Pieni ilo

Clean-merkin tuoksuja on käsitelty jo ainakin Ostolakossa-blogissa ja kannan nyt minäkin sitten korteni kekoon tämän Warm Cotton -tuoksun suhteen. Nyt on muutenkin tulossa hajuvesiaiheisia postauksia, mainittakoon yhtenä minun all time favourite -tuoksuni hehkutuspostaus 🙂

Cleanin tuoksujen ideologia on simppeli: tarjota kansalle hajuvesiä, jotka tuoksuvat puhtaalla tavalla hyvälle. Merkin parfyymeita ovatkin sellaiset tuoksut, jotka tuoksuvat raikkaalle pyykille, puuvillaiselle t-paidalle ja suihkunraikkaalle. Tässä linkki Sephoran valikoimaan, muista hajuvesikaupoista löytyy myös.

Oma näytepulloni on merkin varmaankin suosituin tuoksu Warm Cotton. Joistakin Sokoksista saa tällaisen kivan kokoisen pikku pullon kotiin haisteltavaksi. Muita merkin tuoksuja en ole päässyt haistelemaan, mutta tosiaan Ostolakko-blogin Virve on näitä enemmänkin testaillut. Tämä näytepullo tulee kestämään mun käytössä varmaan ikuisuuden, sillä kuten jotkut teistä tietävät, en voi ihan kaikkia hajuvesiä harmikseni käyttää ja olenkin vakiinnuttanut vain yhden tuoksun arkikäyttöön itselleni.

Tästä tuoksusta saadut ensimmäiset mielleyhtymät: äiti, pyykki ja pesula (vaikka en olekaan pesulassa vieraillut kuin ehkä kerran elämässäni, eikä siellä silloin tälle tuoksunut). Ehkä sellainen amerikkalaistyylinen, pikkukylän pesula jossa kaikkien käyttämät pesuainetuoksut sekoittuvat toisiinsa. Tämä suihkeena toimisikin varmasti erinomaisesti pyykin freshaajana, joskin siihen tarkoitukseen on myös olemassa vaate- ja silitystuoksuja. Tämä parfyymi tosiaan sisältää alkoholia, joten en tiedä sopiiko herkemmille vaatekappaleille. Varsinaisia vaatetuoksuja voi bongailla tavaratalojen talousosastoilta.

Näytepullon design on merkille uskollisesti yksinkertainen ja helposti lähestyttävä.

Tämä on hajuvesi, jota voisin kuvitella äitini käyttävän. Vaikkakin äitini käyttää yleensä Tommy Hilfigerin makeahkoja tuoksuja, niin silti tämä sopisi hänelle myös kivasti vaikka haju on tyyliltään erilainen. Varmasti monen muunkin äippä tykkäisi tällaisesta neutraalista, lämpimästä tuoksusta 🙂 Joululahja-ainesta siis.

Aluksi Warm Cotton on iholle laitettaessa yllättävänkin voimakkaan tuoksuinen, onhan se EdP. Pesuainemielleyhtymä on silloin korkeimmillaan. Kun tuoksu on ollut hetken iholla, niin sen ”lämpimämpi” puoli pääsee esiin ja se alkaa muistuttaa nimeään enemmän. Uskoisin että tämä säilyy iholla ihanan mietona, riippuen tietenkin käyttäjän ihon ominaisuuksista. Joillakin tuoksu on voimakas päivän päätteeksikin kun taas joillain hajuvesi laimenee iholle heti.

Tykkäsin kätevästä roll on -pullosta, tätä on helppo laittaa korvien taakse tai
ranteisiin antamaan mietoa tuoksua. Suihkeissa yliannostuksen vaara on suuri.

Warm Cotton jää itselläni varmaankin työtuoksuksi, tosin pyrin käyttämään tätä muuallakin ettei tästä tulisi aina mieleen työt (tuoksumielleyhtymät ovat välillä todella voimakkaita). Voisin kuvitella laittavani tätä myös jumppaan tai salille, sillä se on myös paikka jossa en käytä mitään vahvaa tuoksua. En yleensäkään tykkää, jos ihmiset läträävät kovin voimakasta hajuvettä juuri ennen esim. jumppaan menoa, kun yleensä jumpissa ollaan ahtaasti salissa jossa ilmanvaihto on kyseenalaista. Siinä saavat kanssajumppaajat päänsäryn ennen pitkää…

Sain myös kaveriltani mielipiteen tästä testerituoksusta, ja hänelläkin ensimmäinen mielikuva oli pyykin tuoksu. Hän ajatteli tätä enemmän juuri vaatetuoksuksi, roll on -pää on vain hieman hankala sitä ajatellen: pitäisikö rullailla pitkin vaatekaapin ovea…? 😀 Kaverini ei tästä hajuvesimielessä tykännyt laisinkaan, mutta voisi minun tapaani kuvitella tämän ”äitituoksuksi”.

Hajuvesivammaisena olin oikein tyytyväinen siihen, että tämä on loppujen lopuksi mieto tuoksu ainakin näin iholle ”rullattuna”. En tiedä pystyisinkö suihkeena tätä käyttämään. Monelle tämä kuitenkin on varmasti helppo arkituoksu, simppeli ja kuitenkin lämpimällä tavalla raikas.

Comments

 1. Jo teininä ihmettelin sitä muissa ihmisissä olevaa jännää tuoksua, mikä ilmeisesti jää huuhteluaineesta. Itse kun en huuhteluainetta käytä ollenkaan, ja olen pessyt pyykkini itse niin kauan kuin muistan. Mä en alunperin pitänyt siitä tuoksusta, mutta ihan näin viime aikoina olen ryhtynyt jollain tavalla arvostamaan erilailla tällä tavalla vähän puuteristakin tuoksua. Koska mä olen kuitenkin makeiden hedelmätuoksujen ystävä, mulla on tosta vasta välivaihecombo menossa, tän kesän Cleanin kesätuoksu. Tosin, on mulla tuon sarjan kuivashampookin, mutta sitä en ole vielä testannut kunnolla.

 2. Mä oon pitkään himotellut Cleanin sitä Shower Fresh -tuoksua, musta se on niin ihana, just sopiva arkeen kun ei oo lainkaan hyökkäävä 🙂 Tuoksutin sitä kerran äidilläni ku olin testannu iholle, ja sen reaktio oli aika jäätävä ”ahaa, eihän tuo haise milleen?” 😀

 3. Mitä tarkoittaa EdP?

  On jo pitkään pitänyt käydä tuoksuttelemassa noita Cleanin tuoksuja. En yleensä juuri käytä hajuvesiä, mutta tuo konsepti kiinnostaa.

 4. Sonia, tää tuo mulle kans mieleen tuon lapsuusaspektin aika voimakkaasti. Kavereiden kanssa juteltiin, että tämä on just se geneerinen äitituoksu vaikka kunkin äiti on kyllä käyttänyt hajuvettä eikä aina tuoksunut vaan pesuaineelle 🙂 Millainen tuo Cleanin kesätuoksu on? Se vois olla seuraavana kokeilulistalla.

  Melli, oi eikä mikä reaktio 😀 Ehkä jos on niin tottunut samantyyppisiin tuoksuihin niin ei enää haista niitä niin selvästi. Mä en harmikseni päässyt yhtään vertailemaan muihin saman merkin tuoksuihin tuota, voisihan sitä kysellä josko muistakin liikenisi näytteitä. Toivottavasti eivät ole niin pirun ärsyttävissä näytepusseissa kuin Stockalla jotkut näytteet, nimittäin ihan samanlaisessa kuin esim. joku vartalovoide. En tiedä onko se kuinka yleistä laittaa hajuvesinäyte tuollaiseen repäistävään juttuun, mutta mieluummin ehdottomasti ottaisin sen pullon.

  Anonyymi, EdP tarkoittaa Eau de Parfum eli hajuainesosia on 10-20% koko tuotteesta. EdT taas tarkoittaa Eau de Toilettea ollen näin kevyemmin hajustettu hajuvesi (5-15% hajuainesosia). Jotkin merkit myyvät myös sitä Ainoaa Oikeaa Parfyymia, eli usein merkitty Parfum Extrait tai Perfume extract jossa on jopa 40% aromaattisia ainesosia. Tästä linkistä lisätietoa: http://en.wikipedia.org/wiki/Eau_de_toilette

  Cleanin tuoksujen konsepti on kyllä kiinnostava, ja uskon että moni tykkää tällaisista puhtaan tuoksuisista hajuvesistä. Onhan se nyt ihana fiilis kun on peseytynyt ja tuoksuu juuri sille suihkunraikkaalle, ja vaatteetkin ovat tulleet pesusta, kiva saada sama fiilis hajuvesipullosta 🙂

 5. Se kesätuoksu tuoksuu vähemmän androgyyniltä. Noissa Cleanin tuoksuissa on jokin, mikä saa ne tuoksumaan vähän partavedeltä, mutta se hälvenee siitä laimeammaksi. Myskiä veikkaisin, mutta se ei ole ihan selvä se jokin. Kesätuoksu on kukkaisen makea sillä saippuan häivähdyksellä.

 6. Mulla tuo Cleanin ”Shower fresh” tuoksuu iholla ihan märältä koiralta! 😀 Pidän siis tuoksusta ihan tosi paljon pullossa, mutta en ihollani! Monet muutkin Cleanin tuoksut ovat tosi hyviä, mutta enpä enää uskalla kyllä moista itselleni hommata. 😀 Pitäisi ensin käydä homma läpi testereiden avulla.

 7. Tuo on kyllä ihme juttu miten se tuoksu sitten muuttuu omalla iholla ihan kamalaksi! Kaverikin rakastui johonkin Diorin tuoksuun pullossa ja osti sen… Kas kummaa, hänen ihollaan tuoksu olikin aika kamala :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework