Pohjustus silmämeikille – mitä, miksi, milloin?

Yksi oman meikkaustaipaleeni virstanpylväistä on ehdottomasti silmämeikinpohjustajan hankkiminen, tai sen keksiminen että silmämeikkiä ylipäänsä voi ja kannattaa pohjustaa. En kuulu niihin onnekkaisiin joilla luomivärit pysyvät työpäivän ajan puhtailla tai meikkivoiteella pohjustetuilla luomilla, vaan ilman tahmeaa pohjustajaa luomivärit ovat poskilla ja kulmakarvoissa pahimmillaan alle tunnissa. Ensin siirryin luomien pohjustamiseen peiteaineella, sitten luomivärikynällä ja viimein tilasin ihan oikean pohjustajan. Ilman en enää voisi olla!

Tässä postauksessa jaan vinkkejä silmämeikin pohjustukseen. Tarvittava pohjustus riippuu täysin omien silmäluomien rasvoittuvuudesta ja rakenteesta, ja osa pärjää vähemmällä työllä toisten tarvitessa kaksikin pohjustajaa päällekkäin. Kannattaa kokeilla, mikä toimii itsellä parhaiten.

Mikä on silmämeikinpohjustaja? Mitä se tekee?

Pohjustaja on usein voidemainen, tahmea ja silikonipitoinen tahna joka levitetään ohuena kerroksena silmäluomille. Pohjustajan tehtävä on pidentää silmämeikin kestoa, saada luomivärit tarttumaan luomeen paremmin ja toistaa niiden sävyt intensiivisempinä. Etenkin hohtavat, glitterhippusia sisältävät luomivärit tarvitsevat alleen pohjustajan. Yksinkertaistettuna pohjustaja saa keskinkertaisetkin luomivärit näyttämään meikissä hyviltä. Eri meikkimerkeillä on erilaisia pohjustustuotteita luomivärille: löytyy voidemaista, ohutta, paksua, kiinteää puikkoa, kynää ja tuubia, kuivempaa ja kosteampaa koostumusta, mattaa ja hohtavaa. Itselle oikea löytyy vain kokeilemalla.

Meikkaan harvoin, eli tarvitsenko pohjustajaa?

Silmämeikinpohjustaja ei ole välttämätön hankinta, jos kokee että luomivärit pysyvät paikoillaan muutenkin hyvin tai luomet ovat kuivat. Pohjustaja tosin myös helpottaa luomivärien levittämistä, tasoittaa ihon sävyä ja luomivärien variseminen poskille vähenee, eli myös sen vuoksi pohjustaja on kannattava hankinta silmiään meikkaaville.

Aluksi voi kokeilla, riittäisikö pelkkä peitevoide pohjustamaan silmämeikkiä. Ohut peitevoidekerros luomille, kevyt puuterointi ja luomivärin levitys toimivat useimmilla arjessa. Jos kuitenkin huomaa jo muutaman tunnin kuluttua luomivärien karanneen luomelta luomivakoon, suosittelen pohjustajaa lämmöllä. Pohjustaja usein myös tasoittaa ihon sävyä, jolloin erillistä peiteainetta silmäluomille ei enää tarvitse.

Millainen pohjustaja minulle sopii?

Mulla on kaksi luottopohjustajaa, joita suosittelen kaikille joilla ei luomenpohjustajaa ole ennen ollut käytössä: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion ja Gosh Eyeshadow Primer Stick. Molemmat toimivat suurimmalla osalla oikein hyvin. Jos luomet ovat hieman rasvoittuvat, voi näiden pohjustajien päälle levittää puuterin ennen luomiväriä mutta se ei mielestäni ole välttämätöntä. Kokeilemalla selviää!

Molemmat suosittelemani pohjustajat ovat erittäin riittoisia ja helppokäyttöisiä. Primer Potionista on saatavilla eri versioita sen mukaan, tahtooko pohjustajaan heleyttävää hohtoa (Sin), ihonsävyn tasoitusta (Eden) vai ihan tavallisen, läpikuultavan pohjustuksen (Original). Myös ikääntyville luomille on omansa (Anti-Age), mutta siinä koostumus on hieman erilainen kuin tavanomaisessa. Goshin puikkomuotoinen pohjustaja on väriltään vaalea ja aivan aavistuksen hohtava.

Jotkut tykkäävät käyttää silmämeikin pohjustuksena voidemaista luomiväriä. MAC-merkin Paint Pot -luomivärejä saa useassa sävyssä (omat suositukseni ovat mattainen Painterly ja hohtava Bare Study), samoin Maybelline Color Tattoo -purkkeja. Näiden päälle voi pohjustajan tapaan levittää ohuen kerroksen puuteria saadakseen siitä entistä pysyvämmän. Pretty Sweet -blogin Mirssiina käyttää voidemaisen luomivärin alla vielä tavallista pohjustajaa: tämä on vaihtoehto mikäli silmäluomet ovat todella rasvoittuvat tai silmän rakenne raskas.

Mitä sä käytät, mikä on paras?!

Tätä multa kysytään aina, kun suosittelen luomivärinpohjustajaa käyttöön. Valitettavasti mun luomet on hankalat, eikä esimerkiksi Primer Potion pidä luomivärejä paikoillaan yli kahdeksaa tuntia. Kyllä, mä vaadin silmämeikiltä yli kymmenen tunnin pysyvyyttä! Potionin kanssa käytän tuplapohjustusta voidemaisen luomivärin kanssa tai sitten turvaudun Nars-merkin Pro-Prime Smudge Proof Eyeshadow Baseen, joka on mielestäni ylivoimaisesti paras silmämeikinpohjustaja. Sen kanssa mulla on pysyneet vuosijuhlameikit kasvoilla yli vuorokauden (tosi on!). Valitettavasti Narsin tuotteita ei saa Suomeen helposti, sillä merkin oman nettikaupan postikulut yhdelle tuubille ovat isohkot ja lähin fyysinen myyntipiste taitaa olla Iso-Britanniassa. Onneksi nykyään kaverit matkustelevat paljon, joten voin houkutella jonkun käymään Narsin tiskillä Lontoossa.

Nyt kun olet opiskellut lyhyen oppimäärän luomivärinpohjustajasta, on seuraavaksi vuorossa käytännön harjoittelu. Kommentoimalla tähän postaukseen voit voittaa Urban Decayn Original-silmämeikinpohjustajan ihka omaksi. Jätä siis kommentti, jossa kerrot pohjustatko silmämeikkiäsi ja jos niin miten. Tahdon kuulla, oliko tästä postauksesta kenellekään hyötyä 🙂 Jätä sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään, niin saan yhteyden jos voitto napsahtaa kohdalle (näkyy vain mulle). Suoritan arvonnan tänä sunnuntaina 13.12. kello 12, osallistumisaikaa on siis siihen asti. Palkinto on itse ostamani.

Comments

 1. Mulle pohjustaja on ihan välttämätön, koska on niin kamalan rasvaset luomet ja tykkään kuitenkin meikata silmiä. Olisikin mahtava kokeilla tuota silmänpohjustajaa ja tietää toimisiko se silmilläni. 🙂

 2. Hyvä postaus! Jos lukisin tätä neljä vuotta sitten, sanoisin vielä, että timanttisen hyödyllinen. 🙂 Silloin suunnilleen opin, että silmämeikki on hyvä pohjustaa ja siitä lähtien olenkin aina luomiväriä laittaessani pohjustanut luomet. Ensin käytin peitevoidetta, mutta nopeasti opin, että tarkoitukseen tarkoitettu pohjustaja on parempi.

 3. Mä olen oikeastaan vasta tässä viimeisen vuoden aikana löytänyt pohjustajat. Aiemmin meikkasin niin vähän, että en kokenut niitä tarpeellsiksi mutta nyt kun oon opetellut myös meikkaamaan, pohjustaja on osoittautunut varsin tarpeelliseksi tuotteeksi. Kiinnostava postaus, kiitos tästä:)

 4. Tuota Narsin pohjustusta olen aiemminkin kuullut hehkutettavan, harmi kun niin huonosti saa tänne saakka. Ehdottomasti on hyödyllinen postaus olipa minkälainen meikinkäyttäjä tahansa. 🙂

  Itselläni on UD:n perusversio käytössä ja se on aivan loistava, toimii siis itselläni mielettömän hyvin ja suosittelen jokaista vähintäänkin kokeilemaan. 🙂

 5. Tämä oli todella hyödyllinen postaus! Olen itse vasta viime aikoina kunnolla innostunut luomivärien käytöstä myös ihan arkimeikissä ja todennut, että luomet tarvitsevat kyllä pohjustusta, jos haluaa värin pysyvän kauniina koko koulupäivän. Olen käyttänyt pohjustamiseen peitevoidetta ja irtopuuteria. Olen huomannut että irtopuuteri helpottaa värien häivyttämisessä 🙂 olisi kuitenkin mahtavaa kokeilla myös ihan kunnon pohjustajaa, sillä ei tuo peitevoide+puuteri- kombo pidä meikkiä aivan siistinä koko päivää 🙁

 6. Mä olen löytänyt pohjustajat viimeisen vuoden aikana – käytössä aina Urban Decayn PP <3.

 7. Kosmetiikkablogien ansioista minulle on selvinnyt, ettei luomivärin kuulu pakkaantua luomivakoon päivän aikana 😀 Aiemmin olen ajatellut, että niin nyt vain käy, eikä asialle voi mitään. Käytössäni on tällä hetkellä MACin 24-hour extend eye base, joka ei tosin raskailla luomillani ihan koko päivää kestä. Tarvitsisi varmaan kokeilla tuota kaksoispohjustusta! Muistaakseni Narsia muuten löytyy jo vähän lähempää, nimittäin Tukholman Sephorasta 🙂

 8. Nanannan tavoin blogeista aukesi minullekin pohjustajien maailma. Omat kasvot aika helpot kyllä muutenkin, meikit pysyy joltisenkin hyvin ilman puutereita ja pohjustajiakin eli silmämeikki ei mene luomivakoon, mutta toki meikki kuluu ja haalistuu. Pohjustajilla tosiaan saa pitempää kestoa, mutta myös erilaista pintaa, hohdetta ja väriä. Huulipunapohjustaja ja ripsiväripohjustaja puuttuvat vielä, mutta UD:n Original on jo silmäluomilla usein esiintyvää tavaraa. Anti-aging-versio vielä mietityttää. Itse kuuluisin sen käyttäjäryhmään, mutta en ole vielä hahmottanut, mitä enemmän saan anti-agingista. Ja totta kai tämä oli hyvä ja hyödyllinen kirjoitus, ei nää ole itsestäänselviä asioita Maija Meikäläisille.

 9. Mä luulen, että mun raskailla ja rasvoittuvilla luomilla (Mulla on muuten kuiva iho!?) tarvitseekin jotain ihme pöperöjä, ettei luomivärit leviä. Jos ei tästä arvonnasta nappaa niin voisin tuon UDn pohjustajan ihan käydä ostamassa =)

 10. Olen jo pitkään miettinyt ko. tuotteen hankkimista meikkipussukkaan. Itselläni luomivärit karkaavat päivän kuluessa luomivakoon ja aamun näky peilistä on muisto vain.. olen aiemmin vältellyt pohjustajia sillä olen ajatellut että ne rasvoittavat ja olisivat liian paksuja jo muutenkin sekavaiselle iholleni. Tämä tuote täytyy varmaan kuitenkin kipasta hankkimaan sillä niin paljon olen siitä vain hyvää kuullut! 🙂

 11. Hyvä postaus! Täältä löytyy myös rasvaiset ja raskaat luomet, jotka ehdottomasti vaativat pohjustajan. Käytössä on Lumenen tuote, koska sen saatavuus on niin hyvä (lähimarketista nappaan mukaan ruokaostosten seuraksi). Olen jo pitkään suunnitellut UDPP:n kokeilua, mutta en ole vielä raaskinut tuotetta ostaa.
  – Hanne

 12. En ole itse vielä koekenut suurta tarvetta silmämeikinpohjustajalle, sillä mun luomilla pysyy luomiväri ihan meikkivoiteella ja puuterillakin aika hyvin. On se tavallaan ostoslistalla, mutta kokoajan tulee vastaan tärkeämpiä Tavallinen pohjustusainekin on riittänyt silmille.
  Kerran olen nähnyt, miten paljon meikinpohjustaja vaikuttaa lopputulokseen, eli miten paljon paremmin värit toistuvat. Sen jälkeen pohjustus on ollut ylempänä hankittavien listalla, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi. Ehkä vielä joskus! 😀 IsaDoraan ja UDn pohustajia olen miettinyt.

 13. Enpä ole koskaan hankkinut ihan oikeaa pohjustajaa. 😀 silloin harvoin kun käytän luomiväriä niin ”pohjustan” luomet meikkivoiteella ja puuterilla, silmämaski pysyy näin ihan ok kasassa. Kesällä tästä ei ole mitään hyötyä kun kaikki meikit vaan valuu pois, mutta talvella iho pysyy sen verran ”nihkeenä” niin meikit jaksaa pysyä jotenkin paikallaan. :’D

 14. Mä olenkin kaipaillut tällaista postausta pohjustajista. Ihan vasta muutama viikko sitten ostin luomivärinpohjustajan, sitä ennen en ole käyttänyt mitään, edes tuota peitepuikkoa(ihan uus juttu mulle).

  Ostin halvimman löytämäni pohjustajan joka oli siinä mielessä pettymys, että se on jotenkin liian keltainen, eikä sovi ihan kaiken meikin kanssa, mutta siitä huolimatta oon ihan myyty. Voin vain kuvitella mitä parempilaatuinen pohjustaja tekisi meikille 🙂

 15. Mun luomivärin käyttökerrat voi laskee kahden käden sormilla 😀 varmaan just siks en oo oppinu käyttää niitä kun tuntuu että hetken päästä ne on jo hävinnyt ties minne.
  Viime aikoina oon miettiny just sen pohjustajan hommaamista, jos homma lähtis rullaamaan sen jälkeen 🙂 en oo vaan saanut vielä aikaiseksi.
  Ja täytyy myöntää et oon miettinyt myös sitä että mitähän muut ajattelee jos alotan luomivärien käytön näin 22-vuotiaana kun oon kuitenkin jo vuosikaudet meikannut muuten 😀

 16. Arkisin en välttämättä pohjusta neutraalin sävyistä luomiväriä kuin meikkivoiteella. Mut kyllä tuota pohjustusainetta tulee enenevässä määrin käytettyä myös arkena ja perusmeikeissä.

  Mä muuten luulin ton kuvan perusteella, että postaus käsittelee Primer Potionia ja tota aplikaattoria. :’-D Että sä et pidä siitä ja ihmettelet, miksi sellainen on lisätty. Hahhah!

 17. Mulla on käytössä Lumenen silmämeikin pohjustusvoide. Luomivärit pysyy kyllä itsellä hyvin ilman mitään pohjustajaa, mutta värit on paljon vahvemmat pohjustajan kanssa joten siksi käytän 🙂
  UD’n pohjustavaa olis kiva kokeilla kun niin monet sitä hehkuttaa! 😀

 18. Käytän. Ensin oli käytössä Lumenen, mikä ei ollut kyllä kovin hyvä. Ostin just kokeiluun UD anti aging-version mutta kokeilisin mielelläni ihan tota perusversiotakin. Pohdin pitkään että hommaanko AA:n vai perustöhnän mutta AA:n lopulta tilasin.

 19. Tuota UD:n pohjustajaa pitäisi hankkia, vielä en ole saanut aikaan. Siitä lähtien oon siitä haaveillut kun UD Suomeen tuli… Mulla on muutamia pohjustajia ollut, esim Essencen nyt viiemisimpänä ja sekin on pelannut ihan hyvin. 🙂 Pohjustan, jos tulee laitettua reilummin silmämeikkiä. Peitevoiteellakin oon pohjustanut välillä. Eli mulla ei kai mitkään über hankalat luomet oo, mutta kivempi se musta on varmuudeksi pohjustaa, ettei sit käy niin ikävästi että meikit on ihan muualla kun kuuluu parin tunnin päästä.

 20. Itse olen ostanut Narsia Rooman Sephorasta 🙂

  Mulla on toi UD Primer Potion, mutta mun kokemuksen mukaan se haittaa silmämeikin tekemistä. Luomivärit levittyy huonommin ja muutenkin on vaikeaa muistaa laittaa sitä! Pohjustukseksi laitan vaan meikkivoidetta väriä tasoittamaan ja se toimii mulla paremmin.

  Eli jos arpa osuu mun kohdalle niin voit laittaa palkinnon jollekulle muulle. 😀

 21. Hei mäkin ajattelin, että tulis tekstiä tosta aplikaattorista! 😀 mut itsellä on kans käytössä toi ud:n pp:n eden versio. Arkisin käytän lähimmän vaan macin paintpot:ia sävyssä bare study ilman mitään muuta (:

 22. Käytän kyllä pohjustajaa, mutta Baby Skiniä… Ei ehkä ihan paras vaihtoehto laittaa kasvopohjustajaa luomille… On kyllä aikomus ostaa jossain vaiheessa, ja luultavasti se tulee olemaan tuo UDPP

 23. Kuvittelin vielä vähän aikaa sitten, että pohjustus on vain rahastusta. Sitten kaverini kokeilutoimintaan juurikin UDEPPin mulla ennen yhtä baari-iltaa. Silmämeikki istui vielä 14 tunnin jälkeenkin juuri siinä mihin sen olin laittanut ! Itselle en ole UDEPPiä vielä hankkinut, vaan yritin korvata sen Lumenen helpommin saatavilla olevalla versiolla.. Ei onnaa, ei.

 24. Minä en käytä pohjustajaa. Omistan vain ainoastaan luomessani kestäviä luomivärejä. Jos joku tyyppi ei vain kestä koko päivä, lahjoitan sen jonnekin. 🙂

 25. Meikkivoiteella olen luomeni sutinut kun en ole vielä yhdenkään pohjustajan omistajaksi päässyt. 🙂

 26. En oikeastaan käytä pohjustajaa, vaikka sellasen kyllä tarvitsisin. Luomivärit ei enää koulupäivän jälkeen ole kovinkaan siististi, eikä värit toistu kovinkaan kirkkaina. Ajatuksena on ollut ostaa tuo UDPP mutta melkein 30€ hinta tuntuu vähän korkealta…

 27. Hyvä postaus! Mä käytän juurikin tuota UD primeriä, kokeilin yhen putkilon Too Facedin versiota mutta ei se oo lähellekää yhtä hyvä kuin tuo UD. Mä ainakin tykkään käyttää primeriä juuri sentakia että tiedän meikin kestävän hyvänä aamusta iltaa, ja primer peittää myös luomen suonia joita näkyy ja taittaa punaisuutta. En kyllä vois enää elää ilman 😀 tää on asia josta en pihistele!

 28. Juuri tällaista postausta olen toivonutkin! Itse en oikeastaan käytä pohjustajaa mutta sen hankinta on ollut kyllä mielessä jo kauemman aikaa…

  -Vilhelmiina 🙂

 29. Käytän aina kun ns. paremmat meikit laitan, muutoin olen aika laiskahkosti käyttänyt lähinnä peitevoidetta jos en niin kestävää/pigmenttistä tulosta tarvitse, esimerkiksi kevyessä arkimeikissä. Tälläkin hetkellä pohjustusvoide loppunut mutten ole uutta vielä kerinnyt hommata 🙂 Oon lukenut paljon hyvää tuosta UDn primerista niin olisi kiva itsekkin kokeilla jos onni suosisi 😀 kiva postaus, sain nyt fiiliksen alkaa taas pohjustamaan luomia että ainakin minua inspasit tässä kiitos siitä! 🙂

 30. Itse tajusin pohjustajan merkityksen vasta tänä syksynä ja siis kyllä nykyään pohjustan aina silmät, kun laitan luomiväriä. Tällähetkellä mulla on käytössä NyX:in kiinteä silmämeikinpohjustaja ihon sävyisenä ja se pitää kyllä värit paikoillaan tosi hyvin, olisi silti kiva kokeilla jotain muitakin pohjustajia, koska tuossa NyX:issä väri on vähän liian tumma omaan makuuni.

 31. UDPP käytössä täälläkin, muistaakseni jo vuodesta 2010 tai sinnepäin. Tosi riittoisaa kyllä on, mulla on varmaan vasta kolmas tuubi menossa. Oon tosin aina käyttänyt tota perusversiota vaan, pitäisi varmaan uskaltautua kokeilemaan muitakin.

 32. Oli valaiseva postaus! Pohjustan silmämeikin, tällä hetkellä ihan Lumenen pohjustajalla, mutta seuraavaksi pitää kokeilla jotain muuta, sillä Lumene ei ole minulle paras mahdollinen.

  UDPP tietysti olisi se ultimaattisin, mutta kiva kuulla että Gosh on myös onnistunut tuotteessaan.

 33. Ensimmäisen pohjustajan ostin viime vuonna 😀 Ja siitä lähtien ovat olleen melkein päivättäisessä käytössä. Löytyy Lancomen, UD:n, Avonin ja Guerlainin pohjustajat

 34. Kyllä pohjustan! Ennen luulin, että luomivärien karkailu ja luomien kiiltäminen ovat vain asioita, jotka on kestettävä, eikä niille voi mitään. Olinpa vaan väärässä! Nykyään käytössä on UDPP, jonka olen todennut hyväksi, joten sitä kelpaisi kyllä uusikin tuubi 🙂

 35. Pohjustan silmämeikin peiteaineella, jota käytän peittämään tummia silmänalusia. Arkimeikissä peiteaine riittää, mutta juhlameikki tarvitsisi jotain stydimpää pohjustajaa!

 36. Olen niin pitkään halunnut kokeilla tätä.
  En ole käyttänyt ikinä pohjustajaa, ajattelin olenko ainoo! 😀 Mutta onneks oli muutama muukin. Talvella luomiväri pysyy ihan ok. Mutta kesällä tässä rasvanaamassa -turha kuvitella. Ja oon mennyt ilman luomiväriä 😀

 37. Mulla on ollut testissä UD, Lumene ja Elf. Ihan kelpo tuotteita, mutta mikään ei saa luomiväriä pysymään paikallaan koko iltaa, aina tapahtuu jonkin verran kulumista. Ajattelin ostaa Helsingin reissulta MAC paintpotin seuraaksi testivuoroon, näin HG:ta metsästäessä. 🙂

 38. En ole koskaan omistanut luomivärinpohjustajaa, kuukauden verran on pitänyt kyllä semmoinen hankkia joten tästä postauksesta oli hyötyä ja ehkä mä vihdoin saan itseni raahattua kaupoille tutkimaan. Siis jos en voita tässä, heh 🙂

 39. Pohjustaja on välttämätöntä kun omistan raskaat luomet. Ilman sitä mikään ei pysy! Suosikki on toofacedin shadow insurance. Ufpptä en oo vielä päässyt kokeilemaan 🙂

 40. En käytä pohjustajaa, vaikka todellakin pitäisi. Mulla on raskaat ja hieman rasvoittuvat luomet, ja päivän päätteeksi on luomivärit usein viiruina luomivaossa. Mä käytän luonnonkosmetiikkaa, enkä ole löytänyt sellaista pohjustajaa, josta uskoisin oikeasti olevan apua. Tätä kokeilisin kyllä mielelläni 🙂

 41. Tästä oli hurjasti hyötyä!
  Itsellä nyt käytössä IsaDoran pohjustaja ja huomaan, että siinä on kyllä eroa onko sitä vai ei. Tätä ”kulttituotetta” olisi kiva kokeilla ja testata eroavaisuus. 🙂

 42. Kyllä oli hyötyä, mun pitäisi ylipäätään alkaa huomioida silmämeikissä silmieni muotoa! Mä inhoan mun raskaita luomia ja jos joskus jonkin plastiikkakirurgisen toimeenpiteen ottaisin, niin se olisi luomien kiristys vai mikä lie… Muuten pidän silmistäni kovasti ja etenkin niiden väristä, mutta ne luomet…

  Mun on pitänyt jo jonkin aikaa kokeilla tuota Primer Potionia, mutta käyttelen nykyisen elfin ensin pois. Ihan kohta se loppuukin, joten tarpeen tulisi 😀 Elfin on ihan ok, mutta voisi olla parempaakin. Mulla oli Lumenen pohjustajaa ennen ja siitä en kyllä tykännyt, sillä se kuivatti mun luomia ihan älyttömästi… Too Facedin Shadow Insurancea haluaisin joskus kokeilla myös. Silloin tällöin puuteroin luomet ennen pohjustajaa, mutta yleensä en. Riuippuu vähän, että kuinka voimakkaan silmämeikin haluan 🙂

 43. Ennen pohjustin mun rasvoittuvat luomet vain meikkivoiteella ja puuterilla. Ja ihmettelin ku ei meikit pysy! 😀 Kesällä ostin ekan pohjustajan ja koin ”valaistumisen”! Ilman ei voi enää olla ja nyt on luomivärejäkin tullut hankittua ja käytettyä rutkasti enemmän! 🙂

 44. Pohjustan yläluomeni aina luomiväriä käyttäessä, ja silmänaluseni joka meikkauskerta sille tarkoitetulla under eye primerilla, peitevoide pysyy huomattavasti paremmin paikoillaan!

 45. Kiva postaus ja hyödyllinen minulle. Itselläni on raskaat (ja öljyiset/rasvaiset) luomet, jotka painuvat aivan ripsien tyveen. En ole ennen primeriä käyttänyt. Olisi kiva kokeilla. 🙂

 46. Tällä hetkellä käytössä on Wet n Wild pohjustaja, joka on erittäin hyväksi havaittu ja edullinen. UD on houkutellut jo kauan, mutta jotenkin se vaan on jäänyt ostamatta.

 47. Mulla toimii vaan mahdollisimman rasvaton silmänympärysvoide, puuterointi ja vasta sen jälkeen levitetty Narsin pohjustaja. Tämä kombo antaa 8-12 tunnin pidon, ei enempää.

 48. Todellakin tulisi tarpeeseen toi UD luomivärinpohjustaja, se on ollut ostoslistalla jo pitkään! Mulla on ollut käytössä Lumenen, Wet n Wildin sekä H&M halppispohjustaja. Näistä huonoin on ollut Lumene, Wet n Wild paras ja H&M menettelee.

  Mulla on tosi rasvoittuvat luomet, joten pohjustaja on pakollinen, jos haluaa silmämeikistä kestävän. Vielä reilu vuosi takaperin pidin kaikkia meikinpohjustajia ihan humpuukina, mutta ensimmäiset hankkiessani en voisi enää edes kuvitella meikkaavani ilman niitä!

 49. Jos en olisi n. vuosi sitten jo perehtynyt silmämeikin pohjustamiseen, niin tämä olisi todella hyödyllinen postaus. Silloin googlettelin epätoivon vimmalla apua luomivärien karkailuun, mutta kertaus ei ole pahitteeksi ja vielä tässä opetellaan… 🙂 UD pp on hyvä!

 50. Kyllä pohjustan. Sen lisäksi että meikki pysyy kunnolla paikoillaan ja hyvännäköisenä, väri on useimmiten myös intensiivisempi pohjustajan kanssa. Kirkkaat värit eivät useinkaan näytä paljaalla iholla siltä, miltä pitäisi, ja ennen pohjustajan hankkimista meikkini olivat usein tahattoman haljuja. Itselläni on ollut vuosia käytössä erilaisia Artdecon pohjustajia, joissa on mielestäni hyvä hinta-laatu-suhde ja saatavuuskin on kohtuullisen hyvä.

 51. Rakastan meikkaamista ja varsinkin luomivärejä. Olen kokeillet varmaan 6 erilaista luomivärinpohjustajaa mutta mikään ei ole toiminut minulla. Tällä hetkellä parhaiten luomivärit pitää paikoilleen korealaisen Holika Holika-merkin luomivärinpohjustaja, tosin sekin vain muutamia tunteja eikä se kestä rankkaa menoa. Siksi olisikin hauskaa kokeilla onko UDPP maineensa väärti 🙂

 52. Itsellä on Lumenen pohjustaja, jota käytän useimmiten. Sitten meikin sävystä riippuen käytän lilaa Shiseidon voidemaista luomiväriä, Goshin kuparista vedenkestävää luomivärikynää tai Grimasin valovoidetta (?! tai mikä onkaan), on nimittäin niin jankkia ettei sovi naamaani mutta pitää luomivärit päässä 24/7.

 53. UD Primer Potion on käytössä. Melkein aina tulee meikatessa pohjustusta käytettyä 🙂

 54. Juuri on Too Facedin pohjustaja loppumaisillaan, tuota UD:ta olisi kiva kokeilla kyllä seuraavaksi!

 55. Peitevoide on mulla ajanut pohjustajan virkaa. Tuntuu kyllä, että se on yhtä tyhjän kanssa.
  Goshin pohjustajan taidan käydä hankkimassa testiin.
  Kiitos hyödyllisestä infopostauksesta!

 56. Löysin pohjustajat noin vuosi sitten ja nyt luomiväri pysyy. Nyt tulee käytettyä luomiväräjä myös arkena kun tietää sen kestävän. Tuota UD en ole vielä testannut, joten palkinto olisi mieluinen.

 57. Ehdottomasti pohjustan! Kyllä se pätee kaikkeen meikkiin ja kampauksiinki et hyvä pohjatyö ku on tehty niin lopputulos on paras ja kestävä.

 58. En pohjusta, mutta haluaisin opetella. Todella informatiivinen postaus tällaiselle kosmetiikkanoviisille 🙂

 59. Käytän kans ud:n pp eden-versiota, toimii! Arkisin käytän vaan macin paintpotia sävyssä bare study (:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework