Se Klassisin Joululahja

Mikä mahtaa olla se klassikkojoululahja (villasukkien ja suklaarasian lisäksi), joka vuodesta toiseen komeilee varsinkin aviomiesten ostoslistalla? Tietenkin alusasusetti vaimolle.

Näen tässä lahjassa muutamia positiivisia puolia, kuten lahjan tietyn intiimiyden ja luksuksen tunnun mikäli kyseessä on hieman kalliimpi setti, mutta kyseisessä lahjassa on myös hieman niitä huonojakin puolia. Eikä ihan hiemankaan.

kuva

Aloitetaan kaukaa: minä olen kuvitellut jo monta vuotta olevani kokoa 70B. Aina tulisin sitä olemaan, ja H&M olisi ikuisesti vakioalusvaatekauppani. Muualla en ole hyvää palvelua saanut, vaikka välillä olenkin poikennut pienempiin ns. erikoisalusasumyymälöihin (eikä sitten kuvitella mitään irstasta siellä, niih! :D). Varsinaisesti en kyllä H&M:lläkään ole palvelua saanut, mutta ympäristönä se on ollut vähemmän ahdistava alusasushoppailulle. Lisäksi siellä on halpaa.

Kuitenkin vanhat liivini alkoivat kiristää ja murrosikä saapui sitten minunkin kroppaani, sillä yllättäen 70C olikin täysin sopiva koko kun jälleen alusvaateostoksille eksyin, tietysti H&M:lle. Parin käyttökerran jälkeen uudet liivit alkoivat kuitenkin tuntua taas epäsopivilta ja ystäväni suosituksesta käväisin Changessa. Odotin vaivaantunutta keskustelua täti-ikään ehtineen ihmisen kanssa ja kasaa mummoalusvaatteita (tietenkin puuterin värisenä), mutta toisin kävi.

kuva

Myymälä oli viihtyisä ja alusvaatemallit aivan ihania. Yllätyin varsinkin Changen Chic-linjasta, johon kuuluu edullisia (20 euron molemmin puolin) ja moneen makuun sopivia rintaliivejä monissä väreissä, malleissa ja kuoseissa. Minua auttoi kyllä hieman varttuneempaan ikään ehtinyt naishenkilö, mutta palvelu oli ihanan rentoa ja mukavaa. Hän osasi heti suorilta suositella minulle kokoa ja toi sovitettavaksi erilaisia malleja.

Ja se koko. Pohjustin asiaa sanomalla kookseni H&M:n mitta-asteikolla 70C, ja myyjä hetken mietittyään ojensi minulle 65E-kokoiset liivit. Olin hämmentynyt ja takeltelin, ”ei kun mä sanoin siis cee, en ee”, mutta myyjä suositteli vahvasti sovittamaan ennen kuin täysin tyrmäisin idean. Rintsikat näyttivät valtavilta verrattuna omiini ja olin aivan varma, etteivät ne millään voisi sopia minulle. Yllätyinkin, kun kupista jäi vain vähän tyhjäksi ja lopulta minulle sopiva koko löytyi: 65DD.

kuva

Voitte kuvitella, että ostin kolmet liivit samointein ihan vain siitä ilosta kun sain tietää tämän uuden kokoni 😀 Liityttyäni kanta-asiakkaaksi sain myös -20% alennuksen ostoksistani, joten ostosreissu oli todellakin onnistunut.

Muutaman viikon käytön jälkeen voin sanoa, että en tule enää muualta alusvaatteita ostamaan. Ostamani liivit istuvat aivan täydellisesti, eikä enää tarvitse pelätä liian suuresta ympärysmitasta johtunutta liivien nousemista tai liian pienen kupin aiheuttamaa puristavaa tunnetta.

Väittäisinkin, että liian moni nainen kulkee itselleen epäsopivissa rintaliiveissä. Lindexillä, H&M:llä ja muilla vaateketjuilla harvemmin on valikoimassaan esimerkiksi rinnanympäryksiä 60 tai 65, saati D:stä suurempia kuppikokoja. Näin esimerkiksi minä en edes osannut aavistella rintaliivien kokomahdollisuuksia, vaan vedin päälleni vuodesta toiseen samankokoiset liivit.

kuva

Palatakseni alkuun ja esimerkkiini aviomiehen joululahjaostoksesta, sanoisin että tehtävä on monimutkainen. Miten ostaa naiselle kerralla sopivat liivit, varsinkin kun lahjan saaja itse ei ole paikalla? Ainahan epäsopivat voi palauttaa, mutta on se vähän kurjaa kuitenkin. Aiemmistakaan rintaliivihankinnoista ei kovin suoria johtopäätöksiä voi vetää, sillä aiemmat liivit saattavat olla useaa eri kokoa tai Changen sama koko saattaakin olla aivan erilainen. Lisäksi rintaliiveissä on eri muotoilua, kuten push-up, kaarituettomat, full cup, stay cup, balconette, kolmio…

Suosittelen: jos haluatte ostaa alusvaatteita lahjaksi naiselle, ostakaa suosiolla lahjakortti. Joskus miehen ja liikkeen myyjän pohdinta voi osua oikeaan, mutta lahjakortti on kuitenkin varma keino.

kuva

Ja naiset, suosittelen lämpimästi käyntiä Changessa, ihan vain omaksi iloksi. Itse kuvittelin, että kaikki rintaliivit olisivat kyseissä puljussa hävyttömän hintaisia ja kumminkin ihan kamalia mutta toisin kävi. Sain erittäin hyvää palvelua ja uusissa rintsikoissa rinnat näyttävät ihan järkyn hyviltä. Mikäs sen parempaa 🙂 Changella on sivuillaan rintaliiviopas, kannattaa käydä katsomassa.

kuva

Onko muilla ollut ennakkoluuloja tällaisia pienempiä alusvaatekauppoja kohtaan? Mistä löytyvät sopivat alusvaatteet?

Comments

 1. Myönnän, itsekin suurimman osan alusvaatteista oon shoppaillut H&M liikkeestä. Vaikka siellä onkin yleensä liian pieniä kokoja 😀 Kiitti vinkistä, täytyy rohkaistua ja käydä tsekkaamassa kyseinen liike 🙂

 2. Kannattaa ja en voi kuin suositella 🙂 Nostaa itsetuntoa ihan valtavasti kun saa päälleen ihan oikean kokoiset rintsikat! Lisäksi on kiva että sinne voi mennä vaikkei mistään tiedä mitään, myyjät on niin asiantuntevia.

 3. Minulla on sellainen ennakkoluulo, että erikoisliikkeet olisivat vain isorintaisia varten..? H&M:stä löytyy ainakin tarpeeksi pieniä kokoja, olen siis jotain 75AA-A. Se kyllä ärsyttää, että usein kuppikoko kasvaa rinnanympäryksen mukana (ainakin näissä halpisliiveissä) ja joudun sitten ahtautumaan puristaviin 70A-liiveihin ja odottelemaan niiden venymistä käytössä.

 4. Kannattaa ehdottomasti käydä ainakin tarkistamassa valikoima! Usein myös merkeittäin koot ovat erilaiset, joten kokosi saattaakin Changen liivien mukaan olla jotain muuta. Vertasin tuota DD-kuppia H&M:n C-kuppiin, ja kyllähän siinä vissi ero oli siten että DD on isompi ja tukee rintaa laajemmalta alueelta, mutta veikkaisin että mikäli H&M:n valikoimista löytyisi samankokoista kuppia olisi se ”pelkkä” D, eli ero ei loppujen lopuksi ollut huomattava.

  Eniten tykkään näissä uusissa rintsikoissani juuri siitä, että kerrankin kuppi todella tukee rintaa koko alueelta eikä lopu kesken sivuilta. Samoin ympärysmitta on vihdoin oikea 🙂

  Rohkeasti siis vain kyselemään mikäli löytyisi pieniäkin kokoja Changen valikoimista, ainakin nettikaupassa heillä näyttäisi niitä olevan 🙂

 5. Ja täytyy nyt vielä sanoa, että vaikka tuo DD kuulostaa ihanan isolta niin rintani eivät silti todellakaan ole mitään mahtipontista kokoa. Pystyn esimerkiksi käyttämään mekkoja pelkkien nänniteippien kanssa, ilman rintsikoita 🙂 Rinnat eivät häiritsevästi roiku tai pompi tai näytä tavattoman isoilta ilman liivejä. Eli isoista rinnoista ei minunkaan tapauksessani ole kyse, tuo DD vain luo sellaisen vaikutelman että omaisin jotkut mahtavat hinkit 😀 Tupladee tulee vain siitä, että kun ympärysmitta on pienempi (65), on kuppi silloin vastaavasti isompi. Jos olisin ympärykseltäni 60, saattaisi kuppikokoni olla jopa E ja toisaalta jos ympärys olisi 70 voisi kirjain olla D tai C. Nämä ovat vaikeita asioita, ja sopivien rintsikoiden löytäminen voi todella olla yhtä tuskaa tässä kokoviidakossa :/

 6. Joo tuli kieltämättä vaikutelma ”mahtavista hinkeistä” : D Tosin AA on pienempi kuin A, joten hassua jos DD on isompi kuin D.

  Mutta täytyy käydä tsekkaamassa tuo Change. 🙂

 7. Jep, kyllä se vain menee niin omituisesti että DD on isompi kuin D 🙂 Eli tämä kokoviidakko on kyllä ihan järkyttävä.

  Tule ihmeessä raportoimaan tuloksista tänne, olisi mahtavaa kuulla löytyykö sinullekin sopivaa kokoa Changelta! 🙂

 8. Change on oikein pätevä liike ja edullinen tuollaiseksi erikoisliikkeeksi. Ihan totta, että naiset yleensä kulkevat väärän kokoisissa liiveissä. Changen kokojen kanssa kannattaa kuitenkin muistaa, että jos siellä koko on esim 80F, niin muiden merkkien kanssa koko on todennäköisesti 85E. Oma kokemuksen ja tuttujeni kokemukset ovat samallaiset. CHangessa ympäryksen kokonumero on pienempi ja kuppikoon merkintä isompi kuin muissa merkeissä. No sillä ei sinänsä ole mitään väliä, kunhan ei yritä ostaa sovittamatta Changen koon mukaan muualta liivejä.
  Sopivan kokoiset ja kivat alusvaatteet ovat kyllä sellainen ilo, johon kannattaa panostaa! Vaatteetkin istuu paremmin. 🙂

 9. Tuo on kyllä ihan totta Changen kokojen kanssa, ja taitaa ne joka merkillä aika paljon vaihdella. Enää en kyllä osta liivejä sovittamatta, yleensä kun liivin mallillakin on todella paljon vaikutusta istuvuuteen.

  Kauniit ja sopivat alusvaatteet voivat todellakin pelastaa päivän, ja hankaavat ja vääränkokoiset pilata sen.

  Onko joku lukijoista ostanut todella kalliita liivejä? 50 euroa nyt on vielä joistakin merkeistä (Triumph yms.) vielä ihan keskihintainen, mutta moniko on panostanut ihan sadan euron (tai yli) rintsikoihin? Onko ero huomattava?

 10. Sain paremmalta puoliskoltani ensimmäiset Changen liivini viime kuussa syntymäpäivälahjaksi ja olen samalla linjalla Elisan kanssa – enää en muihin vaihda. Käsittääkseni kyseiset liivit olivat hieman kalliimmat ja sen kyllä tietyllä tavalla huomaa, pitsi on laadukasta ja muutenkin rintsikat ovat pysyneet käytöstä ja pesusta huolimatta käsittämättömän ryhdikkäinä. Kannatan!

  Itsehän kävin viime viikolla jouluostoksilla itseni ja hieman myös poikaystäni iloksi ja niin ne kummasti oikeat koot vain löytyy, mutta huomattava myös on että Changen omien merkkienkin kohdalla on kokoeroja kuppimallista riippuen. Synttärilahjaksi saamani pitsiunelmat ovat kokoa 70B, kun taas itse ostamani hieman ”taviksemmat” kokoa 65D. En vain kehtaisi uskoa, että olin aiemmin kuvitellut kuppikokoni olleen 13-vuotiaasta asti sama 75A. Noh, eipähän tarvitse niitä enää käyttää! 😀

 11. Laura, sama juttu täällä: luulin että olen aina ja ikuisesti kokoa 70B, mutta toisin vain kävi… Ja nuo liivit kyllä istuvat uskomattoman hyvin, siluetti näyttää ekaa kertaa kunnolla naiselliselta ja vielä ilman mitään järjettömiä toppauksia 🙂 Kunnolliset rintsikat tuovat siis muodot esiin.

  Yksi nillitysasia tosin Changesta löytyy. Huomasin tänään kokolapussa lukevan valmistusmaan, ja siihenhän on kirjattu ”made in P.R.C.”. Ei siis ”made in China” kuten yleensä ruukataan laittaa 😉 No, onhan tuo kyseisen valtion virallinen nimitys ja kaikkea, mutta mielestäni vähän kuluttajan sumuttamista tuo. Ei kuitenkaan ole mikään yleinen nimitys, kyllä meillä ihan Kiinasta puhutaan eikä People’s Republic of Chinasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework