hitusen alle 80 eurolla ja olin palveluun ja hiuksiin tosi tyytyväinen. Lisäksi kampaamossa pyöri pari chihuahuaa, joista toinen viihtyi mun sylissä melkein koko ajan! Ehdoton plussa kampaamossa, jos multa kysytään.

 

Uskaltaisitko kokeilla tuntematonta kampaajaa vai valitsetko rahatilanteesta riippumatta vakipaikan?

 

Mitä mieltä olet?
Tykkään Ihana Haha Vau Nyyh Pöh
44

14 thoughts on “Uudet hiukset, vaan ei vakikampaajalta – miten kävi?

 • 6.11.2016 at 13:00
  Permalink

  Jotenkin kun on tottunut siihen että tekee itse tai käy luottokampaajalla, vieraan penkkiin hyppääminen tuntuisi hankalalle 😀 Väriä olen pitkään ylläpitänyt itse (ennen tätä oranssia värimuutosta) kaupan hiusväreillä ja kampaajalla käynyt n. kerran pari vuodessa leikkuuttamassa latvoja sekä siistimässä väriä. Nyt maanantaina olen menossa samaan kampaamoon kuin minkä luottokampaaja omistaa mutta harjoittelijalle värjäyttämään jälleen, hiukan jännittää mutta eiköhän siitä hyvä tule!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  Reply
  • 6.11.2016 at 13:53
   Permalink

   Mä taas en missään nimessä värjäisi hiuksia itse 😀 Siitä ei oo koskaan seurannut mitään hyvää, joten luotan sen suhteen tuntemattomaankin kampaajaan enemmän kuin itseeni.

   Hyvä siitä tulee! 🙂 Mulla on vaan positiivisia kokemuksia harjoittelijoista, he ainakin varmistavat aina että muutokset on ok. Pahimpia kokemuksiani on olleet just ne ”liiankin kokeneet” kampaajat, jotka vaan päättävät että tämä on hyvä nyt näin vaikka mä olisin eri mieltä. 😀

 • 6.11.2016 at 13:19
  Permalink

  Ihana! Tykkään väristä ja mallista oikein paljon, kaunis lopputulos ja sopii hyvin sulle..! ^_^ Uskon että chihuista tuli lisäplussaa 😉

  (PS. Mikä ihana huulipuna??)

  Reply
 • 6.11.2016 at 15:34
  Permalink

  On kyllä tosi kiva lopputulos!
  Mulla on onneksi niin hyvä systeemi olemassa, että läheinen kaveri on viittä vaille valmis kampaaja ja taitava käsistään, joten mulla ei mene omaisuuksia hiuksiin. Me tehdään yleensä niin, että mä auttelen häntä koulutehtävissä ja muissa jutuissa ja hän hoitaa mun hiukset. 🙂

  Reply
  • 12.11.2016 at 10:25
   Permalink

   No toi on tosi hyvä juttu! Oravannahkakauppa on aina jees 🙂

 • 6.11.2016 at 19:43
  Permalink

  En ole aiemmin kommentoinu, mutta uusi tukka näyttää hyvältä! Pakko sanoa että olet älyttömän kaunis 🙂

  Reply
  • 12.11.2016 at 10:25
   Permalink

   Kiitos, olipa ihana kommentti! 🙂

  • 12.11.2016 at 10:26
   Permalink

   Kiva kuulla, kiitos! 🙂

 • 7.11.2016 at 02:43
  Permalink

  Aivan ihanat hiukset! Nää sopii sulle todella kauniisti ^^

  Mä olen kokeillut muutaman kerran ihan uutta kampaajaa, ja oon kyllä ollut aina tyytyväinen. Viimeisin kampaajalöytö tuli just uutta kokeilemalla, ja nyt mulla on uusi, ihana vakkarikampaaja <3

  Reply
  • 12.11.2016 at 10:26
   Permalink

   Tolleen ne parhaat kampaajat just löytyy, kun vaan uskaltaa kokeilla! 🙂 Sun harmaa tukka on kyl upea, tykkään!

 • 7.11.2016 at 08:42
  Permalink

  Aivan ihanat hiukset!

  Menisin varmaan itseni kohdalla rahatilanteen mukaan, minun hiuksissa ei kuitenkaan ole mitään niin vaikeaa tehtävää, mistä ei melkein jokainen kampaaja suoriutuisi. Jos harrastaisin jotain erikoisvärejä tms. mikä vaatii todella erikoistaitoja niin luultavasti pitäytyisin samassa hinnasta huolimatta.

  Itsellänihän on hiusten kanssa ideaalitilanne, koska mieheni sisko hoitaa ne saan aina hyvää ja edullisesti. 🙂

  Reply
  • 12.11.2016 at 10:27
   Permalink

   Joo, erikoisvärit varmasti vaatii ihan oman osaajansa. Musta on tullut aika tarkka just leikkauksen suhteen, kun oon vihdoin ymmärtänyt ettei ns. peruskampaajat useinkaan tiedä mitä tehdä näin paksuille hiuksille. Oli ne sit minkä mittaiset tahansa 😀 Eli arvostan hyvää leikkaustaitoa, se kun helpottaa mun hommaa arjessa huomattavasti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.