Parhaat blandikset meikkivoiteelle

Meikkipohjan teko on mulla lähes joka päivä aikamoista kokkailua ja sekoittelua. Mulla on vain pari luottomeikkivoidetta, jotka kelpaavat iholle ihan pelkästään mutta muiden kanssa yleensä käytän vakiintuneita komboja ja sekoittelen niitä toisiinsa. Erilaisia meikkivoiteita ja lisätuotteita sekoittamalla saan juuri siihen päivään parhaiten sopivan meikkivoiteen, joka on sekä sävyltään että tuntumaltaan passeli. Nyt esittelen muutaman erinomaisen blandiksen eli lantringin eli meikkivoiteen ”jatkajan”, joista saattaa olla iloa muillekin!

MAC Face & Body Foundation

Ultrakevyt meikkivoide, joka tasoittaa ihoa vain aavistuksen yksistään käytettynä. Toiseen meikkivoiteeseen sekoitettuna Face & Body keventää lopputulosta ja tekee pinnasta kuulaan. Sävy C1 on vaalea ja keltapohjainen eli se tarvittaessa myös vaalentaa liian tumman meikkivoiteen sävyä. Face & Bodya intoudun käyttämään välillä myös mineraalipuuterin pohjustajana, jolloin saan vähemmällä vaivalla lisää peittävyyttä ja pohja säilyy silti henkäyksenkevyenä. Sisältämänsä väripigmentin ansiosta paksukaan meikkivoide ei kevene liikaa, vaan peittokyky säilyy ja ainoastaan koostumus muuttuu kevyemmäksi ja miellyttävämmäksi iholla. Näppärä kaveri esimerkiksi MACin Studio Fix Fluid -meikkivoiteelle tai Dermablendin hyperpeittävälle voiteelle.

MACin Pro-kaupoissa (lähin Köpiksessä) myydään Face & Bodysta myös kokonaan valkoista ja tumminta mahdollista ruskeaa, jolloin vaalennusta tai tummennusta saa halutessaan vielä enemmän kuin mitä Stockalta saatavat perussävyt tarjoavat!

Ihanteellinen sekoitussuhde: 1/3 blandista, 2/3 meikkivoidetta.

Lumene CC Cream Meikkivoide

Klassikkotuote! Tykkään Lumenen ”seeseestä” hurjan paljon pelkästäänkin, mutta erityisen hyvä apu se on ollut silloin kun tarvitsen paksulle meikkivoiteelle sävynkorjausta tai maltillista kevennystä. Sävy Light vaalentaa liian tummaa meikkivoidetta ja Deep puolestaan tuo sävyyn kuin sävyyn ihanan, pronssisen hehkun. CC-voide peittää jo itsessään kevyesti (huomattavasti enemmän kuin Face & Body), joten se säilyttää meikkivoiteen peitto-ominaisuuden ennallaan oikein hyvin. CC-voide myös tuo lisäpeittoa kevyen vesimäiseen meikkivoiteeseen ja ennaltaehkäisee kevyen voiteen taipumusta korostaa ihohuokosia. Tuon tällä lisää työstöaikaa Lumene Nude Perfection Fluid -meikkivoiteeseen, tasaisuutta Make Up For Everin Ultra HD -meikkipohjaan ja keveyttä superpigmenttiseen Jane Iredalen Glow Time BB Cream -voiteeseen. Iredalen BB on muuten ihan todella peittävää tavaraa!

Ihanteellinen sekoitussuhde: 1/2 blandista, 1/2 meikkivoidetta.

Jane Iredale Golden Shimmer Face and Body Lotion & Joe Blasco Ultralift Serum

Tässä kaksi ihonhoitotuotetta, jotka tekevät värikylläisestäkin meikkivoiteesta iholla ihanan kevyen ja kuulaan. Golden Shimmer tuo valloittavaa hehkua mihin tahansa meikkipohjaan: voidetta voi joko sekoittaa voiteeseen tai käyttää pohjustajan tavoin. Hehkutuote antaa superkivan pohjan meikille ja tuntuu iholla kosteuttavalta. Nappituote etenkin Iredalen omalle Glow Time BB:lle tai mattapintaisten, peittävien meikkivoiteiden kesäajan kaunistajana.

Joe Blascon Ultralift-seerumi toimii ihanasti sekä pohjustajana että sekoitettuna peittävään meikkipohjaan. Tuntuma on kosteuttava ja helposti levittyvä, ja sekoitankin usein Blascon omasta Ultrabase Creme Foundation -meikkivoiteesta ja seerumista kevyen meikkivoiteen itselleni. Näin maskimainen teatteripohja muuntuu arkikäyttöön ja myös kuivaihoiselle sopivaksi meikkivoiteeksi. Vaikka olen vielä liian nuori ”lifting”-tuotteille, tykkään silti tästä seerumista kovasti!

Ihanteellinen sekoitussuhde: 1/4 blandista, 3/4 meikkivoidetta.

Erilaisten sekoitusapujen kanssa olen saanut pelastettua monta muuten epäsopivaa meikkivoidetta kiertoon tai roskiin joutumiselta. Miksailu ja tuotteiden kerrostaminen on hauskaa, kun voi vertailla eri koostumuksia ja sitä miten ne pelaavat yhteen toistensa kanssa. Harrastaako joku muukin tällaisia meikkivoidekokkailuja?

 

Pitääkö meikkivoiteen olla all-in-one vai fiksaatko blandiksilla?

 

MAC ja Lumenet itse ostettuja, muut pr-näytteitä.

Comments

    • Sekin on toisaalta ihan fiksusti tehty: mitäpä sitä pakottaa itseään kikkailemaan! Mulle onneksi sekoittelu on myös mukavaa kokeilua, eikä vain pakosta tehtyä 🙂

  1. Mä fixailen ja paljon. Lemppareita taitaa olla Lumenen Ihon sävyn heleyttäjä, Dr. Hauschkan Värineste ja Guerlainin Terracotta Healthy Glow Foundation.

  2. Harrastan vähän pakosta, kun sopivaa meikki-, cc- tai bb-voidetta ei tunnu löytyvän. Esim viimeisen vuoden aikana olen ostanut/saanut 7-8 putiloa eikä mikään tunnu mätsäävän ihonsävyyn, paitsi ehkä keskitalvella. Jotenki toi miksailu on jo niin vakiintunut tapa, että tuntuis oudolta laittaa vaan suoraan yhdestä tuubista nassuun voidetta 😀 Eli ärsyttävää, mutta silti ihan mielenkiintoista.

  3. Mä sekoitan kans aina sopivan meikkipohjan vähintään parista eri tuotteesta, joko sävyä korjatakseni tai tuodakseni heleyttä pohjaan. Tällä hetkellä ykköstuote on Jonnankin mainitsema Lumene:)

  4. Keksin meikkivoiteiden sekoittelun vasta hiljattain, kun talvella käyttämäni Etude Housen BB-voide kävi liian vaaleaksi. Huomasin, että sekoittelemalla saan ei niin suosikki tuotteista käytettäviä! Nyt vakikäytössä on ollut kolmen inhokkituotteeni sekoitus, jossa Rimmelin Match Perfection -meikkivoide (jää iholle pyörimään, mutta ihanan vaalea), Maybellinen BB-voide (super tumma ja ei peitä ollenkaan) sekä Rimmelin nestemäinen Good to Glow -hohtovoide. Mietin pitkään miksi ollenkaan säästin näitä tuotteita, kun ne näyttivät naamallani hirveiltä, mutta yllättäen ne toimivat yhdessä superhyvin. 😀

    • Loistavaa, että alun perin turhat meikkipohjat saivat uuden elämän sekoittelun myötä! 😀 Just noin se parhaimmillaan toimii. Täytyykin kokeilla Rimmelin Instaglow’ta myös sekoitteluun, senkin kanssa tulos vois olla makee <3

  5. Täällä myös yksi meikkivoiteiden sekoittelija! Lumenen CC:t ja MACin Strobe Cream on varmaan useiten käyttämäni 🙂

  6. Sekoittelu on parasta! Vaikka onkin jo melko monta meikkipohjatuotetta, tuntuu ettei niistä mikään natsaa melkein mikään aamu täysin. Se täydellinen heleyttävä pohja onkin hieman liian tumma ja kevyt sen hetken kiukkuiholle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework