Ohje: helppo huultenrajaus

Varsinkin huulikiillon ja kiiltopunien kanssa saattaa välillä kaivata rajausta niiden kevyen peittävyyden takia tai jos omissa huulissa on epäsymmetrisyyttä. Joidenkin huulet ovat myös rajoiltaan haaleat, jolloin kiilto ikään kuin hukkuu ihoon eivätkä huulet tule lainkaan esille. Joskus myös kaipaa selkeää, pullistavaa vaikutusta kiillolta mutta aina tämä ei ilman tummempia huulirajoja toteudu.

Nyt mulla onkin oikein hyvä vinkki niille, joilla on edellä kuvatun kaltaisia ongelmia tai koko huulten rajaus kynällä arveluttaa jostain syystä. Olen oppinut tämän alunperin Sensaisti-Marilta ja sittemmin muunnellut ohjetta omille huulilleni ja käsialalleni sopivaksi. Kiitos vain Mari, olet pelastanut monet huulimeikit tällä vinkillä!

Tarvikkeet

– huultenpohjustaja (ei välttämätön, myös kevyt peitevoide käy)
– huultenrajauskynä, joka sopii suurin piirtein kiillon tai punan sävyyn
– huulikiilto tai -puna

1. Aloitetaan pohjustuksella. Huultenpohjustajia löytyy etenkin selektiivisiltä merkeiltä (MACin, Sensain ja Guerlainin lienevät tunnetuimmat) ja sen tarkoitus on tehdä huulten pinta liukuvaksi estäen samalla punan karkailun juonteisiin. Myös muita huulten huolitteluun tarkoitettuja tuotteita löytyy. Esimerkiksi Isadoralla on väritön huultenrajauskynä, joka levitetään huulten rajojen ulkopuolelle: näin huulipuna ei kerry ”imujuonteisiin” kesken päivän. Pohjustaja myös pidentää huulipunan kestoa ja helpottaa mattapunien levittyvyyttä.

2. Rajauksen aika. Eniten tukea kaipaavat yleensä amorinkaari ja alahuulen sivut. Rajaus saa olla paksuhko ja ulottua huulten sisäpuolelle, siisteydestä ei ole niin väliksi. Mikäli kynä lipsahtaa liian kauas huulten rajalta, pumpulipuikolla korjaus onnistuu nopeasti.

3. Seuraavaksi rajaus ikään kuin levitetään värittämällä sitä hieman sisäänpäin. Marin vinkin mukaan voi tehdä viivoja, värittää vähän runsaammin kuin minä teen tai sitten vain hennosti häivyttää kakkoskohdassa tehtyä rajausta esimerkiksi pumpulipuikolla tai sormella. Mikä kunkin tyyliin ja huuliin sopii.

4. Viimeisenä lisätään kiilto tai puna. Kuten näkyy, kiilto sulauttaa rajauksen itseensä mutta huulten reunat säilyvät tarkkarajaisina. Huulipunan kanssa käytettäessä tämä kikka tekee punasta hieman vähemmän näyttävämmän, kuin täydellä rajauksella. Ihanteellisin tämä on mielestäni kiiltojen ja läpikuultavien punien kanssa. Arkimeikiksi huoliteltu, mutta helposti korjailtava tyyli!

Kokonaisuutena hieman huolitellumpi huulikiilto tuo heti särmää koko kasvoille. Suosin itse tällaista puolikasta huultenrajausta etenkin luonnollisissa meikeissä, joiden haluan kuitenkin näyttävän siisteiltä.

 

Oliko kikka ihan uusi, vai jo ennestään tuttu? Rajaatko huulesi usein?

 

Comments

  1. Vitsi sulla on nätin muotoiset huulet <3. Mun on melkein pakko rajata huulet aina, koska nää on niin olemattomat muuten. Rajauksella saa vähän huijattua vaikka käyttäisi vain huulikiiltoa :).

    • Kiitos Malle <3 Rajaus tosiaan sopii "huijauksiin" hyvin, eikä ole yhtään niin vaikeaa kunhan käsiala ja koordinaatio kehittyy. Nämäkin puolikkaat huultenrajaukset sutaisee vaikka bussissa 🙂

  2. Niksi on kyllä tuttu, mutta ite tykkään värittää huulet kokonaan. Tai sitten meen vaan ilman, huulten reunat on onneks aika tarkat eikä 16-vuotiaalla niitä ryppyjä/juonteita hirveästi ole;)

    Mutta pakko kysyy vielä, mitä toi huulipuna/kiilto on? Näyttää nimittäin ajan mun väriseltä;)

    • Kiilto on MACin Cremesheen sävyssä Ceremonial, joka on valitettavasti rajatusta kokoelmasta (Heirloom Mix) eikä enää saatavilla. Kuitenkin swatch-kuvien perusteella MACin Mineralize Glass sävyssä Vibrant Vibe olisi aika samantyylinen!

  3. Hei joo tää oli hyvä! Mulla on ollut joko-tai eli joko viimeisen päälle huoliteltu rajaus ja punaus tai sitten ei rajausta ollenkaan. Tämä vaikuttaa kivalta välimuodolta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework