Tutorial: siipirajaus

Blogihiljaisuuden jälkeen on syytä aloittaa suoraan työläimmällä mahdollisella postausmuodolla, eli tutoriaalilla. Tutoriaaleja on oikein mukavaa tehdä, mutta kuvien käsittelyyn kuluva aika on ihan uskomaton. Varsinkin, kun rutiini on tässä tauon aikana hieman hukassa 🙂

Tänään Elisan meikkikoulussa keskitytään yksinkertaisimpaan mahdolliseen tapaan tehdä nestemäisellä eyelinerilla klassinen siipirajaus. Tämänkaltaisia ohjeita ovat YouTube ja blogosfääri tulvillaan, mutta eilen vietetyissä 50-luku-teemaisissa polttareissa selvisi, että monelle ”tavalliselle arkimeikkaajalle” siipirajauksen teko on sama kuin yrittää luoda tarkka kopio Van Goghin maalauksesta. Kannankin siis oman korteni kekoon ja näytän, miten siipirajaus on mahdollista tehdä siististi ja suhteellisen vaivattomasti. Harjoittelua tämäkin metodi tosin vaatii, mutta pienellä vaivalla näyttävä meikki valmistuu kerta kerralta nopeammin.

Välineet

Tarvitset nestemäisen rajausvärin. Kynämallinen silmämeikkikynä on yleensä aika suttuinen, mutta toki tätä tekniikkaa voi soveltaa kynän kanssa taiteiluun yhtä lailla. Nestemäisiä eyelinereita löytää jokaiselta merkiltä eri muodoissa: on purkissa olevaa geelirajausta, tussia ja perinteistä dipattavaa erilaisilla siveltimillä. Omani on Seppälästä saatavilla oleva Wet ’n Wildin Mega Liner, joka on hintaansa nähden oikein positiivinen tuttavuus. Henkilökohtaisesti en pidä vedenkestävistä eyelinereista, jokainen kokeilemani on ollut hankala poistaa ja peruskäytössä tavallinen liner pysyy ihan hyvin ilman sen kummempia kikkoja.

Geelirajaukseen tarvitset jo lähtökohtaisesti erillisen siveltimen, mutta suosittelen hankkimaan sellaisen myös dipattavaan rajausväriin. Mega Linerin oma sivellin on ihanan ohut ja helppokäyttöinen, mutta kuten kuvista näkyy, jää rajausväriä runsaasti ripsiin ja sitä saikin olla nyppimässä koko ajan pois. Erillinen rajaussivellin on hygieeninen ja helpottaa huomattavasti värin annostelua, puhumattakaan itse rajauksen tarkkuuden säätelystä. Voin suositella esimerkiksi e.l.f.in Angled Eyeliner Brushia (perinteisempi suora malli käy myös).

Mikäli omistat luomivärinpohjustusaineen, kannattaa sitä käyttää vaikka varsinaista luomiväriä et laittaisikaan. Pohjustustuote tasoittaa ihon sävyä ja pidentää myös rajauksen kestoa. Kokeilemistani paras on edelleen Urban Decayn Primer Potion, tuttavallisemmin UDPP.

Toiminta

Aloita vetämällä viiva ripsirajasta luomivakoon asti. Viiva on kokonaan näkyvissä silmien ollessa auki, se ei siis jatku sen ylemmäs. Kaltevuuskulmaa voi vaihdella, ja pienemmän siipivaikutelman saa kun jättää viivan lyhyemmäksi.

Seuraavaksi vedä toinen viiva ensimmäisen viivan päästä suoraan kiinni ripsirajaan. Muodostuu kolmio. Tässä vaiheessa ei kannata vielä tehdä kovin isoa kolmiota, rajausta tullaan nimittäin vielä paksuntamaan myöhemmin. Kuten näkyy, niin jäljen ei vielä tässä vaiheessa tarvitse olla mitenkään älyttömän siistiä.

Sitten väritetään kolmion sisus. Rajauksen ulkonurkka alkaa tässä jo hahmottua. Edelleenkään ei kannata huolestua, mikäli rajat ovat vähän suttuiset.

Sitten vähän vaativampi homma. Nyt pitää jatkaa rajauksen linjaa pitkin ripsirajaa aina silmän sisänurkkaan asti. Hommaa helpottaa, mikäli tekee useita lyhyitä viivoja yhden pitkän sijasta. Joillakin käden hallinta on kuitenkin etevää ja on täysin mahdollista, että onnistuu tekemään yhdellä vedolla hyvän rajauksen 🙂 Itse rajaan yleensä oikean silmän yhdellä vedolla, mutta vasemman silmän kanssa olen hitaampi ja tarkempi. Koordinaatiokysymys ilmeisesti.

Nyt on aika alkaa paksuntaa rajausta ja häivyttää kolmion ja muun rajauksen yhtymäkohtaa sulavammaksi. Tässä vaiheessa korjataan myös epätasainen jälki. Kannattaa edetä pienin askelin ja paksuntaa rajausta hyvin, hyvin ohuesti kerrallaan. Muista, että voit aina lisätä eyelineria, mutta ylimääräisen poistaminen tuhoaa pahimmassa tapauksessa koko muun meikin.

Paksunnetaan vieläkin. Tässä vaiheessa voi myös korjata siiven kärkeä kostealla pumpulipuikolla, mikäli kaltevuuskulma ei miellytä tai jotain suttuja on päässyt syntymään. Mullakin on lähestulkoon joka ikinen kerta jotain pumpulipuikolla korjattavaa, vähintäänkin onnistun jossain vaiheessa tökkäämään eyelinerin silmääni 😀

Lisätään ripsari ja voilà! Rajaus on valmis.

Ihmeelliset käsiasennot taas.

Loppuun vielä eilisen fiilistelykuva. Olimme siis 15 hengen polttariporukan kesken pukeutuneet 50-luvun tyylisesti: oma mekkoni on Pariisista NafNafilta (<3) ostettu ja lisäsin asuun vielä stay-up sukat (Dim-merkkiset ovat todella hyvät), pitkät satiinikäsineet sekä hiuskoristeen (Pieces, ostettu alesta parilla eurolla). Morsian puettiin aivan ihanaan pitsiseen vintage-pukuun ja minä sain kunnian tehdä hänelle 50-lukulaiset meikit ja hiukset. Herätimme kaupungilla kulkiessamme ansaitusti huomiota 🙂 Oli ihanaa laittautua oikein kauniiksi ja viettää koko päivä hyvässä seurassa juhlien. Huulissa MACin Ruby Woo, tietty 😉

Tässä vielä hyvän vaimon ohje 50-luvun ohjekirjasesta:

”Yritys säilyttää miehensä rakkaus merkitsee taistelua vanhuutta vastaan. Ottakaa säännöllisesti kauneushoitoa! Mutta älkää silti summamutikassa tuhriko huulipunaa ja ihomaalia kasvoihinne!”

Comments

  1. Ihana blogi sulla!

    Tutokin on oikein hyvä! Mä suosittelen muuten make up storen cake eyelineria jos tykkää rajailla silmiä joka päivä. Tuote kestää ikuisuuden ja on superhyvää kamaa!

    🙂

    • Kiitos 🙂

      Cakea en olekaan ennen rajauksissa kokeillut, vain geelilinereita. Ne taitavat molemmat kuulua kastiin ”kestävät ikuisuuden” 🙂 Kosmetiikka on kuitenkin aika hinnakasta; on kiva juttu että edes jotkut tuotteet kestävät jopa vuosia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework