Sensai – puuterihifistelijän paras ystävä

Pitkään periaatteeni oli, että meikkivoiteeseen voin panostaa rahallisesti paljonkin mutta irtopuuterilla ei ole niin väliksi. Voi, kuinka väärässä olinkaan!

Markettien valikoimat tarjoavat ”ihan ok”-tason puutereita, kuten Lumenen Mineraali-Irtopuuteri tai Rimmelin Silky Loose (nykyään osa Match Perfection -sarjaa). Molemmat edellä mainituista tarjoavat hyvän, matan ja läpikuultavan lopputuloksen eli kelpaavat minun tarpeisiini oikein hyvin. Kosmetiikan intohimoisena harrastajana hifistelen kuitenkin kaikissa muissa tuotteissa, joten kokeilunhaluisena ja hieman uteliaanakin ostin alennuksesta Sensai Loose Powder -nimeä kantavan irtopuuteri-ihmeen.

Ostos kyllä kannatti: puuterille tuli hintaa yli kolme kertaa enemmän kuin minulla on ollut tapana viimeistelytuotteesta maksaa, mutta lopputulos on juuri sen verran enemmän. Periaatteessa Sensai lupaa sitä mitä Lumene ja Rimmelkin saavat aikaan, eli kevyttä ja luonnollista lopputulosta meikin viimeistelyyn. Se pienen pieni ekstra josta olen valmis pulittamaan nimenomaan selektiivisen meikkituotteen ollessa kyseessä, on lopputuloksessa piilevä himmeän hento ja lähes huomaamaton mutta hifistelijän silmään tarpeeksi näkyvä hohto.

Sensain tuntuma on ensikatsomalta siis matta ja unelmankevyt, mutta markettisisariinsa verrattuna iholle jäävä hehku on ainutlaatuinen. Ei glitteriä, ei diskomeininkiä, ei hohtohippusia. Vain senkaltainen himmeän usvainen hohto, jonka kuvittelisin enkeleillä olevan. Ylisanoja, mutta olkoot! Sensai Loose Powder on ne ansainnut.

Normaalihinnaltaan tämä irtopuuteri on noin 45 euron luokkaa, joskin Sokoksen alepäivät keväällä laskivat hinnan maltillisempaan reiluun 30 euroon. Aivan kipurajani tuntumaan siis. Koska irtopuuterin käyttöikä lasketaan vuosissa, pystyin satsaamaan siihen. Eli perustelemaan hankinnan itselleni ja muille henkilöille, jotka mahdollisesti olisivat rahankäytöstäni kiinnostuneet.

Bonuksena rasia sisältää uskomattoman pehmeän ja ylellisen tuntuisen vipan, joka kruunaa selektiivisen tuotekokemuksen. Olisi hauska tietää, mikä on vipan osuus puuterin hinnasta, niin pehmeä ja kaunis se on. Vippa annostelee puuteria reiluhkosti, joten maltillisempi puuteroitsija haluaa varmasti käyttää erillistä sivellintä. Moni myös jättää puuterin annostelureikiä suojaavan kalvon paikalleen ja puhkoo siihen vain muutaman reiän, mutta minulle kalvon poistaminen on selviö. Saatanhan joskus tarvita puuteria reilummin (yeah, right).

Sensai-puuterikokemuksen voi tiivistää kolmeen sanaan: kuin silkkiä iholle. Tuote sopii kaikille, jotka kaipaavat meikkinsä viimeistelyltä ”something more”. Mikäli puuteri ei kuitenkaan ole meikkiarsenaalissa mitenkään erityisessä roolissa, pärjää myös halvemmilla vaihtoehdoilla oikein hyvin. Tiedän kuitenkin, että tätä blogia lukee muutama muukin diletantti jolle tästä arvostelusta oli varmasti hyötyä 😉

Millainen irtopuuteri on sinun mieleesi? 🙂

Ps. Verbi ”hifistellä” tarkoittaa urbaanisanakirjan mukaan ”optimoida tai varustaa jokin systeemi tai laite yli reaalisen tarpeen, yleensä aikaa tai rahaa tarpeettomasti kuluttaen”. Puuterihifistelyä, todellakin.
Mitä mieltä olet?
Tykkään Ihana Haha Vau Nyyh Pöh
1

14 thoughts on “Sensai – puuterihifistelijän paras ystävä

 • 30.8.2014 at 12:49
  Permalink

  Mä NIIN odotan, että nykyinen irtopuuterini loppuisin, niin pääsisin hankkimaan Sensain! Se kuulostaa ihan täydelliseltä <3

  Reply
  • 30.8.2014 at 13:16
   Permalink

   Tsemiä siihen urakkaan! Tuntuu, että Sensain hankittuani olen jopa tehostanut irtopuuterin käyttöäni ja siltikin se kuluu ihan älyttömän hitaasti… Joillekin se on tietty hyvä juttu, mutta totta kai mä ostan jonkun toisen tän jälkeen! 😀

 • 30.8.2014 at 15:12
  Permalink

  Tää on kyllä tosi hyvä puuteri! 🙂 Peukku ylös!

  Reply
 • 30.8.2014 at 17:16
  Permalink

  Mä en ole koskaan käyttänyt markettien irtopuutereita. Eka ikinä ostamani irtopuuteri taisi olla Kanebo (nyk. Sensai), sen jälkeen olen läpikäynyt Chanelin, Guerlainin, Clarinsin, Joe Blascon ja diego dalla palman. Guerlain taitaa olla ehdoton suosikkini, koska se tuoksu, vaikka rakastankin Joe Blascon jättämää utuista samettista pintaa.

  Reply
  • 1.9.2014 at 13:36
   Permalink

   Uuu, Guerlainin tuoksu on kyllä aika ihana 🙂 Se taitaa olla mulla seuraavana kokeilussa, mikäli ikinä koskaan saan tätäkään kulutettua loppuun.

 • 31.8.2014 at 17:23
  Permalink

  Mitenkähän tuo puuteri toimisi kuivalla iholla? Pitäisi opetella irtopuuterin käyttöä ja haluaisin juuri hehkua omalle iholle.

  Reply
  • 1.9.2014 at 13:38
   Permalink

   Mulla on itsellä kuivahko iho ja Sensai toimii sen kanssa hyvin. Kehotan vain käyttämään vipan sijaan erillistä puuterisivellintä, näin puuteria ei tule kasvoille liian paksua kerrosta: ylimääräinen puuteri vain tarrautuu kuiviin kohtiin ja korostaa niitä. Arkipäivinä puuteroin yleensä ainoastaan T-alueen ja nenänpielet, ne kun rasvoittuvat ylivoimaisesti eniten.

   Toivottavasti tästä oli apua! 🙂

 • 1.9.2014 at 10:19
  Permalink

  Hey! Pikku vink vink kun tuosta hehkusta tykkäsit 🙂 The Body Shopilta saa myös irtopuuterin, jossa on tuota hehkua mukana. Ihan loistotuote, hintaa parinkympin tienoilla muistaakseni..muistaakseni siksi, koska en muista kuinka kauan sitten olen omani ostanut 😀

  Reply
  • 1.9.2014 at 13:39
   Permalink

   Hei ja kiitos vinkistä! 🙂 En ole tuota TBS:n versiota bongannutkaan, mutta aion kyllä seuraavalla kauppareissulla tsekata sen koostumuksen. Varsinainen hohtotuotehan tämä Sensaikaan ei ole, mutta sellainen ”ylimaallinen” hehku on tämän puuterin valttikortteja.

 • 4.9.2014 at 08:32
  Permalink

  TBS:n irtopuuterikaan ei ole mikään varsinainen hohtotuote. siihen on vaan lisätty valoaheijastavia pigmenttejä 🙂 meikkaan itse joka päivä, satoi tai paistoi, kouluun mennessä tai vapaalla ja tuo on ollut mun suosikkipuuteri jo vuosia. ja kannattee ennemmin koittaa ton kans sitten sitä reijittämistä kuin että poistaisit sen suojan kokonaan 😀 käytän itse siveltimellä niin toimii parhaiten

  Reply
  • 6.9.2014 at 11:18
   Permalink

   Aivan, aivan! No niin, sehän on sitten varmasti katsastettava 🙂 Ja tarvis tosiaan tuo rei’ityskikkakin opetella, mulla kun on paha tapa kiskoa kaikki muovit hetikohta pois… 😀

 • 6.9.2014 at 11:32
  Permalink

  Onkohan mun nyt sitte hankittava tää?? Kuulostaa ihanalta

  Reply
  • 7.9.2014 at 17:10
   Permalink

   Tämä on kyllä aivan mahtava! En voisi kuvitellakaan enää ”tavallista” irtopuuteria käyttööni 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.