Teemaviikko: luonnollinen värikosmetiikka

Taannoin eräs lukija pyysi minulta suosituksia luonnonkosmetiikan meikkipohjiin. Kokemukseni sillä saralla olivat kuitenkin sangen hataria, joten en suoralta kädeltä uskaltanut lähteä suosittelemaan tiettyä merkkiä tai meikkivoidetta. Ajatus kuitenkin jäi itämään ja loppusyksystä pyysinkin testiin muutamia tuotteita ajatuksenani koostaa niiden ympärille kokonainen teemaviikko.
Tällä kertaa teema keskittyy luonnolliseen värikosmetiikkaan, joka on selvästi alkanut nostaa profiiliaan synteettisiin kanssakilpailijoihinsa nähden: luonnonmukainen kosmetiikka on vihdoinkin kestävää, pigmenttistä ja laadukasta. Halusin esitellä laajan skaalan eri tuotteita, joten valitsin kaksi päämerkkiä: hieman halvemman, helpommin saatavissa olevan Laveran ja selektiivisen, väreihin keskittyvän Zuiin. Onnekseni maahantuojat lähtivät innolla mukaan testailuihini ja nyt minulla on esitellä kokonainen seitsemän postauksen sarja seuraavista tuotteista:
 • Lavera Natural Liquid Foundation
 • Lavera Illuminating Eyeshadow Quad
 • Lavera Natural Mousse Make-Up
 • Lavera Lipstick

 • Zuii Certified Organic Flora Foundation (ei kuvassa)
 • Zuii Certified Organic Flora Liquid Foundation
 • Zuii Certified Organic Flora Satin Lip Colour

On ehkä vähän tylsää paljastaa testattavat tuotteet etukäteen, mutta tulen linkittämään tähän postaukseen arviolinkit jotta tiedonhaluiset googlettajat löytäisivät postaukset helpommin. Teemaviikko starttaa huomenna tiistaina, tämä postaus on ikään kuin pohjustusta tulevalle.

Nyt haluaisin kuulla tulevaisuutta varten teidän luonnollisen värikosmetiikan suosikkejanne. Millä merkillä on paras huulipuna, entä luomivärit? Onko jokin tuote ollut pettymys?

Luonnollisia meikkisuosikkeja siis kehiin! 🙂

Comments

 1. Benecos on itsestä sellainen edullinen ja hyvä sarja. Pidän kynsilakoista, huulipunista, puutereista ja luomiväreistä. Laveralla parasta on meikkipohjat ja puuterit. Siinä omat suosikit 🙂

  • Benecosin kynsilakat on kyllä kivoja! Pari huulipunaakin multa löytyy ja tykkäilen 🙂 Sellainen perushyvä ja vieläpä aika halpa luonnonkosmetiikan sarja.

 2. Tykkään Dr Haucskan meikkivoiteesta, irtopuuterista, kivipuuterista, luomiväreistä, huulipunista…ja siis kaikki värikosmetiikka on tällä merkillä hyviä.

  • Dr. Hauschkan ihonhoito on mulle hieman tutumpaa kuin värikosmetiikka, mutta kyllä pari juttua siltäkin merkiltä löytyy. Luomivärejä en olekaan kokeillut, täytyy laittaa vinkki muistiin 🙂

  • Samaa mieltä toisen anonyymin kanssa 🙂 Jos tykkää sellaisesta melko pehmeästä, neutraalista meikistä, Hauschka tarjoilee siihen mitä miellyttävimmät ja toimivimmat välineet joka kategoriassa. Meikkivoide ei paksuudessaan ehkä vastaa nykyvaatimuksia, mutta muuten.

  • Hauschka on myös siitä kätevä merkki, että löytyy ihonhoito ja värikosmetiikka samasta paikasta 🙂 Yleensä kun luonnonkosmetiikkafirmat keskittyvät vain toiseen.

 3. Zuii on kyllä mulle luonnonkosmetiikan meikeistä se ykkönen. Rakastan punien laatua ja tuntua huulilla, sekä kestävyyttä. Nestemäinen meikkivoide toimii omalla iholla loistavasti, puhumattakaan ihanasta Peach-poskipunasta, kyllä musta se kaikkien hehkuttama Mango ei ole ollenkaan niin huikea kuin Peach. 😉 Dr. Hauschkalta taas värineste on sellainen, jota ilman en tule toimeen.

  • Zuii on kyllä kiinnostava merkki! Ja toi Peach oli mulle ihan uusi maininta, täytyykin tutustua siihen mitä pikimmiten… 😀

   Mulla oli joskus Hauschkalta itseruskettava värivoide ja siitä kyllä ihan tykkäsin. Meni melkein pelkiltäänkin kesäisin 🙂

  • Luonnollisella kosmetiikalla tarkoitan teemaviikossani sertifioitua ekokosmetiikkaa, eli merkiltä löytyy Eco-Cert tai vastaava sertifikaatti joka todistaa tuotteiden luonnonmukaisuuden 🙂 E.l.f:illä tätä ei käsittääkseni ole, vaan tuotteet ovat ihan synteettistä alkuperää.

  • Kiitos vastauksesta! Nyt olen taas yhden asian viisaampi… 😉

 4. Ihana aihe! Minulle värikosmetiikassa tärkeää on arkinen kevyt kaunistavuus (tai minun tapauksessani inhimillistävyys), joten suosikkinikin saattavat olla hieman pliisuja. Luomiväreistä tykkään vuodesta toiseen eniten Hauschkan pressatuista luomiväreistä. Pigmentti niissä on varmaan aika heikko, mutta se on minulle vain hyvä juttu. Laadukkailta ne tuntuvat siksi, että ne eivät yhtään murene eivätkä rapise poskipäille kun niitä levittää eikä muutenkaan 😀 Hauschkalla on mielestäni myös aivan ylivertaiset eyelinerit ja ripsarit. Huulipunissa tykkään eniten Couleur Caramelin mattapunista. (Korjatkaa jos olen väärässä, mutta minusta on vaikea löytää arkisia sävyjä mattapunista. Ainakaan sellaisia jotka ovat tummuusasteeltaan keskikastia, ei liian vaaleita. Eikä ruskeita tai beigejä vaan sellaisia sopivan heleitä, huulten väriä lähellä olevia roosia. Myönnän olevani hieman rajoittunut :D) Myös Benecosin huulipunista olen tykännyt. Zuii taas on minulle sellainen luksusmerkki, jonka värikosmetiikkaa en ole koskaan kokeillut, mutta ihanaa päästä lukemaan tulevia postauksiasi 🙂

  • Jokaisella on omat mieltymykset meikkien suhteen ja mikä toiselle on pigmenttinen, on toiselle liian pliisu 🙂 Siksi onkin ihanaa saada kokemuksia niin monelta erilaiselta ihmiseltä!

   Benecosin huulipunat ovat kyllä hyviä, minulla taitaa kaksi kappaletta löytyä varastoista. Eli yllättävän paljon siis on mullekin kertynyt luonnollista värikosmetiikkaa, vaikken ole asiaa siltä kannalta niin ajatellutkaan 🙂 Zuiin punissa värivalikoima on ainakin tosi hyvä, löytyy tummaa ja vaaleaa ja siltä väliltä. Benecosilta ainakin Marry Me voisi olla sopiva roosahtava puna, samoin Laveralla on aika luonnollisia roosia vallikoimassaan.

  • Haa, kylläpä muuten voisikin olla tuo Benecosin Marry Me juuri minun makuuni! Se nimittäin näyttää hylsyssään aivan tismalleen samalta kuin yksi CC:n suosikkipunani 😀 Huulilla se näyttää kuvissa eri ihmisillä niin erilaiselta, että täytynee vääntäytyä kauppaan katsomaan 🙂 Benecosilta mielelläni löytäisinkin uuden suosikin, kun se on älyttömän edullinen, helposti löytyvä ja koostumuksesta / huulituntumastakin on pelkästään positiivisia mielikuvia. Kiitos 🙂 Lavera on jostain syystä jäänyt huulipunien puolella minulta ihan ilman havaintoa. Ihan kuin ei Laveran punia pahemmin mainittaisi blogeissakaan. Hmm! Täytyypä tutkia.

  • Mahtavaa! Ei muuta kuin swatchailemaan siis 🙂

   Laveran punat ovat juuri uudistuneet, joten vanhoja sävyjä saattaa löytyä vielä alennusmyynneistä. Vanhoista sävyistä Rosewood Dream voisi olla mieleesi! Vähän vaaleampi kuin Benecosin Marry Me, mutta ei liian ”naku”.

 5. Odotan innolla kuulevani kokemuksiasi tuosta nestemäisestä meikkivoiteesta, sillä itselläni se käyttäytyi jotenkin ihan hassusti! Olin tosin silloin Roaccutan-kuurilla, joten aion antaa tuotteelle toisen mahdollisuuden.

  • Zuiin vai Laveran kanssa? Mulla on molemmilta tulossa nestemäinen meikkivoide -postaus 🙂 Zuiin jää helpommin kuiviin kohtiin kiinni sillä se on koostumukseltaan aika jähmeää, Lavera taas on yleistuntumaltaan hieman vähäpigmenttisempi ja helpommin levittyvä eikä jää kuiviin kohtiin samalla tavoin kiinni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework