Seuraava meikkitrendi: ihon sävyn korjaus

Moni on varmasti bongannut kaupoissa yhä enenevissä määrin kummallisen värikkäitä tuotteita peiteaineen tai pohjustajan nimellä. Kyse on uuden trendin rantautumisesta tuotekehitykseen (kaiken maailman varjostusjutut alkavat olla jo passé), eli ihon sävyn täsmäkorjaamisesta. Toki tämä, niin kuin suurin osa muistakin meikkitrendeistä, on ollut ammattilaisten käyttämä kikka jo vuosikymmenien ajan. Nyt erilaisia sävyn neutraloijia kuitenkin tupsahtelee markkinoille ihan kuluttajienkin saataville, mikä on tietysti aina hieno juttu! On aivan eri asia ostaa itse marketista tutun merkin punoitusta hillitsevä tuote, kuin tehdä ostosreissu hoitolaan tai tavaratalon tietyn merkin pisteelle saadakseen erikoistuotteen, joka pahimmillaan vaatii vielä erillisen opettelun pigmenttipitoisuuden tai hankalan koostumuksen vuoksi.

Lyhyesti selitettynä sävyn neutraloimisessa on kyse ei-toivottujen vivahteiden peittämisestä kasvoilla. Tällaisia voivat olla couperoottinen punoitus, näpyt, maksaläiskät, sameus tai harmaus, tummat silmänaluset tai muut ihon epätasaisuudet. Kaikkiin näistä ei pure perinteinen, ihon sävyinen peiteaine vaan ne vaativat alleen erikoistuotteen. Näistä taittotuotteista käytetään yleensä nimitystä neutraloija ja ne ovat harvemmin tarkoitettuja yksinään käytettäviksi. Pikemminkin neutraloijista saa lisätehoa jo ennestään hyviin pohjatuotteisiin tai oivan lisän juhlameikin alle. Tässä näppärä yleisohje eri värien taitosta:

Vihreä = punoitukselle, kuten couperosalle tai finneille
Punainen = todella tummille sinisen sävyille, kuten mustelmille tai erittäin tummille silmänalusille
Oranssi = sinisille, tummille vivahteille kuten silmänalusille
Keltainen = lievälle punoitukselle, kuten nenänpieliin tai poskille
Violetti = harmahtavalle iholle, yleensä parempi tummille ihonsävyille
Beige, ruskea = yleispeiteaine, sopii kaikkien ylläolevien päälle levitettäväksi (sävy riippuu ihonväristä)

Vahamaiset neutraloijat

Tunnetuimpiin ja vanhimpiin sävyn neutraloijiin kuuluvat ehdottomasti nämä Make Up Storen ja Joe Blascon tuotteet. Nämä ovat jo vuosien ajan toimineet meikkaajien apuna ja kulkeutuneet myös peruskäyttäjien arkeen. Make Up Storen kolmiosainen peiteaine sisältää keltaisen, beigen ja punertavan, jähmeän vahamaisen peiteaineen joita voi myös sekoittaa keskenään. Triolla onnistuu siis punaisuuden taitto (keltaisella), sinisyyden taitto (punaisella) ja käyttö tavallisena, beigenä peiteaineena. Vahamaisuuden vuoksi tuotetta tarvitsee vain pienen määrän ja käyttöä täytyy hieman opetella. Liian runsas kerros kostautuu kuivana pintana, joka pahimmillaan alkaa halkeilla. Kuitenkin tässä on näppärässä pakkauksessa kolme oikein hyvää neutraloijaa, ja tämä trio kuuluu vakkarisuosikkeihini.

Suosikin asemaa horjuttamaan ovat kuitenkin tulleet Joe Blascon superpigmenttiset sävyn neutraloijat. Erityisen paljon tykkään punertavasta Orange Highlight 1 -tuotteesta, joka taiton lisäksi heijastaa valoa. Näin se sopii käytettäväksi myös nenänpielissä ja kevyesti poskipäillä. Se ei siis teoriassa ole sävyn korjaaja, vaan valoväri. Orange Highlight levitetään hyvin ohuena kerroksena meikkivoiteen alle (tai päälle korostustarkoituksessa), kun taas vihertävä SP Red Neutralizer laitetaan vasta meikkivoiteen päälle. Punertavuutta pois taittava Red Neutralizer sopii erityisen hyvin couperosasta kärsiville, joille ei riitä perinteinen peiteaine. Joe Blascon tuotteiden koostumus on aavistuksen voidemaisempi kuin Make Up Storen trion, mutta silti myös näiden käyttö täytyy opetella huolella.

Punaisuuden häivyttäjät

Vihreät meikkituotteet ovat ehkä näistä neutraloijista halutuimpia ja tutuimpia. Siksi vihreitä sävynkorjaajia löytyy usein todella isoinakin pakkauksina, jotka on tarkoitettu levitettäviksi rutiininomaisesti arkenakin meikin alle. Puhtaan vihreitä peiteaineita edustavat kokoelmassani Everyday Mineralsin Mint-korjausväri ja Zuiin Mint-pohjustaja, jossa on vaaleanvihreä sävy. Vihreiden pohjustajien kanssa kannattaa muistaa se, että niitä ei kannata käyttää yksinään. Vihreä taittaa vaalealla iholla olevan punaisuuden ensin harmaaksi, joten se vaatii päälleen vähintään kevyen meikkivoiteen jotta sävy olisi luonnollinen.

Everyday Mineralsin taittotuote on loistava etenkin rasvoittuvalle iholle, sillä jauhemainen koostumus ei ainakaan lisää ihon rasvaisuutta. Myös mineraalimeikkien käyttäjälle Mint on hyvä tuote, sillä se sopii hyvin yhteen mineraalipohjan kanssa. Mintiä voi pyöritellä laajoille ihoalueille kabukilla mineraalipohjan tapaan tai tuputella peiteainesiveltimellä suoraan punoittavien finnien päälle.

Zuiin pohjustaja kuuluu kosteuttavuutensa ansiosta suosikkeihini, joten on kiva että siitä on myös näitä sävytettyjä versioita. Mint-pohjustajan tuoma taitto iholle on hyvin hento, mutta merkittävä: esimerkiksi Sallan blogissa on hyvät vertailukuvat. Zuiin värillinen pohjustaja sopii arkisin käytettäväksi, sillä se korvaa normaalin pohjustajan täysin eikä sen käyttöä tarvitse erikseen opetella. Lisäksi iso pakkauskoko on hurjan riittoisa!

Kaik yhes koos

NYX on tuonut markkinoille paljon tällaisia monen eri sävyn paletteja, kuten esimerkiksi varjostuksiin sopivan Contour-paletin. Tässä Conceal Correct Contour -paletissa on yhdistetty sekä varjostukset, peiteaine että sävyn korjaus. Kevyet, voidemaiset värit ovat Blascoon ja Make Up Storeen verrattuna kevyitä ja helppokäyttöisiä. Light/Clair-sävyt sopivat vaaleasta keskitummalle iholle ja niitä on helppo sekoittaa toisiinsa. Ihan täysin en ymmärrä esimerkiksi sävyjen asettelua paletissa, sillä varjostussävyt ovat hajallaan vasemmassa yläkulmassa ja keskellä. Keskimmäisistä sävyistä vasemman puoleinen retroruskea on lisäksi sävynä todella omituinen: en keksinyt sille oikein muuta käyttöä kuin häivyttää varjostuksia tai vaalentaa tumminta varjostussävyä. Oikeasta yläkulmasta löytyy perushyvä peiteaine (hiukan tummahko vaaleimmille) ja alhaalla ovat punaisuutta neutraloiva keltainen ja tummille silmänalusille tarkoitettu punertava sävy.

Kyseenalaistan hieman tällaisia usean eri sävyn peiteainepaletteja, sillä niistä väistämättä jää yksi tai useampi sävy täysin käyttämättä varsinkin tavallisella meikkaajalla. Arjessa korjausapua haetaan korkeintaan yhdestä tai kahdesta tuotteesta, tuskin kukaan jaksaa työaamuna kikkailla näitä kaikkia kuutta sävyä kasvoilleen. Ammattilaisilla ymmärrän nämä useamman sävyn paletit, mutta tavallisille kuluttajille markkinoituina ne hieman menettävät tarkoitustaan. Jos jo Make Up Storen triossa mulla jää yksi sävy lähestulkoon aina käyttämättä ihan juhlameikissäkin, niin mites sitten tällaisessa kuuden tuotteen paletissa – varsinkin, kun voidemaiset varjostukset eivät kyllä ole vaivaansa nähden mitenkään mun juttu.

Onko sävyjen neutralointi sinulle tuttua huttua vai koetko sellaista edes tarpeelliseksi?

 

Löytyikö jutusta suosikkituotettasi tai haluaisitko jakaa omat vinkkisi?

 

Tuotteet saatu pr-näytteinä (paitsi Make Up Store).

Comments

 1. Olipa hyvä ja hyödyllinen postaus :)! Jäi vaan mietityttämään, että oonko tehny tän homman väärin, kun mulle on neuvottu keltainen tummille silmänalusille ja vihreä taittamaan punasuutta. Punasta väriä en oo tainnu koskaan käyttää paletista.
  Täytyy tutustua tuotteisiin tarkemmin, sillä homman oon alottanu Essencen peiteväripaletista, mutta se on vain ihan ok.

  • Riippuu vähän myös keltaisen sävystä, mutta jos miettii vastaväriperiaatetta niin paras tummille, sinertäville silmänalusille on punainen tai oranssi (siksi esimerkiksi monet peiteaineet on jo valmiiksi hiukkasen punertavia). Toki keltainenkin tasoittaa, jos ihon sävy on jo valmiiksi keltainen ja jos silmänalusten tummuus taittaa enemmän violettiin. Mulla esimerkiksi silmien aluset on nimenomaan siniset, eli keltainen ei auta siihen vaan pitää olla punertava tai oranssi taittoväri.

   Ei tämä onneksi mitään salatiedettä ole, internetissä on kuitenkin paljon hyviä tutoriaaleja näistä! 🙂 Ainoan mutkan matkaan aiheuttaa oma ihonsävy ja se, miten nämä ”ihovirheet” sitä omaa ihonsävyä vasten näkyvät.

 2. Minulle riittää hyvä pigmenttinen peiteaine. Minä en jaksa kikkailla näillä erivärisillä korjaajilla vaikka en epäile etteikö ne tehoaisi, minusta se on vaan turhaa. Jos on hyvä meikkivoide tai muu pohja niin kyllä se suurimman osan ihon epätasaisuuksista korjaa.

  • Niin, arjessa varmasti riittää ihan tavalliset peiteaineet useimmille. Monella kuitenkin voi couperosa tai punoitus oireilla just juhlissa, jolloin tulee nautittua alkoholia ja on kuuma ja posket punoittaa. Silloin on kiva, että voi laittaa alle vaikka vihreän pohjustajan neutraloimaan punoitusta jo vähän etukäteen 🙂

 3. Ainoastaan punaisuutta voisin ajatella peittäväni, samoin tummia silmänalusia, mutta muuten en koe tätä trendiä ollenkaan tarpeellisena. 😀

  • On kyllä hassua, että miten näistä maskeeraajien/meikkaajien erityisjutuista tulee yhtäkkiä tosi trendikkäistä ja sitten vedetään koko nassuun neutraloijat ja varjostukset ja korostukset. Mullekin arkena riittää ihan perusmeikki, ei sillon jaksa tällasilla kikkailla 😛

 4. Käytän tummille silmänalusille MACin Morange huulipunaa (kirkas oranssin-punainen) ja todella toimii! Omille todella tummille silmänalusille ei auta nämä perinteiset neutraloijat vaikka niitä kyllä muille mielellään käytän ja suosittelenkin. 🙂

  • Erittäin maltillisella määrällä pääsee pitkälle ja toki vaatii päälle kunnolla peittävän meikki- tai peitevoiteen. Vaikka tiedän että se hullulta kuulostaakin jos tietää minkälaisesta huulipunasta on kyse. 😀

   Itselläni toimii etenkin kesällä monitoimituotteena, kun saa silmien alle, poskille ja huulille samasta puikosta. 🙂

  • Monitoimituotteet on erittäin jees! 🙂 Ja hei, susta innostuneena kokeilin itsekin Morangea silmänalusille ja kylläpäs muuten toimii. Unettomuuden jäljet korjautuu lähes täysin!

 5. Käytän orange highlightia lähes joka päivä silmien alle. Se tosin on iholleni ihan liian tummaa, mutta sulautuu hyvin, kun päälle tulee kuitenkin meikki- tai peitevoide. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework