Teemaviikko: Lavera Natural Mousse Make-Up

Teemaviikon aikana esittelen luonnollista värikosmetiikkaa omien kokemusteni kautta.

Teemaviikon aloittaa Lavera Natural Mousse Make-Up. Sitruunaiselta tuoksuva värivaahto lupaa tehdä ihosta mattapintaisen ja taata kevyestä keskivahvan peittävyyden. Testiin saamani sävy on vaalein mahdollinen, Ivory 01.

Swatch-kuvassa vaahtomeikkivoide on vasemmalla ja oikealla myöhemmin esiteltävä Lavera Natural Liquid Foundation sävyssä Ivory Light 01. Moussemeikkivoide on siis hyvin vaalea ja sopii talvenkalpealle iholleni hyvin. Tuoksu tässä tuotteessa on suhteellisen voimakas, joten hajuyliherkille en suosittele tähän tutustumista. Päivän mittaan oma nenäni kuitenkin tottuu sinällään miellyttävään sitrustuoksuun, enkä koe sitä häiritsevänä.

Tilanne ennen meikkivoidetta. Kuten huomaatte, on peitettävää paljon: tummat silmänaluset, näpyt ja punoitus poskilla. Lisäksi ihohuokoset nenänpielissä ovat aika isot ja otsan pintakuivuutta olisi mukava saada vähän tasaisemmaksi. Hyvä, että testiaikaan sattui juuri näin kamala ihotilanne jotta meikkivoiteen teho joutuu todella testiin.

Tässä näkyy vaahtomeikkivoide levitettynä. Punoitus, ihohuokoset ja näppyjen punaisuus peittyi hyvin eli tae keskivahvasta peittävyydestä pitää. Levitin meikkivoiteen sormin ja levitystuntuma on yllättävän silikoninen luonnonkosmetiikan tuotteeksi. Iho jää myös mattapintaiseksi enkä kokenut tarvitsevani tämän kanssa lainkaan puuteria, jota melkein aina lisään vähintään T-alueelle.

Ongelmia moussemeikkivoiteen kanssa kuitenkin tuli: silmänalusilleni voide oli ihan liian kuivattavaa, enkä uskaltanut kerrostaa sitä tarpeellista määrää kuivimpiin kohtiin. Myös nenäni ja nenänpielet ovat kuivempia alueita ja niihin meikkivoide tarrasi ikävästi korostaen kuivia rämmäleitä. Tunsin myös päivän mittaan hieman kiristelyä poskipäillä, joten Lavera Natural Mousse Make-Up sopinee paremmin rasvaiselle tai normaalille iholle. Joudun luultavasti odottamaan tämän kanssa kesäaikaa, jotta saan purkin käytettyä loppuun.

Työstöaikaa oli sormin levitettynä riittävästi ja voide kerrostui hyvin. Rullautumista en tämän kanssa huomannut, mutta päivän aikana ihohuokoset korostuivat hieman. Tämä toki olisi ehkäistävissä puuteroinnilla. Meikkivoiteen kestoa on omalla kohdallani hankala arvioida, sillä joudun harvoin korjailemaan meikkipohjaa päivän aikana. Varon naamani koskettelua pitkin päivää, enkä yleensä hikoile tai joudu kiirehtimään paikasta toiseen. Peruspäiväni tämä Laveran mousse kesti oikein hyvin ja yllätyin siitä, sillä odotukseni olivat… No, jos eivät alhaiset niin eivät kovinkaan kummoiset. Sen verran ristiriitaisia kokemuksia olen luonnonkosmetiikan meikkipohjista kuullut.

Mousse sopii parhaiten ihmiselle, joka kaipaa maksimissaan puolipeittävää, kevyen tuntuista luonnonkosmetiikan meikkivoidetta. Kuivaihoisimpien meikkivoide tämä ei ole, ja muutenkin kannattaa kuoria ja kosteuttaa ihoa säännöllisesti tällaisen herkästi kuiviin kohtiin tarrautuvan tuotteen kanssa. Mikäli vaahtopohja alkaa päivän mittaan kiillellä tai käyttäjällä on tapana kosketella kasvojaan alituiseen, on puuterointi fiksu toimenpide. Peitevoidetta kaipaavat lähinnä finnit ja isommat punoitukset, muuten tämän kanssa selviää ihan yksinäänkin.

Laveran meikkivoiteen hinta on noin 18,90 euroa ja jälleenmyyjät löydät täältä.

Miltä vaahtomeikkivoide vaikutti? Onko sinulla omia kokemuksia tuotteesta? 🙂

Tuote saatu testiin blogin kautta ilmaiseksi. Blogini ei sisällä mainoslinkkejä.

Comments

  1. Peittää kyllä tosi hyvin. Mulla juurikin moussemaiset pohjat tarttuu usein ihon kuiviin kohtiin ja saa näyttämään ne kököltä. Kesällä, kun ihossa ei ole kuivuutta, on mousseja toisinaan käytössä.

    • Jep, peittäähän se mutta ei tosiaan ihan ideaali nyt kun iho on kuivimmillaan. Moussen koostumus on mielestäni ihanan ilmava ja helposti levittyvä, joten levitystuntuman vuoksi käyttäisin mielelläni muulloinkin kuin kesällä 🙂

  2. Hyvin samanlaisia kokemuksia myös minulla. Laajentuneet ihohuokoset ja pintakuivan ihon kuivat alueet korostuvat. Ei ainakaan näin talviaikana sopiva pohja, mutta kesällä tätä voisi tosiaan kokeilla uudelleen.

    • Kesällä pohja varmasti pääsee paremmin oikeuksiinsa. Rasvaisemmalle iholle toki sopii varmaan talvellakin. Tuo huokosten korostuminen on kyllä tosi yleistä luonnonkosmetiikan pohjille, enkä ole yhtään nestemäistä vielä löytänyt joka ei sitä edes jossain määrin tekisi. Puuteri kyllä ehkäisee mulla huokoistumista tarpeeksi, kun eivät ne kovin isoja ole ja lähinnä vain nenänpielissä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework