Pastellipilvien lumoissa – pohdintaa luksuksesta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voitte uskoa, että olin aika sanaton kun kaveri lykkäsi minulle tämän Diorin paletin käteen ja sanoi ”tää on ihan sulle, ota se”. Takeltelin hämmennyksissäni, että eikö tässä nyt edes rahaa vaihdettaisi näin ihanaan ja koskemattomaan tuotteeseen. ”Ei ei ei, ota vaan, kunhan pääsen siitä eroon kun en itse käytä”. Kiitollisena ja pöllämystyneenä pakkasin aarteen varovasti mukaani, enkä hennonnut kokeilla palettia ennen kuin olin saanut otettua siitä hempeät, kevätauringon kirkastamat kuvat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kevääseen tämä vuoden 2013 Chérie Bow -kokoelmaan kuulunut paletti sopii paremmin kuin hyvin. Pastellivaaleanpunainen on näin ihana vain tiettyyn aikaan vuodesta. Sama meikki eri huulituotteella on nähtävissä haksahduspostauksessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koko värimeikki on tehty Chérie Bow -paletilla huulia myöten. Kuvankaunis paletti nimittäin kätkee sisäänsä huulikiillon, joka on huomaavaisesti sijoitettu metalliluukun taakse. Kaunista, loppuun asti ajateltua luksusta. Myös ripsiväriksi löysin näytekokoisen putkilon Diorshow-maskaraa.

Luomivärien laatu oli yllättäen mieleeni. Kauniit satiininhohtoiset värit häivyttyivät toisiinsa hyvin, eikä musta rajausvärikään tuottanut ongelmia. Huulikiilto tuntui astetta ylellisemmältä käyttää, onhan se sentään Diorin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mielestäni jokaisen meikkaavan naisen (tai miehen!) tulisi omistaa ainakin yksi toimiva luksuspaletti tai -huulipuna. Kauniin pakkauksen esiin ottaminen tekee meikkaushetkestä yhtäkkiä juhlallisemman ja mieleenpainuvamman. Vaikka omistan monia toimivia ja hintaviakin paletteja, ei mikään niistä saa minua aivan niin haltioituneeksi kuin tämä Diorin ulkomuoto edellä suunniteltu, kaunis paletti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisaalta jos luksusmerkki tuottaa pettymyksen laadullisesti, saattaa kyseisen merkin monogrammin näkeminen merkitä ikuisesti muistoa siitä surkean jauhoisesta ja liian hileisestä luomiväristä…

 

Luksusmeikkituote: tarpeetonta ja ylihintaista vai kaunista ja ah, niin ihanaa?

 

Comments

 1. Mulla on diorin viisikot jääneet täysin vaolle käyttöä sen jälkeen kun löysin Sleekin ja Makeup revolutionin ym. edullisemmat mutta laadukkaat brandit. En halua maksaa kiiltävästä hylsystä vaan hyvästä tuotteesta.

  Mulle luksusta ei ole 70e luomiväripaletti, jonka napit on varisevia tai heikkopigmenttisiä. Enää.

  • Joo, toimivuus on totta kai tärkeässä osassa luksuksen suhteen. Diorillakin on erilaisia koostumuksia luomivärien suhteen, osa on jopa tarkoitettu ”huonolaatuisiksi” siinä mielessä, että niitä pitäisi käyttää toisten luomivärien päällä tuomassa vain sävyä tai hohtoa. Uudistuneet Diorin viisikot taitavat myös olla aika paljon parempia kuin vanhat, ainakin tavaratalohiplailujen perusteella 🙂

   Luksukseen liittyy minulla siis selvästi se, että myös laatua pitää löytyä kauniin pakkauksen lisäksi. 🙂

 2. Ihanan hempeä meikki :).

  Muistan, kun ostin ekan meikkituotteeni selebrändiltä (Chanel), se fiilis oli aika jännä. Olin ja olen duunari, joten en vaan jotenkin ollut ajatellut, että mäkin voisin ostaa noita hienoja merkkejä :D.

  • Oooo, Chanel! <3 Guerlain ja Chanel ovat mulle sellaisia superluksusjuttuja (nyt kun Burberryä, Tom Fordia tai vastaavaa kosmetiikkaa ei ole saatavilla Suomesta), joihin haluaisin vielä joskus tutustua paremmin.

   Haha, tosiaan se oma oletus siitä mikä "kuuluu" itselle on aika jännä 🙂 Mäkin opiskelijana välillä karttelen selehylllyjä, että saanko mä ees katsoa näitä kun eihän mulla näihin ole varaa 😀

 3. On kyllä sävyt sulle ihan nappiin:) Tunnustan, että en omista luksuspaletteja, joskus ammoisina aikoina tuli ostettua kalliimpaakin kosmetiikkaa mutta nykyään mennään käytäntö edellä. Naked Basics 2 taitaa olla käytetyin palettini ja nyt olisin halunnut ostaa IsaDoran nelikon mutta himiöimäni paletti oli loppu:/ Rakastan kyllä ylellisen kosmetiikan tuoksuja ja pakkauksia mutta samalla tiedostan, että tuotteet sisällä eivät välttämättä ole sen ihmeellisempiä ja niissä maksetaan pitkälti brändistä. SILTI ymmärrän hyvin, että niitä hankitaan, koska onhan se nyt ihan eri asia potkaista päivä käyntiin kauniilla asioilla kuin tarttua muoviseen ja arkiseen pakkaukseen.

  • Basics 2 on huippu! Vaikkei hinnaltaan ehkä ihan ole luksukseen verrattavissa 🙂 Tosiaan, brändi- ja pakkauslisä on aikamoinen välillä, mutta jotenkin tykkään kamalan paljon siitä että pakkaus on suunniteltu juuri johonkin kokoelmaan tai teemaan sopivaksi. Mielikuvathan luksusta myyvät 🙂

 4. Kaunista ja ah niin ihanaa 😉 Onhan siinä jotain erilaista hohtoa levittää sitä Chanelin (tms) huulipunaa, vaikka mä yhtä pähkinöinä olen esim. MUGista ja MACistakin 😛

  • Mulle taas MAC, MUG jne. merkit edustavat enemmän meikkifriikkeyttä kuin varsinaista luksusta. Luksukseen luen ns. vaatevalmistajabrändit, kuten Chanelin, Diorin, Burberryn ja sellaiset. MACin kaltaiset ammattimerkit ovat mulle siis ihan eri asia, enkä tavallaan vertaile sitä ja Dioria suoraan keskenään, niiden tuotteet kun on luotu ihan eri tarkoitusperät mielessä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework