Ripsentaivuttimet – onko niillä eroja?

Ripsien taivuttaminen on ehkä onnettomuusalttein kauneudenhoidon toimenpide. Tämän voi helposti testata antamalla tottumattomalle ripsikihartajalle kidutusvälineeltä näyttävät taivuttimet käteen ja seuraamalla vierestä. Yllättävän monet miespuoliset ystäväni ovat ihan omasta halustaan tahtoneet kokeilla taivuttimia ja tuska on ollut suuri, kun puolet silmäluomesta on kiristyneenä taivutustyynyjen väliin…

Onko taivuttimissa minkäänmoisia eroja, vai onko se ja sama kihartaako silmäkutrinsa parin euron merkittömällä vempeleellä vai huipputeknologisella aasialaisella keksinnöllä? Aiemmin olin sitä mieltä että pärjään hyvin random-taivuttajilla, joista ei joudu maksamaan vitosta enempää. Muutin mieleni kuitenkin samoin tein kun sain hyppysiini Shiseidon taivuttimet, jotka ovat Suomen markkinoilla ne parhaimmiksi kehutut. Enää en niitä vaihtaisi pois, sillä reilun kahden vuoden yhdessäolomme on ollut kertakaikkisen ihanaa.

Sain kaverilta lainaksi toiset kehutut kähertimet, eli Cailap by Mariela Sarkiman The Curler -ripsentaivuttimet. Kunnon bloggaajana ruodin teille nyt ne erot ja ominaisuudet, jotka erottavat Shiseidon ja The Curlerin toisistaan. Kumpikaan ei ole toista huonompi lopputulokseltaan, mutta käyttötuntumassa eroja löytyy.

Huom. Muistakaa desinfiointi, mikäli lainaatte kaverin taivuttimia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suurin ero kahden taivuttimen välillä löytyy niiden kaarevuudesta. Shiseidon taivuttimet sopivat loivemmalla muodollaan omiin silmiini paljon paremmin kuin pyöreämpi Curler. Kannattaa siis miettiä taivuttimen valintaa myös oman silmänmuodon kannalta: joillekin Sarkiman taivuttimet voivat olla paremmat.

Shiseidot tuntuvat käteeni paremmilta, eli pito-osa on muotoiltu paremmin sormiin sopivaksi kuin Curlerissa. Shiseidon taivutusmekanismi liukuu kiinni sulavasti ja hitaasti, eikä taivutettaessa kuulu metallin kirskunaa vaikka taivuttimet ovat jo hieman kuluneet. The Curler -taivuttimet taas tuntuvat jäykiltä taivutusliikkeen aikana, eikä tuntuma ole yhtä pehmeä. Tätä on vaikea selittää, mutta tuntuu kuin Curlerin taivutus olisi kovempi ja äkkinäisempi kun taas Shiseidon taivuttimet ikään kuin laittavat sormien paineelle hiukan vastaan ja näin taivutustoimenpide on miellyttävämpi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten sanottua, itse taivutustuloksessa en huomannut silmin havaittavaa eroa. The Curler taivutti ripset ehkä aavistuksen terävämmällä kulmalla ja Shiseidoa kovempi tyyny varmaan myös voimisti taivutusta jonkin verran. Shiseidolla taivutustuntuma oli kaiken kaikkiaan lempeämmän ja pehmeämmän tuntuinen, osin tietysti myös siksi että Shiseido istui malliltaan silmilleni paremmin. Voisin sanoa, että minulle Shiseido tarjoaa ergonomisemman taivutuksen.

Ripseni eivät vaadi suunnatonta voimaa taivuttamisen suhteen ja taivutukset pysyvät koko päivän hyvinä riippumatta ripsiväristä, eli sen suhteen meikkaaminen on minulle helppoa. Monilla taivutus suoristuu päivän mittaan varsinkin vesiliukoisen ripsivärin kanssa. Taivutuksen keston suhteen en siis osaa sanoa eroa näiden kahden taivuttajan väliltä.

Toinen merkittävä ero on tyynyn säilytys: The Curlerissa lisätyyny säilyy kätevästi varressa olevassa säilytysosassa, kun taas Shiseidon varakumi minulla huitelee ties missä. Tosin eipä minun ole tämän kahden vuoden lähes päivittäisen käytön aikana tarvinnut kumia kertaakaan Shiseidooni vaihtaa, vaikka desinfioin taivutinta vähintään pari kertaa kuussa. The Curlerin tyynyn kestävyydestä en osaa sanoa, sillä taivuttimet olivat minulla vain lainassa.

Hinnaltaan Shiseidon taivuttimet ovat yli kolme kertaa kalliimmat kuin The Curler, joka irtoaa marketista noin kahdeksalla eurolla. Shiseidosta maksoin itse 16,90 euroa (Hullujen Päivien tarjous), mutta ne ovat normaalihinnaltaan noin 27 euroa. Olen niin mieltynyt Shiseidon taivuttimiini, etten niistä varmaan kykene luopumaan jatkossakaan. Ellen sitten saa näppeihin niitä kaikista kehutuimpia käherryslaitteita, eli Shu Uemuran taivuttimia… Tosin tämän Saara Sarvaksen vertailun perusteella ne ovat lähestulkoon identtiset muotoilultaan The Curlerin kanssa, joten minun silmänmuodolleni ehkä liian kaarevat.

Niin tai näin, suosittelen lämpimästi hankkimaan kunnolliset ripsentaivuttajat. Sellaiset, joiden tyyny on pehmeä ja kiinteä ja joissa yläosa painautuu tasaisesti pitkin tyynyä. Hyvien taivuttimien kanssa voimaa ei tarvita eikä niiden käytön jälkeen ripsissä ole 90 asteen kulmaa, vaan luonnollinen ja kaareva noste.

 

Onko taivuttimilla väliä?

 

Mitä mieltä olet?
Tykkään Ihana Haha Vau Nyyh Pöh

20 thoughts on “Ripsentaivuttimet – onko niillä eroja?

 • 16.4.2015 at 14:53
  Permalink

  Mulla on noi Shu Uemurat, enkä kyllä tykkää. 🙁 Niissä on aivan liian korkea tuo yläluomen päälle tuleva metallikappale, kun mulla on aika vahva kulmaluu. Täytyy vissiin vielä investoida noihin Shiseidoihin.

  Reply
  • 17.4.2015 at 12:47
   Permalink

   No voi höh 🙁 Käy ihmeessä katsomassa Shiseidot, musta tuo yläkappale on aika maltillisen kokoinen. Shu-taivuttimiin on kaiketi myös vaikea saada vaihtokumeja, vaikka Shiseidon kumien malli niihin käykin :/

 • 16.4.2015 at 16:00
  Permalink

  Mä en käytä ripsientaivuttimia, koska en vain koe niitä tarvitsevani. Mutta minulta löytyy e.l.f:in taivuttimet vuosien takaa, jotka ovat kyllä niin hirveät ettei niillä voi tehdä mitään :D. Eli uskoisin, että kunnollisiin kannattaa panostaa.

  Reply
  • 17.4.2015 at 12:48
   Permalink

   Mäkään en ihan joka kerta meikatessa niitä käytä, mutta kyllä meikki näyttää aina erilaiselta taivutetuilla ripsillä. Ja hei, nyt ne elfit mäkeen ja kunnolliset tilalle 😀 Mua ihan harmittaa, että käytin monet vuodet jotain surkeita merkittömiä kidutusvälineitä, kun hellävaraisempi vaihtoehto olisi ollut tarjolla 🙂

 • 16.4.2015 at 20:14
  Permalink

  Täälläkin ollut juuri työn alla vertaileva postaus ripsen taivuttimista kun tajusin muutossa, millainen määrä niitä kotoa löytyy! 😀

  Reply
  • 17.4.2015 at 12:48
   Permalink

   JES! Odotan innolla 🙂 Taivuttimet on kyllä sellainen tuote, että täydellisten etsiminen tuottaa tuskaa.

 • 16.4.2015 at 20:55
  Permalink

  Mä olen ostanut Shiseidoni vuonna 2011 tai 2012 enkä ole vielä joutunut uusimaan sitä kumia 😀 Todella laadukkaat ja mielestäni myös hellävaraisetkin 🙂

  Reply
  • 17.4.2015 at 12:49
   Permalink

   Oo, kiva kuulla! Mäkin olen ollut ihan ihmeissäni, kun ei tuota kumia ole tarvinnut vaihtaa lainkaan. Aiemmissa halpiksissa vaihdon väli oli ehkä kuukausi… 😛

 • 16.4.2015 at 21:39
  Permalink

  On. Itseasiassa lopulta tosi pienikin ero siinä mallissa ratkaisee, mikä ”istuu” omaan silmään parhaiten. Mulla on ollut Shu Uemurat ja Shiseidot, ihan ok, mutta ei isoa ihastusta. Noita Mariela Sarkimoita en ole kokeillut. Oma ihastumiseni tuli vasta, kun ostin ekat Tweezermanit, ne on vaan kuin tehty omaan silmän malliiin ja niillä työskentely on ehdottomasti mukavinta.

  Reply
  • 17.4.2015 at 12:50
   Permalink

   Tweezermaneja en ole kaupassa edes nähnyt, luulin että tekevät vain pinsettejä! 😮 Hyvin pienistä jutuista se toimivuus loppujen lopuksi on kiinni.

 • 17.4.2015 at 12:04
  Permalink

  Mulla on nuo The Curler -taivuttimet, ja oon tykännyt niistä kovasti. Mun silmä on muodoltaan aika pyöreä ja ripset piikkisuorat, joten sillä, millä taivuttimella ripsiäni kihartelen on todellakin väliä. 🙂

  Reply
  • 17.4.2015 at 12:51
   Permalink

   Hyvä, että ne sopii sulle! 🙂 On meinaan pikkasen edullisemmat kuin Shiseidot. Juuri pyöreäsilmäisille Curler-taivuttimet on varmasti hyvät.

 • 18.4.2015 at 10:49
  Permalink

  Mulla on noi The Curler -taivuttimet, ja oon tykännyt siitä tosi paljon. Haluaisin kyllä kokeilla Shisheidon ja Shu Uemuran taivuttimia, ja ja ja … 😀

  Reply
  • 19.4.2015 at 12:05
   Permalink

   Haha, ei muuta kuin kokeilemaan 😉 The Curlerit on kyllä ihan perushyvät, ei vaan mun silmän muodolle ne parhaat.

 • 18.4.2015 at 13:01
  Permalink

  Mulla on Marielan kähertimet, ja olen niihin kovin tykästynyt! Omaan silmään juuri sopivat, ja jälki on sitä mitä haluan. Saatan jossain vaiheessa heitellä seteleitä ilmaan ja ostaa jommat kummat kalliimista verrokeista, mutta nyt kihartelen menemään ihan mielelläni näillä suomalaisilla versioilla. Tykkään.

  Reply
  • 19.4.2015 at 12:06
   Permalink

   Shut olis ihan sun juttu, ihmettelen kyllä miksei sulla jo oo niitä 😀 Mulla on vaan niin laakean mallinen silmä, että Curler-taivuttimet on väkisinkin liian pyöreät.

 • 18.4.2015 at 18:06
  Permalink

  Minulla on käytössä vuonna 2007 saksasta (henkkamaukasta) ostamani taivuttimet ja ovat edelleenkin loistavassa kunnossa. mitäpä sitä toimivaa vaihtamaan 😀

  Reply
  • 19.4.2015 at 12:06
   Permalink

   No aivan totta! 😀 Hyvä, jos henkkiksestäkin on löytynyt laatutavaraa ^_^ Välillä halpapaikat pääsevät yllättämään.

 • 20.4.2015 at 16:20
  Permalink

  Luin kanssa Sarvaksen vertailun Shu-taivuttimista ja olen sillä linjalla että en niitä tarvitse. Sarkiman taivuttimet lähtivät käyttämättöminä siskolle, sillä niiden kaarevuus ei lainkaan sopinut silmilleni. Olen käyttänyt Shiseidon taivuttimia 2-3 vuotta ja vaihtokumejakin jo ainakin 2-3.

  Reply
  • 20.4.2015 at 18:09
   Permalink

   Vaihtokumit tosiaan tuntuvat kuluvan vähän eri tahtia. Mun ei ole tarvinnut vielä tosiaan omastani alkuperäistä kumia vaihtaa ja vaihtokumikin on odottamassa käyttöönottoaan. Varmaan ihan hygienian vuoksi voisi jo vaihtaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.