Ripsentaivuttimet – onko niillä eroja?

*mainoslinkki

Ripsien taivuttaminen on ehkä onnettomuusalttein kauneudenhoidon toimenpide. Tämän voi helposti testata antamalla tottumattomalle ripsikihartajalle kidutusvälineeltä näyttävät taivuttimet käteen ja seuraamalla vierestä. Kun tekniikka sujuu, päästään vertailemaan ripsentaivuttimien eroja sillä niitä nimittäin on! Oma valintani on Shiseido Eyelash Curler -ripsentaivutin, ja alla kerron miksi.

Eikö ole se ja sama kihartaako silmäkutrinsa parin euron merkittömällä vempeleellä vai huipputeknologisella aasialaisella keksinnöllä? Aiemmin olin sitä mieltä että pärjään hyvin random-taivuttajilla, joista ei joudu maksamaan vitosta enempää. Muutin mieleni kuitenkin samoin tein kun sain hyppysiini *Shiseido Eyelash Curler -ripsentaivuttimet, jotka ovat Suomen markkinoilla ne parhaimmiksi kehutut. Enää en niitä vaihtaisi pois, sillä reilun kahden vuoden yhdessäolomme on ollut kertakaikkisen ihanaa.

Sain kaverilta lainaksi toiset kehutut kähertimet, eli Cailap by Mariela Sarkiman The Curler -ripsentaivuttimet. Erittelen seuraavassa ne ominaisuudet, jotka erottavat Shiseidon ja The Curlerin toisistaan. Kumpikaan ei ole toista huonompi lopputulokseltaan, mutta käyttötuntumassa eroja löytyy.

Huom. Muista desinfiointi, mikäli lainaat kaverin taivuttimia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suurin ero kahden taivuttimen välillä löytyy niiden kaarevuudesta. Shiseidon ripsentaivuttimet sopivat loivemmalla muodollaan omiin silmiini paljon paremmin kuin pyöreämpi Curler. Kannattaa siis miettiä ripsentaivuttimen valintaa myös oman silmänmuodon kannalta: joillekin Sarkiman taivuttimet voivat olla paremmat.

Shiseido Eyelash Curler -ripsentaivutin tuntuu käteeni paremmalta, eli pito-osa on muotoiltu paremmin sormiin sopivaksi kuin Curlerissa. Shiseidon taivutusmekanismi liukuu kiinni sulavasti ja hitaasti, eikä taivutettaessa kuulu metallin kirskunaa vaikka taivuttimet ovat jo hieman kuluneet. The Curler -taivuttimet taas tuntuvat jäykiltä taivutusliikkeen aikana, eikä tuntuma ole yhtä pehmeä. Tätä on vaikea selittää, mutta tuntuu kuin Curlerin taivutus olisi kovempi ja äkkinäisempi kun taas Shiseidon ripsentaivuttimet ikään kuin laittavat sormien paineelle hiukan vastaan ja näin taivutustoimenpide on miellyttävämpi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten sanottua, itse taivutustuloksessa en huomannut silmin havaittavaa eroa. The Curler taivutti ripset ehkä aavistuksen terävämmällä kulmalla ja Shiseidoa kovempi tyyny varmaan myös voimisti taivutusta jonkin verran. Shiseidon ripsentaivuttimen taivutustuntuma oli kaiken kaikkiaan lempeämmän ja pehmeämmän tuntuinen, osin tietysti myös siksi että Shiseido istui malliltaan silmilleni paremmin. Voisin sanoa, että minulle Shiseido tarjoaa ergonomisemman taivutuksen.

Ripseni eivät vaadi suunnatonta voimaa taivuttamisen suhteen ja taivutukset pysyvät koko päivän hyvinä riippumatta ripsiväristä, eli sen suhteen meikkaaminen on minulle helppoa. Monilla taivutus suoristuu päivän mittaan varsinkin vesiliukoisen ripsivärin kanssa. Taivutuksen keston suhteen en siis osaa sanoa eroa näiden kahden taivuttajan väliltä.

Toinen merkittävä ero on tyynyn säilytys: The Curlerissa lisätyyny säilyy kätevästi varressa olevassa säilytysosassa, kun taas Shiseido Eyelash Curlerin varakumi huitelee ties missä. Tosin eipä minun ole tämän kahden vuoden lähes päivittäisen käytön aikana tarvinnut kumia kertaakaan Shiseidooni vaihtaa, vaikka desinfioin taivutinta vähintään pari kertaa kuussa. The Curlerin tyynyn kestävyydestä en osaa sanoa, sillä taivuttimet olivat minulla vain lainassa.

Hinnaltaan Shiseidon ripsentaivuttimet ovat yli kolme kertaa kalliimmat kuin The Curler, joka irtoaa marketista noin kahdeksalla eurolla. Shiseidosta maksoin itse 16,90 euroa (Hullujen Päivien tarjous), mutta ne ovat normaalihinnaltaan noin 27 euroa. Olen niin mieltynyt Shiseidon taivuttimiini, etten niistä varmaan kykene luopumaan jatkossakaan. Ellen sitten saa näppeihin niitä kaikista kehutuimpia käherryslaitteita, eli Shu Uemuran taivuttimia… Tosin tämän Saara Sarvaksen vertailun perusteella ne ovat lähestulkoon identtiset muotoilultaan The Curlerin kanssa, joten minun silmänmuodolleni ehkä liian kaarevat.

Niin tai näin, suosittelen lämpimästi hankkimaan kunnollisen ripsentaivuttimen. Hyvien ripsentaivuttimien kanssa voimaa ei tarvita eikä niiden käytön jälkeen ripsissä ole 90 asteen kulmaa, vaan luonnollinen ja kaareva noste.

*Shiseido Eyelash Curler -ripsentaivuttimen voi ostaa esimerkiksi Eleveniltä tämän linkin kautta.

Onko ripsentaivuttimilla väliä?

Comments

 1. Mulla on noi Shu Uemurat, enkä kyllä tykkää. 🙁 Niissä on aivan liian korkea tuo yläluomen päälle tuleva metallikappale, kun mulla on aika vahva kulmaluu. Täytyy vissiin vielä investoida noihin Shiseidoihin.

  • No voi höh 🙁 Käy ihmeessä katsomassa Shiseidot, musta tuo yläkappale on aika maltillisen kokoinen. Shu-taivuttimiin on kaiketi myös vaikea saada vaihtokumeja, vaikka Shiseidon kumien malli niihin käykin :/

 2. Mä en käytä ripsientaivuttimia, koska en vain koe niitä tarvitsevani. Mutta minulta löytyy e.l.f:in taivuttimet vuosien takaa, jotka ovat kyllä niin hirveät ettei niillä voi tehdä mitään :D. Eli uskoisin, että kunnollisiin kannattaa panostaa.

  • Mäkään en ihan joka kerta meikatessa niitä käytä, mutta kyllä meikki näyttää aina erilaiselta taivutetuilla ripsillä. Ja hei, nyt ne elfit mäkeen ja kunnolliset tilalle 😀 Mua ihan harmittaa, että käytin monet vuodet jotain surkeita merkittömiä kidutusvälineitä, kun hellävaraisempi vaihtoehto olisi ollut tarjolla 🙂

 3. Täälläkin ollut juuri työn alla vertaileva postaus ripsen taivuttimista kun tajusin muutossa, millainen määrä niitä kotoa löytyy! 😀

 4. Mä olen ostanut Shiseidoni vuonna 2011 tai 2012 enkä ole vielä joutunut uusimaan sitä kumia 😀 Todella laadukkaat ja mielestäni myös hellävaraisetkin 🙂

 5. On. Itseasiassa lopulta tosi pienikin ero siinä mallissa ratkaisee, mikä ”istuu” omaan silmään parhaiten. Mulla on ollut Shu Uemurat ja Shiseidot, ihan ok, mutta ei isoa ihastusta. Noita Mariela Sarkimoita en ole kokeillut. Oma ihastumiseni tuli vasta, kun ostin ekat Tweezermanit, ne on vaan kuin tehty omaan silmän malliiin ja niillä työskentely on ehdottomasti mukavinta.

 6. Mulla on nuo The Curler -taivuttimet, ja oon tykännyt niistä kovasti. Mun silmä on muodoltaan aika pyöreä ja ripset piikkisuorat, joten sillä, millä taivuttimella ripsiäni kihartelen on todellakin väliä. 🙂

 7. Mulla on noi The Curler -taivuttimet, ja oon tykännyt siitä tosi paljon. Haluaisin kyllä kokeilla Shisheidon ja Shu Uemuran taivuttimia, ja ja ja … 😀

 8. Mulla on Marielan kähertimet, ja olen niihin kovin tykästynyt! Omaan silmään juuri sopivat, ja jälki on sitä mitä haluan. Saatan jossain vaiheessa heitellä seteleitä ilmaan ja ostaa jommat kummat kalliimista verrokeista, mutta nyt kihartelen menemään ihan mielelläni näillä suomalaisilla versioilla. Tykkään.

  • Shut olis ihan sun juttu, ihmettelen kyllä miksei sulla jo oo niitä 😀 Mulla on vaan niin laakean mallinen silmä, että Curler-taivuttimet on väkisinkin liian pyöreät.

 9. Minulla on käytössä vuonna 2007 saksasta (henkkamaukasta) ostamani taivuttimet ja ovat edelleenkin loistavassa kunnossa. mitäpä sitä toimivaa vaihtamaan 😀

 10. Luin kanssa Sarvaksen vertailun Shu-taivuttimista ja olen sillä linjalla että en niitä tarvitse. Sarkiman taivuttimet lähtivät käyttämättöminä siskolle, sillä niiden kaarevuus ei lainkaan sopinut silmilleni. Olen käyttänyt Shiseidon taivuttimia 2-3 vuotta ja vaihtokumejakin jo ainakin 2-3.

  • Vaihtokumit tosiaan tuntuvat kuluvan vähän eri tahtia. Mun ei ole tarvinnut vielä tosiaan omastani alkuperäistä kumia vaihtaa ja vaihtokumikin on odottamassa käyttöönottoaan. Varmaan ihan hygienian vuoksi voisi jo vaihtaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework