Onnistunut kalanruoto, vihdoinkin!

fishtail

Vakkarilukijani ovat varmasti tietoisia hiusteni laadusta: loivasti luonnonkiharat, karheat ja paksut. Erityisesti hiusten paksuus eli yksittäisten hiusten suuri määrä tuottaa päänvaivaa toisinaan, ja yksi isoimmista ongelmistani onkin ollut kalanruotoletin teko. Totta kai sen saa tehtyä myös paksumpiin hiuksiin, tätä ennen taitoni eivät kuitenkaan ole riittäneet a) pysyvän ja b) hyvännäköisen letin tekoon.

fishtail2

Nyt opin vihdoin tekniikan, jolla saan kalanruodon pysymään löystymättä hevosenharjassani: aloitan letin ranskanletin tapaan hieman ylempää, ja näin saan kiristettyä letin tarpeeksi hyvin ilman että se alkaa välittömästi purkautua. Lisäksi nyt minun on mahdollista jopa löystyttää lettiä hieman huolettomamman näköiseksi 🙂

Hiuskuvien ottaminen yksin on muuten täyttä tuskaa.

fishtail3

Tulos on yleensä tällainen. Informatiivinen, eikö?

Oliko vinkki ihan wanhaa kamaa jo? 🙂 Onko sinulla kampausta/hiustyyliä joka ei meinaa millään onnistua?

I finally managed to make a proper fishtail braid. I’ve had problems with this hairdo before because my hair is too thick to stay tightly on place. When I realized I could start doing the braid like normal french braid (little upper), the result was superb.

Have you had problems with some special hairdo? 🙂

Comments

 1. Mulla on hieman ongelmia kun yritän tehdä lapsen tukkaan mitä tahansa. Ne ovat erittäin liukkaat, jolloin mikään ei meinaa pysyä niissä. Kelttiläisen letin teko oli viimeisin ihan järkyttävän vaikea, kai se siltä lopulta näytti 😛

  • Lasten hiuksiin on vaikea tehdä kampauksia juuri tuon hiusten liukkauden takia! Muistan, kun isoäitini tuskasteli laittaessaan mulle joka aamu lettejä, kun hius vain liukui pois muodosta… 😀 Enää ei onneksi ole sitä ongelmaa, kun hiuksista on tullut karheat ja kaikin puolin huonokuntoiset.

 2. Upean näköinen letti. Miksi silloin 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa kun mullakin oli vielä pitkät hiukset ei opetettu erilaisten lettikampausten tekemistä? Silloin oli vain ”tavallinen” ja ranskalainen letti…

  • Minusta on aika ihanaa, että nykyään on kaiken maailman youtubet ja pinterestit joista voi tsekkailla ohjeita erilaisiin lettikampauksiin 🙂 Kieltämättä valikoima on monipuolistunut aika tavalla, ja hyvä niin!

 3. Nätti 🙂 Mulla oli alkuunsa haastetta tehdä korkea sotkunuttura omaan tukkaan (on niin raskas, että tulee alas), mutta puhelinlankaponnareilla viimein onnistuin 🙂 Kalanruotolettikin tulee joskus tehtyä sivulle, mutta miksen seuraavaksi kokeilisi tehdä sitä tuolla tavalla taakse!

  • Mullakin sotkunutturan paikka on aseteltava tarkoin, jotta se ei ole liian raskas tai valu alaspäin. Eli nuttura on tehtävä joko ihan päälaelle ballerinatyyliin tai sitten niskaan 🙂 Mäkin käytän joskus puhelinlankaponnareita kyseiseen hommaan!

   Kokeile ihmeessä kalanruodon erilaisia variaatioita 🙂 Mä tein viimeksi niin, että jätin hiukset puoliksi auki ja lopuista tein kalanruotoletin aukiolevan osion päälle.

 4. Aivan ihana!! Voi kun itsekin oppisin.. Aion opetella nyt ranskiksen, koska se sopii niin hyvin mun uuteen tukkaan tuohon eteen 🙂

  • Oi, ranskiksetkin on aivan ihania! <3 Olen viime aikoina tykästynyt ranskisvariaatioon, jossa lettiosa tulee koholle. Eli kun normaalisti osiot laitetaan toistensa päälle, niin tässä versiossa ne laitetaankin alekkain.

  • Kiitos Sonia! 🙂 Tästä aiheesta ei saada mun blogissa mitään älyttömän laajaa postausta aikaiseksi, mutta onhan tämä varmasti hauska tehdä.

 5. Hienolta näyttää! Juu, hiusten kuvaaminen itsekseen on kyllä hermoja raastavaa puuhaa…

  Minulla oli joskus aikoinaan ongelmana tuo hiusten paksuus, kun yritin esim. lettikampauksia yksin saada aikaan. Hiukset olivat tavallaan pitkät (jonnekin puoleen selkään) mutta koska niitä oli niin paljon niin pituus meni aina siihen lettien leveyteen. En tiedä miten pitkät niiden hiusten olisi pitänyt olla, että lettikampaukset olisivat onnistuneet nätisti, mutta en sitten kauheasti harrastanut mitään erityisiä kampauksia. ;-(

  • Joo, juuri tuo ongelma mullakin on tietyissä kampauksissa! Onhan se kivaa että on massaa mistä tehdä, mutta kun omat taidot loppuvat kesken kampauksen niin tunne on aika kurja… 🙁 No, kampaajat ovat ainakin iloisia jos joskus pääsevät tukkaani laittamaan.

  • Kiitos <3 Mullakin letitys on vaatinut aika tavalla opettelua, mutta nykyään saan jopa aamukiireessä väkerrettyä jonkinlaisen ranskiksen tai vastaavan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework