Teemaviikko: Midnight Oud

Tänään vuoron saa Midnight Oud. Oud on ilmeisesti jonkinlainen luutunsukuinen soitin, jota käytetään erityisesti pohjoisafrikkalaisessa ja Keski-Idän musiikissa (kivaa kun oppii jotain uutta!). Ilmeisesti kuitenkin näin hajuvesikäytössä sillä tarkoitetaan jonkinlaista tuoksuainesosaa, jolle en nyt ainakaan nopealla googlettamisella löytänyt suomenkielistä vastinetta.

”The particularity of this scent is its unique blend of luxorious amber and invigorating Patchouli build around the complexity and deepness of Oud.”

Valitettavasti olen onnistunut hukkaamaan tämän tuoksuainesosalappusen, mutta löysin netistä seuraavan tiedon: tuoksuainesosina tässä esiintyvät bergamotti, mystinen oud, meripihka, myski, sahrami, marokkolainen ruusu, geranium ja patsuli (tieto.)

Tämä on todella erikoinen tuoksu ja ilmeisesti limited edition. Alussa tässä on suoraan sanottuna vahva hyttysmyrkyn vivahde, mutta pian ruusu tasoittaa alkutuoksua. Silti tämä jää sydäntuoksultaan suorastaan hyökkääväksi ja ylpeäksi, pohjatuoksussa pehmentäjänä ja täyteläistäjänä toimii myski. Tuoksu jää kokeilemistani kaikista pahiten iholleni, haistoin tämän pitkään vielä laiton jälkeen eikä tämä jostain syystä sulautunut ihooni juuri lainkaan. Kuten aiemmin on todettu, iholle sulautuminen on tuoksussa minulle hyvin tärkeä elementti joten olin tästä hieman harmistunut.

Sanotaan nyt suoraan, että tämä ei ole suosikkini missään tapauksessa. Hyttysmyrkkyvivahde on alussa liian suuri, ja pohjatuoksukin on liian… jotain minulle. Liian erikoinen? Liian aggressiivinen? Liian mystinen? Tämän on ilmeisesti tarkoitus olla Juliette Has A Gunin eurooppalainen tulkinta arabialaisesta perinteestä, mutta minulle tämä on vain liian sekava. Tykkäisin, jos tämä olisi selvemmin itämainen, tai eurooppalainen pienellä ripauksella sahramia ja myskiä. Tässä tuoksussa en pidä esimerkiksi ruususta, vaikka tuoksuainesosien perusteella odotin jotain hienompaa.

Midnight Oud sopii ihmiselle, joka hakee ennen kaikkea erikoista ja persoonallista hajuvettä ja pitää ”hyökkäävistä” ja voimakkaista tuoksuista. Tämän voisin kuvitella itsevarmalle liikenaiselle. Minulle tämä ei missään nimessä ole hyvä, mutta uskon että joku muu saattaisi pitää tästä kovastikin. Loppupeleissä ihmisen oman ihon tuoksukin vaikuttaa niin paljon, etten täysin suoraan voi tätä omaan nenääni sopimatonta tuoksua tyrmätä. Kannattaa kokeilla, ehdottomasti.

Comments

  1. Minulla oli juuri tämä Midnight Oud lauantaina, kun oli Cabaretin ensi-ilta. Tuoksu tuoksui vielä kun olin yöllä ajelemassa kotiin. Eli ei kyllä haihdu ihan helpolla, vaikka kuinka hiki lensi maskeja tehdessä ja näytöksen aikana vaihdoissa näyttelijöille.

    Allekirjoitan sinun tekstisi Midnight Oudista. Vaikka en olekaan bisnesnainen, niin minusta siihen iltaan missä olin, niin tuo tuoksu sopi hyvin, mutta en ostaisi isoa pulloa, sillä omistan monta samalla tavalla käyttäytyvää hajuvettä ja aika vähällä käytöllä ovat. En itsekään pidä pahemmin hyökkäävistä ja tasoittumattomista tuoksuista. Tälläisiä minulla on Euphoria ja Trésor mm.

  2. Jep, tämä on ehdottomasti ilta/biletuoksu! Todellakin pysyy kauan.

    Laitoin tätä ranteisiin eilen ja nyt yön jälkeen täytyy kyllä sanoa, että tuoksu on hyvä. Eli myski pääsee oikeuksiinsa tuoksussa näemmä vasta monen tunnin jälkeen, nyt tämä on jopa miellyttävä ja pehmeä hyökkäävän sijaan. Mutta tosiaan, olisihan se mukavaa jos hajuvesi olisi mieluinen ihan heti laiton jälkeen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework