Parhaat aurinkosuojat meikin alle ja päälle

Saatuja ilmaistuotteita. *Sisältää mainoslinkkejä.

Kesä on tullut ainakin tänne eteläiseen Suomeen, joten aurinkosuojan käyttö on tullut jälleen ajankohtaiseksi. Aiemmin en kesäisin juurikaan käyttänyt aurinkosuojaa, vaan luotin pelkästään meikkivoiteen tarjoamaan suojaan kasvoilla. Jo viime kesänä sain aurinkosuojaherätyksen ja osasyynä siihen ovat nämä loistavat, korkean suojakertoimen tarjoavat aurinkosuojat jotka sopivat meikin alle ja jotka ennen kaikkea pysyvät tahmaamattomina kasvoilla. Kokemukseni kasvojen aurinkosuojista ovat olleet todella huonoja, sillä kemialliset suojat tuntuvat kirvelevän silmiäni suurina pitoisuuksina ja monet fysikaalisen suojan voiteet eivät ole sopineet meikin alle.

Nyt moiset huolet ovat mennyttä, sillä olen löytänyt kolme luottosuojaa kasvoilleni. Yksi tuotteista on sekä kasvovoide että aurinkosuoja, toinen meikkituotteen omainen voide ja kolmas kätevä puuteri, jota voi lisätä päivän mittaan kasvoille ja vartalolle. Nämä kaikki tuotteet ovat fysikaalisia aurinkosuojia, eli ne heijastavat auringonsäteet ihon pinnalta pois. Kemialliset suojat puolestaan suodattavat säteet muuttaen ne harmittomiksi. Käytän pääasiassa fysikaalisia suojia siksi, että ne tuntuvat sopivan iholleni paremmin ja niiden tuntu on mielestäni kevyempi kuin kemiallisten suojavoiteiden.

Clinique Even Better Dark Spot Defense SPF 45 -aurinkovoide

Cliniquen aurinkosuojavoide on kevyesti sävytetty, mutta lähes vesimäisen kevyen koostumuksen ansiosta sävy tasoittaa ihonväriä vain aavistuksen. Voiteessa on erittäin hyvä levittyvyys ja rasvattoman tuntuinen, miellyttävä koostumus joka tuntuu iholla ilmavalta. Meikin alle Cliniquen aurinkosuoja tuo oivan pohjan, sillä siinä on ihon pintaa silottavia silikoneja. Voide ei juurikaan kosteuta, mutta ei myöskään jätä ihoa rutikuivaksi tai poista kiiltoa. Kevyt voide on erittäin riittoisaa ja sama pullo on käytössä mulla jo toista kesää. Sävytetystä koostumuksesta huolimatta sopii hyvin myös miehille tuomaan aavistuksenomaista sävyn tasoitusta ja korkean suojan.

Päivitys: Valitettavasti loistava Clinique Dark Spot Defense on poistunut valmistajan valikoimasta kokonaan eikä sitä enää ole myynnissä

Algamaris Crème Solaire SPF 30 -aurinkovoide

Algamaris edustaa luonnokosmetiikan aurinkosuojia ja hyvin edustaakin! Tämä kolmenkympin suoja on vedenkestävä ja kosteuttava, joten kuumimpina kesäpäivinä se korvaa päivävoiteen helposti. Pumppupakkaus on kätevä ja kaksi pumppausta levittyy helposti kasvojen ja kaulan iholle. Aluksi voide näyttää pelottavan valkoiselta kasvoilla, mutta hetken kuluttua se imeytyy eli iho näyttää normaalilta, ei hohtavan valkoiselta. Algamariksen voiteessa on ihana, kevyen kookoksinen ja raikas tuoksu josta tykkään ihan hulluna.

Algamariksen tuotteet ovat ECOCERT-sertifioituja ja aurinkovoiteista on saatavilla nopeasti kuivuva suihke, tämä täyteläinen Créme-voide tai kevyempi Lait-voide. Lisäksi Algamariksella on kosteuttavia after sun -tuotteita.

Algamaris-aurinkovoiteita myydään esimerkiksi *Hyvinvoinnin Tavaratalossa.

Jane Iredale Powder Me SPF 30 Dry Sunscreen -aurinkosuojapuuteri

Moni on varmasti tykönään pohtinut aurinkosuojan lisäämisen dilemmaa. Yleensä aurinkosuojan päälle levitetään meikki eikä suoja-ainetta tee mieli lisätä valmiin meikin päälle pitkin päivää, kuten kunnollinen auringolta suojautuminen edellyttäisi. Tähän on kuitenkin erinomainen ratkaisu ja se on Jane Iredalen puuterimainen, täysin kuiva aurinkosuoja.

Jane Iredalen Powder Me -aurinkosuojapuuteri sisältää lähes pelkästään mineraaleja, jolloin sitä voi käyttää puuterin tapaan meikin päällä tuomaan kasvoille suojaa ja mattapintaisuutta. Powder Me tasoittaa ihon kivasti ja pysyy mattaisena pitkään, jolloin se sopii hyvin myös meikkipohjan korvaajaksi. Puuterista on saatavilla sävytettyjä versioita, mutta omani on tämä läpikuultava Translucent joka sopii meikkiin kuin meikkiin. Powder Me on erittäin riittoisaa ja sopii käytettäväksi koko vartalolla. Puuteri hylkii vettä, joten se käy myös rantaolosuhteisiin. Puuterimainen aurinkosuoja levitetään suoraan purkista pehmeän ”sienen” kautta, jolloin liika-annostelua ei tarvitse pelätä.

Jane Iredalen jälleenmyyjät löytyvät täältä ja Powder Me on esittelemistäni tuotteista kallein noin 70 euron hinnallaan. Oma tuotteeni on 4,5 gramman pikku purkki, kun taas täysikokoinen on 17,5 grammaa.

Löytyikö näistä varteenotettavaa ehdokasta kesäaurinkoon?

Mitä vaadit aurinkosuojaltasi vai käytätkö sellaista lainkaan?

Comments

  1. Mä olen aivan heikkona tohon Iredalen Powder Me:hen tupsuttelen sitä kasvoille ja decolteelle, viime etelän reissulla sillä hoitui myös miehen ajellun kaljun suojaaminen, sanoi, että oli paljon mukavamman tuntuista kuin rasva. Eikä palanut!

  2. Kiitos näistä, mulla on vitiligoa sairastavana sk50 ehdottomana toiveena ja juurikin kasvoille sopivaa tuotetta olen etsiskellyt. Tässähän niitä oli kaksikin. Hienoa!

    • Loistavaa, että näistä oli apua! 🙂 Juuri aurinkosuojien kerrostaminen ja lisääminen päivän mittaan on ihan must, joten on hyvä että markkinoilla on erilaisia vaihtoehtoja.

  3. Aurinkosuoja on pop! Mäkin olen vasta aikuisiällä havahtunut sen tärkeyteen 🙂 Oma ihoni tosin ei edes pala herkästi, ehkä siksi olen minäkin luottanut meikkipohjan suojaavaan vaikutukseen..toisaalta, sitä the täydellistä vaihtoehtoa en ole kasvojen suhteen vielä löytänyt-hyviä vaihtoehtoja kyllä, mutta en sitä täydellistä. Fysikaalisiin suojiin kallistun minäkin. Tuo Jane Iredalen tuote voisi olla hyvä, nimittäin itseäni on mietityttänyt juurikin se aurinkosuojan lisääminen päivän mittaan, eipä sitä hirveästi meikin ylle voi tavaraa latoa mutta tuollainen puuterinen tuote kuulostaa täydelliseltä 🙂

    • Mäkään en pala herkästi, olisinkohan ihan kerran lapsena palanut nenästä 😀 Powder Me on loistava, se pitää myös hien ja kasvojen rasvoittumisen poissa 🙂 Olisi hauska kokeilla myös erilaisia UV-suihkeita, joita voi suihkia meikin päälle kiinnityssuihkeen tapaan.

  4. Moi! Jääkö algamarisin kasvovoiteesta kasvoille tuotetuntua? Mulla on Ekopharman vastaava spf15, mutta se jättää kasvoille tukahduttavan tuntuisen kalvon, jonka päälle tuntuu inhottavalta laittaa meikkiä.

    • Jää, mutta pinta on enemmän kosteusvoidemainen eikä mielestäni yhtään kalvomainen. Normaali-sekaihoinen selviäisi Algamariksen voiteella helposti myös kosteutuksesta siis 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework