Thierry Mugler: Angel

”Fresh, oriental floral fragrance” – T. Mugler

”Oriental vanilla” – Fragrantica

”Powdery Oriental Gourmand” – The Perfume Shop

”No flowers in this scent! Just a whole load of food: Chocolate, Vanilla, Caramel…” – Basenotes.net

Ensituoksu: suklaa, tumma sellainen. Aistin myös vivahteen jotain raikkaampaa, joku kukka? Tuoksu alkaa voimakkaana tumman suklaan ja miehisen patsulin liittona. Ei yhtään minun tyyliseni. Liian hyökkäävä, itse haen tyttömäisyyttä ja viehkeyttä, en suoruutta. Näin ainakin kuvittelen.

Pikku hiljaa tuoksu muuttuu kukkaisemmaksi, mutta suklaavivahde säilyy taustalla. Nyt tuoksussa alkaa olla vietteleviäkin elementtejä. Hassusti haistan tässä häivähdyksen lapsuuden muovailuvahasta, se tuoksui jotenkin omanlaiselleen myös. Mitä, alan jopa tykkäämään tästä… Angelissa on vain joku hieman ärsyttävä nuotti, sellainen joka saa pysymään varpaillaan. Sen takia en ihan vielä pysty antautumaan tuoksun lumoihin, olen liian varovainen ja analyyttinen. Onkohan se sitruuna?

Kuten jo alun kuvauksista ja omista sekavista, nopeasti kirjoitetuista kommenteistani huomaa, on tämä tuoksu monipuolinen: siitä löytyy niin oriental-vaikutteita kuin gourmandiakin, eikä kukkaisuuskaan nyt varsinaisesti sivuosaan jää. Tämä voisi olla yhtä hyvin vakuuttavan bisnesnaisen tuoksu (joskin ehkä aavistuksen pehmeä pahimmille toimitusjohtajatiikereille) kuin parikymppisen sinkun biletuoksukin.

Angel voisi itse asiassa hyvinkin sulostuttaa omaa tuoksukavalkadiani. Tämä tuoksu on klassisen tuntuinen olematta mummo, ja pieni hailakka sitruunan vivahdekin katoaa tuoksun ikääntyessä iholla. Suorastaan rakastan alun suklaapläjäystä ja pohjatuoksun pehmeyttä.

Onnistuin saamaan myös miespuoliselta kaverilta kommentin tästä hajuvedestä: ”itse asiassa ihan hyvä”. Mitäköhän se odotti?

Kenelle tämä sopii? Ruokaisia tuoksuja ihannoivalle, pehmeyttä olemukseensa hakevalle. Käy niin toimistoon kuin iltarientoihinkin, joskin asiakaspalveluammattilaiselle valitsisin jonkun kevyemmän tuoksun. Angel on näennäisestä pehmeydestään huolimatta vahva ja rohkea, ja tuo kantajansa persoonaan jotain uutta. Riippunee ihmisestä onko se viettelevyyttä, turvallisuutta vai kipakkuutta. Itselleni Angel tuo sensuelleja vivahteita ja itsevarmuutta.

PS. Pullo on kamalin ikinä.

PPS. Oopiumiluolan Tiian arvio samasta tuoksusta löytyy täältä.

Comments

 1. Sotken ehkä alun melonin tai persikan aromin johonkin kukkaan. Toisaalla tätä tuoksua väitetään ei-kukkaiseksi ja toisaalla taas nimenomaan floral-tuoksuksi. Olen niin noviisi tuoksuissa, etten jaksa vaivata päätäni liiaksi näillä 🙂

 2. Hui, Angel! Kommentoin Tiialle tästä myös. Tämä tuoksu saa minussa yök-reaktion aikaan nykyisin, käytin tätä aivan liikaa vuonna -96 kun olin 20-vuotias, etten enää koske tähän pitkällä tikullakaan! 😀

  Onko tämä Angel tekemässä jotain uutta tulemista kun tätä näkee nyt milloin missäkin? Pitääkin ehkä tuoksutella tätä ja katsoa saako tuoksu mut vielä puolelleen 🙂

  • Tuoksuttele ihmeessä, ja kerro kokemuksistasi! Saattaahan olla, että tuoksua on reformuloitukin sitten 90-luvun, niin tuppaa jokaiselle vähänkin pitkäikäisemmälle tuoksuperheelle ajan myötä käymään.

   Mulle Angel tuli ajankohtaiseksi, kun sain Beauty Blogger Swapissa näytteen siitä. Näin tuoksuja ehkä löytääkin parhaiten, ilmaisten näytteiden kautta. 🙂

 3. Mä en huomaa eroa aitoon ysärienkeliin, mutta kaikki on mahdollista (myös todennäköistä). 🙂

  Ja pullo on yksi upeimmista!!

  Uskokaa tai älkää, vuosi sitten vielä kammosin Angelia.

  • Voi ei, mä ihan inhoan tuota pulloa! 😀 Tykkään paljon enemmän siitä Womanityn pullosta, tää on jotenkin halvan oloinen. Mutta makuja on monia 🙂

   En ihmettele, että tätä kammoaa. Pullosta suoraan tuoksuteltuna (varsinkin niistä Stockan ja Sokoksen lämpimässä hyllyssä seisseistä) tämä on vähän pelottava. Vasta iholla tuoksu asettuu niin kuin pitääkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework