No nyt sitä alennusta!

Eilisen alepostauksen innoittamana ajattelin nyt näyttää teille esimerkin hyvästä alennuksesta. Tai siis, erittäin hyvästä alennuksesta.

H&M tekee halpoja vaatteita, joiden käyttöikää en ainakaan itse ole todennut kovinkaan pitkäksi. Riippuu hieman tuotteesta kuinka pitkäikäinen hankinta on: yksi neuleeni on kestänyt hyväkuntoisena lukion ensimmäiseltä luokalta asti (ja vieläkin käytän sitä), kun taas yhden mekon helma alkoi purkautua heti ensimmäisen pesun jälkeen. Tiedän, että kuluttajansuojalain mukaan tuotteiden pitäisi kestää pidempään kuin yhden pesun verran, mutta silti olen laiska valittamaan huonosta laadusta. Kuinka moni teistä on kävellyt takaisin kauppaan palauttamaan huonolaatuista tuotetta, joka kosahti vasta pidempiaikaisessa käytössä mutta silti liian pian ostopäivän jälkeen?

In any case, H&M:ltä ja Ginalta ostamiseen suhtaudun siis pienellä varauksella. Kuitenkaan en missään tapauksessa voi vastustaa alennusmyyntejä tarjouksella ”ota 3 aletuotetta, maksa 1″… Ja minun kokojani oli vielä jäljellä! Sain siis kolme mekkoa kymmenellä eurolla. Aivan, kuulitte oikein! Jotain trikoohirvityksiähän nuo ovat, mutta nyt oli todellakin sellainen hinta etten vain pystynyt hillitsemään itseäni.

Tämän tyylisiä mekkoja minulla on useita: alaosa tumma ja yläosa vaalea. Tämä on kuitenkin niiiin käyttis mitä tulee kesäpäiviin tai syksyiseen koulupäivään. Myös tunikaksi tämä sopii talviaikaan. Värit ovat aina muodissa ja muoto perushyvä.

Ostin saman mallin mekon myös eri väreillä. Väreistä johtuen tämä ei näytä liikaa samanlaiselta kuin mekko nro 1 joten uskalsin kotiuttaa myös sen.

Viimeisenä oikea löytö. Tätä kutsun tutkimusmatkailijamekoksi, sillä tästä tulee mieleen joku Afrikan savanneilla vaeltava tutkijanainen. Päällä mekko on huomattavasti kivempi kuin henkarilla, harmi etten tänne oikein asukuvia saa kun harvemmin kukaan suostuu tuntitolkulla kuvailemaan eri vaatteissa keikistelevää Elisaa 😀

Tällä kertaa siis todellakin kannatti vierailla henkkamaukalla.

Mihin te suuntaatte kun haluatte uusia vaatteita? Gina Tricot vai Stockmann?

Comments

 1. Kivoja noi kaksiväriset mekot!
  Mä olen ostanut H&M:n vaatteita aika paljon kirppareilta, enkä ole huomannut kestävyydessä eroa muihinkaan vaatteisiin. Toisaalta ehkä ne kirpparille päätyneet on sitten keskivertoa kestävämpiä, kun ne sinne asti ovat pysyneet kasassa?

  Seppälän vaatteet sen sijaan ovat ihan kauheaa kuraa, on niin paljon huonoa kokemusta, ettei tee mieli ostaa vaikka näkisi kuinka nätin ja ihanan vaatteen. Käyn siis Seppälässä vaan meikkiostoksilla..

  Mun ehdoton lemppari ketjuliikkeistä on Mango, en osta yleensä myöskään normaalihinnalla, mutta alesta tulee usein rohmuttua enemmänkin. Muuten ostan suurimman osan tosiaan käytettynä.

 2. Minustakin kivoja nuo kaksiväriset! Varsinkin viimeisimmän ottaisin mieluusti itsellenikin…

  Suuntaan yleensä kirppikselle tai kierrätyskeskukseen, mutta jos puhutaan uusista uusista, suuntaan Vero Modaan tai H&M:ään. Katson aina materiaalin ennen ostoa, ettei tule pettymyksiä.

  Olin muuten aina pitänyt Seppälää vähän parempana laadultaan kuin henkkamaukkaa, mutta yllättäen H&M-takkini meni useamman talven kun taas nykyinen Seppälän on jo yhden talven jälkeen nukkainen ja kyynärpäistä kulunut.

 3. hellin: Jep, tuo kestävyys kyllä riippuu niin paljon materiaalista. Välillä kyllä kirpparillakin näkee niin älyttömiä hirvityksiä (rikkinäisiä, kulahtaneita, nukkaantuneita) että ihmettelen tosissaan kuka niitä sinne tuo edes myyntiin.

  Mä en Seppälästä tosiaan löydä ikinä yhtään mitään. Leikkaukset ovat pielessä suurimmassa osassa vaatteita eivätkä sovi mulle yhtään, ja koko 34/XS on yleensä liian iso. Hyvä kuulla etten ole menettänyt mitään vaan että laatukin on huono, niin ei tarvitse harmitella vaatteiden ei-istuvuutta 🙂

  Mango on kyllä tosi ihana merkki myös, mutta harvemmin siellä pääsen vierailemaan. Hinnatkin ovat aika korkeat. Kuitenkin tyyli ja muotokieli heidän vaatteissaan on ihana, ja täytyykin näin alekauden jälleen alkaessa tarkastaa myös heidän liikkeensä.

  Anonyymi: Nuo mekot on kyllä tosi ihanat 🙂 Käyttöön eivät ole vielä päässeet mutta toivottavasti kohta.

  Ohhoh, jo toinen huono kokemus Seppälästä! Voi harmi että takillesi kävi noin 🙁 Sinne en taidakaan sitten suunnata muuta kuin kosmetiikan perässä, joskin eipä siellä vaatepuolella minulle mitään ole kun tuntuu ettei mikään istu mun kroppaan laisinkaan. En tiedä mikä niissä vaatteissa on, mutta joku Seppälä-leima sen tekee etten edes viehäty niiden tyylistä 😀

 4. Oi vitsit mä rakastan tota alinta mekkoa! NAM.

  Mulla on hyvin samanlaisia kokemuksia Hennesistä, mullakin on edelleen joitakin lukiossa ostettuja vaatteita, joita vaalin edelleen. Mutta kyllä useimpien rättien laadussa on ollut valittamista, nykyään en osta sieltä mitään trikoota (ellei malli ole todella super), koska kokemukseni mukaan halpa trikoo kuluu nuhjaiseksi jo viikossa.

  Hennesin puolustukseksi mun on sanottava että se on halpisketjuista mun mielestä kaikista hauskin: esimerkiksi niiden viime kevään mallisto oli aivan ihana. Niillä on jotenkin enempi uskallusta tehdä nättejä mutta erikoisia vaatteita mielenkiintoisilla väreillä. Kun vielä enempi panostaisivat siihen laatuun.

  Sitä päivää odotellessa, että a) olisi enempi rahaa b) Mango tai Zara saapuisivat Tampereelle. Sitten mä varmaan sekoan, vähän. 😀

 5. Laura, oon ihan samaa mieltä noista kokoelmista! Niillä tulee vaikka mitä kivaa aina kausittain. Harmi vaan kun hintaa tuntuu olevan oikeasti ihan liikaa laatuun nähden, esimerkiksi nuokin mekot olivat 19,95 tai 24,95 normihinnalla. En millään raaskisi tuolla hintaa ostaa :/

  Mangoa ja Zaraa kannatan! Ehkä vois vähän laskea uudistuneen Koskarin varaan, jos sinne vaikka… Oltais sitten avajaisissa sekoamassa molemmat 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework