Teemaviikko: Zuii Certified Organic Flora Liquid Foundation

Teemaviikon aikana esittelen luonnollista värikosmetiikkaa omien kokemusteni kautta.

Zuiin kukkaiskosmetiikka on kiinnostanut minua jo pitkään. Siksi olinkin erityisen iloinen saadessani testiin peräti kaksi eri meikkipohjaa ja yhden nestemäisen huulipunan. Aiemmin olen miittipussukasta saanut muun muassa normaalin huulipunan, kulmakynän ja peiteainepuikon. Zuii-kokoelmani onkin siis kasvanut jo jonkin aikaa. (älkää huoliko, teemaviikkoon kuulumattomat Zuii-tuotteet esittelen varmasti vielä!)

Teemaviikon toisessa osassa keskitytään Zuiin nestemäiseen kukkaismeikkivoiteeseen. Zuii on australialaiseksi sarjaksi siitä harvinainen, että heiltä löytyy sävyjä myös meille kalpeille suomalaisneidoille: oma testikappaleeni on sävyä Natural Fair ja myös vaaleampi sävy löytyy valikoimasta. Valitettavasti sävyt ovat aika punapohjaisia, mutta onneksi Natural Fair sulautuu hyvin vähän keltaisempaankin nassuun.

Tilanne ennen meikkivoidetta. Silmänaluset, näpyt ja poskien punoitus kaipaavat lisäpeittoa. Eilisessä Lavera-postauksessa huomattiin myös, että ihoni on pintakuiva varsinkin nenästä ja poskilta. Zuiin nestemäinen meikkivoide lupaa puolipeittävää, samettista ja kosteuttavaa lopputulosta ja INCI sisältääkin paljon erilaisia öljyjä joista suurin osa on luomua. INCIt kaikkiin tuotteisiin löytyvät muuten Zuiin kotisivuilta!

Meikkipohjan kanssa iho todellakin on samettisen sileä! Punoitus on peittynyt hyvin, eivätkä vaativat kuivat kohdatkaan korostu liiaksi. Lopputulos on siis kovasti mieleeni, enkä koe tarvitsevani peitevoidetta kuin pienen hipaisun silmänalusille. Kukkaistuoksu on nestemäisessä meikkivoiteessa hyvin mieto, enkä levittämisen jälkeen huomaa sitä juuri lainkaan. Sormilla levittäen työstöaikaa on tarpeeksi, mutta siveltimen kanssa Zuiin meikkivoide kuivahtaa ehkä hiukan liian nopeasti minun makuuni.

Punapohjainen meikkivoide sulautuu ihooni yllättävän hyvin ja tämä on Zuiin edustajan mukaan tälle meikkivoiteelle hyvin tyypillistä. Pumppumekanismista tulee valitettavasti kerralla liikaa tuotetta, arkipäivänä minulle riittää helposti vain puolikas pumppaus vaikka kerrostaisinkin voidetta nenänpieliin ja poskille. Täytyy siis todeta Zuiin meikkivoiteen olevan hyvin pigmenttistä!

Flora Liquid Foundationin kanssa täytyy ottaa huomioon kaksi tärkeää seikkaa: hyvä ihon kosteutus ja meikkivoiteen asettuminen. Meikkivoide on aavistuksen jähmeää, joten se levittyy parhaiten hyvin hoidetulle iholle. Zuiilla on myös oma kosteuttava pohjustaja, jonka luvataan pidentävän meikkivoiteen kestoa. Kukkaismeikkivoiteelle täytyy myös antaa aikaa asettua, sillä heti levityksen jälkeen tulos näyttää hieman liian epätasaiselta ja maskimaiselta. Muutaman minuutin päästä ihon lämpö ja öljyt ovat kuitenkin sulattaneet meikkivoiteen kasvoille ja lopputulos on kiitettävä ja kaunis.

Zuiin meikkivoiteen kesto on hyvä ja päivän mittaan voide ei valu kasvoilta pois, mutta otsan ja nenänpielet puuteroin tätä käyttäessäni. Meikkivoide nimittäin vajoaa hiukan ihohuokosiin ja vaatii niiltä osin korjailua noin kuuden tunnin kuluttua. Minun päiväni eivät toisaalta ole kovin kiireisiä, joten meikkivoiteelle harvoin tapahtuu mitään radikaalia muutosta päivän mittaan. Puuterin avulla Zuii-pohja pysyy iltaan asti täydellisenä.

Flora Liquid Foundation maksaa noin 40 euroa ja jälleenmyyjät löytyvät täältä.

Onko sinulla kokemuksia Zuiin kukkaiskosmetiikasta? Heräsikö kiinnostus? 🙂

Tuote on saatu testiin blogin kautta ilmaiseksi. Blogini ei sisällä mainoslinkkejä.

Comments

 1. Mä olen ihastunut varsinkin Zuiin luomiväreihin, joita olen hehkuttanut blogissanikin (postaus täällä). Todellakin kiinnostaisi myös tämä meikkipohja! Ihosi näyttää hyvältä 🙂

  • Zuiin luomiväreistä olen kuullut vain hyvää! Kiva kuulla, että iho näyttää hyvältä 🙂 Nyt kun tosiaan peitettävää on ja kriisiäkin siis sen suhteen. Yllätyin kyllä tästä meikkipohjasta, sillä tämä oli todella pigmenttistä ja hyvin synteettisen tuntuista.

 2. Tosi luonnollinen lopputulos näin ainakin omaan silmään 🙂 silmästä puheenollen, sulla on kauniit silmät *__*

  • Voi kiitos ihana Catti! <3 🙂 Omasta mielestä silmäni ovat ihan tavalliset, mutta kiitos kehuista silti ^__^

   Tällä tosiaan tulee luonnollinen pohja, vaikkakin kerrostaessa iho on hetken hyvinkin maskimaisen oloinen. Hetken täytyy siis antaa voiteen olla ja asettua 🙂

 3. Ouh, mulla on ollut suuria ongelmia tämän levityksen kanssa. Kökköä ja möhjää, tarraa huokosiin ja kuiviin kohtiin. Real Techniquesin siveltimellä saan siedettävimmän tuloksen mutta onhan nää silikonittomat ihan eri maailmaa kuin ns. normaalit nestemäiset meikkivoiteet.

  • Oletko yrittänyt levittää sormin? Tämä oli Zuiin edustajan mulle antama neuvo, sillä sormien lämpö tekee meikkivoidetta hieman juoksevammaksi ja helpommaksi levittää. Hyvä kosteutus on kyllä ihan ehdoton tämän (ja muidenkin luonnonkosmetiikan meikkivoiteiden kanssa), sen olen saanut tuta 😀

   Silikonit on kieltämättä aah ja jee, mutta olen kuitenkin yllättynyt siitä kuinka hyvin nämä nestemäiset luonnolliset meikkivoiteet on mun iholla pärjänneet. 🙂

  • Joo siis sormilla se tulos on kaikkein kamalin! Kun kysyin asiasta Zuiin edustajalta kauneusmessuilla, hän suositteli Zuiin omaa sivellintä levitykseen. Nää on niin ihokohtaisia juttuja, kiva kuitenkin että sulla toimii noinkin hyvin 🙂

 4. Mä tykkään myös levittää tän sormin, saa ehdottomasti parasta jälkeä. 🙂 Jotenkin sormet pitää tän ”lämpimämpänä” ja kauemmin työstettävänä. Tekee just sellaisen pohjan, mistä tykkään eniten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework