Nopsaan nutturalle

Kävin arvontapostauksen kommentteja läpi, ja muutama oli siellä toivonut enemmän juttua hiuksista. En ole todellakaan mikään ekspertti hiusasioissa, pikemminkin noviisi. Ajattelin kuitenkin esitellä teille nopeita, mutta näyttäviä kampauksia joilla saada kuontalo edes johonkin kuosiin. Itsenäisyyspäivän postauksessa esittelinkin jo yhden hyvin simppelin, mutta näyttävän kampauksen.

Parhaita vinkkejä hiusten hoitoon ja näihin näppäriin nutturoihin olen saanut Pretty Sweetin Mirssiinalta, Sensaistin Terheniltä ja Ostolakossa-blogin Virveltä. Kiitos heille siis!

Täytyy tässä kohtaa mainita vielä hyvä sivusto, jossa on huikeat tutoriaalit: The Beauty Department.

Tässä ihan basic panta-chignon. Tämä look koristi kuontaloani jouluna. Hiukseni ovat kovin paksut, joten tällä tavalla ilman pinnejä köytettyinä ne eivät pysy kovin kauaa. Jouluaattonakin vain sen aikaa kun olivat saunan jäljiltä märät ja muotoiltavissa. Mitään muotoilutuotteita en käyttänyt, joten aion kokeilla tätä vielä huolellisemmin tehtynä: kunnon muotoilutuotteet ja muutama hengetön pinni avuksi, jos sillä pysyisi. Tämä on kuitenkin hirveän kaunis kampaus, joka olisi helppo arkenakin sutaista kuosiinsa. Sopii parhaiten lyhyille-keskipitkille hiuksille.

Olen aivan ihastunut tällaiseen romanttiseen ranskanlettiin. Jujuna on tupeerata etuosa hiuksista (yleensä tupeeraan vielä kuohkeammaksi kuin kuvassa) ja tehdä letti suht tiukasti. Sen jälkeen ensin ”kampaan” lettiä hieman sotkuisemmaksi ja nostelen virkkuukoukulla hiusosiot löysemmiksi. Näin letistä tulee ihanan huoleton, ja koristelu juhlaan hoituu pinneillä, joissa on jokin koriste päässä (esim. H&M:ltä löytyy kivoja).

Ihannetapauksessa kuvan hiuslenkki olisi korvattu läpinäkyvällä elastisella nauhalla, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi sellaisia hommata.

Viimeisestä lookista on tullut arkiaamujen suosikkini, vaikka näin paksuilla hiuksilla nuttura vaatiikin ekstratyötä ja muotoiluaineita. Tämä löytyy esimerkiksi YouTubesta hakusanalla Fun Bun, ja tämä on eräänlainen sotkuisempi muunnelma Ballerina Bunista. Tykkään tämmöisistä ei-niin-tarkoista kampauksista, sillä en millään jaksaisi silotella hiuksia tarkasti paikoilleen vaan mieluummin jätän ne vähän eläväisempään kuosiin.

Jotta saan fun bunin onnistumaan, tarvitsen kuivashampoon (tällä hetkellä käytössä Klippoteket) juuriin ja suolasuihkeen pituuksiin sekä noin 15 pinniä. Jos olen samana päivänä pessyt hiukset, laitan myös hitusen muotoiluvaahtoa ja saatan myös tehdä pohjalle kiharat. Ohuempihiuksisilla tämä onnistuu varmasti vähemmilläkin toimenpiteillä ja muotoilutuotteilla 🙂

Tämä kampaus on suht helppo ja nopea, kun sitä tarpeeksi harjoittelee. Siitä tulee myös joka kerta hieman erilainen riippuen siitä miten hiuslenkin asettelee. Käytän ”pohjanutturaan” mielelläni paksumpaa ja joustavampaa ponnaria kuin perus-poninhäntään, näin lopputulos on sekä hiuksille että päänahalle hieman hellempi. Tavallisena aamuna mulla menee tähän noin 15 minuuttia.

Hiusmassaa kun löytyy aikalailla, niin tämä kampaus ei ole ihan joka päivän juttu, enkä pysty tätä pitämään päässä kahdeksaa tuntia pidempään. Jo viiden tunnin jälkeen päänahka alkaa vähän jomottaa, joskin aika on pidentynyt kun olen totutellut pitämään tällaisia ylhäälle tulevia kampauksia. Tämän voi onneksi tehdä myös alemmas niskaan, ja lisänäyttävyyttä saa hiuskoruilla tai vaikka nutturan ympäri kietaistulla huivilla 🙂

Haluatteko kuulla lisää tällaisista helpoista hius-lookeista? Päädyin taas selailemaan YouTubea, ja sieltä löytyy vaikka mitä ihanaa kampausta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework