No se CC. Lumene CC.

Wapusta on selvitty ja on aika palata blogin normaaliarkeen kera tuotearvion. Toivottavasti teillä lukijoilla oli hauska wappu ja hyvät simat! 🙂

Olihan tämä arvattavissa: BB-voiteiden jälkeen luonnollisesti tulevat CC-voiteet, niiden jälkeen DD:t (kasvattavatko nämä sitten rintoja…?) ja niin edelleen. Suomalainen Lumene oli suorastaan trendin aallonharjalla ja julkaisi oman CC-voiteensa aivan ensimmäisten joukosssa. Hyvä Lumene!

Minulla on vähän vaikea suhde Lumeneen. Toisaalta muistelen sitä 2000-luvun alun mummomaista merkkiä ja toisaalta ihastelen nyky-Lumenen trendikkäitä uutuustuotteita. Tämä kotimainen kosmetiikkavalmistaja onkin nostanut pisteitä silmissäni hurjasti ja nykyään katsastankin Lumenen valikoiman aina shoppaillessani. Usein sieltä myös tarttuu jotakin mukaan.

CC-voidetta en hyvistä blogiarvioista huolimatta uskaltanut testaamatta ostaa. Lumenen BB-voide kun oli minulle liian tumman sävynsä vuoksi pettymys. CC-voiteen vaaleampi Light-sävy vaikutti kuitenkin oikein hyvältä (ja vielä inasen keltapohjaiselta), joten uskalsin tätä kokeilla. Ja lopulta ihastuin niin, että ostin koko putelin.

Koostumukseltaan CC-voide on selkeästi jähmeämpää kuin saman merkin BB-voide (muistuttaa itse asiassa koostumukseltaan lähes japanilaista KATE:n BB-voidetta), mutta levittyy silti iholle hyvin. CC on siis selkeästi meikkivoide, ei ihon sävyä tasoittava päivävoide. Sävy Light on tosiaan aavistuksen keltapohjainen ja karkeasti sanoen noin MAC NC15-sävyn tasoa.

Ennen-kuvaa minulla ei valitettavasti ole, mutta näissä kuvissa huomaa selkeästi mitä meikkivoide tekee iholleni. Suurimmat ongelmakohtani ovat hieman punoittavat posket, tummat silmänaluset sekä satunnaiset näppylät. Ei mitään kovin vakavaa siis 🙂 Kuten kuvasta huomaa, Lumenen CC-voide jättää mukavan puuteroidun oloisen pinnan ja tasoittaa ihon sävyä kiitettävästi. Myös silmänaluset peittyvät ihan hyvin, vaikka kaipaankin vielä Diorin Nude-peiteaineen lisäksi.

Lähikuvasta näkee, että aivan kaikkea punoitusta CC-voide ei peitä kerrostamatta. Jos haluaisin supertäydellisen meikkipohjan, käyttäisinkin siis lisäksi peiteainetta näihin vaativampiin kohtiin mutta arjessa en koe sille tarvetta. CC:n jättämä pinta on tasainen, keskipeittävä ja hehkeä: juuri sitä mitä haluan! 🙂

Ainoan miinuksen Lumenen CC-voide saa minulta kestostaan. Meikkivoide ei ala kerääntyä juonteisiin, mutta päivän mittaan kiiltely alkaa olla sitä luokkaa etten minä(kään) voi sitä enää jättää huomiotta. Yleensä kun painelen vähäsen ”rasvoittuneellakin” meikkipohjalla pitkälle päivään ilman että se sen suuremmin häiritsee. Tämän meikkivoiteen kanssa välipuuterointi kesken päivän on kuitenkin välttämättömyys, vaikka T-alueeni ei enää olekaan niin rasvoittuva mitä se joskus oli.

Kaiken kaikkiaan tykkäsin tästä meikkivoiteesta niin paljon, että kävin ostamassa sen ihan omaksi. Sävy on kerrankin tarpeeksi vaalea (vaikka ei edelleenkään ihan vaaleimmille sovi), lopputulos mattaisen puuteroitu ja tarpeeksi peittävä, SPF 20… Oikein hyvä meikkivoide hintaansa (noin 16 euroa) nähden siis! Suosittelen tätä niille, joiden iho ei kaipaa älytöntä peittävyyttä tai ole erityisen rasvainen.

Vielä sananen kokonaislookista. Päivän silmämeikki oli vihreäsävyinen: yhdistin vaaleaan Grimas 884:ään Inglotin kultaisen metsänvihreänä hohtavan luomivärin (sävynumeroa en nyt muista) ja syvensin sitä vielä Wet n Wildin Cool As A Cucumber -trion tummanvihreällä. Tuo Wettiksen tummanvihreä on ihan lemppareitani, mitä tulee vihreisiin! Ripsivärinä toimii niin ikään WnW:n Fergie-maskara*, jolla saa tuollaisen kivan pehmeän lopputuloksen aikaiseksi. Halusin säilyttää meikin hentona ja metsäisenä, enkä lisännyt enää minulle ominaista kissarajausta.

Tämän postauksen kuvat on muuten otettu uudella kamerallani… Olen aivan innoissani meikkikuvailuista nykyään, kun kuvat onnistuvat näin hyvin! 🙂 Kuvat aukeavat tuttuun tapaan klikkaamalla isommiksi.

Mitäs pidätte? Mielipiteitä CC:stä, meikistä tai kuvista? 🙂

*saatu blogin kautta testiin

Lumene CC Cream, shade Light

+ awesome, powdered-like result
+ hides small imperfections and some redness
+ is a foundation, not a slightly pigmented day cream
+ easy to apply (I use fingers)
+ the shade is actually light
+ excellent quality versus price: 16 euros / 19 dollars / 14 pounds
+ SPF 20!

– starts to glow during the day: usually this doesn’t mind me much but somehow I now found it annoying and had to use some powder
– INCI starts with silicones so not for people with silicone sensitivity

Comments

  • Niinpä, harmillista että tämä alkaa niin kiiltelemään päivän mittaan. Muuten kyllä tykkään tästä hurjasti! 🙂

 1. Hyvältä näyttää, niin kuvat kuin mallikin! 🙂 Kävin tätä jo heti ilmestymisen jälkeen testailemassa kämmenselkään, ja hyvältä vaikutti. Joku testeri olisi vielä kiva kokeilla omalle iholle jotta näkisi tuon pysyvyysasian, periaatteessa tämähän voisi nimittäin olla helppo kesätuote 🙂

  • Kiitos Juille <3

   Kannattaa ehdottomasti pyytää testeri, siinä näkee sitten häiritseekö tuo kiiltely omalla iholla liikaa. Aika monet ovat sen suurimmaksi miinukseksi laittaneet (kuten minäkin), mutta onneksi se on paikattavissa pienellä puuteroinnilla.

   Ihan niin helppo tämä ei ole kuin BB-voide, onhan tässä jo lähtökohtaisesti paljon enemmän pigmenttiä, mutta kyllähän tämä on nopea levittää ja ei kuivata ihoa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework