Tutorial: raikas tammikuinen meikki

On aika Miten niin liikaa -blogin ensimmäisen tutoriaalin. Kertaan nyt vielä tässä, että en ole guru tai millään tavalla ammattilainen meikkauksessa, ja tutoriaalissa näytän vain miten minulla on tapana tehdä meikki.

Luvassa on yksinkertainen, kolmen sävyn meikki joka sopii tammikuuhun kuin nenä päähän. Sinisen ja turkoosin sävyt sopivat erityisesti sinisille silmille tuomaan silmien väriä enemmän esiin, mutta totta kai tämä meikki sopii muunkin värisille silmille. Parasta on, että tästä meikistä selviää kahdella siveltimellä: littanalla, pienehköllä luomivärisiveltimellä ja pyöreällä häivytyssiveltimellä. Omat siveltimeni ovat Inglot 20P ja Ecotools highlighter brush, joka nimestään huolimatta sopii erityisen hyvin myös häivyttämiseen. Häivytyssiveltimen puuttuessa häivytys onnistuu hyvin myös sormin, ja luomivärisiveltimen voi korvata tavallisella vaahtomuoviapplikaattorilla.

Let’s get started!

Meikkiin tarvitaan (suluissa käyttämäni tuote):

silmämeikin pohjustustuote (Urban Decay Primer Potion)
musta rajauskynä (Natural Code Eye Intensifier)
musta nestemäinen rajaus (Wet ’n Wild H2O Proof)
kultainen highlighter-sävy (120-paletista)
helmiäisharmaa (120-paletista)
helmiäissininen/turkoosi (Inglot shine 05)
helmiäispetrooli (Inglot shine 02)
ripsiväri (Max Factor False Lash Effect)

Tässä käyttämäni sävyt. Tuo Inglotin turkoosi on aika lähellä vaaleansinistä varsinkin luomella, mutta silti lasken sen turkooseihin kuuluvaksi 😀

Aloita levittämällä pohjustustuote koko luomelle. Kuten kuvasta näkyy, se tasoittaa ihon sävyä ja peittää pienet verisuonet. Pohjustustuote myös kiinnittää luomivärin ja saa sen levittymään tasaisemmin.

Seuraavaksi rajaus kynällä. Kynä saa olla pehmeä ja rajaus suttuinen, sillä luomiväri tulee rajauksen päälle ja peittää pienet virheet rajauksen tasaisuudessa. Tällainen luomivärin alle tuleva rajaus saa ripset näyttämään tummemmilta ja tuo terävyyttä katseeseen olematta kuitenkaan liian hyökkäävä. Rajausta voi olla vaikea saada ihan ripsien tyveen asti, mutta levittämällä silmäluomea ulkonurkasta leveämmäksi saa kynän paremmin nojaamaan ihoa vasten. Myös ryppyluomisille tämä on hyvä keino saada rajaus levitettyä tasaisemmin. NC:n kynä on siitä hyvä, että sillä saa tarvittaessa tehtyä sekä tällaisen rajauksen että sisärajauksen.

Luomiväreistä ensin levitetään himmeää kultaista highligher-sävyä luomivaosta ylöspäin ihan kulmakarvoihin asti häivyttyssiveltimellä. Korostussävyssä ei saisi olla hirveän paljoa pigmenttiä, lähinnä vain hohtoa, muuten koko luomen sävy muuttuu kummalliseksi. Erittäin hyvä highlighter on esimerkiksi Inglotin pearl 393, joka käy sekä lämpimän että kylmän sävyisiin meikkeihin.

Seuraavaksi otetaan litteään siveltimeen harmaata helmiäissävyä (sävy voi olla myös hopeinen) ja taputellaan se koko liikkuvalle luomelle. Huomasin, että valitsin hieman huonopigmenttisen sävyn tähän ja se levittyy hieman epätasaisesti. Kuitenkin, tästä saa nyt jonkunlaisen kuvan miten luomiväri pitäisi luomelle levittää.

Tässä välissä kannattaa pyyhkäistä siveltimestä harmaa väri pois (paperiin, pyyhkeeseen tai kämmenselkään). Siirrytään levittämään turkoosia sävyä. Levisin tässä turkoosin ensin luomivakoon ja sitten jatkoin ulkonurkkaan hieman V:n mallisesti.

Sitten häivyttelyyn. Otetaan käyttöön häivytyssivellin ja pyörivin ja/tai edestakaisin liikkein sotketaan turkoosi yläluomen highlighter-sävyyn ja liikkuvan luomen harmaaseen. Myös ulkonurkasta kannattaa häivyttää sisäänpäin, jotta harmaan ja turkoosin raja ei olisi liian selvä. Muista häivyttää maltillisesti! Liika häivyttely saa aikaan vain sekavaa mössöä koko luomelle.

Nyt pitäisi näyttää tältä. Värit eivät toistu yhtä voimakkaina kuin luonnossa, joten oikeasti tämä on hieman tummempi meikki kuin kuva antaa ymmärtää.

Lisäintensiivisyyden saavuttamiseksi lisätään luomivärisiveltimellä tummempaa petroolin sävyä luomivakoon. Tarvittaessa tämänkin sävyn voi erikseen häivyttää, mutta tätä tehdessäni riitti vain petroolin huolellinen levittäminen. Kannattaa siis valita lähellä toisiaan olevia sävyjä niin, että vain niiden tummuusaste vaihtelee. Näin häivyttämiseen ei tarvitse panostaa niin paljoa.

Meikin voi jättää myös tähän ja lisätä vain ripsarin. Mikäli haluaa lisäsyvyyttä meikkiin, niin alaluomelle voi levittää jompaa kumpaa sinisistä sävyistä: tässä turkoosia.

Silmän sisänurkkaan kannattaa lisätä highlighter-sävyä tuomaan valoa katseeseen. Levityksen helpottamiseksi silmää voi levittää sisänurkasta nenänvartta ylöspäin: näin häivytyssiveltimellä mahtuu pyörittelemään paremmin ja korostussävy asettuu kuin itsestään oikeaan kohtaan. Lisäksi ei tule tökänneeksi silmään niin helposti…

Jälleen meikin voisi jättää tähän. Kuitenkin jos haluaa, niin rajauksen lisäys on mahdollista. Levitin nestemäisen rajauksen viistopäisellä siveltimellä ensin ohuelti ripsien tyveen ja sitten hieman paksuntaen sitä. Viistopäistä sivellintä käytän harvoin, suosittelen mieluummin joko suoraa ohutta sivellintä tai erityisesti kaareutettua angled eyeliner brushia (kelvollinen versio löytyy esimerkiksi e.l.f.iltä).

Siipirajauksen saa tehtyä älyttömän yksinkertaisesti seuraavalla ohjeella: 1. vedä viiva nuolen suuntaisesti luomivakoa kohti (jyrkkyyskulmaa voi vaihdella), 2. yhdistä viivan pää ripsien tyveen, 3. väritä kolmion sisus. Ta-daa, siipirajaus on valmis! Tein tässä hieman pyöreämpää jälkeä, jolloin lopputulos on pehmeämpi.

Viimeisenä lisätään ripsiväri.

Loppuun vielä nopea tutoriaali siihen, miten koko kasvoista saadaan talvisen raikkaat ja ilmeestä kirkasotsainen 😉

Poskipunan levitys kannattaa aloittaa ihan korvan vierestä, näin vältetään keskelle poskea siveltimestä jäävät punaläntit. Varovaisen tai aloittelevan meikkaajan ystävä on heikkopigmenttinen poskipuna, joka tuo ennemminkin hohdetta kuin väriä. Hyväksi arkipunaksi voin suositella e.l.f.in Studio-linjan Tickled Pink -sävyä: kivasti hohdetta mutta ei älyttömästi väriä. Minnalta kaapattu vinkki: poskipunan tulisi loppua poskilla siihen kohtaan, joka on suorassa linjassa kulmakarvojen korkeimman kohdan kanssa.

Kuulautta iholle saa tuotua erilaisilla kuulto/korostuspuutereilla tai -voiteilla. Käytin tässä marketistakin saatavilla olevaa Lumenen Crystal Radiance Primeria. Pieni nokare voidetta riittää hyvin koko kasvoille ja hehku on mielettömän kiva 🙂

Kuvassa valkoinen osoittaa kuultovoiteen/puuterin paikkaa (T-alue, poskipäät, kulmakarvojen alla oleva alue), vaaleanpunainen poskipunaa (juuri poskipään alapuolella tai poskipään päällä yhdistettynä korostustuotteeseen) ja ruskea varjostuspuuteria (poskipunan alla, hyvin häivytettynä, kevyesti nenän sivuilla ja ohimoilla sekä leukalinjassa häivytettynä kaulalle). Kuvassa en ole käyttänyt varjostustuotetta, mutta sellaiseksi käy esimerkiksi vähähohtoinen/matta aurinkopuuteri. Kovin tumman sävyinen varjostuspuuteri ei voi suomalaisella iholla yleensä olla, muuten likaiset kasvot -efekti on taattu. Ylipäänsä kasvoja ”muokkaavien” tuotteiden käytössä huolellinen häivytys on tärkeää.

Lopputulos näytti silmissä tältä…

… ja kokonaisuutena tältä.

Mitäs tykkäsitte? 🙂 Oliko tutoriaali ihan peruskauraa vai löysitkö uusia vinkkejä? Onko erityisiä tutorial-toiveita?

Comments

 1. Kiva tapa käyttää väriä hillitysti! Sininen ja turkoosi ovat kyllä vaikeita värejä minulle, mutta voisin kokeilla tuota vaikka lämpimän vihreän kanssa.

  Jostain syystä, aina kun laitan kasvoille varjostuksia, ihmiset kysyvät olenko laihtunut 😀 Naama on siis muutenkin kapea ja olen laiha – tulee sitten enemmän käytettyä vain korostuksia.

  • Ajattelinkin tätä vähän sellaiseksi tutoriaaliksi, että värejä pelkäävätkin voisivat kokeilla 🙂 Itse aloitin värikkäämpien meikkien teon just tämmösistä hieman vaaleammista. Vihreälle kannatuspeukku täältä ^_^

   Voi, sulla on varmaan sitten ihanan korkeat poskipäät! Varjostuksilla saa kyllä ihmeitä aikaan, munkin pitäisi useammin käyttää niin saisi päästä juurikin kapeamman. En vaan ole jotenkin tottunut niihin, poskipunakin on aika äskettäinen tuttavuus.

  • Tai no, päästä ja päästä… Kasvoista piti sanomani 😀 Tuskin se päänympärys mainittavasti muuttuu varjostuspuuterin käytön myötä.

 2. Ah mä niin arvostan tämmösiä tutoriaaleja. Musta ei olis koskaan näihin, en vaan osaa meikata! 😀 Eli vielä kun tän ite osais tehdä perässä, ni hyvä ois…

  • Kyllä osaat! Ei muutaku yrittämään 🙂

   Munkin meikkaustaidot kyllä aika lailla rajoittuu tämmösiin perusmeikkeihin, näyttävämpiin partyparty-lookkeihin tarviin sitten jo itsekin tutoriaalia 😀

 3. Hyvää Tutorial-kamaa, olet nähnyt vaivaa tyyliin ”jos nyt kovapäisemmätkin oppisivat”-tyyliin, hyvä hyvä. Itse jo keski-ikää kolkuttava mamma, mutta meikkaaminen(kin) vielä jaksaa kiinnostaa. Ehkä mun iässä jo perushommat sinällään taitaa (toivottavasti) mutta kun perushommankin voi tehdä niiiiin monella tavoin ja siksi Tutorialit kiinnostaa aina. Varsinkin näin seikkaperäisesti tehdyt. Jään seuraamaan sivujasi.

  • Tykkään itse myös perusteellisista tutoriaaleista, ja aikeissa olisi tehdä lisääkin. Ainakin perus-arkimeikkiohjeista on tullut toiveita 🙂

   Iällä ei onneksi meikkauksen maailmassa ole niinkään väliä, jokainen voi aina oppia uutta ja löytää uusia keinoja ehostaa itseään.

   Ihanaa kun jäät lukijaksi! Ja kiitos kun kommentoit, kommentit piristävät päivää aina.

 4. sulla on kauniit silmät! Ja tutorial oli hyödyllinen, oon nimittäin tosi huono luomivärien käytössä 😀 tästä sai hyviä vinkkejä 😉

  • Voi kiitos Hani 🙂 Hienoa että sait vinkkejä, lisää tutoriaaleja on suunnitteilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework