Sunnuntain nakuhuulet

Laiska sunnuntai, laiskat aatokset. Tänään blogissa paneudutaan kiireisen naisen huuliehostukseen, eli niinkin tylsään asiaan kuin nudenväriseen huulikiiltoon.

Tiedätte varmaan tunteen: silmämeikkiin on panostettu, kulmat ovat ojennuksessa ja poskipunat, varjostukset ja korotukset täydelliset… Mutta ne huulet. Mitä ihmettä niihin nyt keksisi? Minun valintani on useimmiten nudekiilto, vaikka elämässäni oli aika pitkään huulikiilloton vaihe.

Kiiltoinhotukseni johtui yksinkertaisesti huonoista tuotteista. Milloin huulikiilto oli ihan liian vesimäinen, milloin taas tahmea, milloin pigmenttiä oli liikaa ja väri valui huulten juonteisiin ja milloin taas lopputulos oli täysin väritön, samaa luokkaa huulirasvan kanssa. Nyt olen kuitenkin löytänyt kaksi suosikkilaatua, toisen kalliimmasta ja toisen halvemmasta hintaluokasta. Yhteistä näille on hyvä koostumus, herkullinen tuoksu ja hyvä levittyvyys.

Useimmiten nudekiiltoa kaivatessani tartun MACin Cremesheen Glass -laatuluokan huulikiiltoon sävyssä Art of Seduction. Kyseinen sävy ilmestyi joulukokoelmassa vuosi sitten ja olenkin pihistellen käytellyt tätä kiiltoa loppuunsa. Hieman ruskeaan nojaava sävy tuo huulille kesysti pigmenttiä ja kultahile kaunistaa, eivätkä kiiltohuulet eivät hyökkää riitelemään silmämeikin kanssa. Huulituntuma on kevyt, ei tahmea mutta ei liian litkuinenkaan. Tuoksu on MACille ominainen vanilja, joka ei häiritse eikä tunnu pistävältä nenään.

Heirloom Mix -kausikokoelmaan kuuluvat Cremesheen Glass -kiillot maksavat Stockmannin verkkokaupassa 26 euroa ja tuubi pitää sisällään 2,7 millilitraa tuotetta. Muiden MAC-kiiltojen hinnat vaihtelevat koostumuksesta riippuen 18,50 ja 27 euron välillä, ja myös tuotteiden vetoisuus vaihtelee alle kahdesta millilitrasta kuuteen millilitraan.

Art of Seductionia hieman vaaleanpunaisempi ja kylmemmällä shimmerillä varustettu Max Factor Colour Elixir -huulikiilto on kulkeutunut huomaani blogimiitin lahjuskassista. Sävy Radiant Rose ei ihan kuvaa tätä vaaleaa pinkkiä kiiltoa, sillä huulet taittuvat sillä aika selkeästi viileään suuntaan. Tämä johtuu runsaasta shimmeristä, jota on enemmän kuin MACin kiillossa. Pohjasävy on myös aavistuksen peittävämpi kuin kalliimmalla sisartuotteella ja tuntuma tahmeampi. Radiant Rose ei kuitenkaan liimaa huulia yhteen vaan tuntuu pikemminkin paksulta huulirasvalta: kiillon tuntu huulilla on mukavan kosteuttava. Tuoksu on ihanan toffeinen ja voimakkaampi kuin Art of Seductionin vanilja.

Sokoksen verkkokaupassa Max Factorin kiilolla on hintaa 12,90 euroa, mutta enemmän sävyjä löytyy Ellokselta. En onnistunut löytämään varmaa tietoa huulikiillon koosta, mutta jonkun jenkki-nettikaupan mukaan vetoisuus olisi neljä grammaa. Ehdottomasti hintansa väärti.

MACin huulikiillossa minua viehättää pakkausdesign ja hieno kultainen shimmer, kun taas Max Factorin kiillon etuja ovat herkullinen tuoksu ja hieman parempi pysyvyys. Myös pigmenttiä Max Factorin kiillossa on enemmän, joskin suora vertailu on näin ”pliisuissa” sävyissä hankalaa. Joka tapauksessa nämä kaksi ovat kaikista kokeilemistani huulikiilloista ehdottomia suosikkejani, ja taitavat olla Natural Coden vanhanmallisten kiiltojen jälkeen ensimmäiset jotka kulutan oikeasti loppuun asti.

Nudekiilto: panostus vai pihistys? 🙂

Max Factor -kiilto saatu testiin blogin kautta. Blogini ei sisällä mainoslinkkejä.

Comments

 1. Panostus! Oon sitä mieltä että nudekiiltoihin, -puniin ja -lakkoihin kannattaa ehdottomasti panostaa. Kaikessa ”tavallisuudessaankin” ne voi tehdä koko meikin. 🙂

  • Olet ihan oikeassa tuossa, että hyvä tuote kyllä tekee yksinkin koko meikin 🙂 Mä kyllä jotenkin tykästyin noihin MACin kiiltoihin, vaikkei tuo halvempikaan paljoa huonommaksi jäänyt. Ehkä mulla myös vaikuttaa se, että kalliimpaa tuotetta käytän mieluummin useasti ettei raha ole mennyt ”hukkaan” 😀

 2. Mä olen pihi huulituotteiden suhteen, koska minulla huulituotteet ovat selkeästi käyttötuotteita toisin kuin esimerkiksi poskipunat, joita en saa koskaan loppumaan. Mutta toki ymmärrän sen fiiliksen, kun levittää huulille MACin kiiltoa 🙂

  • Haha, se fiilis tuossa onkin se paras juttu! Vaikka kiillon koostumus onkin ihana 🙂 Jokaisella on ne omat juttunsa, joihin tykkää panostaa ja toisista sitten taas mielellään pihistelee.

 3. Kumpi vaan, huulikiilloissa en kyllä yleensä ihan rehellisesti huomaa minkä hintaluokan tuote on kyseessä, vaan hyviä yksilöitä löytää monelta merkiltä. Omistan kaikenlaista YSL:n ja Lumenen väliltä, enkä löydä suoraa yhteyttä hinnan ja laadun välillä. Paitsi kauniimmat hylsyt. 🙂

  • Niin, hylsyistähän saa vaikka kuinka kauniita tällaisessa helposti pakattavassa tuotteessa 🙂 Ja MAC kyllä vie siinä voiton!

 4. Mä panostasin, mulle riittäisi hyvin yksi nude kiilto (tällä hetkellä ei ole) ja haluaisin ehdottomasti kunnollisen. 🙂

  • Jep, onhan se ihan eri tuntuma levittää kalliimpaa kuin halvempaa kiiltoa huulille 🙂 Mäkään en montaa kiiltoa tarvitse, yleensä panostan huulipuniin enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework