Ohje: ruskea meikki aloittelijalle

Jälleen on tutoriaalin aika!

Suosittelen tällaista meikkiä kaikille sellaisille, jotka kokevat olevansa epävarmoja luomivärien kanssa. Ruskea on sävynä neutraali ja useimpia ihon- ja silmänsävyjä imarteleva. Varjostuksen paikka (klassinen banaanivarjostus) on helppo löytää heti kulmaluun alta, silmän syvimmästä kohdasta. Taitojen karttuessa sävyjä voi vaihdella tummempiin, niiden kontrastia voi nostaa tai kokeilla kokonaan eri värejä.

Tarvikkeet

– Pulleahko luomivärisivellin (esimerkiksi Ecotools tai Cailap by Mariela Sarkima)
– Silmämeikinpohjustaja
– Vaaleanruskea, hohtava luomiväri (minulla voidemainen Maybelline Color Tattoo On and On Bronze)
– Tummanruskea, matta luomiväri
– Puuteri tai vaalea, matta luomiväri
– Ripsiväri

1. Pohjusta luomi silmämeikinpohjustajalla. Levitä vaaleanruskea luomiväri koko liikkuvalle luomelle ja hieman luomivaon yli kohti kulmaluuta.

2. Ota luomivärisiveltimen kärkeen tummanruskeaa luomiväriä. Käytä sivellintä poikittain (kapeampi jälki) ja levitä luomiväriä luomivakoon. Voit tehdä siveltimellä kevyttä, edestakaista liikettä, jolloin tumma sävy häivyttyy paremmin vaaleanruskeaan.

3. Levitä puuteria tai vaaleaa mattasävyä kulmaluulle ja hieman tummanruskean päälle. Jos käytät samaa sivellintä kuin ruskeissa sävyissä, muista puhdistaa se ennen vaalean värin laittoa. Puuteria saa lisätä hieman reilummin kuin luomiväriä, sillä siinä on vähemmän pigmenttiä.

4. Häivytyksen aika. Ota ripaus tummanruskeaa luomiväriä siveltimeen ja ala häivyttää vaalean sävyn ja tummanruskean rajaa. Käytä kevyttä, pyörittävää liikettä tai kakkoskohdan edestakaista liikettä. Häivytä vain sieltä mistä haluat häivyttää eli vaalean ja tumman sävyn rajalta: näin luomivaon syvin kohta pysyy tummimpana eikä varjostus häviä liiaksi.

5. Tältä näyttää häivytetty lopputulos ennen ripsivärin lisäämistä. Tarvittaessa voit lisätä luomivakoon tummanruskeaa taputellen tai häivyttää vielä lisää, jos kokonaisuus tuntuu liian tummalta.

6. Lisää ripsiväri. Ruskea, hento meikki ei välttämättä tarvitse parikseen rajausta lainkaan. (Nostanpas muuten ärsyttävästi tuota toista kulmakarvaa! :D)

7. Viimeistele kulmat ja lisää huulimeikki. Ta-dah! Ohje helppoon huultenrajaukseen löytyy täältä, ja hohtavan meikkipohjan ohje täältä.

Tätä meikkiä voi helposti muunnella: mitä isompi tummuusero käytetyillä sävyillä on, sitä näyttävämpi on lopputulos. Tämäntyylisen meikin teen usein arkena, kun haluan kiinnittää huomion huulimeikkiin tai jos aika ei riitä enempään näpertelyyn.

 

Mitä piditte tutoriaalista? Olisiko toiveita seuraavaan meikkitutoon? 🙂

 

Comments

  1. Paljon meikanneelle tämä on aika perussetti, mut aina tosi kiva nähdä, miten joku muu tekee tällaisen simppelin meikin! 🙂
    Inspiroiduin sen verran, että tekee mieli tehdä oma versio tällaisesta helposta meikista blogiin.

    • Yksinkertaiset meikit inspiroi mua ehkä eniten, joten kiva kun teet oman version! Arkeen kun kaipaa vähän twistiä eikä jaksaisi aina mennä sillä samalla perussetillä. 🙂

  2. Vitsi näin tänään teidät pyörimässä UD:n pisteellä, mutten kehdannut tulla moikkaamaan! 😀

  3. Yes kokeiluun menee! Jos tästä saisi sellaisen perus työmeikin 🙂 Oon ihan suhari varjostusten kanssa. En oo jaksanu yhtään opetella niin ne menee aina vähän fiiliksen mukaan 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework