Suihketta on siinä monenlaista

Vichy, Dabba ja Madarat saatuja ilmaistuotteita. *Teksti sisältää mainoslinkkejä.

kasvosuihke_vertailu_kokemuksia_mnl

Kun aluksi kuulin kasvosuihkeista, olin sitä mieltä että sellaiselle mulla ei ainakaan tule olemaan tarvetta. Pidin suihkeita suoraan sanottuna turhina. Ennakkoluuloistani huolimatta (tai juuri niiden takia) halusin kuitenkin testata erilaisia hoitavia vesiä ja nähdä, onko niillä mitään vaikutusta ihoon. Aluksi ajattelin suihkeen vain virkistävän ihoa kuumana päivänä mutta useamman kuukauden testauksen jälkeen olen sitä mieltä, että kyllä näissä jotain taikaa on oltava. Vesissä on huikean paljon eroja niin pakkauksen kuin ainesosienkin osalta. Nämä neljä suihketta ovat sellaisia, joista olen tykännyt tavalla tai toisella. Jokainen niistä sopii vähän eri hommaan, joten katsotaas lähemmin!

Vichy Eau Thermale Spa Water

Vichyn lähdevesisuihke on selkeästi joukon virkistävin tapaus. Kun on koko päivän istunut koneella, tuntuu iho paperinohuelta ja pölyiseltä. Juuri näihin hetkiin Vichy tuo helpotusta: aerosolisuihke on hienojakoista ja tasaista lisäten viilentävää tunnetta. Vichy mainostaa veden olevan erityisen mineraali- ja hivenainepitoista, joten suihkeen pitäisi olla myös ihonhoidollisesti hyvä juttu. Minulle Vichy on kuitenkin ollut ensisijaisesti virkistävä, pitkin päivää käytettävä suihke ja toiminut siinä tehtävässä erityisen hyvin. Hienojakoisen suihkeen ansiosta meikkikään ei mene pilalle, vaan asettuu suihkuttelun jälkeen nätisti iholle.

Vichyn tuotteita myydään apteekeissa ja tämä kasvosuihke maksaa noin 10 euroa.

MAC Mineralize Charged Water Skin Hydrating Mist

Vaikka kaikki suihkeet toimivat meikin kanssa, on tämä Charged Water ollut mun suosikki niinä päivänä kun kaipaan meikkiin pientä fiksausta. Ihana sitruksen tuoksuinen suihke sisältää timanttipölyä, mikä ei lainkaan vähennä viehätystäni tähän tuotteeseen. Suihke jättää todella pehmeän pinnan iholle ja olenkin käyttänyt tätä juuri ennen meikkiä, tavallaan pohjustajan sijasta. MACin suihke ei myöskään sotke meikkiä, vaikka sitä suihkisi valmiin meikin päälle vaan sulauttaa sen ihoon kauniisti. Ehdoton juttu, kun lopputulos on liian puuterinen. Jopa saman merkin Fix+-suihke jää mulla unholaan tämän timanttiveden takia! Porukan kallein, mutta selkeästi ylellisin.

MAC-kasvosuihkeen hiiliversiota *myy Eleven-verkkokauppa.

Mádara Nokkonen Daily Defence -suihke

Noora Shinglerin Mádaralle kehittämä nokkossuihke on myös ihanan raikkaan tuoksuinen. Suihketta tulee yhdellä suihkauksella tarpeeksi ja sumu on hienojakoista. Vesi sisältää nokkosvettä, aloe-vettä ja nokkosuutetta, joten sillä on myös ihonhoidollisia ominaisuuksia. Nokkosesta olen tykännyt eniten rauhoittamassa ärtynyttä tai kuivaa ihoa. Tällä on välitön, helpottava vaikutus etenkin kuivan ihon kutinaan joka oli mulla kesällä välillä todella paha. Suihkaus nokkosta ja hellä taputtelu rauhoitti ihon, eikä hikoilevalle iholle tarvinnut alkaa läträtä rasvakerrosta. Nokkossuihke on hiukan kalliimpi kuin perussuihkeet, mutta ihoa hellivän koostumuksen ansiosta se on hintansa väärti.

Madara-nokkossuihketta myy *Hyvinvoinnin Tavaratalo.

Dabba Wild Raspberry Leaf Water

Viimeisenä esittelyyn pääsee niin ikään latvialainen tuotemerkki Dabba ja sen vadelmanlehtisuihke. Vadelmanlehtisuihke on tarkoitettu ensisijaisesti sekaiholle, mutta halusin sen silti osaksi kuivan ihoni hoitoa sillä kärsin satunnaisesti kipeistä epäpuhtauksista ja toivoin Dabbalta apua siihen. Suihkin Dabbaa reilun kuukauden ajan kasvoille kasvoveden sijasta tai heti sen jälkeen ja jatkoin normaaleilla kosteuttavilla tuotteillani. Kun uskalsin käyttää suihketta reilusti usean painalluksen verran, aloin huomata ihossani eroa aiempaan. Nyt kasvot eivät oireilleet näpyillä yhtään niin selkeästi kuin aiemmin, ja mahdolliset epäpuhtaudet ilmestyivät iholle todella pieninä, helposti katoavina finneinä. Tämä oli todellinen helpotus, sillä yleensä ihoni epäpuhtaudet ovat luokkaa megapatit!

Dabban kukkaisvesiä on montaa eri laatua ja ne pitää käyttää suht nopeasti, noin kuukauden kuluessa avaamisesta jotta teho ei laannu. Mun suihke kesti käytössä melkein kaksi kuukautta, mutta aluksi tosiaan himmailin suihkuttelussa liiaksi. Seuraavana testiin lähtee Dabban Koivunlehtisuihke, josko siitä tulisi hieman ekstrakosteutusta iholle.

Suihkeiden ahkera käyttö muutti mielipiteeni erilaisten kasvosuihkeiden tarpeesta kertaheitolla. Tykästyin tavalla tai toisella oikeastaan kaikkiin suihkeisiin, ja joskus suihkin niitä päällekkäin. Suihkeet ovat nopeita ja helppokäyttöisiä tuotteita, joita voi käyttää joko pelkästään hikoilevalla tai rasvoittuvalla iholla tai yhdessä muun ihonhoidon kanssa tuomassa lisäkosteutusta. Arvelisin, että etenkin urheilullisille tyypeille nämä suihkeet voisivat olla mieluisia kumppaneita salikassiin!

 

Kasvosuihkeet, ihan turhaa huttua vai kiva ja toimiva juttu?

Comments

 1. Mä olen myös ihan totaalisesti koukuttunut kasvosuihkeisiin enkä enää osaisi olla ilman niitä 😀 Ne ovat osa sekä ilta- että aamuihonhoitorutiinia 🙂

 2. Minä säilytän kasvosuihkeeni jääkaapissa, (en tiedä saisiko, mutta ihan sama) ja suihkin sitä aina naamalleni aamuisin kasvopesun jälkeen. Herättää pakostakin uuteen päivään 🙂

 3. Kuin tilauksesta! 😀 Mun naamaa kiristää näin talvisin ikävästi aina siinä kohtaa, kun on viimeisetkin meikit naamassa ja oon miettinyt, olisiko jostain kasvosuihkeesta apua. Toi Madaran kuulostaa näistä hoitavimmalta, mutta ootko kokeillut sitä meikin päälle? Sitä UD:n b-vitamiinisuihketta olis kanssa kiva koittaa, mutta on aika suolasen hintanen. :S
  Ihanaa uutta vuotta, vaikka sitä nyt onkin jo hyvän matkaa menty!

  • Varmasti on apua! Just tollasiin kasvosuihkeet on älyttömän hyviä. Madaran suihke sopii hyvin meikin päälle, kunhan pitää suihkauksen 1-2:ssa kun kerralla vettä tulee aika paljon. Mutta sumu on tarpeeksi hienoa eikä pilaa meikkiä 🙂

   Ihanaa alkavaa vuotta sinnekin <3

 4. Mulla on nyt ollut kosteuttavaa kasvovettä suihkepullossa ja pullo käsilaukussa niitä päiviä varten, kun ihoa alkaa kiristellä päivän mittaan. Mutta joo, pidin mäkin näitä aluksi turhakkeina. Hyvin tuo kosmetiikkateollisuus kehittelee meille aina uusia tarpeita ;). Mulla ei nimittäin olisi ilman blogeja hajuakaan mistään meikkimunista tai misellivesistä :D.

 5. Ehdottomasti hyvä ja toimiva juttu! Mun iho rakastaa kosteussuihkeita 🙂 Luulen, että niiden ansiosta nenän ihon hilseily on historiaa. Tuo MACin timanttisuihke kuulostaa vallan ihanalta!

 6. Madaran Nokkonen on varmaan pakko ostaa itselle, kun kaikki sitä kehuu. Olen uhri, mutta tulee varmasti käyttöön. Kasvosuihkeet on itselle iso osa ihonhoitoa nykyään. 🙂

 7. Mulla on käytössä ruusuvesi Frantsilalta jota laitan aina pesun jälkeen ennen muita tuotteita ja sitten satunnaisessa käytössä Avenen ja la roche posayn ”tavalliset” vedet. Niillä suihkin meikin paremmaksi, jos on sattunut vaikka mineraalimeikkiä lipsahtamaan liikaa. Muuten en koe niiden mitenkään auttavan.
  Tuon madaran nokkossuihkeen ostin kehujen innostamana, mutta mä en tykkää siitä ollenkaan. Jotenkin liian tahmea fiilis jää kasvoille. Koitan suihkia sen muualle vartaloon, ettei hukkaan mene 🙂

  • Mä en oo havainnut Madarassa tuota tahmeutta, mutta toisaalta mun iho on niin älyttömän kuiva että siihen harvemmin jää mitään pintaa vaikka olis kuinka tuhti tuote. Nokkossuihke on kiva muuallekin, kesällä etenkin dekolteelle ja kutiaviin taipeisiin ihan ässä 🙂

 8. Mä ajattelin tuoda töihin yhden pullon kosteussuihketta, oon jotenkin onnistunut hamstraamaan niitä useita ja koneella olo + koneellinen ilmanvaihto kuivattaa naamaa töissä ihan älyttömästi! Plus että kosteuttavat suihkeet suhauttaa unihiekatkin silmistä pois 😀 Samparin suihke on tosi kiva, siinä on mun suihkeista kaikista hienojakoisin sumu ja siksi se on kivoin käyttää. Fix+ mulla on kurkun tuoksuisena ja myönnän, että suihkin sitä lähinnä tuoksun vuoksi 😀 siinä se suutin ei oo kovin hyvä ja neste ei tuu mun makuun tarpeeks tasaisena sumuna kasvoille. Dabbaa mulla on kolme pulloa ja jokainen kyllä puoltaa paikkaansa kaapissa hoitavien ominaisuuksiensa vuoksi, mutta ne tuoksut…ne vähän tökkii.

  • Uuuuu Sampar! Tarviin ehottomasti, sitä en oo vielä testannut. Fixissä neste tulee aika isoina tippoina, musta siinä pienemmässä putelissa on paljon parempi suihkesysteemi? En oo satavarma muistanko väärin.

   Mullekin Dabban tuoksut oli aluksi liian vihreitä, mutta kun joka päivä aamuin illoin suihkin niin jäin ihan koukkuun. Tosi kiva, luonnollinen tuoksu siitä tuli loppujen lopuksi mieleen 🙂

 9. Musta on tullut kunnon Dabbafani ja kanerva pääsee huomenna vadelman jälkeen käyttöön 🙂 Mistit on niin ihania, kun suihkii kunnolla kasvoille <3 Ja mä oon huomannu saman, kun oon käyttänyt jo yli kuukauden Dabban vadelmalehteä, että finnejä ei tule tai sitten tulee ihan pieniä satunnaisesti. Iho ei ole ollut näin hyvä ikinä ja siitä kyllä osapisteet Dabballe.

  • Jeee, toinen Dabbafani! Perustetaan kerho <3 Lykkäsin nyt tuon Koivusuihkeen miehelle, josko se auttaisi hänen melkein aknen kaltaisesti oireilevalla ihollaan. Kumma kyllä hän on ihan mielissään sitä jo suihkinut 😀

 10. Suihkeet <3

  Fix+ pullojen suihkeominaisuudet vaihtelee jotenkin tosi paljon pullokohtaisesti. Mun iso ruusupullo sumuttaa voimakkaasti, mutta tasaisesti. Tavallinen matkakoko ruikkii miten huvittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework