Riga: food, wine & friends

Teimme tyttöjen kesken pienen lomareissun Baltian omaan Pariisiin, eli Riikaan. Tämän reissun aikana huomasin rakastavani matkustamista, uusiin paikkoihin tutustumista ja eksymistä. Home sweet home, mutta ajatukset ovat jo seuraavassa reissussa 🙂

Tässä hieman kuvareportaasia matkasta. Lopussa myös kosmetiikkaostokseni, jotka jäivät yllättävän pieniksi (hintataso ei loppujen lopuksi ole Suomea halvempi). Vaatteitakin ostin ja niistä on tulossa ihan erillinen postaus, jahka saan jonkun ottamaan asukuvia.

Matka sinällään ei ollut kallis: hostellimajoitus neljäksi yöksi (aamupala sisältyen hintaan) sekä edestakaiset lennot noin 130 euroa. Tällaisia pikkumatkoja tekisi mielellään enemmänkin. Reissussakin pyrin pitämään pienehkön budjetin, 150 euroa riitti oikeastaan hyvin kun en ostellut paljon mitään. Latvian lati on 1,50 euroa eli kurssi ei ole kovin suosiollinen ja esimerkiksi kosmetiikassa ja vaatteissa hintatasossa ei ole paljoa eroa. Vaatteet uskalsin ostaa kortille, joten tuo 150 euron käteisvara kului oikeastaan ruokaan, tuliaisiin, ravintoloihin, viiniin ja sen semmoiseen.

Jos jotain Riikassa kannattaa tehdä, niin käydä kahviloissa. Ei maksa juuri mitään! Kuvassa överisuklainen tuulihattu (1/5 enää jäljellä), jonka lisäkkeenä kahvi. Kustannus yhteensä alle euron, siis todella vähän. Konditorioissa ja kahviloissa hienojenkin pullien hinta on 0,10 latisentistä vajaa latiin ja kakkupalan saa latilla-kahdella. Kannattaa poiketa pieniinkin kahviloihin, palvelu on kivaa ja ystävällistä vaikka monelta olen päinvastaista kuullut. Kun itse lähtee hymyillen asiaa selvittämään, ei tympeydestä ole tietoakaan vaikka ei olisi edes yhteistä kieltä 🙂

Myös ruoka on Latviassa halpaa. Kuva on zeppeliinihalleista, joita on neljä: yksi lihalle, yksi kalalle, yksi tuorekasviksille ja yksi konditoriatuotteille ja juustoille. Mahtava paikka! Myös marketeissa kannattaa käydä, ei varmaan kertaakaan saatu kauppaan jätettyä kuutta euroa enempää vaikka ostokset sisälsivät aika lailla suklaata ja viiniä…

Ravintolatkin ovat pääsääntöisesti todella hyviä (kannattaa välttää vanhan kaupungin turistirysiä) ja viineineen ja jälkkäreineen aterialle tulee hintaa vähemmän kuin 15 euroa. Kahdeksan latin (12 euron) hinta pääruuasta on jo aika kallis, varsinkin jos tarkoitetaan yksinkertaista hampurilaisannosta eikä mitään ”hienompaa”. Erittäin hyviä ravintoloita vanhasta kaupungista tosin löytyy, esimerkiksi Dada on ihana!

Riika on täynnä vastakohtaisuuksia: toisaalta on hienoja, pompööseja rakennuksia ja hotelleja ja toisaalta ihan yhtäkkiä katukuva on täynnä ränsistynyttä puutaloasutusta. Harmi ettei joitain alueita ole lainkaan kunnostettu, jotkin taloista olivat aika karseita. Toisaalta hyvin rakennetut yksilöt myös vanhenevat kauniisti, kuten monet kivitalot joiden tummuneet veistokset ja ornamentit olivat yksinomaan kauniita kunnioitettavasta yli sadan vuoden iästä (ja rikkuneista ikkunoista) huolimatta.

Kukat ovat latvialaisille tärkeitä, sillä niitä on tapana viedä aina kun mennään kylään ja jokaisena merkkipäivänä myös. Olin aivan ihastunut zeppeliinihallien takaiseen kukkatoriin, jossa oli monta riviä kukkakojuja ja uskomaton tuoksu. Myös kukilla hinnat ovat hyvin alhaiset, kuten kuvasta näkyy: valkoiset ruusut 0,70 latisenttiä eli noin euron kappale. Viimeksi kun Suomessa ostin ruusun, oli hintaa jotakuinkin viisi euroa ja yksinkertaisestakin kimpusta olen pulittanut parikymppiä.

Sitten niihin ostoksiin…

OPIahan sieltä tarttui kivasti mukaan. Vaikka kosmetiikan hinta on varsinkin kauppakeskuksissa ja Drogaseissa (paikallinen kosmetiikan, puhdistusaineiden ja taloustavaran pikkukauppa, joita on joka kulmassa) sama kuin Suomessa, osa merkeistä on kuitenkin halvempia. OPIn lakoilla oli Stockmannilla hintaa 4,90 latia eli noin 7,35 euroa, kun taas täällä hintaa voi olla yli kympin. Mukaan tarttui siis ihanainen glitteröverilakka Teenage Dream, johon olen ihan rakastunut! Himoitsin muitakin OPIn lakkoja mutta onnistuin jotenkin käsittämättömästi hillitsemään itseni sepittämällä, että haluan nimenomaan joulukokoelman lakkoja, joka ei vielä kyseiselle Stockalle ollut ilmestynyt… China Glazeja ei ollut kovin isoa valikoimaa, mutta niillä hintaa oli vähemmän (3,90 latia).

OPIn Avojuice-käsivoide matkusti myös koto-Suomeen. Tällä tuotteella hintaero on aivan käsittämätön: Riikan Stockmannilla hintaa 4,60 latia eli 6,90 euroa, Suomi-Stockalla 22,90 euroa… Ainakin näin muistan viimeksi asiain laidan olleen, korjatkaa jos olen tietoineni jäänyt jälkeen. Joka tapauksessa hinta on Suomesa niin kallis, etten millään pysty perustelemaan itselleni miksi käsivoiteen pitäisi maksaa niin paljon.

Avojuice-voide on juuri niin hyvä kuin sen on kehuttu olevan: ihana tuoksu (omani on Crisp Apple Juicie), imeytyy nopeasti ja tekee käsistä niiiiin pehmeät. Täydellistä!

Tähän suklaaseen ihastuttiin tyttöjen kanssa ihan mielettömästi. Tämä on sellaista jännää ilmakuplilla täytettyä suklaata, jota on joskus ollut Suomessakin mutta hetkeen niitä ei ole näkynyt. Olisiko jollain tietoa mistä tätä voisi saada? Hamstraamani varastot olivat säälittävät (vain kolme levyä!) ja tänään taitaa viimeinen levy lähteä syöntiin. Tämä on vain niin kertakaikkisen suussasulavaa.

Matkaan aikovalle voin lämpimästi suositella Riikaa. Lentomatka ei ole pitkä (eikä kallis) ja nähtävää itse kaupungissa riittää. Me keskityimme tällä kertaa ravintoloihin ja kauppojen kiertelyyn, mutta taiteen ja kulttuurin ystävillekin on tarjontaa.

Kiitos tytöille ihanasta reissusta! <3

Comments

 1. Ooo… Kiva postaus! On ollu miehen kanssa puhetta, että kävisi Riiassa joskus.

  Mä rakastan kahviloita, ravintoloita, suklaata, viiniä ja shoppailua, joten kuulostaa siltä, että olisin viihtynyt teidän kanssa erittäin hyvin. ;D

 2. Kannattaa ehdottomasti käydä 🙂 Tykkäsin ihan älyttömästi koko paikasta.

  Meillä oli master plan että ois mukamas ollut jotain kulttuuriakin matkan aikana, mutta ääääääh, se jäi sinne jonnekin ravintoloiden ja kauppakeskusten väliin 😀 Ei kai sitä aina tarvitse olla niin kulturelli vaikka humanistisia aineita opiskeleekin.

  Viedään seuraava kosmetiikkablogimiitti seuraavalle tasolle ja lähdetään Suomesta johonkin muualle 😉

 3. Tosi kiva että teillä oli onnistunut matka!

  Minäkin olin Riikassa kesällä (toista kertaa), ja tätä lukiessani muistelin kovasti omaa matkaani. Minusta on muutenkin ihana aina lukea toisten matkapostauksia!

  Ihan käsittämättömän halpa kyllä tuo OPI Avojuice. En muista mitä se maksoi Riiassa kauppakeskuksesta löytämässäni pienessä kynsitarvikekaupassa, mutta varmaan samaa hintaluokkaa. Noita olisi kyllä kannattanut raahata kotiin enemmänkin. Crisp Apple Juicien tuoksukin on vielä niin herkku! 🙂

 4. hellin, olisikin hauskaa jos nyt menisit uudestaan ja vertailisit mitä oli eri tavalla silloin vuosia sitten 🙂 Varmaan todella erilaista, sillä Riika kehittyy jatkuvasti kansainvälisemmäksi ja kasvaa muutenkin.

  Pumpulipupu, tämä oli kyllä vallan ihana reissu. Ja ah, miksi en ostanut enempää Avojuicea! Se on niiiiin ihanan tuoksuista ja hyvää ja ihanaa ja ah. Kaikkea 🙂 Tuo omena on kyllä suosikkituoksuni, raikas mutta silti makea: vähän kuin Granny Smith -lajikkeen omena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework