Ohje: helppo nuttura arkeen ja juhlaan

*Mainoslinkki

simple_chignon_bun_niskanuttura_helppo_kampaus_polkka_mnl

Tämän on pakko olla helpoin juhlakampaus, jonka olen päähäni koskaan väkästänyt. Helppo nuttura syntyy nopeasti, lähes pinnittömästi ja sievä hiuskoru muuttaa arkisen bisnestyylin juhlaan. Parasta on, että jo pitkä polkkamitta riittää eikä tarvetta hiuslisäkkeille synny.

Tällaisia kiepauttamalla syntyviä nutturoita kutsutaan usein etuliitteellä ”chignon” ja aiemmin blogissa on nähty pitkähiuksisen variaatio chignon-nutturasta, joka on jätetty puoliksi auki. Ponnarin voi siis kiepauttaa nutturan tyylisesti hiusten ”sisälle” tai vetää kokonaan läpi. Auki jätetty on arkisempi valinta, kun taas täysin

Niskanuttura on aina klassinen valinta ja sopii mihin tahansa asuun jakusta mekkoon. Hiuskorua vaihtamalla tyyli muuttuu juhlallisesta rennompaan: kokeile esimerkiksi kirkkaan värisiä koristekukkia tai muutamaa helmellä koristeltua pinniä.

easy_chignon_bun_tutorial_helppo_niskanuttura_ohje_kampaus_mnl

Helppo nuttura – pohjatyöt ja valmistelu

1. Valmistele hiukset nutturaan mieluiten tuuheuttavalla pesulla. Esimerkiksi *Maria Nilan Volume-shampoo ja -hoitoaine tuovat hiuksiin rakennetta ja helppoa käsiteltävyyttä, mikä edesauttaa nutturan tekoa ja pitää kampauksen ilmavana. Levitä kuiviin hiuksiin tekstuurisuihke tai muotoiluvoide. *Batiste XXL Volume Spray -suihke on hullun hyvä tuomaan nutturaan kunnolla pitoa!

2-3. Tee perusponnari. Itse ponnari jää aika hyvin piiloon, joten sen värillä ei ole väliä. Kuvassa mulla on käytössä huomaamattomat, läpinäkyvät kumilenkit, jotka ovat kuitenkin hiuksille hellävaraisia. Osta paketti läpinäkyviä hiuslenkkejä *tästä linkistä.

4. Jännittävä osuus alkaa! Hiuksiin avataan ikään kuin ”luola” ponnarin yläpuolelle. Pyri avaamaan hiukset suht suoran jakauksen mukaisesti keskelle, jotta seuraava vaihe helpottuu.

easy_chignon_bun_tutorial_helppo_niskanuttura_ohje_kampaus_mnl2

Nutturan työstö ja kiinnitys

5. Pujota hiukset ”luolan” sisälle. Jos hiukset ovat kovin pitkät, niitä voi hieman tupeerata tai kiepauttaa itsensä ympäri ennen tätä vaihetta, jolloin kaikki hiukset saa nätimmin nutturan sisälle. Pitkä- tai paksuhiuksisille suosittelen tupeeraamisen avuksi työstölakkaa (”working spray”) tai kampausnestettä, jotka tuovat muotoiluun lisätukea. *Esimerkiksi Redken Quick Tease -hiuslakka antaa hiuksille tupeerausmaista pitoa nutturan alle, mutta harjautuu hiuksista helposti pois päivän päätteeksi.

6. Nyt pitäisi näyttää tältä. Tarvittaessa tässä vaiheessa nutturalle voi antaa lisätukea pinnien avulla. Tykkään käyttää hieman paksumpia, tukevia BaByliss-pinnejä, joita voi ostaa *tämän linkin kautta.

7. Loppusilaus, eli harjanvedolla tai parilla tasoitetaan tukka ettei jakaus jää näkyviin.

8. Koristelussa voi käyttää helmi- tai timanttipinnejä, kukkia tai tehdä vaikka sivuhiuksista letin molemmin puolin päätä ja kiepauttaa ne nutturan päälle. Arkena olen pitänyt nutturaa ihan ilman koristeitakin. Lykolla on valikoimassa upeita hiuskoristeita, ne löytyvät *tästä linkistä. Viimeistele tyyli upeaa kiiltoa tuovalla *Sebastian Shine Define -hiuslakalla, joka on mun suosikki jo usean vuoden takaa. Näin helppo nuttura on valmis!

Psst. Jos lyhyet ja hennot ”vauvahiukset” tekevät nutturasta boheemin sijasta epäsiistin, kokeile pumppulakkaa! Kotimaisen Cutrinin ponnekaasuton *Muoto Extra Strong Pump Hairspray -hiuslakka likistää suortuvat tiiviisti paikoilleen, eikä pidosta ole puutetta. Todellinen löytö!

Nuttura vai ponnari? Kumpi taipuu paremmin omaan arkeesi?

Kuvat: Ilona, kollaasi ja muokkaus: minä

Comments

  1. Jess! just tänään viimeksi tuskailin oman tukkani kanssa, joka on leikattu melko samaan pituuteen ja malliin kuin sinulla. Tämä näyttää avonaisena hyvältä ainoastaan suoristettuna, muttei kuitenkaan taivu kampauksiin, joihin olen pidempihiuksisena tottunut. Innolla odotan loppuja vinkkejäsi 🙂

    • Ihana kuulla, että tästä tutoriaalista oli apua! Kyllä polkkakin taipuu kampauksiin, kunhan vain jaksaa treenata ja tietää pari vinkkiä 🙂 Tää kampaus on yksi mun lemppareista, koska se on uskomattoman nopea ja siitä saa eri koristeilla näyttävän tai huomaamattoman. Voisin kuvitella, että toimistotyössä mulla olisi aina jotenkin näin hiukset kiinni 🙂

  2. Tuo näyttää kyllä tosi helpolta, pitäis onnistua jopa multa. 😀 Mikähän seerumi ja föönaussuihke sulla on siellä alla? Kiitos tästä tutoriaalista, mäkin odotan innolla seuraavia. 🙂

    • Kyllä onnistuu, satavarmasti! 🙂 Seerumi oli Bonacure Repair Rescue Nutri-Shield Serum ja föönaussuihke KMS Free Shape Shaping Blow Dry, joka on ihan tosi hyvä! Siitä tulee kivasti vähän rakennetta mutta pitää myös tukan kiiltävänä. Käytän sitä nykyään ihan joka kerta föönatessa.

  3. Ohoh, enpä olisi kyllä itse hokannut, miten tällainen tehdään 😀 Olin jotenkin kuvitellut jotain tavan kieputusmeininkiä..mutta nyt kuvien myötä tämähän näyttää loogiselta! Täytyy ehdottomasti kokeilla 🙂

  4. Teen usein tällaisen boheemina löysänä versiona, minulla on pidempi tukka. Mutta olen miettinyt, miten päin pinnit kannattaisi laittaa sinne sisälle? Ne lähtevät helposti punkemaan paikoiltaan jos laitan ristiin ja niin. Vinkkejä?

    • Oletko kokeillut tehdä niin, että teet kieputtaen vain pienen osion kerrallaan ja kiinnität ne pinnillä pitkittäin? Eli niin, että pinni kulkee pannan suuntaisesti. Pinnillä kannattaa napata hiuksia sekä pohjasta että kiepistä vuorotellen, jotta pito on optimaalinen. Pohja-osio-pohja-siksakkaus pinnillä pitää paksummankin osion paikoillaan ja kun pinni on vaakatasossa, se ei nouse yhtä helposti pilkottamaan. Jos hiukset ovat oikein paksut, voi kieppiosioita vielä tupeerata maksimaalisen hallittavuuden saavuttamiseksi 🙂 (tällä saa nutturasta myös entistä boheemimman!)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework