Probioottinen ihonhoito – Essen näkökulma

Saatuja ilmaistuotteita. Teksti sisältää *mainoslinkkejä.

Olen aiemmin maininnut probioottisesta ihonhoidosta oman ihoni hoidossa. Kokemus oli itse asiassa niin hyvä, että palattuani tavanomaiseen, useita tuotteita sisältävään ihonhoitoblogitestausrutiiniin, ihon kunto tuntui huonontuvan dramaattisesti. Oikein mikään voide ei tuntunut riittävän kuivuuden hallitsemiseen ja näppyjäkin alkoi ilmestyä. Kokeilin laajalla skaalalla erilaista luonnonkosmetiikkaa, selektiivistä ihonhoitoa, vanhoja suosikkeja… Nope, ei vaan toimi.

Nyt olen palannut taas *Esse-tuotteiden ja sitä kautta probioottisen ihonhoidon pariin. Ajattelin, että olisi hyvä kertoa hieman probioottisen ihonhoidon periaatteista, etenkin Essen näkökulmasta. Olen päässyt kuulemaan sarjan perustajan, kemisti Trevor Steynin esitelmää Essen perusteista ja ihmisen kemiasta. Tämä teksti on todella yksinkertaistettu ja mahdolliset virheet omiani.

Pohja mikrobiomin selvityksessä

Kun ihmisen geenien eristäminen ja DNA:n selvitystyö on edennyt, on huomattu, että itse asiassa ihmisten geenit eivät poikkea niin paljoa toisistaan kuin on aiemmin luultu. Muutokset ovat tosi pieniä yksilöiden välillä, eli geeneiltään ihmiset ovat yksinkertaistetusti aika samanlaisia kaikkialla. Sen sijaan enemmän eroja löytyy ihmisen mikrobiomista, eli mikrobeista jotka elävät iholla, suolistossa, limakalvoissa… Eli mikrobien suhteen yksilöiden välillä on paljonkin vaihtelua. Yksinkertaistettuna.

*Essen ihonhoidon periaatteena on keskittyä ihon pinnan mikrobeihin, jotka ovat suuressa vastuussa ihon hyvinvoinnista ja ikääntymisestä. Kun hyvien mikrobien tasapaino järkkyy, pääsevät pahis-bakteerit iskemään iholle ja aiheuttamaan tulehduksia, epäpuhtauksia ja vaikka mitä. Essen mukaan kun hyvis-mikrobeja tuetaan ja niiden kasvulle luodaan ihanteelliset edellytykset, pysyy ihon kunto hyvänä. Kuten huomaatte, tosi yksinkertaistettua. Musta tuntuu nyt ihan tyhmältä, kun Trevor kertoi tästä asiasta niin hienosti ja tieteellisesti, ja mun yhteenveto on tämä 😀

Tällä hetkellä probiootteja tutkitaan älyttömän paljon ja niistä povataan sairaudenhoidon seuraavaa isoa juttua. Bakteerien tappaminen steriilillä ympäristöllä ja antibiooteilla on tulossa piakkoin tiensä päähän (super-bakteerit, you know), ja uusia ideoita haitallisten bakteerien torjuntaan etsitään jatkuvasti. Probioottien avulla tämä on ehkä tulevaisuudessa mahdollista, sillä jo nyt muutama sairaala Espanjassa kokeilee ”desinfiointia” probiootteilla: sen sijaan, että pahis-bakteereille jätettäisiin ihanteellinen kasvualusta puhdistetulla pinnalla, pinnalle tuodaan tahallisesti hyviä mikrobeja, jotka eivät ole haitallisia potilaille ja jotka torjuvat pahikset. Aika siistiä!

Miten Esse eroaa muista?

Moni yritys on probioottien nousun myötä lisännyt tuotteisiinsa probiootteja. Essen ero muihin on kuitenkin se, että Essen seerumit sisältävät eläviä probiootteja – keksintö, jolle koko sarja perustuu. Probiootteja on todella vaikea saada pysymään elossa iholle asti ja kuolleina niiden teho ei ole samanlainen. Esse on onnistunut keksimään kaksi erilaista koostumusta, joissa probiootit pysyvät elossa iholle asti: *Probiotic Serum ja *Sensitive Serum. Käsittääkseni ne ovat tällä hetkellä ainoat eläviä probiootteja sisältävät seerumit koko maailmassa.

Muissa Esse-tuotteissa puolestaan on ainesosia, jotka tukevat hyvien mikrobien kasvua ja tarjoavat niille ravintoa. Tämän vuoksi Esseä suositellaan käyttämään kokonaisuutena ja toki tukemaan myös suun kautta nautitulla ravinnolla kehon monipuolista bakteeriflooraa. Muut tuotteet eivät käsittääkseni varsinaisesti ”tuhoa” Essen ydinajatusta, mutta toisaalta jos hyvisbakteereille ei ole kasvuedellytyksiä, on niiden vaikutus tosi pieni ja hetkellinen iholla. Tämän vuoksi eläviä probiootteja sisältäviä seerumeita suositellaan käytettävän vain iltaisin, mikäli päivisin käyttää meikkiä.

Miksi tykkään Essestä?

Yksinkertaisin syy ihastukseeni on *Essen valtavan hyvä vaikutus ihooni. Takana on nyt kaksi Esse-kuuria pelkillä Essen tuotteilla ja niiden aikana ihoni on voinut paremmin kuin koskaan. Lisäksi minua miellyttää Essen hyvin tieteellinen tausta ja perustellut, tieteelliset katsantokannat jotka pyritään tuomaan esiin myös kuluttajille. Kolmanneksi tykkään Essen yksinkertaisuudesta: esimerkiksi seerumia ei ole tarkoitettu käyttöön vuoden ympäri, vaan ainoastaan hetkellisenä kuurina 1-2 kertaa vuodessa tai ihon tarpeen mukaan. Myös Sensitive-linjan idea on simppeli, sillä sen luvataan saavan herkän ihon niin hyvään kuntoon, että tämän jälkeen voidaan siirtyä normaaliin Esse-linjaan. Sensitiven ja peruslinjan lisäksi sarjalla on ikääntyvälle tai erittäin kuivalle iholle suunnattu Esse Plus. Ihonhoitolinjat ovat siis Essellä selkeitä ja helposti hallittavia kokonaisuuksia.

Nyt *Esse-sarjasta saa infoa ja neuvontaa entistä paremmin, sillä nyt on mahdollista varata aika omaan Esse-hoitoon. Lippulaivahoitola on tietysti Natural Goods Companyn oma hoitola Helsingissä Etu-Töölössä – oma käyntini hoitolassa oli taivaallisen ihana ja asiantunteva kosmetologi tunnisti ihoni tarpeet paremmin kuin hyvin.

Esse-tuotteita voi ostaa asiantuntevista hoitoloista ja Jolie-verkkokaupasta *tämän linkin kautta.

Oletko päässyt tutustumaan Esseen tai probioottiseen ihonhoitoon ylipäänsä?

Comments

  • Suosittelen lämpimästi! Kannattaa aloittaa kasvohoidolla, niin saa heti oikeat tuotteet käyttöön 🙂

 1. Kiitos, olipa hyvin kirjoitettu:) Nyt minäkin pääsin vähän enemmän kartalle probiooteista. Esseä olen kokeillut muutaman näytteen verran. Osa oli todella hyviä, osa ei niin innosta, mutta aion jatkaa testailua:)

  • Kuten joka sarjasta, löytyy Essestäkin huteja 🙂 Kosmetologi oli ihan järkyttynyt, kun kerroin käyttäneeni Essen kaakaokuorintaa… Pahin mahdollinen mun ihotyypille, kuulemma 😀

 2. Juuri se tässä sarjassa koukuttaa, että se TODELLA toimii. Itse otan pelkät Esse-tuotteet esiin aina kun haluan pitää iholleni hemmottelevan kuurin. Tosin olen sujuttanut ihonhoitooni vakkaristi Essen tuotteita, esim. Sensitive -linjan putsarista on jo kolmas pullo menossa, se kuuluu jokaiseen päivään, enkä siitä enää luovu. Tällä hetkellä on menossa myös omega-kuuri, joka on pitänyt ihon koko talven loistokunnossa.

  • Oi kyllä <3 Sensitiven puhdistusaine on kyllä mielettömän kiva, mäkin tykkään siitä paljon. Oletko kokeillut sen normilinjan putsareita?

   Mulle valitut tuotteet olivat Ultra Moisturizer, Repair Oil ja Toner+. Ai miten niin kuiva iho... 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework