Terveisiä blogikeittiöstä

Argh, argh ja vielä kerran AAAARGGGHH.

Ajattelin, että näppäränä tyttönä leivon kätevästi itselleni hiukan sokerimassaa jotta olen valmis viikonlopun rientoihin karvattomana ja sileäsäärisenä. Sokerointitoimenpiteestä saa pulittaa useamman kympin liikkeessä, mutta Youtube on täynnä ohjeistuksia siitä miten valmistaa tuota taianomaista massaa itse. Olen suuri sokeroinnin ystävä (helppo, nopea ja pysyvä, joskaan ei kivuton, lopputulos) ja laitoinkin itseni koitokselle.

Ymmärsin kyllä, etten ihan heti ensimmäisellä kerralla tule onnistumaan. Toinenkin kerta saattaisi vielä olla oppirahojen maksua, mutta että kolmaskin kerta menee pieleen niin että lävähtää?!

Voinko tosiaan olla niin kerrassaan onneton, etten yhtä sokerimassapalloa saa tehtyä kotiolosuhteissa? 😀

Tässä hieman kuvitusta tuskien taipaleelleni (ja olisipa tuska tullut edes siitä karvanpoistosta mutta siihen asti ei edes ehditty!).

Tarvikkeet valmiiksi ja menoksi. Sopivaa jäähdytysastiaa minulta ei löytynyt, joten käytin leivinpaperia keittiötasolla massan kehräämistä varten.

Kaikki alkoi suhteellisen hyvin: massa kiehui hyvin, mutta huolimattomana kiehautin liikaa ja sokeri muuttui tummanruskeaksi, kovaksi siirapiksi. No eipä hätää! Sokeri lähti irti kaikkialta (yllättävistäkin paikoista) kuumahkolla vedellä.

Uusi yritys. Tällä kertaa massasta tuli aivan liian vaaleata, kuten kuvasta huomaa. Kolmas kerta toden sanoo!

Massa on selkeästi kultaisempaa ja vaikutti koostumukseltaankin hyvältä, mutta lopulta selvisi että raa’aksihan se tämäkin jäi. Enkä suotta ollut ehtinyt vatkata ja kehrätä massaa kuin jonkun vartin…

Opetus numero yksi: massan on selkeästi oltava ruskeaa, ennen kuin sitä alkaa kehrätä.

Neljättä kertaa en tällä kärsivällisyydellä jaksanut kokeilla vaan palasin nuutuneena höylän luo. Ah Venus, kuinka oletkaan helppo ja vaivaton mutta niin lyhytkestoinen on karvattoman auvosi aika…

Ihan runolliseksihan tässä nainen rupeaa kun niin maan pirusti korpeaa.

Onko jollain muullakin ollut kotikosmetiikan kanssa ongelmia? Selvisitkö?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework