Suolaa haavoihin… Eikun siis hiuksiin!

Terhen arvioi blogissaan Davinesin Sea Salt Primer Sprayn, ja niin kiinnostuin suolaspraysuihkeesta. Davinesia saa vain Helsingin Hair & Face Stockholm -liikkeestä tai tilaamalla netistä, ja hinta on suolaiset (hihi, vitsi!) 20-30 euroa. Löysin kuitenkin hieman edullisemman korvaajan yllättävän läheltä: Wella Professionals Ocean Spritz.

Ostin oman suihkeeni Stockan kanta-asiakastarjouksesta, jolloin sille jäi hintaa muistaakseni 14,90 euroa (vai oliko se peräti halvempikin?). Tarkistan hinnan tässä joku päivä kun Stockmannille taas käy tieni. In any case, Wellan suihke tuli halvemmaksi kuin Davinesin.

(Wellan Ocean Spritziä saa myös näemmä Sokoksen verkkokaupasta, mutta hinta on melkein sama kuin Davinesin.)

Suolasuihkeen tarkoitus on karhentaa hiuksen pintaa: näin muotoilu on helpompaa ja liukkaatkin hiukset saa nätisti pysymään nutturalla. Luonnonkihariin hiuksiin tällä saa kivan rantalookin, eli suihke soveltuu myös auki pidettäviin kampauksiin. Wellan konsulentti suositteli tätä myös kiharoiden pohjaksi, joskin muotoilurauta täytyy jälkeenpäin pyyhkiä suolasta. Konsulentti vakuutti kuitenkin, ettei suolan pitäisi vahingoittaa rautaa mitenkään. Melkein unohdin mainita, että tuotteessa on myös lämpösuoja. En nyt muista tarkkaan mihin asteeseen asti se oli, olisiko ollut 180:aan?

Kiharoita en ole valitettavasti ehtinyt kera suolasuihkeen testaamaan, mutta suola on tuonut avun hiusteni muotoiluun etenkin kiireaamuina: muutama suihkaus pituuksiin, harjaus ja saan hankalat hiukseni sutaistua helposti nutturalle. Kuivashampoon kera aivan loistava pelastus, kun hiukset täytyy äkkiä saada nätisti (eli minun tapauksessani lähestulkoon joka aamu…).

Kokeilin suolasuihketta myös erittäin liukkaan hiuslaadun omaavalle kaverilleni, ja spray toimi erinomaisesti karhentaen hiusta tarpeeksi jotta nutturan sai kiinnitettyä pinneillä. Kampaus kuulemma myös pysyi koko illan loistavasti.

Ainoa huono puoli jonka Wellan suihkeesta keksin, on sprayn suuripisaraisuus. Neste levittyy siis hiuksiin hieman epätasaisesti ja hiukset ovat hetken märät. Näin muotoilua ei voi ihan suorilta aloittaa, vaan hiukset täytyy ensin harjailla kuiviksi ja samalla levittää aine tasaisemmin hiuksiin. Kauaa aikaa kuivumiseen ei kuitenkaan onneksi kulu, joten suihke toimii myös pikaisessa aamukäytössä. Olisikohan Davinesin suihke hienojakoisempaa?

Voin siis lämpimästi suositella Wellan Ocean Spritziä niin ohut- kuin paksuhiuksisillekin lisäavuksi hiusten muotoiluun ja kesällä tietenkin beach-lookin saavuttamiseen. Tämä nousi minulla HG-tuotteisiin, joita ilman en enää pärjää.

Kuulisin mielelläni lukijoiden luottohiustuotteista 🙂 Onko siis sinulla jokin hiustuote, jonka käytöstä et luovu?

Comments

 1. Suoristan itse hiukseni lähesjoka päivä, koska muuten ne ovat todella luonnonkiharat. Suoristuspermamenttia en viitsi ottaa, sillä kun värjään ja suoti´ristan hiuksianai, on siinä mielestäni jo ihan tarpeeksi rasitusta nille, jonka takia sitten käytän Goldwellin rich repair Sampoota ja Hoitoainetta, joita kampaajani suositteli minulle, ja jotka sopivat myös hyvin värjätyille hiuksille. Noista 2 tuotteesta en siis ikinä luopuisi. Toiset pari tuotetta, mistä en ikinä luopuisi, on Osiksen Flatliner sleek suoristusneste, joka sisältää lämpösuojan 230 asteeseen asti, se on aivan huippu, todella riittävää ja hyvää, ikinä en luovu siitä, vaikka hinta saattaa kirpaista, nii silti se on ihan #1. Sitten toinen on Osiksen Elastic/Finish hiuslakka, joka on myös ihan hurjan hyvää, sekä Klippotekin pinkki (ja iloinen : D) kuivasampoo.(:

  • Tuo Osiksen Flatliner on muuten ihan loistokamaa! Käytin sitä paljon silloin kun mulla vielä oli otsis, jota piti päivittäin suoristaa. Ja tuo toimii munkin luonnonkiharaan tukkaan tosi hyvin. Hyvä kun muistutit, jospa nyt muistaisin jopa käyttää sitä silloin harvoin kun hiuksiini suoristustarkoituksessa kosken 😀

   Mua harmitti vähän tuo Klippoteketin kuivashampoo. Se on muuten tosi kiva, mutta en millään kestä sitä hajua :/ En hirveän mielellään käytä voimakkaasti hajustettuja tuotteita ja tuossa tuotteessa ainakin ottaa omaan nenään pahasti se tuoksu. Kuitenki tosi toimivaa kamaa muuten, ja tykkään sen jättämästä jäljestä 🙂

 2. hei. oon menossa värjää toista kertaa kampaajalle hiuksii, viimeks ku menin, nii en ollu laittanu mitää hiuslakkaa yms. oli ihan puhtaat hiukset, mut mietin, et haittaako ku menee kampaajalle värjää, että ku se väri laitetaa suoraa päähä, et vaikuttaako, et onks siin lämpösuojaa+hiuslakkaa, et se väri sit tarttuu huonommi? : oo ku oon saanu kauhee ristiriitaista tietoo, nii jos sä sanot tästä oman mielipitees. 🙂

  • Silloin kun itse kävin värjäämässä hiuksia kampaajalla, niin oma kampaajani antoi ohjeeksi että ihanteellisinta olisi jos olisi pessyt hiukset päivää-paria ennen kampaajalle tuloa. Eli siis siten, etteivät hiukset olisi narskuvan puhtaat vaan jo hieman ehtineet ”olla”. Ainakaan mulla ei ole haitannut, jos on ollut hiuslakkaa hieman päässä (en siis ikinä laita kasoittain lakkaa, vaan aika kevyesti suihkin). Kuitenkin suuri osa lakasta lähtee ihan hiusharjalla jo pois.

   Uskon siis, ettei pieni määrä muotoilutuotteita haittaa mutta en itse kampaajapäivän aamuna asiakseni laittaisi hiuksiani paljoa. En kuitenkaan ole mikään asiantuntija tässä, vastaukseni perustuu ihan omiin kokemuksiin. Kannattaa siis vielä varmistaa omalta kampaajalta, miten hän tykkää että hiukset olisi ennen sinne menoa 🙂

 3. hei muute.. voiks värjäyksen jälkee suoristaa hiukset melkein heti latvoista kun käyttää lämpösuojaa? vaik onks siit jotai varaa? ;oo

  • Sekä värjäys että suoristus rasittavat hiuksia kovasti, joten itse en ainakaan samalle päivälle niitä laittaisi ellei olisi välttämätön pakko, esim. illalla juhla ja pakko tehdä kampaus sinne.

   Olen kuitenkin hieman ylivarovainen tämän kanssa, sillä kun olen ollut hiusmallina eri kampaajilla niin värjäys on yleensä tehty samana päivänä kuin leikkaukset ja kampaukset, joten myös lämpökäsittelyä on hiuksiin tehty värjäyksen jälkeen. Eikä hiukset ole menneet huonoiksi, varsinkin kun on muistanut muuten huolehtia niiden kunnosta jälkeenpäin (kunnollinen hoitoaine ja hiusnaamio silloin tällöin).

   Eli ei siitä ole varsinaista vaaraa, mutta itse välttelen hiusten liiallista käsittelyä muutenkin joten multa jäisi suoristus välistä 🙂 Kuitenkin hius on kuollutta ainesta, joten en usko että yksi suoristuskerta aiheuttaa mitään merkittävää damagea vaikka tapahtuisikin värjäyksen jälkeen, varsinkin jos lämpösuoja on käytössä.

 4. joo, ku meinasin just sitä, et vaikuttaakas se jotenki siihe väriin. (: ite käytän kunnon hoitoainet ain ja sampoot, sekä hiusnaamioita 1-2 krt vko, ain lämpösuojaa, suoristan hiukset yleensä vain kerran tai pari viikos muuten. (:

  • Juu, en usko että se mitenkään radikaalisti väriin vaikuttaa 🙂 Sulla on kyllä hiustenhoitorutiinit hyvin hallussa! Voi kun mullakin olisi, joskus olen kapinallinen ja pesen hiukset pelkällä shampoolla… 😀 Hiuksiin jätettävästä hoitoaineesta en kuitenkaan luovu, ja siitä onkin tulossa seuraavaksi postaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework