Ohje helppoon smokey eyes -meikkiin

Pohdin jatkuvasti tapaani meikata ja inspiroidun muiden meikkausohjeista. ”Ai kas, tämähän onkin kätevämpi tehdä näin”, huomaan sanovani melkein jokaisen tutorial-painotteisen postauksen luettuani. Nyt ajattelin jakaa teille oman tapani tehdä klassinen musta smokey-meikki sillä koen, että olen löytänyt erityisen fiksun ja hyvän tavan toteuttaa se päätymättä pandan tai maksullisen naisen näköiseksi.

Tutorial on tehty mattamustalla, mutta yhtä hyvin sen voisi toteuttaa millä tahansa tummalla värillä ja koostumuksella. Minulle smokey eye -meikki tarkoittaa aina tummilla sävyillä toteutettua, hyvin häivytettyä silmämeikkiä. Monet kutsuvat smokeyksi myös näyttävää tai osittain tummaa, muulla tekniikalla tehtyä meikkiä mutta niille on omat nimensä (banaanivarjostus, cut crease jne.). Kun puhun smokeysta, tarkoitan siis tällaista kokonaan yhden sävyn dominoimaa silmämeikkiä, jossa vähintään 4/5 liikkuvasta luomesta on tummalla sävyllä väritetty.

Klassinen smokey sopii niin vanhojentansseihin, baari-iltaan kuin iltapukujuhlaankin. 

Postaus on kuvitettu runsaasti, joten huonommilla yhteyksillä selailevat varautukaa viivästyksiin. Kysykää kommenteissa, mikäli jokin kuva jää epäselväksi!

Välineet:

– kolme sivellintä: perus-luomivärisivellin (litteä ja leveä), häivytyssivellin (pyöreä, löysähkö) ja smudge/kynäsivellin tai kapea luomivärisivellin (pieni, pyöreäpäinen ja tiheä sivellin tarkkaan työskentelyyn)
– mattamusta luomiväri (tai mikä tahansa valitsemasi väri, tässä tutoriaalissa on käytetty Sleekin Oh So Special -paletin mustaa)
– vaalea mattaluomiväri (tässä tutoriaalissa on käytetty Grimas 271 -sävyä)
– vaalea hohtava luomiväri (helmiäinen, tässä tutoriaalissa käytetty Naked-paletin Virgin-sävyä)
– kajal/silmämeikkikynä rajauksen tekoon (myös nestemäinen käy)
– ripsiväri ja/tai tekoripset

smokytutoalku

1. Tarkista, että käsitteet ovat hallussa: kuvassa on selkeästi numeroitu silmän eri osat joista puhun meikin teon eri vaiheissa.

smokytuto

2. Pohjusta luomi silmämeikinpohjustusaineella hieman kulmaluun yläpuolelle asti ja levitä sen ylle jäävälle osalle (eli koko kulmaluulle) reilulla kädellä vaaleaa mattaluomiväriä.

smokytuto2

smokytuto3

3. Ota luomivärisiveltimeen varovasti mattamustaa ja levitä sitä painellen liikkuvalle luomelle. Älä tee edestakaista liikettä, sillä se häivyttää ja varistaa luomiväriä. Koko liikkuvan luomen tulee olla kauttaaltaan musta.

4. Vaihda häivytyssiveltimeen ja ala häivyttää mustaa luomiväriä luomivaon kohdalta. Häivytyksen voi tehdä pienin, pyörivin liikkein tai edestakaisin sipaisuin; etsi itsellesi paras tekniikka. Aiemmin levitetyn vaalean luomivärin ansiosta mustan pitäisi häivyttyä luomivakoon hyvin. Älä häivytä läheltä ripsirajaa tai edes liikkuvan luomen päältä vaan työskentele lähinnä luomivaossa, muuten sävy haalistuu liikaa.

smokytuto4
smokytuto5

5.Ensimmäisen häivytyksen jälkeen lopputuloksen pitäisi tuloksen olla tämä. Häivytyssiveltimeeni oli eksynyt hieman hohtavaa luomiväriä, jonka takia kuvassa on kimallehippusia (niistä näkyy hyvin alue, jolla häivyttelyn pitäisi tapahtua). Mikäli käytät mattavärejä, niitä ei luonnollisestikaan pitäisi olla.

smokytuto6

6. Nyt toistetaan vaihe 3 ja pakataan luomivärisiveltimellä lisää mustaa luomelle, tällä kertaa luomivaon päälle (pahoittelut huonosta kuvasta).

smokytuto7
smokytuto8

7. Toistetaan vaihe 4 ja häivytetään luomivaosta ja häivytetään mustaa nyt enemmän ylöspäin, kohti kulmaluuta. Näin lopputuloksesta saadaan intensiivisempi ja tummempi. Halutessasi voit joko jättää toisen pakkauskerroksen välistä tai toistaa sen vielä yhden ekstrakerran.

Vinkki! Mikäli häivytys tuntuu vaikealta, ota häivytyssiveltimeen hiukan vaaleaa mattaluomiväriä ja testaa häivytystä sen kanssa. Myös mustaa voi lisätä häivytyssiveltimellä (korvata luomivärisiveltimellä pakkaamisen) ja häivyttää suoraan ilman siveltimen vaihtoa.

smokytuto9

8. Siirry alaluomelle ja vaihda kynäsiveltimeen tai kapeaan luomivärisiveltimeen. Levitä mustaa luomiväriä ulkonurkasta iiriksen reunaan asti. Vähintään tähän asti rajaus kannattaa tehdä, muuten meikki näyttää vähän omituiselta ja silmä ikään kuin huuhtoutuu muun kasvoalueen valkeuteen.

smokytuto11

9. Tällä kertaa mennään kuitenkin all the way ja rajataan mustalla koko silmä sisänurkkaa myöten. Rajaus kannattaa lisätä vähän kerrallaan. Varo tekemästä liian paksua alarajausta, muuten tuloksena on ehta panda-lookki!

smokytuto13

smokytuto14

10. Sitten lisätään hohtoa! Ota puhtaaseen luomiväri- tai häivytyssiveltimeen hohtavaa luomiväriä ja levitä sitä kulmaluulle ja silmän sisänurkkaan. Häivytä tarvittaessa hennosti ja varovasti mustan kanssa, mutta varo varistamasta hohtohippusia mustan päälle.

smokytuto15

smokytuto16

11. Tartu kajalkynään ja lisää ripsirajaan ohuehko rajaus. Rajauksen ei tarvitse olla kovin tarkkareunainen, mutta se lisää katseen intensiteettiä ja mielestäni jo siksi se on tärkeä osa smoky-meikkiä.

smokytuto17

12. Mikäli silmä on kokonaan rajattu mustalla luomivärillä, sopii meikkiin erinomaisesti vesirajaus! Rajaa siis kajalilla koko silmä sisäluomelta.

Vinkki! Kajalin saat kestämään paremmin, mikäli kuivaat silmän esimerkiksi sormella hipaisten ennen kajalin laittoa ja kerrostamalla kynää luomelle useita kertoja. Joillain on tapana jopa aloittaa koko silmämeikin teko kajalkynän laitolla. Mikäli silmäsi vuotavat paljon, harkitse geelirajauksen hankkimista: geeli kestää minunkin vuotavilla silmilläni paremmin, kuin perus-kynärajaus.

smokytuto18

smokytuto19

13. Lisää ripsari (ja mahdolliset tekoripset) ja voìla, smokey-meikki on valmis! ^_^

smokytuto22

smokytuto21

Smokey toimii ihanasti myös esimerkiksi purppuran sävyisenä, joskin silloin silmän sisärajaus nousee merkittävään rooliin: ilman rajausta mustelmakerroin on aika korkealla…

Oliko tutoriaalista apua? 🙂

Comments

    • Kiitos, juuri vasta-alkajille tämän suunnittelinkin 🙂 Itseänikin aloittelijana tympäisivät naistenlehtien ohjeet ”lisää luomiväri luomelle ja häivytä, ja smoky-meikki on valmis”. Lisää minne ja häivytä mihin ja miten 😀

    • Kiitos Mohn! 🙂 Hyvä, että tutosta oli hyötyä ^_^ Nyt vain harjoittelemaan sumusilmiä!

  1. Tosi havainnollinen ja hyvä postaus, kiitos! 🙂 Tosin en meinaa uskoa, ettet ole käyttänyt meikkiin lainkaan ruskeaa luomiväriä, näyttää ihan siltä! 😀

    • Kiitos 🙂 Haha, onkohan sun näytön kalibrointi kohdallaan, mulla nimittäin näyttää ihan mustalta 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework