Sananen meikkitrendeistä


  
Contouring, strobing, baking… Somessa ja uutisissa vilisee englanninkielisiä termejä joiden lausuminen ja ennen kaikkea käytännön toteuttaminen on hankalaa. Kim Kardashian aloitti voimakkaiden varjostusten suosimisen ja tämän jälkeen on nähty yksi jos toinenkin ohjevideo aiheeseen liittyen. Kesä oli ihanteellista aikaa hohtavalle strobing-trendille ja nyt puuterikauppiaat tekevät sievoisen tilin baking-tekniikan vallatessa mediatilaa.

Oma suhtautumiseni trendeihin on kaksinainen. Sinällään trendit voivat tuoda meikkimaailmaan jotain uutta ja ihmeellistä, mutta yhtä usein ne työntävät tieltään jotain vanhaa ja yhä käyttökelpoista. Hohtava ja voimakkaasti varjotettu iho jättää poskipunan paitsioon ja teräviksi piirretyt kulmakarvat eivät anna arvoa pienelle ehostukselle. Usein monet tyylit näyttävät upeilta Instagramissa (tsekatkaa vaikka ylläolevat kuvat!), mutta perus-arkimeikkiin teatterimaiset maskit ovat liiallisia.

Ajattelen aina, että jokainen tehköön tyylillään. Pieleen mennään kuitenkin siinä, jos trendistä tulee ainoa oikea tapa meikata: tulevaisuudessa tämän päivän hurjia korostuksia ja puuteriposkia katsotaan kauhunsekaisin tuntein. Klassinen kauneusmeikki on kuitenkin aina hyvännäköinen riippumatta vuosiluvusta. Kaikkien kasvonmuodoille eivät trendimaskit sovi, kun taas omien piirteiden mukailussa ei voi mennä pieleen.

Jos siis mietit häämeikkiisi vahvoja voidemaisia varjostuksia à la Kim tai ylioppilasjuhlia joka-dragin-baking-lookissa, mieti vielä toisenkin kerran. Jos meikki on omaa tyyliäsi ja mielestäsi täydellinen juhlatilaisuuteen, anna mennä! Mikäli taas toivot superhohtavia kasvoja vain ”koska pitää ja kaikki muutkin”, liputtaisin perinteisemmän kokonaisuuden puolesta.

 

Mitä ajatuksia insta- ja tubetrendit herättävät? Pitäisikö mun kokeilla blogissa niitä useammin? Seuraatko ylipäänsä ajankohtaisia meikkityylejä?

 

Comments

 1. Minä liputan luonnollisemman puoleen!:) Oman ikäisillä nuorilla tytöillä näkyy koulussa vahvasti varjostettuja, paksusti meikattuja kasvoja, tekoripsiä sun muuta, itse aion pysyä normaalina itsenäni eli laitan meikkivoiteen ja vähän aurinkopuuteria sekä poskipunaa, kajaalia ja ripsiväriä ja ehkä jotain kivaa punaa. Mutta kukin tehköön mikä parhaalta tuntuu!:)

  • Sinunkin meikki olisi mun kouluaikoina (yläasteelta lukion loppuun) ollut ihan tosi paljon jo! Tulen pienestä maalaiskunnasta, jossa ei ollut niin väliksi meikkasiko vai eikö 🙂 Lisäksi bussikyytien takia koulupäivät venyivät pitkiksi, joten meikkiä ei aina jaksanut ylläpitää päivän mittaan.

   Etenkin nuorille riittäisi vähempikin, iho kun yleensä on tosi hyvässä ja kauniissa kunnossa! Muutenkin sellainen ”youth glow” on vielä tallella 🙂

  • Pakko kompata tässä kommentissa Elisaa! Mulle kouluikäisenä ”normaalina pysyminen” tarkottaisi täysin luonnontilaa ilman mitään meikkejä. 🙂 Mustakin nuorena meikeissä ”less is more”, mutta kaikilla iho ei ole ”youth glow”, jolloin ymmärrän paksumman meikin käytön (pitäisi vaan käyttää sellaista, mikä ei tuki ihoa!).

   Valitettavasti mä kuuluin siihen kastiin, joka kärsi iho-ongelmista murrosiän aikana, jolloin mun piti piilottaa meikillä akneani. 🙁 Kirjoitin tästä aiheesta pidemminkin blogissani (jota kirjoittavat mun lisäksi ovat äitini ja siskoni). Esim. tässä postauksessa pohdin suhdettani meikkaamiseen vähän syvällisemmin: http://yhdessakasvokkain.blogspot.fi/2015/08/tah-mulanko-meikkaa.html

  • Korjaan vielä että ylä-asteella en itsekään käyttänyt meikkiä, meinasin lähinnä amk ikäisiä eli parikymppisiä… Mut ehkä käytän jonkun mielestä paljon meikkiä, itselleni se on sopivasti.

 2. En ole ollenkaan trendien perässä (ainakaan tietääkseni)! Toki ne vaikuttavat ostoskäyttäytymiseeni, sillä ostan myös sitä, mitä on tarjolla -sitä kautta päädyin hankkimaan BB voiteen, mutta vastasi se myös tarvettani. Mutta en käyttäisi jotain tuotetta vain siksi ”koska kaikki muutkin käyttää” tai ”tätä nyt vain kuuluu käyttää”.

  En välitä meikkimuodista erikoisemmin. Tykkään suht luonnollisen näköisestä meikistä itselläni ja joskus kokeilen jotakin hienompaa omaksi iloksi, harvoin mihinkään tilaisuuteen laitan jotain supererikoista. Kuhan ei vaan naama punoita ja finnit hyökkää esiin ja silmiä on korostettu nätisti ripsivärillä ja ehkä jopa luomivärillä, jos villiksi ryhdyn.

  Meikkaan omaksi ilokseni ja jos nykymeikkityyli ei ole minua, ei kävisi mielessä yrittää kopioida sitä. Mulle jo tuo voimmakkaiden varjostusten suosiminen kuulostaa niin TYÖLLÄÄLTÄ, etten jaksa edes jaksa nähdä vaivaa (puhumattakaan, että ottaisin tarkemmin selvää, miten sellainen meikki tehdään). Mutta jotkut meikkaavat tosi näyttävästi ja muodikkaasti ja se ei häiritse minua taas yhtään. Olen täysin samalla kannalla kuin sinä, että tekee sitä, mikä tuntuu omalta jutulta. Trendit tulee ja trendit menee, mutta itse on aina sama. 🙂

  • Oikein hyvin sanottu, Mulan! 🙂 Ehkä se on vähän niinkin, että ne muutenkin ”trendikkäät ihmiset” seuraavat myös meikkitrendejä paremmin kuin sellaiset, joita ei trendien perässä viilettäminen niin voisi kiinnostaa. Mulle esimerkiksi pukeutumisessa klassinen ja ajaton look on se paras ja omaa silmää miellyttävin, joten en ihmettele että meikatessakin kallistun sinne luonnollisemman puoleen. Ellei toki lasketa moninaisia väri- ja fantasialeikittelyjäni 😉 Mutta jos noin arkimeikistä puhutaan, niin minulla siihen ei kuulu edes varjostuksia eikä välttämättä korostuksiakaan. Kulmakynä, peiteaine, poskipuna ja huulikiilto vievät jo pitkälle!

  • Joo, mäkin kuulun tohon jälkimmäisen ryhmään mitä trendeihin tulee. 😀 En mä jaksa muotia seurata, sehän vaihtuu koko ajan. Toki jos kaupassa myydään housuja, jotka on kivan näköiset ja mielestäni imartelevat ulkomuotoani niin voin mä ne ostaa vaikka ne on muotia/voin mä ne ostaa vaikka ne eivät ole muotia. 😉

   Ja värileikittelyt ovat asia erikseen! 🙂 Mutta mullakin tosiaan arkimeikki on melko vaatimaton sikäli mikäli mitään meikkiä ylipäätänsä jaksan laittaa. 😀

 3. Mä oon ihan hurahtanut bakingiin :). En käyttänyt ennen tätä vuotta ikinä edes poskipunaa tai aurinkopuuteria mutta nyt on kaikki varjostukset, bakingit, puuterit ja punat käytössä! Mutta mä tykkäänkin leikkiä. Ei tätä meikkaamista kannata ottaa kovin tosissaan. Jokainen tekee niin kuin hyvältä tuntuu. Oon vähän kelaillut, että tää nassu alkaa rupsahtaa siihen malliin neljän kympin lähestyessä, että jos pari vuotta vielä saisi tupsutella koko meikkivarastonsa naamariin. Mummot tuijottaa lähikaupassa mutta tuijottakoon :D.

  • Eikä, ihanaa! 😀 Mä kyllä toisaalta tykkään siitä, kun jotkut oikeesti panostaa näihin trendeihin ja taitaa bakingit ja muut tuosta noin vain. Ehkä enemmänkin kritisoin sitä, että jotkut toteuttaa näitä varjostuksia ja muita ryhmäpaineesta tai pakosta, tai koska ”tää on nyt muotia” miettimättä sitä sopiiko se nyt oikeesti omille kasvoille vai ei. Pidän sellaista vähän hölmönä 🙂 Mutta jos itse tykkää niin asiahan on täysin eri juttu!

 4. Mun oli ihan pakko mennä heti kattomaan, että mitä tuo baking on. No tupsahtihan se jo Iltalehteenkin ja Youtubesta löytyi vaikka mitä videota aiheesta. Voin sanoa, että en käytä kovinkaan vahvaa meikkiä itselläni, ihan vain kevyttä meikkivoidetta tasoittamaan ihoa ja sitten silmät. Mulla on kuitenkin TODELLA tummat silmänaluset. Enkä nyt liioittle ollenkaan. Iho silmien alla on vain todella ohutta ja melkein sinertävää. Mua vähän houkuttaisi kokeilla tuota baking -menetelmää. Ainakin jotain juhla/bilemeikkiä varten. Mitä luulet pääsisikö hyvään tulokseen ihan markettimerkkien tuotteilla?

  • Varmasti pääsee! Tärkeintä on, että muistaa tarpeeksi ohuet kerrokset. Paksummat kerrokset lähtevät helpommin liikkeelle ja niillä kestää asettua tosi kauan. Kannattaa kokeilla ensin kotona, ennen kuin lähtee juhliin jotta tietää hieman miten baking käyttäytyy omalla iholla 🙂

   Oletko kokeillut superpeittäviä peiteaineita, kuten Estée Lauderin Double Wearia, MACin Pro Longwear Concealeria tai Benefitin Erase Pastea? Näistä olen kuullut paljon kehuja monilta bloggaajakollegoilta! Itseltä löytyy MAC ja se on kyllä ihan superhyvä ja kestää kerrostamista.

 5. Nämä trendit on ihan älyttömiä! Siis joo, ne näyttävät mageilta kuvissa, mutta itse en ainakaan missään tapauksessa haluaisi kulkea ihan noin maskeerattuna arkisin. Ja mä sentään tykkään käyttää meikkiä vähän enemmän!:D Nämä lookit näyttävät todella helposti drag queenilta, eikä siinä, you do you, mutta silti.. Miksi haluaisin näyttää mieheltä, joka haluaa näyttää naiselta? Varsinkin meillä vähän, öh, runsaammilla neidoilla dragien vaara on suunnaton. En tiedä miksi, mutta niin se vaan on.

  Toisaalta, so not. Ei se ole niin vakavaa.:) Mutta hlökoht, no thanks. (Tosin nyt tuo varjostaminen on vähän alkanut houkutella, kun kaikki muutkin kerta..)

  • Haha, mäkin käytän siis todella paljon meikkiä arkena verrattuna moneen muuhun mutta silti olen kaukana Youtube-kuningattarien arkimeikeistä! 😀 Ehkä tosiaan mun ”vierastus” ei liity tässä trendihässäkässä niinkään lopputulokseen (upeeltahan se näyttää, ainakin kuvissa!) vaan siihen, että saman efektin luomiseksi tuotteita ei oikeesti tarvitse niin järkyttävää määrää kuin annetaan ymmärtää. Tai no tarvitsee, jos aikoo esiintyä yleisölle spottivalojen loisteessa muutaman tunnin, mutta noin muuten ei 😀

 6. Uudet meikkaustrendit kiinnostavat tosi paljon ja niitä on kiva soveltaa omaan meikkaukseen. Kesällä oli esimerkiksi ihanaa jättää poskipuna vallan pois ja korostaa kasvoja valotuotteilla, mutta omalla arkimeikkiin sopivalla tavalla 🙂 Kasvojen varjostustrendissä on myös järkeä, sillä kasvot saavat mielestäni muotoa varjoilla. Baking on kyllä kuvissa ihan järkkyä enkä näe sitä osana omaa meikkiä 😀 siitä ei voi saada luonnollista! Yritän kai sanoa, että trenditkin voi olla kauniita, kunhan lopputulos kaunistaa kasvoja eikä vain näytä meikiltä naamassa.

  • Jep, juuri näin! Eli poimitaan trendeistä ne omia kasvonmuotoja imartelevat piirteet 🙂 Lähinnä katson kauhulla niitä, jotka toteuttavat trendejä suoraan kopioiden, ei omaan tyyliin muuntaen. Vähän sama kuin vaatteissa, itse asiassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework