Teemaviikko: Miss Charming

Tämä päivä on muuten ollut yhtä tuskaa, joten ajattelin piristää itseäni olemalla pirteä Neiti Hurmaava.

”The perfume of a virgin witch, docile and provocative, elegant and sensual. At first glance, the miss appears rather innocent. But don’t trust your intuition… If she’s a rose, don’t forget she got spines.”

Tuoksuainesosina tässä marokkolainen ruusu (en oikeasti tajua mitä eroa on bulgarialaisella ja marokkolaisella ruusulla, sama se olis olla vaikka itäsuomalainen juhannusruusu sitten?), myskejä sekä villejä hedelmiä. Huomaa kyllä että olen todella aloittelija tuoksuissa, minun on vaikea erottaa juurikin eri ruusulajikkeiden eroja ja muita pienempiä seikkoja. Toivottavasti tästä arviosta on hyötyä samanlaiselle noviisille kuin minäkin 🙂

Hedelmistä puheenollen, alkutuoksu tässä on kirpakka. Vähän kuin villiomena, jota ruusu tasoittaa. Alkuun siis hyvinkin raikas tuoksu, mutta iholla tämä muuttuu kenties myskien vaikutuksesta syvemmäksi ja helpommaksi tuoksuksi. Joskin tämä on silti erikoinen, kun hedelmien kirpeys yhdistyy tummaan myskiin ja ruusunkin pohjatuoksussa mielestäni erottaa.

Tästäkin tuli suosikki, tämä on ehkä hiukan jopa parempi ja minulle sopivampi kuin Lady Vengeance. Tykkäsin erityisesti tuosta kirpeydestä muuten makeassa tuoksussa, oikein hurmaava yhdistelmä 🙂 Tämä sulautui ihooni paremmin kuin Lady, joskin kyllä silti aina välillä haistoin pienen tuulahduksen tuoksua. Tämä ei haitannut, ja migreeniä ei päässyt syntymään vaikka tätäkin laitoin omalla mittapuullani reippaasti kaulan alueelle.

Pidän Juliette Has A Gunin tuoksuissa siitä, että vain muutamasta ainesosasta on saatu aikaan näin monipuolinen tuoksu. Tietenkin ihmisen oma iho vaikuttaa tuoksuun myös, mutta periaatteessa on aika hienoa että voin tästä tuoksusta haistaa jotain metsäistä (villiomenapuu), pirteää (hedelmät) ja sensuellia (myskin ja ruusun yhdistelmä) ja saada laajempia tuoksumielleyhtymiä kuin kolmen ainesosan lista antaisi ymmärtää.

Nämä tuoksut myös pysyvät hyvin! Tietenkin EdP -koostumus vaikuttaa asiaan, mutta kun vielä kahdeksan tunnin päivän jälkeen voin haistaa tuoksun ihollani, olen onnellinen. En kokenut kertaakaan tarvetta laittaa lisää hajuvettä, joidenkin hajuvesien kanssa kun saisi olla joka vessassa käynnin yhteydessä laittamassa lisää jos haluaisi tuoksua. Miss Charming ei ainakaan konsultoimani kaverin mukaan aiheuttanut parfyymiyliannostusta, eli toivottavasti en aiheuttanut kenellekään tuoksuallergikolle hankalaa oloa bussissa.


(Pieni asia joka ei suoranaisesti liity teemaviikkoon mutta jota olisi hyvä jokaisen pohtia. Itse haluan kovasti käyttää hajuvettä ja tuoksua ihanalle, mutta ymmärrän myös jos jotkut saavat hajuvesistä päänsärkyä ja pahaa oloa. Siksi pyrinkin suihkaamaan hajustetta vain kerran tai kaksi ihoni alueelle, näin ihon oma lämpö ja tuoksu vie hieman hajuveden terävintä kärkeä pois eikä hajustetta ole suihkittu pullokaupalla. En suoraan sanoen ole hajuveden vaatteisiin suihkimisen fani, sillä vaate oikein imee hajun itseensä ja kun hajuvettä on lisätty vielä iholle ja hiuksiin… Yhdistelmä on hajuvesipilvi. Tämän takia harvemmin kokeilen hajuvesiä kaupassa, sillä silloin vaatteille suihkimisen riski on suuri ja saan siitä itsekin sitten päänsäryn. Meinasin saada sydärin kun näin Sinkkuelämää 2 -leffan ja siinä Carrie suihkii hajuvettä itseensä oikein urakalla: ensin hiuksiin kuin hiuslakkaa ja sitten vielä usea pumppaus ympäri kehon yläosaa! Siis näin jotkut saavat kulutettua hajuvetensä nopeasti loppuun…)

Comments

 1. Itse pyrin ostamaan sen verran voimakkaita tuoksuja, että pari suihkausta niskaan (ettei tuoksu ihan nenän alla) ja yksi ranteisiin rittää koko päiväksi. Joistakin tuoksuista jo yksi painallus on tarpeeksi. Sen lisäksi, että saatan itse saada päänsärkyä, on kanssaihmisten hyvinvointi minullekin tärkeää. 🙂 Muut kun yleensä haistavat tuoksun voimakkaampana sen jälkeen kun oma nenä on siihen jo tottunut.

 2. Juuri näin. Sitä ei aina tajuakaan tuoksuvansa kun on tuoksuun jo niin tottunut, mutta muut sen kyllä haistavat. Onneksi kellään kaverilla ei ole tapana vetää hajuvesiövereitä 🙂 Välillä töissäkin (asiakaspalvelu) tulee tukalia tilanteita kun joillain on aivan älyttömästi hajuvettä, ja se vie mulla ainakin keskittymistä tilanteesta pois kun mietin ettei nyt vaan alkais migreeni tuon takia.

  Kerran kokeilin jotain hajuvettä kaupassa, ja epähuomiossa suihkasin sitä myös huiviini. Bussissa mun oli pakko ottaa huivi pois kun a) itsellä oli tuoksusta jo ihan älyttömän huono olo ja b) tuntui että kanssamatkustajatkaan eivät katsoneet hyvällä 😀

 3. Mä olen vainoharhainen siitä, että tuoksun hajuvesipilveltä 😀 Muistona on elävästi kaverini, joka ”hieman” suihki Escadan silloista kesätuoksua aina ennen vanhojen tanssien harjoitustunteja, ja voi sitä hajun määrää!

  Nykyisiä hajuvesiäni olen tottunut suihkimaan niin, että tuoksua on, mutta en aiheuta migreeniä vieruskaverille. Joskus olen myös tarkistanut kavereilta, että enhän tuoksu liikaa 😛

 4. Uh, kuulostaa kamalalta! 😀 Varsinkin kun en voi sietää noita Escadan tuoksuja juurikaan.

  Mun kaverit on tän teemaviikon aikana varmaan kyllästyneet jo siihen kun koko ajan kyselen ”ei kai mulla oo liikaa hajuvettä?” 😀

 5. Mäkin suihkaisen yleensä vain yhden tai kaksi kertaa, ja kyllä se yleensä mulle riittää. Käytän hajuvettä lähinnä itselleni, siis riittää, että itse haistan sen. Noi samplet ja miniatyyrit ovat siitä hyviä, kun niistä saa hyvin pienen määrän kerrallaan.
  Jotkut tuoksut ovat tosin niin kevyitä ja nopeasti haihtuvia, että niitä saa suihkia paljonkin, mulla on muutama sellainen. Näitä laitan myös hiuksiin ja vaatteisiin, ettei kaikki tuoksu häviäisi tunnin päästä (en uskalla kanniskella kallisarvoisia pullojani laukussa).
  Noista hajuvesiövereistä valitetaan usein, mutta itse asiassa mulle ei ole sellaisia tullut kovinkaan usein vastaan.. Riippuu tietty varmaan siitäkin, missä liikkuu.

 6. Näin varmaan suurin osa ihmisistä toimiikin 🙂 En kyllä tajua sellaisia joilla oikeasti on PALJON hajustetta… Aina hajuvesikään ei riitä, kun sitten on vielä todella hajustetut shampoot ja vartalovoiteet ja pyykinpesunesteet.

  Itse ainakin työssä kohtaan näitä suht usein, kerran päivässä? Liikun myös paljon kaupungilla. Joidenkin hajuvesi tarttuu myös vaatekaupassa vaatteisiin sovituksen aikana, se on kans yks juttu mistä en tykkää yhtään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework