Siisti ja sälätön koti – miten sellaisen saa?!

Nyt paljastan teille jotain, minkä moni varmaan jättäisi kertomatta. Nimittäin kosmetiikkavarastojeni todellisen, sotkuisen tilan. Teen tämän siksi, että ahdistun nykyisestä tilanteesta aivan älyttömästi!

Muuton jälkeen järjestelimme kaverini kanssa meikit ja kosmetiikat käyttötiheyden ja -tarkoituksen mukaan lipastoon, muutamaan laatikkoon ja työpöydän vetolaatikoihin. Tilanne pysyi hyvänä noin kuukauden ajan, kunnes huomasin että blogin kautta tuleva kosmetiikka alkaa vaatia lisää säilytystilaa. Tein taas järjestelyjä ja näin mentiin hetken aikaa eteenpäin. Nyt tilanne on kuitenkin räjähtänyt ihan täysin käsiin, ja olen alkanut kasata testiin tulevaa kosmetiikkaa, päivittäistä ihonhoitoa ja kaikenlaista muuta tarpeellista työpöydälle. Inhoan yli kaiken sitä, että tavarat kansoittavat pöytää ja ovat näkyvillä. Tahdon kaiken aakkosittain järjesteltynä vetolaatikoihin, lipastoihin ja säilytyssysteemeihin enkä halua säilyttää esillä muita kuin kauneimpia meikkejäni.

kosmetiikan_säilytys_järjestely_apua_mnl

Tämä on kuitenkin tilanne nyt. Kippasin kaiken kosmetiikan työpöydältä lattialle ja määrä sai haukkomaan henkeä. MIHIN mä nämä ängen? Lipaston ja säilytyslaatikoiden tilat on käytetty loppuun jo aikaa sitten ja toisaalta haluan, että testiin tulevat meikit ovat omassa paikassaan helposti saatavilla. En halua joka kerta meikatessa ottaa erikseen esille testattavia tuotteita paikoista X, Y ja Ö. Varsinainen meikkikokoelmani taas asustaa työpöydän vetolaatikoissa järjestettynä käyttötarkoituksen mukaan, enkä halua pilata laatikoiden tarkkaa järjestystä heivaamalla testimeikit sinne. Eiväthän ne edes mahtuisi.

Yksi iso murheenkryyni on myös kuvaamista ja lajittelua odottavat tuotteet, joita olen saanut tapahtumista tai goodie bageista. Tähän kassikasaan joutuvat myös ostokset, jotka haluan kuvata blogiin. Näidenkin pitäisi olla helposti yhdessä paikassa, jotta kuvaamisen aloittaminen on helppoa ja olen koko ajan selvillä siitä, mitkä tuotteet yhä odottelevat vuoroaan. Lienee tarpeetonta sanoa, että kassivuorta inhoaa niin minä kuin miehenikin. Taka-alalla löytyy vielä itse rakentamani light box, jossa otan tuotekuvat pimeän aikaan. Eikö sitäkään nyt saisi säilöön mihinkään muualle kuin lattialle?!

kosmetiikan_säilytys_järjestely_apua_mnl2

Lipasto ja sen päällinen alkavat myös olla ääriään myöten täynnä. Säilytän siellä ihonhoitoa ja hiustuotteita, sekä testiin tulossa olevia että käytössä olevia. Kooltaan yksittäiset pakkaukset ovat paljon isompia kuin meikkien, joka tekee niiden säilömisestä hankalaa. Onneksi olen oppinut laittamaan suoraan kiertoon kaikki iholleni tai hiustyypilleni epäsopivat tuotteet säilömättä niitä. Lipasto on muuten hyvä, mutta tila alkaa loppua ja mua ärsyttää suunnattomasti kaivaa monien tuotteiden joukosta niitä suosikkeja joita käytän aktiivisesti. Vessassa odottaa lisäksi yksi iso laatikollinen hiusmuotoilutuotteita, jotka ovat mun ja miehen yhteiskäytössä (eli sinne en siis enää voi kamaa siirtää).

En haluaisi tuossa lipaston päällä olevan yhtään mitään, mutta samaan aikaan tahdon hajuvesien ja päivittäisen ihonhoidon olevan kätsysti saatavilla. Hajuvedet ovat tuossa kohtaa vielä sopivasti verhon varjossa ja seinän vieressä viileämmässä kohdassa. Inhottaa vain tuo lipaston päällisen yleinen sekavuus tietokonekaapeleineen kaikkineen. Ensiapulaatikon takana, alla ja vieressä on erinäisiä säilytyslaatikoita joissa on kynsilakkojen lisäksi hieman lisää ihonhoitoa, muita harrastusvälineitäni (lankoja ja askartelutarvikkeita) ja tyhjiä LivBox-laatikoita, joita toivon hyödyntäväni tavaran säilömisessä jotenkin. Kaikki nämäkin haluaisin pois näkyvistä.

kosmetiikan_säilytys_järjestely_apua_mnl3

Ainoa paikka joka pysyy suhteellisen hyvässä järjestyksessä on työpöydän vetolaatikko. Vasemmanpuoleisessa vetolaatikossa on meikkivoiteet (lajiteltuna koostumuksen mukaan), puuterit, peiteaineet, kulmatuottet, poskipunat ja varjostus/aurinkopuuterit. Oikealla ovat pohjustajat, kevyet ja harvemmin käytetyt huulituotteet, silmämeikkikynät ja rajaukset, yksittäiset luomivärit, pigmentit ja pienet luomiväripaletit. Isot paletit majailevat parissa säilytyslaatikossa näyttöruudun vasemmalla puolella ja oikealla puolella Palaset-lipastossa on pientä sälää, kuten paikka glittereille, pumpulille, huulirasvoille, kynsituotteille ja tekoripsille. Palaset-laatikostojen päällä on huulipunateline, jossa ovat huultenrajauskynät ja useimmiten käyttämäni huulituotteet. En tykkää tuosta läpinäkyvästä telineestä yhtään ja haluaisin näidenkin huulipunien olevan vetolaatikossa, mutta ne eivät oikein mahdu sinne tai ole kätevästi saatavilla.

Teen jatkuvasti varaston karsintaa ja inventaariota, heitän pilalle menneet tuotteet pois ja käyttämättömät lahjoitan muualle. Kassikasassa on vakaasti täyttyvä vaihtaripussi ja mietin tarkoin, milloin ja mitä testattavia tuotteita otan vastaan. Toki voisin kieltäytyä testaamasta tuotteita kokonaan (tämä ainakin vaikuttaisi tavaramäärään), mutta en näe sitä järkevänä: tuotteiden testaaminen kuuluu bloggaamiseen, jota teen osa-aikatyökseni. Kyse on siis työvälineistä, joille pitäisi löytää järkevä ja helposti saatavilla oleva säilytyspaikka, joka auttaisi mua käsittelemään tätä tavaramäärää ja tulevat-lähtevät-liikennettä paremmin ja ennen kaikkea siistimmin. Ydinmeikkikokoelmassani en näe juurikaan ongelmaa, vaan sen olen karsinut aikas toimivaksi paketiksi jo ennen muuttoa nykyiseen asuntoon. Testituotteista mieluisimmat pääsevät toki osaksi tätä joukkoa samoin kuin omat ostokset, mutta lisäyksiä tulee sen verran harvoin ettei se ole ongelma.

Olen niin tavattoman ärsyyntynyt tähän sotkuiseen tilanteeseen, että olen ihan viittä vailla tilaamassa jonkun sisustusekspertin tekemään tälle tilanteelle jotain. Harmikseni mulla ei ole suuria rahoja laittaa moiseen palveluun tai monitoimihuonekaluihin, joten olen aika lailla Ikean varassa mitä tulee tyylillisiin valintoihin. Lisäksi kriteerini työ- ja blogitilani suhteen ovat vaativat, jolloin juuri oikeanlaisia kalusteita voi olla hankala löytää. En esimerkiksi halua enää yhtään säilytyslaatikkoa vaan helppoja vetolaatikko- tai kaappiratkaisuja ja kaikkien tuotteiden on oltava helposti käsillä heti kun niitä tarvitsen. Ennen kaikkea sälän on oltava piilossa: ihanteeni on tavarattomalta näyttävä koti selkeine linjoineen. Lisäksi täytyy huomioida valaistus ja kuvausolosuhteet niin, että bloggaaminen on helppoa ja vaivatonta.

Mitä mä siis teen? Mulla ei ole itsellä mitään ideaa koko tilan suhteen nyt, kun ärsyyntymys ja turhautuminen on peittänyt alleen kaiken järkevän ajattelun. Tahdon kauniin kodin, harmonisen työympäristön ja kätevän säilytyssysteemin kosmetiikalle. Miten sellaisen saa?

 

Kai muillakin on samanlaisia säilytysongelmia? Mistä olette löytäneet avun säilytysongelmiin? Millainen on toimiva harrastusnurkka?

 

Comments

 1. Ei mulla oo muuta ideaa kun karsiminen. Itsellä paloi käpy kun ei ollut säilytystilaa tarpeeksi ja tavara (pääasiassa kosmetiikka siis) seilasi edestakaisin. Karsin isolla kädellä tuotteita kiertoon lähipiirille. Paljon lähti ja osa sellaisia purtiloita mitä varmasti olisin jossain vaiheessa tulevaisuudessa käyttänyt. Ei kaduta, nyt on tuotteita joita varmasti käytän ja kevyempi olo ihan jo henkisestikkin kun ei tursua joka laatikko ääriään myöten ja hyllyn päällystät on vapaina.

  Vielä kun toteuttaisi tätä karsimista muuallakin (mm. Vaatteet ja astiat)

  • Niin, oot ihan oikeassa. Karsimista aion vieläkin tehdä, tosin sitä ei kohta enää pysty järkevästi toteuttamaan. Kosmen määrä kun ei mulla automaattisesti siitä pienene, vaan uusia testattavia tulee lähestulkoon jatkuvalla syötöllä. Ongelma on onneksi mulla ainoastaan kosmessa, vaatteet mahtuu mulla yhteen kaappiin ja astioita lähti just myyntiin iso kasa 🙂 Olisikohan yksi helkkarin iso lipasto/säilytyssysteemi hyvä? Olis ainakin selkeä ja kun ois yks superiso, niin sit karsintakin ois helpompaa kun ei tarvis kaivella kolmesta eri paikasta purkkeja.

 2. Voi, mä ymmärrän ton tuskan. Sekaisuuden keskellä on vaikea työskennellä ja tulee vähän paha mieli. =S Mä just karsin kynsilakka- ja koristeluvalikoimaani, niin että ne mahtuu vain kahteen ylimpään lipaston laatikkoon. Koska olen vähän uusi näissä kosmetiikkahommissa, niin mun kosmetiikkakokoelma täyttää puolikkaan lipastonlaatikon 😉 Joku uusi säilytysratkaisu voisi olla hyvä idea. Joku korkeampi kaappi ehkä? Ovien taakse saa paljon sotkua piiloon =)

  • Joo, se mua tässä ärsyttääkin kun tää tietokoneen ympäristö on mulle paitsi bloginkirjoituspaikka, myös työ- ja opiskelupaikka! Sekaisuus vaikuttaa mielialaan ihan huomattavasti ja nyt ihan hiipien tää tilanne on mennyt pahemmaksi 🙁 Harkitsen just jotain törkeen isoa lipasto/kaappi/whateva-systeemiä, joka sitten piilottaisi IHAN KAIKEN. Sitten olisi karsiminenkin helpompaa, kun näkisi varastot kerralla ja voisi järkkäillä niitä järjestykseen vaikka saapumisajan mukaan.

 3. Mulla on mies, joka on hamsteri. Meillä on käsittämätön määrä työkaluja, varaosia ja sitä sun tätä, jota saattaa joskus ehkä mahdollisesti tarvita johonkin tapahtuvaan korjaustyöhön, jonka todennäköisyys on yksi miljoonasta ja johon ehdottomasti tarvitsee ”vastakkaiskierteellä olevaa ulkokäyttöön tarkoitettua sinkittyä lattapäistä ruuvia”, jollaisen hän ”muistaa ottaneensa talteen siitä yhdestä puretusta kaapista”. Mun mielestä sen voi sitten käydä ostamassa K-raudasta… Meillä on käsittämätön määrä työkalupakkeja ja pahvilaatikoita, joissa on lisää työkaluja. Ei ole sellaista määrää säilytysratkaisua, joilla tämä ongelma hoidetaan. Pahinta on se, että sitten kun jotain tarvitaan, niin eihän siitä määrästä mitään löydä. Ja sitten kuitenkin ostetaan se f…ing sinkitty lattapääruuvi K-raudasta. Go figure.

  Jotenkin tässä sun ongelmassa on vähän samoja piirteitä olkoonkin, että ei ihan samasta asiasta ole kyse. Pitäisi oikeastaan mallintaa sun meikkiprosessit ja rakentaa säilytys- ja työskentelyratkaisut niiden mukaan. Goodiebagin lifecycle on sulla erilainen kuin esim. sun päivittäisihonhoitoon kuuluvan tuotteen. Ja tuote saattaa vaihtaa myös prosessia. Kun se on testattu, blogattu ja hyväksihavaittu, se saattaa siirtyä sun päivittäisprosessiin. Ja jos se on epäsopiva tai muuten vaan epäkiinnostava, sen pitäisi siirtyä johonkin exit-prosessiin. Ehkä tuo tavaravuoren ongelma tulee siitä, että on tuotteita, jotka jäävät sellaiseen ”ihan kiva, käytän tätä joskus”-prosessiin ja se hautautuu jonnekin ja sitten se ”joskus” ei koskaan tulekaan. Ehkä sun pitäisi luoda kaikissa tuoteryhmissä välitila, johon laitat ne ”joskus”-tuotteet ja sitten kun jokin aika on kulunut eikä se joskus ole osunut vielä kohdalle, tuote siirtyy exittiin. Exit-prosessin pitäisi sitten jakautua tarpeellisiin osioihin, koska osa menee ehkä vaihtoon, osa arvontaan, osa roskiin, osa johonkin muuhun, jota en osaa ei-bloggaajana kuvitellakaan 😀

  • Ihanan insinöörimäinen vastaus!! 😀 <3 Juuri noin mun pitäisi toimia, mutta nyt kun kaikkien prosessien tuotteet on sekaisin pitkin maita ja mantuja niin homma on törkeän hankalaa.

   Mun äiti ja mamma on olleet samanlaisia hamstraajia aina, tosin nyt äidillä mieli alkaa muuttua ja on alkanut hankkiutua just noista säästetyistä ruuveista ja muusta turhasta sälästä eroon. Mikä on ihan älytön helpotus!

 4. Ymmärrän täysin! Tahdon ettei minulla ole kotona mitään ylimääräistä ja rakastan siistiä ja joidenkin mielestä jopa ”kliiniseltä” näyttävää sisustusta. Kaiken muun saankin kotona järjestettyä, mutta kosmetiikkahuone…apua! Minulla on parvellamme pieni viistokattoinen huone, joka ei oikein sovellu mihinkään, joten olen saanut sen kosmetiikalleni ja meikkaukseen. Mutta voi jessus sitä ikuista meikkikaaosta siellä! Niin paljon kaikkea, mikä odottaa kuvausta ja testausta… Todellakin siis osaan eläytyä tuntemuksiisi. Ehkä jonain päivänä keksin täydellisen säilytysjärjestelmän, mutta toisaalta en edes halua säilöä sitä kaikkea.

  • Samikset! Mä haluan, että kotiympäristö on just tietyllä tapaa jos nyt ei ihan ”kliininen” niin ainakin linjoiltaan yksinkertainen. Sitten voin sisustaa sitä kankailla, väreillä ja yksityiskohdilla huoletta, ilman että sellainen ympäriinsä pyörivä sälä häiritsee katsetta 🙂

   Toi sun tilanne on varmaan ihan älytön, jos jo mullakin tätä kamaa on ihan törkeät määrät! Sulle kun varmasti tulee vielä viisi kertaa enemmän tuotteita kuin mulle. Ihanaa, että sulla on sentään oma huone minne ne voi piilottaa edes miehen näkyvistä. Meillä kun vähän hiertää tämä mun säilytystilan puute jo miestäkin, kun onhan tää makkari myös sen elinaluetta 😀

 5. Ja sitten vielä yksi kommentti: kaikkea saatua tavaraa et varmaan järkevän ajan puitteissa pysty käsittelemään. Jos on goodiebag, joka on ollut kolme kuukautta lajittelematta etkä ole ehtinyt tehdä sille mitään, niin mitä jos vain antaisit itsellesi armoa ja laittaisit sisällön kiertoon tavalla tai toisella? Ei kaikkea, mitä tulee, pysty yksi ihminen käsittelemään, kun tuota tavaraa kertyy näköjään ihan mehevästi. Varsinkin jos huomaat, että kanssabloggari on käsitellyt jotkut tuotteet, niin voithan vaikka ajatella, että valitset siitä goodiebagista arvioon vain sellaista, mitä muut bloggarit eivät ole vielä nostaneet esille? Joskus Livbox-arvioita lukiessa mietityttää, miksi kaikki bloggarit käsittelevät Livboxin samalla tavalla. Mitä jos ottaisi Livboxista yhden tuotteen ja katsoo, mihin muuhun kokonaisuuteen se voisi kuulua, esim. Lumenen Nude Perfectionista arvio, johon linkkaisi muita omia aiemmin tehtyjä Lumenen meikkivoidearvioita tai yhdistäisi jonkun toisen brändin vastaavan tuotteen vertailtavaksi? Saisi enemmän informaatioarvoa noista Livbox-bloggauksistakin. No, taisi tulla enemmän kuin yksi lisäkommentti, mutta ehkä se sallitaan.

  • ALLEKIRJOITAN TÄN KOKO TEKSTIN! Aina kuun alussa näkee miljoona samanlaista Livbox-postausta, asiaa sais käsiteltyä niin monella eri tavalla mut kaikki valkkaa saman 😀

   Mun mielestä sun pitäis kans hyvällä omatunnolla heivaa eteenpäin osa tuotteista, jos et meinaa käyttää niitä tuote-esittelyä enempää. Et ole ainoa kosmetiikkabloggaaja, ihmiset kyllä osaa hyvin googlettaa tietoa tuotteista jota ne on suunnitellut hankkivansa 🙂 Tai voit kuvata kaikki esittelyyn tulevat tuotteet, ja kysyä lukijoilta mistä tuotteista ne haluaa kuulla, niin säästyt paljolta turhalta vaivalta.

  • Hei kerrohan, jos tulee vielä idiksiä boksipostausten suhteen! 🙂 Näitä on tosi ihana kuulla, varsinkin kun paininut just saman asian kanssa täällä kirjoittajapuolella. Ei halua tehdä samaa kuin muut, mutta vaihtoehdot boksin luonteen takia tuntuu olevan aika vähissä.

   No siis, mähän olen laittanut niitä tuotteita eteenpäin 😀 Tosi paljonkin, itse asiassa. Kosmetiikka ei sinällään vanhene kovin nopsaan, joten mulla on varaa pitää pientä varastoa tuotteita joille ei ihan just nyt ole tarvetta mutta joita kuitenkin haluan testata. Lisäksi nyt kun olen karsintaa tehnyt, olen huomannut että varsinkin ihonhoidossa ja hiusjutuissa mulla on paljon semmoisia tuotteita joita käytän ehkä kerran viikossa mutta ne on silti ehdottoman tarpeellisia. Täysin mun iholle tai hiustyypille sopimattomat lähtee eteenpäin jo ihan suoraan kassista, onneksi 🙂

   Toi olikin hyvä idea, että kyselen vähän mistä tuotteista te haluisitte lukea! 🙂

  • Vastaan tähän vielä erikseen. Mullehan ei tule enää LivBoxia, mutta KIITOS noista ideoista. On meinaan ollut hemmetin hankalaa kirjoittaa boksista arvostelua kun aikaa sen tekemiseen on yleensä vähän (haluan saada sen ulos heti boksin ilmestyttyä) ja on toki halunnut jollain tapaa käsitellä koko boksin, mutta tosiaan ei ilman testausta pysty sanomaan itse tuotteista paljoa mitään elleivät ne ole ennestään tuttuja. Olenkin sitten ottanut boksin teeman ja sen toteutumisen isompaan osaan ja verrannut myös aiempiin sisältöihin, jos on ollut tietyntyyppisissä tuotteissa toistoa tai puutteita.

   Goodie bagit on vähän hankala. Niistä yleensä laitan eteenpäin sellaiset selkeästi mulle sopimattomat tuotteet (liian tummat meikkivoiteet, tuplatuotteet tai rasvaisen ihon tuotteet) mutta muuten bägeissä on yleensä tosi kiinnostavia, testimielessä kiinnostavia kokonaisuuksia. Niitäkin toki pyrin karsimaan, mutta koska kosmetiikka vanhenee suht hitaasti niin lajittelulla ei senkään puolesta ole yleensä ollut kiire. Lisäksi usein käy niin, että kun bägejä käy läpi löytyy sieltä jotain superkivaa jonka haluaakin heti jakaa blogissa 🙂 Eli tavallaan se lajittelemattomuus ei mua haittaa, vaan se että ne odottaa tossa samperin kassikasassa eikä missään järkevässä paikassa 😀

 6. Täällä taistellaan saman asian parissa eikä itsellekään ole mitään hajua miten saisi kaikki järjestettyä toimivaksi systeemiksi

  • Huoh niinpä! Olen selannut Ikean kuvastoa etu- ja takaperin ja tällä hetkellä houkuttelevin vaihtoehto on joko jäätävän iso lipasto tai sitten systeemi, jossa rakennan koko säilytyshommelin itse. Apua.

 7. Ehkä joku iso tukeva lipasto tai hylly vois olla hyvä et saisit kaikki about samaan paikkaan. Kosmet kuitenkin painaa suurina määrinä aika paljon että siinä on kyllä lipastojen pohjat koetuksella, ei perus-Ikeat kyllä kestä (kokemusta on). Saisko sängyn alle mitään vedettävää säilytyslaatikkoa? Mä säilytän sellaisessa aluslakanoita ja joitakin vaatteita. Ne on läpinäkyviä ja ehkä niistä löytyisi hakemasi semihelposti. Tämä ei tietenkään toimi näille päivittäin käytettäville tuotteille mutta niille jemmajutuille jotka odottaa käyttöönottoa voisi olla jees.

  • Apua!! Kyllä toi kosmebloggarin tavaran määrä on järisyttävä kun joutuu pohtimaan näin hardcore-ratkaisuja! Että ei lipaston laatikoiden pohjat kestä…. Huh huh.

  • Haha joo, mulla on siis romahtanut yksi laatikonpohja krhm… Alkoholin takia 😀 Olin Virosta hakenut yhden siiderilaatikon ja kun laitoin sen ja pari lisätölkkiä vanhan lipaston laatikkoon, pohja petti. Kamala alkkis, kun juoman määrä rikkoo jo huonekalut!

  • Jättiläislipasto on tällä hetkellä ykkösvaihtoehto. Meillä on muutenkin säilytystila vähissä, joten sängynalus on jo varattu lakanoille ja muille välttämättömille tekstiileille :/ Sängynaluslaatikot on kyllä superkäteviä.

   Mä kans vähän pelkään noiden pohjien puolesta, mut onhan Ikealla myös täyspuisia mallistoja…? Kun ei tässä nyt ihan Vepsäläisen ovia vielä luottokortin kanssa kolkutella 😀

 8. Mulla on meidän alakerrassa lipasto, johon saan mahdutettua kaiken ’odottelevan’ kosmetiikan tosi hyvin – tähän kuuluu ylimääräiset meikit, hiustuotteet sekä kroppatuotteet. Omistan ison Ikean laatikoston, joista yksi laatikko ei ole edes vielä käytössä. Päivittäiset meikkituotteet menee yläkerran meikki-/datauspisteen laatikoissa. Tuon pisteen vieressä on valokuvaustarvikkeet ja erinäisissä pusseissa tuotteet, jotka odottavat testaamista/kuvaamista. Pidän listää siitä, mistä pitää vielä valokuvat ottaa ja kirjoittaa ja jäsentelen nämä kansioittain koneelle. Puran niitä sieltä aina pikku hiljaa, joten paniikki ei pääse iskemään.

  Lähiaikoina kosmetiikkaa on tullut todella suuret määrät, joten olen ollut helisemässä pariinkin otteeseen. Tahtoisin itsekin että pinnat olisivat siistit, mutta se ei meillä vaan ole mahdollista tällä hetkellä. Kun kamat on järjestyksessä, ei vielä ole paniikkia päässyt kertymään.

  Nyt lauantaina kuvasin 5 eri lähetyksen tuotteet käyttäen tähän melkein neljä tuntia. Lisäksi kuvasin vielä yhden meikin ja useat swatchit. Tämän jälkeen laitoin tuotteet vielä ”Kirjoitettava” -kassiin, osasta luonnostelin postaukseen jo muistiinpanot valmiiksi kun niitä testasin. Otan yleensä tälläisiä ”päiviä”, jolloin teen paljon kosmetiikkaan liittyvää ja hahmottelen suurimman osan valmiiksi. Säästää vaivaa viikolla, varsinkin kun valoa ei tarpeeksi meinaa olla.

  Toisin sanoen yläkertaan kaipaisin lisätilaa hiukan pöydän luokse (esim. pöydän päälle tulevia laatikostoja olisi jees saada pari kappaletta), mutta muuten systeemi on aika kunnossa tällä hetkellä 🙂 Mulla on siis tälläinen Ikean lipasto valkoisena – http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30293742/ Ostin käytettynä ja kestää kaiken kosmetiikan painon, on niin tukeva etten saa sitä yksin liikuteltua tyhjänäkään 😀

  Valokuvausta odottavat tuotteet laitat yhteen kassiin, testiä odottavat toiseen. Kiertoon menevät kolmanteen. Lipaston päälle hommaat jonkin kivan korinpoikaisen, jossa voit säilyttää päivittäin tarvittavia kropparasvoja. Tai sitten hommaat pienen kärryn, jossa hyllyt on jaoteltu niiden kiertoasteen mukaan – yksi hylly kuvausta odottaville, yksi testiä odottaville ja yksi hylly sellaisille, jotka on menossa kiertoon. Näillä pääsisi jo alkuun 🙂

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • Kiitos hyvästä kommentista! 🙂 Juuri noin mäkin pyrin tekemään, että pidän pidempiä ”blogipäiviä” jolloin kuvaan tuotteita urakalla. Tämä ei kuitenkaan aina onnistu ja välillä käy niin, ettei inspistä kuvata ole sitten niin yhtään. Tämä toki johtuu siitä, että haluan tuotekuvissani olevan vähän vaihtelua ja sen vaihtelun teko kuviin ja kuvausympäristön järjestely vie välillä tosi paljon aikaa. Mutta tälle pitäisi oikeasti varata ihan kokonainen päivä kalenterista kerran viikossa!

   Tuo Undredal on saman kokoinen, kuin mikä tuo mun valkoinen lipasto. Siksi olenkin miettinyt valkoisen lipaston siirtämistä eteiseen ihan muuhun käyttöön ja korvaavani sen ja säilytyslaatikot ISOLLA lipastolla, kuten tällä http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S69021359/ tai 2 x http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10103347/#/10214557.

   Nuo kassit tosiaan pitäisi ensi hätään järjestellä, kiitos vinkeistä myös sen suhteen! Kukas muuten kokoaisi mulle tuon lipaston… Mies tosin varmaan ihan mielellään, jos sanon että sitten ei enää ole sotkua :’)

 9. Niissä Ikean halpiksissa ei kyllä pohjat kestä ja laatikot ei aukee sulavasti ja nngghh. Toki poikkeuksiakin on, mutta unohda se Malm mitä KUMMINKIN oot jo harkinnut 😀 Siks mä hankin sitten käytettynä lipastoni kun Muurameen ei uutena oo varaa. No okei, mun kohdalla se prosessi oli aika helvetillinen, mutta mulla olikin tarkat vaatimukset 😀 kannattaa siis oikeesti kytätä Toria ja muita kauppapaikkoja. Voi selvitä huomattavasti halvemmalla ku Ikeaan kävelemällä.

  Toinen juttu on se, että sitä kaman sisääntuloakin on järkevää välillä hillitä. Joskus voi kieltäytyäkin testattavista tai olla pyytämättä niitä, jotta saa homman vähän parempaan balanssiin. Mä oon tehnyt niin useinkin ja sitten saa myös kohtuullisessa ajassa postaukset ulos, kun sitä esiteltävää ei jatkuvasti tule lisää isoja määriä 🙂

  • mihin tuolta välistä katosi lause? o.O siis: mä harkitsin Malmia koska tykkään siitä ulkonäöstä, kuten tykkään Muuramen kamoistakin, mutta koska en tykkää Malmin laadusta enkä Muuramen hinnasta, päädyin käytettyyn Muurameen.

  • No harkitsin Malmia, kuten arvasit mutta nyt en enää sitten olekaan niin varma 😀 Mulla on huono juttu siksi että meillä ei ole autoa eikä sellaista saada helposti lainaan, joten kamojen haku on tosi hankalaa. Muuten olisinkin kyttäämässä tori.fi-ilmoituksia haukkana, kun tykkään suosia kierrätystä ja on kiva antaa toisen turhalle tavaralle uusi elämä 🙂

   Vastaanotettavia tuotteita on jo hillitty 😉 Harkitsen tosi tarkkaan, onko mulla käyttöä nyt vaikkapa ihonhoidolle jne., ettei tuu tilannetta et ois joku miljuuna kasvorasvaa testattavana. Onneksi kosmetiikka ei vanhene nopeasti, joten voiteen korkkaaminen puolen vuoden päästä on vielä ihan ok 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework