Suihke vs. suihke

Olen hurahtanut paitsi ihonhoidollisiin kasvosuihkeisiin, myös meikin kiinnittäviin suihkeisiin. Alunperin suihkevertailusta piti tulla laajempi, mutta nostan nyt esille aluksi vain kaksi. Nämä nimittäin ovat kokeneet sen verran kovan vertailun, että MACin suihkeesta on menossa jo toinen pullo ja Clarinsin Fixistä jo kolmas. Esittelemäni suihkeet ovat siis kestosuosikkeja ja käytän niitä molempia hiukan eri tarkoituksiin.

Clarins Fix’ Make-Up

Clarinsin suihketta ostin jo silloin, kun se oli vanhan mallisessa pitkulaisessa pullossa. Pullouudistuksessa koostumus säilyi käsittääkseni samana, mikä on huippu juttu! Uusi pullo sopii käteen paremmin ja onneksi suihkumekanismikin on säilytetty ihanan hienojakoisena. Ihaninta Fix’issä on ehdottomasti herkkä ruusun tuoksu ja kevyesti ihoa kosteuttava koostumus, joka todella pidentää meikin kestoa ja sulauttaa kaikki meikkikerrokset yhteen. Parhaimmillaan Clarins on täyden juhlameikin viimeistelijänä, mutta olen tykännyt siitä älyttömästi myös näin kesällä. Ruusuntuoksuinen suihke tuo juhlavan fiiliksen ja säilytän kaunista pulloa esillä mielelläni. Fix’ kuivuu iholle nopeasti, eli kauaa ei tarvitse odotella meikkipohjan asettumista.

Clarins Fix’ Make-Up -suihke on kooltaan 50ml ja maksaa noin 30 euroa. Hinta on kallis, mutta ostan suihketta silti jatkossakin.

MAC Prep+Prime Fix+ Brume Fixante/Rafraîchissante

MACin Fix+ on kulttikamaa suihkeiden joukossa ja monien ammattilaisten suosiossa. Suihke on nenääni sangen tuoksuton ja toimii meikin viimeistelyn lisäksi myös pohjustajan tavoin. Fix+ onkin helppo tapa hoitaa sekä pohjustus että viimeistely, kun sama tuote silottaa ihon pintaa meikin alla ja kiinnittää meikin viimeisenä vaiheena. 100 millilitran pullokoko on Clarinsiin verrattuna edullinen, mutta suihkumekanismi tökkii välillä: Fix+-suihkeella saan usein kasvoille isoja pisaroita, pidin suihketta kuinka kaukana kasvoista tahansa. Tämä onkin isoin harmitus pullossa, mutta olen kuullut että tässä on vaihtelua erittäin.

Parasta Fixplussassa on sen monipuolisuus, sillä meikkipohjan lisäksi sillä voi kiinnittää MACin irtopigmentit luomelle ja tehdä mistä tahansa hohtavasta luomiväristä metallinkiiltävän. Nappaa siveltimeen luomiväriä, suihkuta siveltimeen Fix+-suihketta ja levitä luomelle! Takaan, että lopputulos on paljon kivempi kuin pelkällä vedellä kostutetulla siveltimellä.

MAC Prep+Prime Fix+ saa 100 millilitran kokoisena ja myös pikkuisena matkakokona. 100ml maksaa Stockmannilla 21,50 euroa (mainoslinkki).

Molemmille suihkeille on siis aikansa ja paikkansa omassa käytössäni. Vielä testituloksia odottelevat Urban Decayn kehuttu All Nighter, NYXin Dewy- ja Matte-suihkeet sekä Skindinavian superkestoa lupaava Bridal-meikinkiinnityssuihke. Löytyykö äkkiseltään muita suihkeita, joiden pitäisi olla vertailussa mukana?

 

Käytätkö kiinnityssuihkeita?

 

Clarins Fix' Make Up pr-näyte.

Comments

 1. Halusin käydä kokeilemassa tuota Clarinsia, mutta siitä oli Sokoksella vain joku pilaantunut testeri, joten en vielä vakuuttunut. 😀 Testeri oli siis sellainen parin millilitran muovinen pakkaus, mihin yleensä tuoksutesteritkin on pakattu. Ei ollut yhtään tasainen sumu ja tuoksu oli samanlainen kuin vuosien takaisessa allergianenäsuihkeessa. Ehkä saan vielä toisen mahdollisuuden jonain päivänä.

  Fix+ ei mulla ole koskaan riittänyt kiinnityksessä, mutta Urban Decayn suihkeet on jotain parasta ikinä. Eikö muuten UD:n purkeissakin lue ”by Skindinavia”? Kiinnostais siis tietää millainen ero noissa käytännössä on, on vaan vähän hinnakkaampi tuo Skindinavian nimellä kulkeva.

  Yks ihan äärettömän pitävä kiinnityksessä on Mehronin barrier spray. Sillä kyllä pysyy kaikki! On vaan vähän tujumpi myös käyttökokemus, 😀

  • Joo ei todellakaan haise pahalle vaan just ihanalle tuoksuu! Ruusulle! Suihkemekanismi on paljon parempi kuin Fix+:ssa, hienojakoinen ja ihan pari suihkausta riittää.

   Fix+ on näin kuivaihoiselle ihan riittävä, odottelen tosiaan kokemuksia noista muista. Urban Decaysta mulla ei ollutkaan tollaista tietoa, että on ihan Skindinavian kans tehty, tän löysin sivuilta: ”Developed in an exclusive partnership with SKINDINÄVIA, our groundbreaking, clinically tested formula is suitable for all skin types and features patented Temperature Control Technology.” Eli siis käytetään samaa teknologiaa. Täytyy testata, mikä on käytännön ero. Nyt jännittää testijakso vielä enemmän 😀

   Mehronin Barrier Spray ei ole kuivaihoisen juttu, ei sitten niin yhtään. Mutta toimii ihanteellisesti teatterissa, omani nimittäin lahjoitin sinne!

  • Odotan testituloksia! 🙂

   Joo kyllä toi Mehron on paras siellä mihin se on suunniteltukin eli teatterissa. Oon luvannut itselleni etten osta uutta tuotetta niin kauan kun mulla on joku toimivaksi todettu vastaava tuote. All nighter loppu ja Mehronia olis jäljellä. Mehron on kyllä niin kovaa kamaa, että joudun ehkä luovuttamaan ja hankkimaan sen UD:n tähän rinnalle. 😀

  • Joo Mehronit teatteriin ja muut sitten näin normikäyttöön :’D En ees halua ajatella, mitä noin superalkoholinen kalvonmuodostaja tekis mun iholle jos joka päivä ois käytössä!

 2. Ehkäpä testijoukkoon sopisi Kicksin Perfect finish face mist, lienee enemmän kosteuttava suihke, mutta lupaa kuitenkin saada meikin kestämään pidempään. Olisiko kohtuuhintainen haastaja kuivaihoisemmille?

 3. Tuo Clarinsin suihke on ollut jo vuosia yksi mun suosikeista! Mun mielestä tuo 30 euron hinta taas on halpa 😀 Vertaan kai mielessäni Chanelin suihkeeseen, josta pidän myös paljon, mutta joka maksaa 56 euroa. Se tuntuu mulle jo vähän kalliilta! Suihkauttelen noita kuitenkin ihan päivittäin. Sillä ainakin säästää vähän meikin pakkeloitumista pitkän päivän aikana 🙂

  • Ahahahahah voi ei miten kallis Chanelin suihke 😀 TOISAALTA tekisi mieli kokeilla, olisiko siinä tarpeeksi ylellisyyslisää jotta moinen hinta olisi perusteltu… 🙂

 4. Mä olen vasta alkanut tutustumaan kiinnityssuihkeisiin, koska iho on tässä elämän ryteikössä (:D) vähän muuttunut. UD:n suihke pitää kyllä vaikka koko pitkän ja kuumankin päivän ja tykkään tasaisesta suihkeesta. Tuon Clarinsin hankin vasta äskettäin reissulta (kun halvalla sai ja halusin vertailua UD:n kanssa) ja takana on vasta muutama käyttökerta. Mulla sitten taas kokemus siitä suihkeesta, että tuo enemmän isoja pisaroita kasvoille kun taas UD:n suihke on ihanan sumumaista. Pitää vielä varmaan treenailla sumusormea. En tiedä johtuuko noista isoista pisaroista mutta koen ettei se oikein leviä tasaisesti kasvoille, joten sen meikin kestoa pidentävä voimakin on heikompi kuin UD:n. Mutta pitää vielä treenailla ja yrittää saada suihkeesta tasaisempi.

  • Mulla Clarinsin suihke on ehdottomasti hienojakoinen, mutta uskon että voi olla vaihtelua erittäin siinäkin. Ja ymmärrän tuon, että jos suihke laskeutuu isoina pisaroina iholle niin ei se sitten kyllä tee muuta kuin kosteuttaa 🙁 Käy kaupassa kokeilemassa testeriä ja katso, onko siinä parempi suihkemekanismi?

 5. Käytän tällä hetkellä NYXin matte versio. UD vois olla myös kiva. Eilen laivalla mietin tota Clarinsia. Se oli laivalla n. 23€. Sokokselle ja Emotioniin on onneksi myös usein alekuponkeja mobiiliversiossa.
  En oo iha 100% vakuuttunu tosta NYXistä, mutta käytän pois.

  • Mä luulen, etten ole ihan otollista kohderyhmää tuolle NYXin mattasuihkeelle. Kuivaihoisena kun yleensä kaikki mikä lupaa mattapintaa, on pahasta 😀

   Kiva, kun vinkkasit tuosta mobiiliappista! Monesti olen ollut sitä asentamassa, mutta nyt sain lopullisen kimmokkeen 🙂

 6. Tuo Macin Fix+ ei käsittääkseni ole meikin kiinnitykseen ollenkaan tarkoitettu, vaan on lähinnä ihon freesaukseen ja meikin viimeistelyyn, eli sitä ei kuuluisikaan verrata UD:n, Clarinsin ja muiden meikin keston pidentämiseen tarkoitettuihin tuotteisiin. Jos siis pilkkua viilataan 😀 ihmeen tiukassa blogimaailmassa edelleen istuu tuo käsitys meikin kiinnityksestä, mutta hyvä vaan jos toimii niinkin jollain! Onhan se aina parempi mitä useampi käyttö tuotteella on 🙂

  • Konsultoin välittömästi bloggaajakollegoita ja MAC-työntekijöitä, sillä mulle tämä Fix+ on nimenomaan myyty kiinnittävänä suihkeena eikä MACillä taida muuta tarpeeseen sopivaa suihketta ollakaan. Päädyimme lopputulokseen, että MAC on tarkoitettu viimeistelyyn, mutta sen sisältämä glyseriini kyllä toimii varsinkin kuivaihoisilla kiinnittävänä ominaisuutena eli ihan harhapoluilla en ole ollut! Kuiva iho kun kaipaa juuri sitä tahmeutta ja kosteutta iholle, jolloin meikkikin kestää pidempään. Fix+ on myös erinomaisen hyvä nimenomaan pigmenttien kiinnittämisessä, eikä siihen ole tähän mennessä sopinut mikään muu suihke yhtä mainiosti. Eli suihkeen ominaisuudet riippuvat paitsi ainesosista, myös ihosta ja meikistä jonka päälle se kiinnitetään 🙂 Voisikin sanoa, että Fix+ on monitoimisuihke joka sopii vähän kaikkeen ja UD:t ja muut sitten niitä varsinaisia kalvonmuodostajia, jotka tekevät iholle kosteudelta yms. suojaavan pinnan.

   Ah, meikkien mielenkiintoinen maailma <3

 7. Mites se Dermosilin meikinkiinnityssuihke? Ei ainakaan ole hinnalla pilattu 🙂 Nyxin Dewy multa löytyy jo,mutta veikkaan ihoni ärtyvän siitä pitkäaikaisessa käytössä, joten säästelen sitä erikoistilanteisiin, kun meikin pitäisi kestää kauan.

  Sen sijaan käytän suihkeita ihonhoidon puolella; Madaran nokkossuihketta tai Olivia Klein Hydra Toneria http://www.oliviaklein.fi/tuotteet/hoitonesteet/ .
  Lisäksi käytän kasvosuihketta kasvoveden korvikkeena aamuisin, suihkautan kasvoille ja pyyhkäisen vanulapulla. Perään uusi suihkaus ja kasvovoide. Oon hurahtanut tuohon OK-metodin mukaiseen tapaan levittää kosteusvoide kasvosuihkeesta kostealle iholle. Voide imeytyy jotenkin nopeammin ja pienempi määrä riittää.

  • Oooo kiitos vinkistä! En tiennytkään, että Dermolta löytyy sellainen 🙂

   Mulla Madaran nokkossuihke on myös tällä hetkellä kasvoveden korvikkeena, suihkutan iholle ja öljy ja voide heti päälle. Tosi jees!

 8. Molemmista noista oon tykännyt, mutta käytän tällaisia suihkeita kuitenkin aika harvoin. Mulle noista ei ole ollut hirveästi hyötyä meikin kiinnityksessä. Muistaakseni muuten Fix+:sta on lopetettu se matkakoko, näin ainakin joskus keväällä mulle MAC:llä sanottiin. 🙁

  • Minullekin kesällä kerrottiin, että matkakoko on kokonaan lopetettu ko. tuotteesta 🙁

  • Joo, näin tosiaan taitaa olla 🙁 Harmi, matkakoot kun on käteviä!

  • Voi harmi kuulla, ettei meikin kiinnitykseen ole apua :/ Oletko kokeillut UD:n suihkeita, ne on kaiketi näihin verrattuna tosi erilaisia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework