Pari pientä kivaa juttua

Kuten eilisessä postauksessa totesin, luonnonkosmetiikka on nyt pinnalla. Kannan siis minäkin korteni kekoon ja arvostelen kaksi luonnonkosmetiikan tuotetta jotka minulta ovat löytyneet hyllystä jo pidemmän aikaa.

Tsadam. Kyseessä ovat siis BeSave-merkin shampoo rasvoittuville hiuksille ja Madaran syväpuhdistava vaahto. Vaahdon linkkasin koska kuvassa näkyy vain pakkaus jossa sen ostin, siinä tuli mukana hiukan tavallista pienemmät koot sävyttävästä päivävoiteesta ja tavallisesta voiteesta. Sävyttävästä lisää myöhemmin, valitettavasti tavallisen voiteen kosteustehot eivät riittäneet iholleni alkuunkaan.

Ensin shampoo. Inci nähtävissä täällä.

Aiemmin olen käyttänyt perus-shampoita, Tigiä yleensä ja viimeisimpänä hankintana Brunette Goddessia. Tigi ei kuitenkaan tuntunut loppujen lopuksi pesevän niin hyvin kuin olisin halunnut, joten shampoo lähti vaihtoon. Myönnetään, halusin myös ehkä vähän parantaa maailmaa.

Pesen yleensä hiukset joka toinen tai kolmas päivä. Hiukseni rasvoittuvat todella nopeasti, jos pesen niitä joka päivä -> kierre on valmis. Myyjä vähän varoitteli, ettei ekoshampoo puhdista yhtä tehokkaasti kuin kempparituote mutta turhaan varoitteli: koin BeSaven puhdistustehon jopa paremmaksi kuin Tigin. Pesen hiukset yleensä kahdesti shampoolla (myös kempparituotteiden kanssa) ja jo ensimmäisen huuhtelun jälkeen oli suhteellisen puhdasta. Toisen huuhtelun jälkeen hiukset tulivat todella puhtaiksi ja pysyivät myös hyvin puhtaana sen normaalin pesuvälin. Eli minun hiuksilleni ei näemmä ole ekotuotteella ja kempparilla eroa. Tuoksu on ihana, mutta voi tuoksuyliherkälle olla liian voimakas. Tuoksua ei kuitenkaan tunnu hiuksissa enää merkittävästi pesun jälkeen, hävisi nopeammin kuin perus-shampoolla. Muotoilutuotteita en juurikaan käytä, joten ehkä siksikin pesutulos oli näin hyvä. Pidemmässäkin käytössä (toukokuussa hankin tämän) pesuteho on riittänyt, joskin välillä käytän syväpuhdistavaa shampoota, varsinkin mikäli olen käyttänyt muotoilutuotteita paljon.

Madaran syväpuhdistavaa vaahtoa kehuttiin ensimmäisten joukossa Karkkipäivän Sannin blogissa. Olin tietämättä hyvistä arvosteluista hankkinut kyseisen vaahdon jo aiemmin (alella kun sai…), ja olin minäkin erittäin tyytyväinen puhdistustehoon. 1,5-2 pumppausta riittää puhdistamaan meikitkin, ja iho jää puhtaan tuntuiseksi. Tykkään lähes narskuvasta tunteesta iholla, en halua että puhdistustuotteen jälkeen iholle jäisi jonkinlainen kalvo. Joudun kuitenkin kosteuttamaan kasvojeni ihoa runsaasti, joten tuntisin ihoni likaiseksi jos jo puhdistuksen jälkeen iho olisi turhan öljyinen tai pehmeä.

Ainoa miinus jonka tästä tuotteesta löydän, on se etten voi avata silmiä levitettyäni tuotetta kasvoille. Alkoholi ärsyttää silmiäni sen verran että kurkkiminen hanan suuntaan on kivuliasta.

Tarkemmin mietittyäni keksin vielä toisenkin miinuksen Madarasta, nimittäin suhteettoman kalliin hinnan: noin 18-20 euron hintaan myytävä puhdistustuote on mielestäni liikaa. Olen onneksi aina löytänyt tämän alennuksesta (esim. Stockan Hullareilla hintaa on jotain 11-12 euroa joka on paljon kohtuullisempi), kuvassa oleva paketti on ostettu puhdistustuotteen hinnalla ja siinä tuli myös nuo lähes täysikokoiset kylkiäiset.

BeSaven hinta on sen sijaan kohtuullisempi: ison pönikän saa välillä alle kympillä Ruohonjuuresta.

Omat kokemukseni luonnonkosmetiikasta ovat siis tähän mennessä olleet erittäin hyviä. Miten lukijoilla on käynyt, hittejä vai huteja? 🙂

Comments

 1. Yyh!!! Minä taas inhoan jos iholle jää narskuva tunne! 😀 Niin erilaisia makuja meillä ihmisillä on. 🙂

  Olen huomannut, että juuri ne jotka jättävät ihon narskuvaksi aiheuttavat silmien kirvelyä myöskin.

  Ostin sen Malu Wilzin kokeiluun ja yksi kerta riitti minulle. Silmiä kirveli ja nahka natisi ja narisi… ei ollut omaan makuun. 🙁

  Luonnonkosmetiikkahutini on punasavisaippua kasvoille. Pahin kirvely ikinä! Ei minun lärville sopivaa. 😀 Mutta sitten taas punasavinaamio on erittäin tehokas rasvoittuvalle iholle. Kerran vähän liian tehokkaasti hoidin, joten naamio aiheutti hieman ärtymystä, mutta silloin vika oli käyttäjässä, eli minussa. 😀

 2. Mä en myöskään tykkää yhtään jos iholle jää narskuva tunne ja onneksi mulla niin ei Mádaran kanssa käykään. Mulla se ei myöskään kirvele silmissä ollenkaan. Mun rasvoittuvalle/normaalille sekaiholle Mádaran puhdistusvaahto on ihan ehdottomasti ollut paras putsari ikinä. Mun mielestä hintakaan ei ole liian paha 🙂

  BeSavelta mun lemppari on vihreässä tuubissa oleva käsirasva. Body Shopin hamppurasvan ohella se on yksiä käsirasvasuosikkejani ja ehdottomasti paras ”laukkurasva”. Se imeytyy nopsaan, mutta kosteuttaa silti sopivasti päiväkäytössä jättämättä käsiä tahmaisiksi.

 3. Minna: niinpä vain on ihmisillä eri maku puhdistustuotteiden suhteen 😀 Ei mullakaan saa olla aivan niin narskuva tunne kuin joistain todella voimakkaista putsareista tulee, mutta inhoan sellaista öljyisen lähmäistä pintaa. Tai semmoista kalvomaista pehmeyden tunnetta.

  Inhoan myös jos kasvoja joutuu hankaamaan paljon. Siksipä en olekaan tullut sinuiksi vanulapuilla käytettävien silmämeikinpoistoaineiden kanssa.

  HeidiB: mullekaan ei nyt Madaran kanssa aivan niin narskuva tunne tule iholle kuin tekstistä voisi saada kuvan, mutta todella puhdas kumminkin. Ja iho vaatii ehdottomasti kosteutuksen puhdistuksen jälkeen, joskin mulla jo tavallisen vesipesun jälkeen on pakko kosteuttaa. Kuinka sulla ei voi kirvellä se silmissä? 😀 Mulla kirvelee ihan hulluna!

  Tekisi mieli kokeilla BeSavelta muitakin tuotteita, harmillista kun juuri nyt tietenkin päätin aloittaa ostolakon ainakin tammikuun ajaksi…

  Kissaämmä: En tiiä mikä tuossa Goddessissa on, tuoksuu huumaavan ihanalle mutta sitten jotenkin ei vaahtoa hyvin ja jättää tukan jotenkin hassun oloiseksi.

  BeSave sen sijaan vaahtoaa tosi hyvin, oon käsittänyt että ekoshampoilla on nimenomaan vaahtoamisessa ongelmia. Tuoksukin on tosi ihana eikä yhtään yrttimäinen, toisin kuin esim. Madaran tuotteissa usein.

 4. Minnalle vielä, kuulostaa hurjalta tuo sinun punasavisaippuakokeilu 😀 Itse en uskalla mitään palasaippuoitakaan kasvoille kokeilla, silmien ympäriltä atooppinen iho ei tykkää. Olen todella kateellinen ihmisille jotka voivat esim. suihkun jälkeen olla laittamatta rasvaa, mun on heti oltava skarppina voiteen kanssa ettei vain ala kirvellä kuivimmilta kohdilta ihoa. Samoilla ihmisillä yleensä mikä tahansa melkein toimii puhdistusaineena eikä ärtymystiloja juurikaan tule.

 5. Tiedätkö mä uskalsin vain siksi, kun ihoni oli kesällä tooodella rasvainen ja se oli luomua. Voi hitsi miten höhlä olin. 😀 Tästä on pitänyt kirjoittaa ja yritänkin kirjoittaa, sillä hutejakin pitäisi laittaa blogiin. ;D

  Minulla myös on atooppinen iho silmien ympärillä. 🙁 Atooppisista alueista kärsi myös veljeni ja samaa olen huomannut tyttärellänikin. 🙁 Nämä on periytynyt isäni siskoilta.

 6. Jep, periytyväähän tämä on. Äidillä ja siskolla on myös ihottumaongelmaa, siskolla vielä pahemmin kuin minulla. Onneksi murrosiän jälkeen iho on huomattavasti rauhoittunut, tosin välillä oireita tulee varsinkin jos ei jaksa pitää säännöllisistä rutiineista kiinni. Myös stressi aiheuttaa mulle nykyään ihottumaa silmien ympärille, how nice :/

  Tuo luomu on ihme sana kun kaikki vaikuttaa sitten niin paljon paremmalta, vaikka siinäkin voi tosiaan mennä pieleen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework