Neljä luomiväriä ja yhdet häät / Four eyeshadows and a wedding

Sain kunnian tehdä ystäväni L:n häihin morsiamen meikin, hiukset ja kynnet. Tämä vaati tietenkin uusia luomiväriostoksia ja ahkeraa harjoittelua lookin suhteen. Ehdotin morsiamelle mattavärejä meikkiin, sillä hänen pukunsa on hohtavaa kangasta ja matat luomivärisävyt tuovat ihanasti esille hänen heleää ja tasaista ihoaan. Meikissä panostetaankin siis ihon kuulauteen ja herkkään, romanttiseen tyyliin. Postauksen lopussa on myös häämeikkivinkkejä, jotka jokaisen itse meikkinsä tärkeänä päivänä tekevän olisi hyvä muistaa 🙂

Suuntasimme yhdessä ostoksille Grimasiin ja jälleen kerran Tampereen oma pikkuinen Grimas-liike Make It -meikkikauppa palveli meitä loistavasti. Saimme neljän luomivärin paletin koottua helposti, sillä tiesin jo ennalta kaksi sävyä jotka ainakin haluan messiin: 565 ja 566. Enää pitikin valita vain neutraali ruskea ja häivytykseen sopiva vaalea sävy. Hintaa paletille, irtoripsille ja ripsiliimalle tuli jotakuinkin 35 euroa.

Tässä paletti kokonaisuudessaan. Vaalein sävy 271 on kellertävä luonnonvalkoinen, joka ei onneksi ole liian pigmenttinen käytettäväksi myös kulmaluulla häivytyssävynä. Tämä myös tasoittaa liikkuvan luomen väriä kivasti, eli juuri sellainen naturelli sävy jota haettiinkin.

Toiseksi vaalein ruskea 884 oli sittenkin mulle ennestään teatterihommista tuttu, joten se on jo aiemmin hankkinut kannuksensa hyvänä joka paikan nude-sävynä. Tämä on vähän kuin Tarten True Blood -paletin Dusk, mutta neutraali/keltaisempipohjainen.

Tummempi punaisenruskea sävy 565 on myös aiempien kokemusten perusteella hyväksi todettu, ja sopii tämäkin arkimeikkiin kuin nenä päähän.

Suosikkini nelikosta on kuitenkin aivan järjettömän ihana ja täydellinen tummanruskea 566, jota olenkin käyttänyt melkein joka ikisessä meikissä ulkonurkassa ja luomivaossa viimeisen parin viikon aikana. Tälle sävylle omistan myöhemmin ihan oman postauksensa 🙂 Tämä on oikeasti tumma ruskea, melkein musta mutta silti neutraalin sävyinen ja sopii monen kanssa yhteen. Tämä on lähestulkoon sama sävy True Blood-paletin Werewolfin kanssa, jota myös intohimoisesti rakastan. Werewolf on ehkä aivan inasen lämpimämpi, jotain 565:n ja 566:n välimaastosta, mutta loppujen lopuksi sävyt ovat todella samanlaiset. Jos et vielä omista tummanruskeaa mattaluomiväriä, valitse Grimas 566!

Sitten itse häämeikkiin. Morsian ei paljoa itse meikkaa ja panostaa meikissään luonnollisiin sävyihin, siksikin ruskeat ovat oikein hyvä valinta myös hääpäivään. Emmehän halua sitä, ettei sulhanen tunnista tulevaa vaimoaan alttarilla 🙂 Lookkia kuitenkin piristetään Grimasin irtoripsitupsuilla ja pirteällä poskipunalla (Lily Lolon Ooh la la), sekä hohtotuotteiden käytöllä.

Tässä kuvaa koemeikistä. Morsian toivoi jatkossa vieläkin vaaleampaa lopputulosta, joten hääpäivänä tummanruskea 566 jää luomivaosta kokonaan pois ja rajaukseen panostetaan enemmän. Rajaus tulee siis myös 566:lla, näin saadaan rauhallinen mutta silmiä korostava rajaus.

Kuten tässä hyvin näkyy, vähäpigmenttinenkin vaalea luomiväri toimii koko liikkuvalla luomella kivasti ja kolme eri sävyistä ruskeaa ulkonurkassa komppaavat tätä natural-lookkia hyvin. Alaluomella ei tule olemaan rajausta, sillä se ei kuulu morsiamen normityyliin ja hän kokee olonsa vieraaksi siinä. Ripsivärinä on Sensain 38, estämässä mustat ripsarivanat poskilla… 🙂

Tässä on siis yksi häämeikki, joka sopii luonnollisen viimeistelyn haluavalle morsiamelle. Tummempaa lopputulosta haluaville tein omiin silmiini samalla kaavalla toisenlaisen ehdotuksen:

Nyt jätin vaaleimman sävyn ainoastaan kulmaluulle häivytykseen ja käytin kolmea tumminta sävyä, ja lisäksi vielä mustaa eyelineria. Tällaisessa tuntisin itse oloni kotoisammaksi alttarilla, mikäli sinne asti ikinä päädyn elämässäni 🙂

Tässä vielä lopuksi muistio häämeikkiin. En ole ammattilainen, joten nämä eivät ole kovin perusteelliset ohjeet, mutta sellaiset, jotka huomasimme ystäväni kanssa huomioimisen arvoisiksi meikkiä kokeillessamme.

 • Korosta sitä mikä on hyvää: mikäli ihosi on tasainen ja näpytön, älä turhaan peitä sitä pakkelikerroksella. Jos ihosi taas on akneen taipuvainen, korosta silmiäsi rajauksilla.
 • Luonnolliset sävyt ovat valttia, vaikka pukusi olisikin räiskyvän oranssi. Naturellit sävyt sopivat sekä päivän kirkkoon että illan pirskeisiin, ja niitä on helppo hieman vahvistaa iltaa kohden.
 • Poskipuna kannattaa valita ihonsävyn mukaan (vaalealle iholle punaisempi/pinkki, kellertävälle ja lämpimälle iholle korallinen/lämmin punainen). Aurinkopuuterin käytössä on oltava varovainen: hääpuvut paljastavat yleensä runsaasti dekolteeta, joten kasvot eivät voi olla kovin tummat verrattuna kaulaan ja rintaan.
 • Kunnollinen pohjustus on kaiken A ja O: pohjusta meikki silikonisella pohjustusvoiteella (esim. Clarins Instant Smoot tai L’orealin vastaava halvempi) ja silmäluomet niille tarkoitetulla pohjustusvoiteella (esim. Urban Decay Primer Potion tai Lumenen Silmämeikinpohjustaja). Mikäli käyt meikattavana muualla, varmistu siitä, että meikkaaja tietää mitä tekee myös pohjustuksen suhteen.
 • Mikäli teet meikin itse, testaa kaikki aineet hyvissä ajoin ennen häitä. Moni morsian ostaa innoissaan uusia tuotteita nimenomaan häämeikkiä varten, jolloin kokeilemattomat tuotteet voivat h-hetkellä aiheuttaa ikävän allergisen reaktion. Meikin harjoittelu etukäteen myös vähentää paniikkia hääaamuna.
 • Uusien tuotteiden ostamisessa ei myöskään parane innostua: mikäli meikkivoiteesi on hyvä, pidä se myös hääpäivänä. Älä turhaan ala testailla ja stressata ennen häitä niinkin triviaalista asiasta kuin uudesta meikkivoiteesta tai puuterista 🙂
 • Lisää hohtotuotteet iholle vasta valokuvauksen jälkeen. Varsinkin aurinkoisena hääpäivänä tai runsaissa salamavaloissa ”heleä meikkipohja” saattaa muuttua inhottavan rasvaisen näköiseksi kuvissa. Osaava kuvanmuokkaaja toki pystyy minimoimaan vahingot jälkikäteen, mutta ei vara venhettä kaada.
 • Huulimeikiksi sopii parhaiten suhteellisen luonnollisen sävyinen huulipuna. Huulikiilto voi vaikuttaa kätevältä, mutta loppupeleissä sitä on lisäiltävä useammin kuin huulipunaa ja sulhanen tuskin arvostaa tahmaisia pusuja. Huulipunan ollessa sopivan sävyinen ja hyvin pohjustettu, ei sitä tarvitse korjailla kuin muutaman kerran päivän aikana. Mikäli et ole aiemmin käyttänyt huulimeikkiä, totuttele siihen ajoissa: näin et pureskele väriä huulistasi pois ensimmäisen kahden tunnin aikana.
 • Vedenkestävä ripsiväri. For obvious reasons.
 • Muista pakata häälaukkuun mukaan savukepaperia meikin korjailuun. Savukepaperi on edullisempaa kuin meikkimerkkien omat ”blotting paperit” ja myös kätevämmässä pakkauksessa. Papereilla saa helposti paineltua liiat rasvat pois otsalta ja nenänpielistä.
 • Kun ilta on jo ohi, on erittäin tärkeää, että kaaso/bestman on huolehtinut hääsviittiin suosikkipuhdistustuotteesi myös meikille, unohtamatta kosteusvoidetta. Mikään ei ole kamalampaa, kun herätä hotelliaamiaiselle eilisen meikin jämät silmissä kutittaen…
 • Ennen kaikkea: pidä hauskaa! Älä stressaa ulkonäköasioista turhaan, ei miehesi barbinuken kanssa naimisiin halua vaan juuri sinun. Muista myös, että kaikki kauneushoidot (joista on kaiketi tullut jonkinlainen perinne ennen häitä) voi aivan hyvin hoitaa myös kotona 🙂 Aina ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi saadakseen pehmeän ihon, sen todistavat mm. aspiriinikuorinta ja hunaja-kanelinaamio.

Onko lukijoilla tiedossa häähumua tänä kesänä? 🙂 Puuttuuko listasta jotain olennaisia vinkkejä, joita voisit omasi tai tuttusi kokemuksella joukkoon lisätä?

I was given the important task to do my friend’s makeup, nails and hair for her wedding. Here is the first rehersal, the actual makeup will be even lighter. All is done with Grimas matte eyeshadows, which are really pigmented and good quality. The second makeup is a look I would wear on aisle. I used darker colours on that one, otherwise the style is the same.


My top tips for wedding makeup:
– Use natural coloured eyeshadows, they suit on every dress and every occasion
– Don’t overdo your make up! Your fiance might like to recognice you on the aisle… 🙂
– Remember good base for both foundation and eyeshadow. And some blotting paper during the day.
– Put your best foot forward: if you have acne prone skin, highlight your eyes with sharp eyeliner or if you have good, healthy-looking skin, use foundation light-handed.
– Waterproof mascara. Of course.
– Lipstick is the best choice for lip makeup. It’s far more convenient than messy/sticky lipgloss and it doesn’t have to be fixed all the time. With good base a natural shade lipstick lasts for several hours looking flawless.
– Add glowy products after the photoshoot. This way your face won’t look greasy in pictures, although a good photographer can minimize the damage.
– You don’t need to pay loads for beauty products or spa treatments. If your foundation is good, apply it on the wedding day too. If you already have the perfect shade lipstick, don’t buy a new one. You don’t have to pay loads for getting a soft, clean skin: just use aspirin exfoliation routine and/or honey-cinnamon mask.
– Remind your maid-of-honour to pack your favourite cleansing product to the suite, this way your morning will be a lot easier.
– Remember to have fun! 🙂

Comments

 1. Hyvä postaus Elisa! 🙂

  Minun piti tehdä tämän kesän morsioille postaus, jossa kirjoitan paljon asioita häihin liittyen, mutta taitaa jäädä ko. postaus tulevalle talvelle. 😉

  Heh, minulla olisi paljonkin lisättävää, sillä olen itse ollut morsian ja olin vuosina 2004-2007 suuren hääsivuston ylläpidossa ja foorumin moderaattorina. Häät ovat olleet monessakin asiassa iso osa elämääni. Ravintola-alalla työskennellessä olin töissä häissä ja nyt olen meikkaajana meikannut monta morsmaikkua, kaasoa ja morsiamen äitiä ja heitä riittää minulle joka ikiselle lauantaille tässä kesällä. ;D

  Teen joskus sen postauksen, jonka olen halunnut tehdä, mutta sinun postaukseesi lisään vinkkinä morsmaikuille, että oikeasti kaikista tekoripsistä, geelikynsistä, häänameista, koristeista jne. ei ole mitään apua häissä JOS vieraat eivät viihdy. Viihtyvyyden takaa ruoka, juoma ja yleensä musiikki. Ei vieraita todellisuudessa kiinnosta, että onko morsiamen kasvot hoidetut kosmetologilla ja minkälaiset koristelut on kynsillä tai kuinka tuuheat ne ripset nyt onkaan. Vieraat näkevät morsiamen joka tapauksessa kauniina, mutta viihtyvyyteen vaikuttaa mukavat juhlatilat, ruoka ja juoma. 😉 Jos aina seremoniamestari tai bestman saa hakemalla hakea vieraita seuraamaan ohjelmaa, niin silloin voi jokainen miettiä, että missä meni vikaan?

  • Arvelinkin, että sulla on ollut tällainen postaus jo suunnitteilla 🙂 Ja toteuta se ihmeessä, hakukoneiden avulla kesämorsiotkin löytävät tekstin vaikka julkaisusta olisi jo hetki. Olisi aivan mahtavaa kuulla, mitä kaikkea sulla olisi kerrottavaa aiheesta 🙂

   Nämä vinkit tässä olivat lähinnä ”amatöörimäiseen” meikkiin, sellainen ”do this and it can’t go wrong”-meiningillä koottu lista. Näitä en ainakaan itse olisi tullut ajatelleeksi ilman, että kaverini olisi pyytänyt juuri minua tekemään hänen häämeikkinsä 🙂

   Olen aivan samaa mieltä vikasta kappaleesta! Häät ovat paitsi morsiusparin juhla, myös vieraiden juhla: hehän ovat paikalle saapuneet matkojen takaa juhlistamaan juuri solmittua avioliittoa, ja heidän viihtyvyytensä pitäisi myös olla tärkeää. Liikaa ei tietenkään parane muiden mielipiteitä ajatella, mutta nykymorsiamien pitäisi ehkä hieman päästä siitä ns. prinsessa-ajattelusta pois. Kaunistautumisen tarkoitus on lähinnä lisätä morsiamen itsetuntoa ja tarjota something more to a special day, ei olla koko juhlan pääasiallinen tarkoitus. Ei muutakun hyvät bileet kehiin ja kaikki viihtyvät 😉

   Onnea vielä kaikille kesän morsioille 🙂 Olkaa iloisia hääjuhlastanne, vaikka kaikki ei olisikaan prikulleen täydellistä ja freesiat vääränsävyisiä… Täällä avioliitto on ilon aihe, jossain muualla (morsiamen) surun.

  • Olisiko Minna tuosta hääaiheesta sinulle ihan teemaviikoksi asti? Näin voisit rauhassa käsitellä esim. hiukset, meikin, hoidot jne. 🙂

 2. ”Liikaa ei tietenkään parane muiden mielipiteitä ajatella, mutta nykymorsiamien pitäisi ehkä hieman päästä siitä ns. prinsessa-ajattelusta pois. Kaunistautumisen tarkoitus on lähinnä lisätä morsiamen itsetuntoa ja tarjota something more to a special day, ei olla koko juhlan pääasiallinen tarkoitus.”

  Amen! Osuit aivan naulan kantaan. 🙂 Joskus minusta on alkanut tuntua, että realistisuus on hämärtynyt morsiamien kaunistautumisissa. 🙁 En yleistä, meinaa ei todellakaan kaikilla, mutta vuosi vuodelta hyvin monella. Elämme niin ulkonäkökeskeistä aikaa ja se nuori sukupolvi, joka on syntynyt photoshopin ja epärealistiseen kauneusihaneisiin, alkaa nyt avioitua ja se valitettavasti näkyy ja kuuluu. 🙁 Joskus mietin, että missä vaiheessa on ihan yleistä, että häitä ennen käydää hieman plastiikkakirurgilla korjaamassa ”virheitä”? :O En muuten meikkarina ikinä puhu virheistä, vaan ominaisuuksista. 😉 Ikävä sana se virhe. 🙁

  Joo, saisin aivan varmasti teemaksi asti tuon häätkin. 😀 Ehkäpä minä viimeistään äippälomalla tekisin ja paneutuisin aiheeseen. Hirveästi minulla rästissä aiheita… no, eipä lopu jutun juuret Glitz & Glamin postauksiin. 😀

  • Onneksi mun lähipiirin morsiamet ovat olleet hyvinkin reasonable kaunistautumisajatuksissaan 🙂

   Elämme nyt todella hääkeskeistä aikaa: telkussa pyörii varmaan kolme eri (suomalaista) hääohjelmaa ja jokaisessa näkyy tietty pyrkimys on niihin ”täydellisiin” juhliin, joissa kaikki on oikein ja hyvin ja kaunista. Lehtipalstoilla ruoditaan näiden morsiamien puvut ja kaikki, joten en ihmettele että ihan tavismorsiamillakin kauneuspaineet kasvavat. Yleensä meitä suomalaisia naisia on pidetty kovin järkevinä ja käytännönläheisinä, mutta nykyään on automaattinen oletus, että morsiamella on hääpäivänään koko setti kauneushoitoja takana: kasvonaamiot, rakennekynnet, meikki (vai puhutaanko joissain tapauksissa maskista?), brassivahaus, kampaus ja kohta varmaan se nose job myös… Vaikka oikeastaan muuta ei tarvittaisi, kuin hyvä mieli ja tunnelma 🙂 Tosin helppo mun on näin sinkkuna sanoa 😀

   Täytyy vaan toivoa, että itsellä pysyy sitten joskus hommassa joku järki, mikäli koskaan alttaria morsiamen roolissa astelen. Siihen on vielä matkaa 🙂

   Olisi niiin hienoa, jos jaksasit tehdä teeman häistä! 🙂 Ja totta tuo, että blogipostausaiheet eivät kyllä mitenkään tunnu vähentyvän tekemällä, pikemminkin yksi valmis postaus versoo pari uutta ideaa lisää… 😀

  • Ja en tietenkään nyt sano, ettei näitä hoitoja ja vahauksia ja nose jobeja saisi tehdä mikäli niin haluaa. Sanon vain, että on harmillista, mikäli nykymorsiamilla on päässään kuva, jonka mukaan ne ovat pakollisia, jotta juhlat olisivat hyvät. Tietenkin joidenkin tyyliin kuuluu feikkirusketus ja hiuslisäkkeet, joten miksei niitä sitten hääpäivänäkin käyttäisi 🙂 Tiivistääkseni: tehkää kuten itsestä tuntuu hyvältä, älkää antako ulkopuolisten vaikutteiden vaikuttaa liiaksi 🙂 (helpommin sanottu kuin tehty!)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework