Tunnusmeikkini – tästä minut tunnetaan

Sain pari päivää sitten inspiraation kysyä muilta kauneusbloggaajilta, mikä olisi sellainen meikki josta heidän tyylinsä tunnistaisi. Jotta vastaukset saadaan myös teidän lukijoiden näkyville, päätin tehdä tästä blogihaasteen (Ilona antoi alkusysäyksen, kiitti!).

Signature- eli tunnusmeikillä tarkoitetaan meikkiä, jossa on tiettyjä henkilölle tunnusomaisia piirteitä. Se ei ole sama kuin minimimeikki tai suosikkimeikki vaan sellainen josta huomaa heti että ahaa, tää on just tuon meikki. Sellainen vakiintunut look, joka syntyy kuin automaattisesti. Esimerkiksi sopivat julkkikset: Adelen tunnistaa klassisesta meikkityylistä, Nicki Minajin tekoripsistä ja värikkäistä huulista ja Kim Kardashianin voimakkaista varjostuksista. Haasteessa on viisi kysymystä joihin vastata, ja sen lisäksi saa toki höpötellä muutakin 🙂

1. Millainen on tunnusmeikkisi? Mulle ominainen meikki on keskipeittävä meikkivoide, luonnolliset kulmat, poskipuna, yhden-kahden värin silmämeikki ja rajaus. Tasapainoinen kokonaisuus jossa mikään ei varsinaisesti pistä silmään, mutta joka korostaa lähinnä kasvojen keski- ja yläosaa.

2. Mitä korostat erityisen paljon tunnusmeikissäsi? Entä mikä jää vähemmälle? Mulle on luonteenomaista tehdä meikistä silmäpainotteinen, eli huulet ja varjostukset jäävät vähemmälle. Varjostukset jätän usein kokonaan pois ja laitan sen sijaan reilusti poskipunaa. Silmissä suosin keskitummia, moniulotteisia luomivärejä joissa on jokin juju. Kulmat jäävät kevyesti huolitelluiksi ja panostan maltillisessa määrin kuultotuotteisiin. Huulipunan sijaan sipaisen usein huulille kosteuttavaa huulikiiltoa tai vaihtelen eri punien kesken, eli sen suhteen meikkini ei ole erityisen vakiintunut.

3. Mikä on koko meikin tärkein juttu? Edellisessä se jo tulikin, eli silmämeikki rajauksella. Rajauksen paksuus ja muoto voi vaihdella, mutta se on sellainen jonka koen vahvasti mun tunnusmerkikseni meikeissä. Samoin erilaiset luomivärit on mun juttu, etenkin vähän erikoisemmat jotka pärjäävät luomella yksinään tai vain korostussävyn kanssa.

4. Jos saisit kehittää oman meikkituotteen tai -sarjan pohjautuen omaan tunnusmeikkiisi, millainen se olisi? Yksittäinen meikkituote olisi varmasti muutaman sävyn luomiväripaletti, johon kuuluisi geelimäinen rajaus. Tai sitten ripsiväri, jolla tulisi huiman paksut ja pitkät räpsyttimet! Luomiväripaletin sävyt vaihtelisivat kullan, ruskean, oranssin ja vaaleanpunaisen välillä.

Kokonainen oma meikkisarjani perustuisi väreille ja siitä löytyisi paljon luomivärejä erikoisilla koostumuksilla. Huulipunat olisivat kirkkaita perusvärejä ja niille olisi sointuvat kiillot ja rajauskynät. Poskipunat olisivat mattalaatuisia ja sävymaailma vaihtelisi hentoisesta korallista kunnon fuksiaan. Haluaisin omassa meikkisarjassa pitää valikoiman tosi rajattuna, jotta kokonaisuus säilyy yhtenäisenä ja lempparituotteet olisi helppo löytää. En kyllä varmaan voisi vastustaa erikoiskokoelmia, eli luultavasti niitäkin tultaisiin meikkisarjassani näkemään.

5. Minkä haluaisit nostaa oman tyylisi pohjalta seuraavaksi supertrendiksi? Poskipunan! Klassikko, jolla saa väriä ilmeeseen helposti ja luontevasti. Poskipunaa ei suinkaan tarvitse levittää vain yhdellä tapaa, vaan tyylejä voi vaihdella myös sen suhteen. Lopettakaa jo kaiken maailman varjostus- ja korostushössötykset ja palatkaa vanhaan kunnon poskipunaan <3

signature_makeup_look_tunnusmeikki_haaste_mnl2

Seuraavaksi laitan haasteen eteenpäin kolmelle ihanalle: Ilona, Erika ja Helena, ottakaas koppi! Toki muutkin saavat tämän tehdä, ei ole yhtään kiellettyä.

Kaikista mieluiten kuulisin teidän lukijoiden tunnusmeikeistä! Onko esim. näyttävä huulimeikki sellainen josta sinut tunnetaan vai panostatko meikkipohjaan usean tuotteen verran? Korostuuko tyylissäsi jokin erityinen, tietty tuote jota ilman look ei ole täydellinen?

 

Vastatkaahan kommenteissa 🙂

 

Comments

  1. Täällä kans yksi poskipunan kannattaja ! <3 Aikani yritin löytää sen jujun siinä varjostuksessa, mutta ei tultu juttuun 😀 Muuten mun tunnusmeikki on; ripset + ohut rajaus, kulmat ja hyvä pohja. Noista sitten se tärkein meikissä on aina kulmat !

  2. Tää sun meikki on mun mielestä hyvä esimerkki ”kauneusmeikistä”, korostaa tosi kauniisti sun piirteitä ja nimenomaan tuo esiin SUN kauneuden, ei meikin. Jos ymmärrät mitä tarkoitan 🙂

    • Kiitos Salla! 🙂 Ymmärrän hyvin. Ylipäänsä olen meikkaajana koulukuntaa ”vähemmän on enemmän”, niihin ekstraspesiaalijuttuihin menee sitten glitterit ja muut överit.

  3. Mä teen ehdottomasti näyttävän huulimeikin. Ilman poskipunaa en varmaan kans enää tulis toimeen, se vaan tekee ihmeitä kulahtaneelle naamalle. 😀

  4. Itelläni ei oikein ole mitään signature styleä, tykkään vaihella meikkejä paljonkin. Mutta jopa nopeaan arkimeikkiin kuuluu vähintään kaks luomiväriä:D Ehkä mun signature style on paljon meikkiä, mutta ei niin, että sitä juuri huomaisi (kuten 3-6 luomiväriä)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework