Ohje: superhelppo niskanuttura

Tukkavinkkien postailu alkaa! Monet toivoivat sekä vinkkejä kiharoihin että simppeleitä kampauksia. Värväsin ihanan Ilona-ystäväni kuvaamaan ja tehtiin yhdessä useampi ohje kerralla. Matskua löytyy siis useampaan postaukseen, ja jokaisen hiusniksin toteuttamiseen menee oikeasti alle viisi minuuttia. Kommenttiboksiin saa edelleen ehdottaa ideoita näihin kampauspostauksiin 🙂

simple_chignon_bun_niskanuttura_helppo_kampaus_polkka_mnl

Tämän on pakko olla helpoin juhlakampaus, jonka olen päähäni koskaan väkästänyt. Kiepauttamalla syntyviä nutturoita kutsutaan usein etuliitteellä ”chignon” ja aiemmin blogissa on nähty pitkähiuksisen variaatio chignon-tyylistä, joka on jätetty puoliksi auki. Ponnarin voi siis kiepauttaa nutturan tyylisesti hiusten ”sisälle” tai vetää kokonaan läpi.

Niskanuttura on aina klassinen valinta ja sopii mihin tahansa mekkoon. Hiuskorua vaihtamalla tyyli muuttuu juhlallisesta rennompaan: kokeile esimerkiksi kirkkaan värisiä koristekukkia tai muutamaa helmellä koristeltua pinniä.

easy_chignon_bun_tutorial_helppo_niskanuttura_ohje_kampaus_mnl

1. Tukka juuri föönattuna. Kampauksen alle en koskaan käytä öljyjä tai muita silottavia tuotteita, sillä karheampi hius tottelee muotoilua paremmin ja näyttää runsaammalta. Tässä alla on käytetty rakennepaikkaava seerumi ja föönaussuihke, jossa on myös lämpösuoja.

2-3. Perusponnari läpinäkyvällä hiuslenkillä. Glitteristä saa oikein hyviä lenksuja! Ponnari jää aika hyvin piiloon, joten ei haittaa vaikka sen väri poikkeaisi hiusten väristä.

4. Avataan hiuksiin ”luola”, ja löystytetään ponnaria hieman.

easy_chignon_bun_tutorial_helppo_niskanuttura_ohje_kampaus_mnl2

5. Ängetään hiukset ”luolan” sisälle. Jos hiukset ovat kovin pitkät, niitä voi hieman tupeerata tai kiepauttaa itsensä ympäri ennen tätä vaihetta, jolloin kaikki hiukset saa nätimmin nutturan sisälle. Pitkä- tai paksuhiuksisille suosittelen tupeeraamisen avuksi ns. ”working spray”-lakkaa tai kampausnestettä, jotka tuovat muotoiluun lisätukea.

6. Nyt pitäisi näyttää tältä. Tarvittaessa tässä vaiheessa voi työntää luolan sisään pari pinniä tuomaan tukea.

7. Loppusilaus, eli harjanvedolla tai parilla tasoitetaan tukka ettei jakaus jää näkyviin.

8. Koristelussa voi käyttää helmi- tai timanttipinnejä, kukkia tai tehdä vaikka sivuhiuksista letin molemmin puolin päätä ja kiepauttaa ne nutturan päälle. Arkena olen pitänyt nutturaa ihan ilman koristeitakin. Muista kiiltoa tuova lakka!

 

Oliko chignon-tyylinen nuttura jo aiemmin tuttu? Kumpi on sun arkikampaus: nuttura vai ponnari?

 

Kuvat: Ilona, kollaasi ja muokkaus: minä
Mitä mieltä olet?
Tykkään Ihana Haha Vau Nyyh Pöh

Comments

  1. Jess! just tänään viimeksi tuskailin oman tukkani kanssa, joka on leikattu melko samaan pituuteen ja malliin kuin sinulla. Tämä näyttää avonaisena hyvältä ainoastaan suoristettuna, muttei kuitenkaan taivu kampauksiin, joihin olen pidempihiuksisena tottunut. Innolla odotan loppuja vinkkejäsi 🙂

    • Ihana kuulla, että tästä tutoriaalista oli apua! Kyllä polkkakin taipuu kampauksiin, kunhan vain jaksaa treenata ja tietää pari vinkkiä 🙂 Tää kampaus on yksi mun lemppareista, koska se on uskomattoman nopea ja siitä saa eri koristeilla näyttävän tai huomaamattoman. Voisin kuvitella, että toimistotyössä mulla olisi aina jotenkin näin hiukset kiinni 🙂

  2. Tuo näyttää kyllä tosi helpolta, pitäis onnistua jopa multa. 😀 Mikähän seerumi ja föönaussuihke sulla on siellä alla? Kiitos tästä tutoriaalista, mäkin odotan innolla seuraavia. 🙂

    • Kyllä onnistuu, satavarmasti! 🙂 Seerumi oli Bonacure Repair Rescue Nutri-Shield Serum ja föönaussuihke KMS Free Shape Shaping Blow Dry, joka on ihan tosi hyvä! Siitä tulee kivasti vähän rakennetta mutta pitää myös tukan kiiltävänä. Käytän sitä nykyään ihan joka kerta föönatessa.

  3. Ohoh, enpä olisi kyllä itse hokannut, miten tällainen tehdään 😀 Olin jotenkin kuvitellut jotain tavan kieputusmeininkiä..mutta nyt kuvien myötä tämähän näyttää loogiselta! Täytyy ehdottomasti kokeilla 🙂

  4. Teen usein tällaisen boheemina löysänä versiona, minulla on pidempi tukka. Mutta olen miettinyt, miten päin pinnit kannattaisi laittaa sinne sisälle? Ne lähtevät helposti punkemaan paikoiltaan jos laitan ristiin ja niin. Vinkkejä?

    • Oletko kokeillut tehdä niin, että teet kieputtaen vain pienen osion kerrallaan ja kiinnität ne pinnillä pitkittäin? Eli niin, että pinni kulkee pannan suuntaisesti. Pinnillä kannattaa napata hiuksia sekä pohjasta että kiepistä vuorotellen, jotta pito on optimaalinen. Pohja-osio-pohja-siksakkaus pinnillä pitää paksummankin osion paikoillaan ja kun pinni on vaakatasossa, se ei nouse yhtä helposti pilkottamaan. Jos hiukset ovat oikein paksut, voi kieppiosioita vielä tupeerata maksimaalisen hallittavuuden saavuttamiseksi 🙂 (tällä saa nutturasta myös entistä boheemimman!)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2020 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework