Vihdoin tasapainoinen iho!

Saatuja ilmaistuotteita. *mainoslinkki

Kevään ja kesän alun olen ollut huolissani ihoni kunnosta. Kipeitä finnejä, kiristävää kuivuutta ja atooppista ihottumaa on ilmennyt normaalia enemmän. Suurin syy yhtäkkiseen kasvojen ihon muutokseen on varmasti stressi, mutta koen että mukana on ollut muutakin aina ruokavaliosta vääränlaisiin tuotteisiin. Puhdistin ja hoidin ihoa parhaani mukaan, mutta vaikka ihon oireilu pysyi aisoissa iho ei ollut varsinaisesti hyvinvoiva tai tasapainossa. Tasapainoinen iho on minulle aamusta asti miellyttävän tuntuinen eikä kiristele heti pesun jälkeen. Hormonien vaihtelu aiheuttaa toki finnin tai pari tiettyyn aikaan kuusta, mutta jatkuva vaiva niiden ei tule olla. Tasapainossa oleva iho ei myöskään hilseile tai tunnu paperinohuelta. Hyvinvoiva iho ei suutu, vaikka syystä tai toisesta jättäisin aamupesun väliin tai käyttäisin viikonlopun ajan eri tuotteita. Juuri ja juuri aisoissa olevan ihon kanssa rutiinista ja tietyistä tuotteista on pidettävä tarkasti kiinni, muuten seuraa ihon ärtyminen ja oireilu.

Nyt voin kuitenkin suhteellisin turvallisin mielin sanoa, että olen selättänyt suurimmat ongelmat ihoni kanssa. Tasapaino on saavutettu ja se on mielestäni kolmen seikan ansiota. Erityisen iso kiitos Foreo Luna Mini -kasvoharjan, on ihoni nyt oikein hyvässä kunnossa!

1. Lempeä, mutta perusteellinen puhdistus – Foreo Luna Mini

Jo Dr. Hauschkan tuotteita testatessani löysin hellävaraisen puhdistuksen ilot ja otin vakituisesti käyttöön puhdistusmaidon aiemman vaahdon tai geelin sijaan. Nyt kuitenkin täydensin rutiinejani kolmella puhdistustuotteella, jotka tuntuvat erinomaisen hyviltä ihoni kanssa: Essen Sensitive-puhdistusmaito, Madaran Oil-to-Milk-kuorinta ja Foreo Luna Mini -ihonpuhdistuslaite. Meikin poistan edelleen öljyllä, jolloin puhdistusmaito toimii jälkimmäisenä, viimeistelevänä vaiheena puhdistuksessa. Suurin muutos kylppärissä on kuitenkin ollut pieni mutta tehokas Foreo Luna Mini -laite.

Erilaiset ihonpuhdistuslaitteet ovat olleet in jo jonkin aikaa. Monelta merkiltä on ilmestynyt oma ”clarisonicmainen” sovellus kasvoharjasta, jonka harjakset joko sykkivät tai pyörivät. Foreo Luna Mini poikkeaa näistä laitteista siten, ettei se ole harja vaan silikoninen tyyny jossa on väriseviä nystyjä. Clarisonicille ominaisia vaihtoharjoja ei siis tarvita lainkaan. Nystyjen värähtely puhdistaa ihohuokoset paremmin kuin käsinpesu ja minuutin toiminta-aika antaa myös puhdistusaineen vaikuttaa iholla pidempään kuin normaalisti. Foreolla käsitellään 15 sekunnin sykleissä poskien ja leuan alue (kaksi sykliä), otsa (yksi sykli) ja nenän alue (yksi sykli). Laitteessa on kaksi tehoa, joista miedompi on niin mieto että olen alusta asti käyttänyt kovempaa normaalitehoa. Käytön jälkeen pesen Foreon palasaippualla ja jätän kuivumaan hyllylle. Kätevää, nopeaa ja hygieenistä (silikoni on antibakteerista).

Foreo Luna Minin ansiosta ihoni hilseily on loppunut täysin, mustapäät pienentyneet ja iho tuntuu vastaanottavan hoitotuotteet Luna Mini -käsittelyn jälkeen paremmin kuin normaalisti. Aiemmin vaivannut nenänpielten hilseily on loppunut täysin ja näin nenän alueelle ei pääse syntymään epäpuhtauksia yhtään niin paljoa kuin ennen. Tulossakin olevat finnit tuntuvat olevan kivuttomia ja katoavan nopsaan. En voi muuta kuin suositella, aivan uskomaton laite! Foreon kanssa ei myöskään tullut mitään ns. ensireaktiota ihon kanssa, toisin kuin moni on sanonut Clarisonicin kanssa tulleen.

Foreo Luna Ministä on nyt saatavilla kaksi uudempaa versiota, kuin tämä kuvissani esiintyvä.

*Foreo Luna Mini 2 -kasvoharja sisältää 8 käsittelytehoa, isomman käsittelyalan ja joustavammat ja pidemmät harjakset. Tällä pärjää tosi hyvin, jos kaipaa perusmallia kasvojen puhdistukseen!

*Foreo Luna Mini 3 -kasvoharja on uuden sukupolven ihonpuhdistuslaite, joka sisältää kaksi eri käsittelypintaa, 12 säätötehoa, uuden Glow Boost -toiminnon ja pitkät, joustavat harjakset sekä Bluetooth-yhteyden Foreo App -sovellukseen. Tämä versio sopii älypuhelin-orientoituneelle, joka haluaa enemmän säätömahdollisuuksia ja pikapuhdistus-toiminnon.

2. Kosteuttavat, hellävaraiset tuotteet

Foreon toimintaa täydentää hyvin Essen kosteuttava puhdistusmaito, jonka levitän iholle ennen laitteen kanssa huristelua. Hoitolasarja Essen filosofia perustuu probioottiseen ihonhoitoon, jonka tarkoitus on saada iho tasapainotettua. Sensitive-tuotteet on koostettu siten että ne saavat herkän ihon voimaan niin hyvin, että niiden jälkeen voi siirtyä normaalin ihon tuotteisiin. Essen tuotteet lupaavat luoda iholle hyviä mikrobeja suosivan ympäristön, joka palauttaa iholle sen vastustuskyvyn ja normaalin olemuksen. Mulla riittäisi tästä probioottisesta ihonhoidosta kerrottavaa vaikka kuinka, mutta jätetään nyt seuraavaan kertaan!

Essen puhdistusmaito liukuu iholla samettisesti ja iho jää ihanan pehmeäksi käytön jälkeen. Se poistaa tarvittaessa myös meikit, mutta valitettavasti kirvelee silmissä. Eli Sensitive-maito jäi minulla puhdistuksen viimeistelyyn ja siinä se toimii loistavasti.

Foreosta huolimatta ihoni tuntuu silloin tällöin kaipaavan kuorintaa, mutta olen tietoisesti vältellyt ihoa voimakkaasti uudistavia happokuorintoja. Ihoni ei yksinkertaisesti tunnu sellaiselta, että haluaisin kuoria sitä voimakkaasti ja Madaran Oil-to-Milk on mahtava tuote juuri tällaiseen lempeään kuorintaan: geelimäisen kuorinnan voi jättää hetkeksi kasvoille naamion tapaan (tämä ainakin minulla kiihdyttää ihon pintaverenkiertoa) ja sen jälkeen kuoria hellävaroen ja huuhdella pois. Kuorin ihon mieluummin koostumuksen ollessa öljymäinen, sillä niin se on hellävaraisempi ja maidoksi muuttuessaan myös kuorivat rakeet tuntuvat kovemmilta.

*Madara Oil-to-Milk -kasvokuorinnan voi ostaa esimerkiksi kotimaisen Jolien sivuilta.

3. Probioottinen ihonhoito

Halusin testata pro- ja prebioottien luvattuja ihmevaikutuksia heti kunnolla, joten otin puhdistusmaidon kanssa samaan aikaan käyttöön Essen Sensitive-sarjan seerumin ja ravitsevan kasvovoiteen. Seerumi tuoksuu happamalle ja on yksinään jo miellyttävän tuntuinen iholla. Seerumi sisältää yhtä millilitraa kohden jopa miljardi elävää hyvis-mikrobia ja täyteläinen kasvovoide puolestaan näille mikrobeille sopivia ravintoaineita. Näin seerumi ja kasvovoide oikeasti tukevat toisiaan: Essen lupausten mukaan hyvät mikrobit jäävät iholle ja lisääntyvät siinä suotuisissa olosuhteissa, josta seuraa ihon epätasapainotilojen korjaantuminen. Sitten kun yksi hoitokierto on Sensitive-tuotteilla tehty, voidaan siirtyä normaalin ihon Esse-tuotteisiin.

Se mikä minut yllätti täysin, on sekä seerumin että voiteen riittoisuus. Voidetta riittää rutikuivalle iholleni aivan pienen pieni määrä, alle puolet siitä mitä normaalisti voidetta käyttäisin. Ihosta tulee havaittavasti pehmeämpi ja paremman tuntuinen, jopa niin hyvä että ennen selvästi näkyvissä olleet silmäkulmien kuivuusrypyt ovat nyt menneisyyttä. Käytän kasvovoidetta aamuin illoin, mutta seerumin käytön olen rajoittanut vain illaksi sillä sen kanssa samaan aikaan käytettäväksi ei suositella meikkiä. Tämä on ymmärrettävää, sillä paras kasvualusta hyville mikrobeille on puhdas iho ilman ylimääräisiä tuotteita.

Kaiken kaikkiaan olen todella vaikuttunut probioottisesta ihonhoidosta ja aion jatkossakin tutustua Essen tuotteisiin intohimolla. Ihoni voi nyt näillä eväillä niin hyvin, etten millään haluaisi siirtyä kokeilemaan muita sarjoja. Näissä voisin pitäytyä jatkossa ihan täysin ja voin mukisematta maksaa tuotteista keskitasoa korkeammat hoitolahinnat. Essestä taisi tulla mulle sellainen tukisarja, johon voin siirtyä huoletta milloin miltäkin testijaksolta tai ihon oireillessa. En tainnut mainita vielä, mutta Esse on kaiken hyvän lisäksi luonnonkosmetiikkaa…!

*Esse Probiotic Skincare -tuotteita voi tilata esimerkiksi Jolielta.

Onko sinun ihosi tasapainossa? Mikä on luottosarjasi ihonhoidon suhteen?

Comments

  1. Tuo Foreo on kiinnostanut muakin jo jonkun aikaa! 🙂 Mä jätin kuukausi sitten Clarisonicin aamupesusta pois, kun käytin sitä joka aamu 3 kuukauden ajan, mutta sitten iho alkoi oikkuilla stressistä ja muusta. Nyt kuukauden oltuani ilman Clarisonicia, iho näyttää jo paljon paremmalta. Voi olla, että iho ärtyi jokapäiväisestä käytöstä tai ehkei sen jokapäiväinen käyttö tehnyt hyvää stressaantuneelle iholle.

  2. Mulla on muutamia luottosarjoja joilla saan ihoni aina hyvään kuntoon, uusin löytö on myös Esse, mutta muut ovat Sensai, Ella Bachè, Guinot ja Verso Skincare, siinäpä sarjat, että mitä tahansa laitan noista kasvoille niin iho voi välittömästi hyvin.

    • Mulla on myös Clinique ja Dr. Hauschka sellaisia, jotka tuntuu toimivan iholla ihan ympäri vuoden. ONNEKSI on löytynyt sellaisia sarjoja, joihin voi ihon oikkuillessa palata! 🙂

  3. Mulla Clarisonic toimii parhaiten kerran, kaksi viikossa käytettynä, muuten se on liian tuju ja tehokas 😀 Iho siis kuivuu liiaksi ja epäpuhtaudet jäävät jumittamaan 😛 Nyt just surauttelin laitteella liikaa ( kun on kovapäinen eikä kerrasta opi 😀 ), mutta sain tasapainon takaisin panostamalla hc-kosteutukseen. Mun paras vinkki on öljyn lisääminen kosteuskerrosten ylle, se ikään kuin lukitsee kosteuden!

    • Onko sulla siinä mikä harja? Oon kuullut, että se pehmein kashmir-harja olisi kaikista hellävaraisin 🙂 Haluaisin kokeilla, vaikka pelkään myös että olisi ihan liikaa mulle.

    • No siis kyllä kaikki tarvii probuja! 😀 Rakastan Esseä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework