Teemaviikko: Zuii Certified Organic Flora Foundation

Teemaviikon aikana esittelen luonnollista värikosmetiikkaa omien kokemusteni kautta.
Kuvan lähde: luomumeikki.fi
Teemaviikon viimeinen meikkivoide pääsee käsittelyyn tänään. Viikonlopun aikana keskitytään enemmän luomiväreihin ja huulituotteisiin.
Tästä Zuiin kiinteästä Flora Foundationista olen kuullut paljon kehuvia mielipiteitä, onpa pari tuttuani käyttänyt sitä jo useamman purkillisen. Ihaninta tässä puuterisessa meikkipohjassa on se, että se todella koostuu kukkasista: Flora Foundation sisältää muun muassa ruusun ja jasmiinin nuppuja sekä kamomillan kukkia! Kukkaismeikki todellakin ^__^
Testiin saamani sävy on vaalein eli Ivory ja se sopii keltapohjaisena, vaaleana puuterina iholleni hyvin. Flora-puuteria voi käyttää monella tapaa: pohjana nestemäiselle meikkivoiteelle, yksinään meikkipohjana tai kiinnittämään nestemäisen meikkivoiteen. Mikäli valitsee tummemman sävyn, voi sitä käyttää esimerkiksi varjostusvärin tai aurinkopuuterin tapaan.

Jälleen järkyttävä näppysota on valloillaan naamalla ja peitettävää riittää. Miksi en ikinä opi, että ihoa ei koskaan pitäisi nyppiä tai puristella… Toisikohan Flora Foundation tähän avun?

No vau, kyllähän ihon pinta tasoittui heti! Levitin Flora Foundationin kabukilla (tasapäinen on siihen hommaan paras) ja kerrostin sitä puuterisudilla ohuelti punoittaville alueille. Näppyihin tätä olisi pitänyt kerrostaa peiteainesiveltimellä tai sitten pitää käyttää erillistä peiteainetta. Levitin puuteria kevyellä kädellä, Floraa olisi nimittäin mahdollista kerrostaa täyteen peittävyyteen asti.

Tuntumaltaan voide on aika jauhoinen ja siveltimellä pyyhkäistessä puuteria irtoaa hyvin. Tuoksu on muihin tuotteisiin verrattuna aika mieto, lähes hajuton. Pelkäsin tällaisen puuterimaisen tuotteen olevan kuivattava, mutta sitä se ei ollut läheskään siinä määrin kuin aluksi ajattelin: kyllä, poskipäitä hieman kiristeli päivän mittaan mutta kosteussuihkeella siitä selvittiin.

Lopputulos iholla on oikein ihanan näköinen ja varsinkin otsa ja posket näyttävät Flora Foundationin kanssa mahtavilta. Aivan täydellinen tämä ei kuitenkaan pintakuivalle iholleni ollut, sillä puuteri korosti hieman kuivia kohtia ja kiristeli poskipäillä. Floran kanssa ihon kosteutus ja kiinnityssuihke ovat kavereita. Rasvaisella ja normaalilla iholla uskoisin tämän toimivan paremmin yksinään meikkivoiteena, kun ihon pinnalla on enemmän öljyjä ja kosteutta. Säästän tätä meikkivoidetta Laveran vaahtomeikkivoiteen tapaan kesäksi, kun ihoni on vähemmän kuiva.

Puuterikäytössä Flora Foundation toimii minulla ihanteellisesti: varsinkin Zuiin nestemäinen meikkipohja kiinnittyy oivasti ja kosteuttava meikkivoide sulattaa puuterin iholle. Näiden kahden yhdistelmä onkin minulla käytössä niinä päivinä, kun haluan luonnonkosmetiikan meikkipohjan kestävän pitkälle iltaan asti. Flora Foundationin luvataan olevan peräti vedenkestävä ja suojaavan auringon säteiltä ja se on kerrostettavissa peittäväksi asti. Kerrostaminen tosin vaatii hyväkuntoista ja hyvin kosteutettua ihoa.

Zuii Flora Foundationin hinta on noin 36 euroa ja jälleenmyyjät löytyvät täältä.

Oletko sinä päässyt kokeilemaan kukista tehtyä puuteria? 🙂

Tuote on saatu blogin kautta testiin ilmaiseksi. Blogini ei sisällä mainoslinkkejä.

Comments

 1. Mä tykkään käyttää tätä nestemäisen meikkivoiteen päällä, yllättävän luonnollista jälkeä, vaikka yksinäänkin hämmästyttävän peittävää.

  • Puuterikäytössä tämä minullakin on, tuo kivasti lisäpeittävyyttä mutta ei tee pinnasta kakkumaista. En tiedä, olisiko tämä minulle kesäaikaan parempi näin pelkästään? Yleensäkin vähän vierastan näitä jauhemaisia meikkivoiteita, tähän mennessä ei ole tullut Idunin mineraalipohjan voittajaa.

  • Kesällä toimii mulla myös pelkästään, jos ihossa ei ole yhtään kuivuutta, jos on niin sitten ei.

 2. Taidan olla ainoa ihminen joka ei tykkää tästä meikkipuuterista. Minun pintakuivalla sekaiholla se ei vaan toimi. Nassu rasvoittuu nopeasti ja pohja näyttää hirveältä mössöltä jo parin tunnin päästä. 🙁 Olisin halunnut tykätä tästä, mutta jos ei niin sitten ei. Meikkivoiteen päällä toimii paremmin.

  • Ääh! 🙁 Niin se vain on, että ihot ovat erilaisia. Mullekin suurin osa meikkipuutereista on liian kuivattavia, mutta olen siirtänyt niitä sitten käytettäväksi kostealla sienellä tai nestemäisen meikkivoiteen päälle.

   Oletko kokeillut maltillisempaa annostusta? Eli jos levittäisitkin todella ohuen kerroksen tätä meikkipuuteria ja katsoisit, miten se käyttäytyy iholla. Mulla suurin osa ongelmista meikkivoiteiden, -puutereiden ja vastaavien kanssa liittyy lähes aina annostukseen: tuntuu että oikea annostelu riippuu ihon tilanteesta, käytetystä levitysvälineestä ja planeettojen asennoista… :/

 3. En aluksi tykännyt tästä ollenkaan, mutta sitten satuin löytämään alle sopivan kosteutuksen. Kesäkäytössä Zuiin FF oli tosi ihana, mutta syksyn tullen ei ole tullut mieleen edes kokeilla, kun se olisi varmaan liian kuivattava. En voi käyttää mineraalipohjan kanssa oikeastaan minkäänlaista voidetta vaan pelkän seerumin on riitettävä, mutta talvella… ei ei ei…

  • Mineraalejahan tämä ei sisällä, ainoastaan kukkien terälehti- ja nuppujauhetta 🙂 Mutta jauhemaiset pohjat ovat tosiaan järjestäen munkin iholla kuivia!

   Toivotaan, että tämä olisi mulle kesäkäytössä passeli. Uskon niin, silloin kun iho tuppaa rasvoittumaan ja on melkein siellä normaalin puolella olotilaltaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework